Annem sen beni düşünmüyorsun.

Hayır asla kötü ilan etmiyorum. Ben çok kırıldım sadece ve yazmak istedim haklı hep söylüyorum bakmak istemeyebilir ama ağır geldi bağırması kırıldığımı anladı ama kapat telefonu dedi mesela tartışmadık aslında bağırdı bende tamam Sen bilirisn dedim ve kapat dedi

Abimler ve ablamlar çalıştığı icin yeğenlerime biz bakıyorduk ben de evde oldugum için ben de bakıyordum tabi.bakmasak özellikle yengelerim ve eniştem küsüp alınıyorlardı.anneciğim de bağ bahçe hayvan o kadar iş güç arasında mecbur bakıyordu çocuklara. seviyordu da.abartmıyorum kıçlarını çok temizledim kahırlarını cok çektim.evi dağıtır giderlerdi. Çok çektim ama hakkım varsa da, ki var diye düşünüyorum helal olsun.O yüzden torun bakanları cok iyi anlarım.çocuğum olursa anneme de kaynanama da baktırmam.

Yahu bak demedim çalışmayıp ben bakacağım zaten kimse bunu neden anlamıyor acaba. Annemden sadece yardım istedim bu kadar basit

Kadin diyor ki esim gec geliyor ben calsiiyorum cocugum 1 yasinda. Yani devamli annem bakiyor oyle 1 gunluk bisey degil. Demek ki anneye de soz hakkinen doguyor
Ben de annesinin patlama yaşadığını düşünüyorum. Içten söylediğini düşünmüyorum. Gönlünü alsa yeter gibi geldi. Ama dede ve nine yeri gelince torunlarına bakmak zorundalar. Torunun evlattan daha tatlı olduğunu söylüyorlar. Bu konuda babaannemin hakkını ödeyemem. Bazı sebeplerden ötürü bana sahip çıktı. Bana sahip çıkmasa kimbilir ne haldeydim.
Sizin ki ayrı bir sorun. Gorumcenizin iş guzarligi. Yoksa sizinki de torun sizinkiyle de ilgilenmek zorunda.

Sen ona bişey dayatmamışsın anne çocuklarıma bak diye demediğin halde neden bu kadar tepki verdiğini anlayamadım doğrusu en azından bağırmadan söyleyebilirdi insanlar mevzuyu tam olarak bilmeden yorum yapmamalı ayrıca kimse kimseyi yargılayamaz herkes kendi yaşadığını kendi bilir.... Üzülme bugünlerde gelip geçer
Annen ilerde illaki anlar ana yüreği o da kıyamaz sana. Bence bu konunun üstüne daha fazla düşme bak bende seninle aynı durumdayım ama dert etmiyorum Allah büyüktür herkes gibi onlarda büyüyecek
Herkes büyütüyo Allah bize sağlık versin yeterki bakarız bal gibi.Annenin tepkisini de kafana takma bazen olur öyle şeyler
Belki seni yanlış anlamıştır o yüzden öyle tepki göstermiştir onlarında bunaldığı zamanlar oluyo sıkma canını analarımız sağolsunlar yine haklarını ödeyemeyiz

Şimdi biz artık şu annelerin kvlerin çocuğumuzu büyütmek gibi bı zorunluluğu olmadığını bı anlayalim önce milletçe yok öyle bişey kadın haklı bi bırakın yaşını başını almış azck rahat etsin hadi bitane neyse de 12 aylık bebek varken bitane daha nesi bakamiyacaksanz annenize güvenip bu kadar erken yapmasaydnz keşke kiii zaten yaptıysanız sorumluluğunu ve bakımını gözünüze alıp yaptinz valla anneniz haklı kadın kırıcıda konuşmamış nasıl ifade edebilirdiki daha bakamam bana guvenmeyinden daha net bı açıklama olamazdı yani.

Daha 1,5 aylık hamilelikte neyin yardımını istediniz merak ettim?Hiç sesinizi cikarmasaydiniz zaten anneniz size ufak tefek yardımda bulunurdu.Bence mevzu ufak tefek yardım değil.Büyük ihtimalle ikinciye de bakmayı teklif ettiniz,anneniz de haklı olarak fıttırdı

Anneniz haklı,kendinizi onun yerine koyun üstüne de 2 cocuk bakıp 3.ye bakmanızın istendiğini ve yasınızın artık ilerledigini düsünün.Şahsen okurken ben daraldım.Anneniz diye 2 cocuk sahibi anne olduğunuzda her daim yanınızda olmasını beklemeyin.Cok bencilce bir davranıs

Şimdi o ilk torun biraz büyüse de artık ben de rahat etsem diye bekliyormuştur, bunu beklerken 2.torun haberi gelince "eyvah ben kaç sene daha çocuk bakacam" moduna girip stres olmuştur. O stresle çıkmıştır o sözler ağzından. Bence durumunuz varsa annenizi alın 1-2 günlük de olsa bi tatile götürün kadın hak etmiş. Doğum iznine biraz erken ayrılabilirseniz annenizi biraz dinlendirin, kafasını toparlasın o da. Sonuçta kimse evladına, torununa kıyamaz; yeni torun gelince elbet arada gelir yardıma.

Gerçekten aklım almıyor, hiçbir konuda bu kadar sert yorum yapmam ama yok yok bu başka bişey vallahi kudursum şu içeriği okuyunca
Yahu sen ne kadar bencil bir insansın ?
Sana bakmış snein çocuğuna bakmış birde ikinciye bakmasını bekliyorsun ?
Taş olsa çatlar el insaff
Bende hamileyim ama anneme “annne kesinlikle bakma bakmanı istemiyorum zaten bu hayatta hep çalıştın diyorum “ hiçbir zamanda aslanistemeden anneme çocuğumu baktırmam,
Bırak annemi kayınvalideme bile baktırmam bakmak zorunda değil
Ben yaparken yanımda da yoklardı öyle değil mi ???
Madem bakarmayacaksın yapma arkadaşım çalışıyorsan da paran var pulun var ver parasını tut bakıcıyı günah değil mi annene hiç mi acımıyorsunuz yaaa ???

Cnm annen sonuna kadar haklı. Niye üzülüyorsun. 1.yi zaten annene baktiriyorsun sormadan birde 2. Planlayıp baktirmayi düşünüyorsun. Hamile kalırken bu işin altından tek başına kalkamayacaksaniz çocuğunuzu baktiracaginiz kişinin fikrini planlarını almalısınız. Ya da kendiniz çözüm bulacaksınız. Benimde bebeğim var Allah razı olsun annem bakiyor yanına yardımcı tuttum. Ve tabii ki de daha 1 yaşındayken üzerine 2. Yapıp anneme yüklemek bu sorumluluğu bana hiç vicdanli davranış gelmedi.

Yahu bak demedim çalışmayıp ben bakacağım zaten kimse bunu neden anlamıyor acaba. Annemden sadece yardım istedim bu kadar basit

Anneniz muhtemelen size elini verip kolunu kaptirmaktan korkuyor.
Bu kadar sert çıkması bundan bence.
Öyle biri değilim diyebilirsiniz
Belki ilk çocuğunuzda çok yoruldu, ayni sorumluluk bile olsa devamlılık istemiyor.
Yada daha azini.
Siz daha çocuk doğmadan beklentilerinizi anlatmanıza sinirlendi bence. Yoksa haftada bir gün gelir, yemek getirir, biraz torun sever.
Bence fazlasını da istemeyin.
Uyku istiyorsanız eşinize yaşıyorsunuz, onunla cozeceksiniz ki düzenli olsun.

Buyutmek zorundalar hanfendi ozmn dogurup sokaaga atsınlar !! Lafınızda yani b garip tabiki bakıcaz mıhtac kmse kmseye olmasın ama bu su mantıga gelıyor cocugumn ıhtıyacı var ama bananee !!!

Ee büyütmek zorundalarsa siz de kendi çocuğunuzu büyütmek zorundasınız. Ne diye anneniz bakıyor? Anne baba sizi yaptı diye çocuğunuza da bakmak zorunda değil. Anneniz babanız baksın sizin çocuğunuza da sonra siz de yaşlanınca onlara bakarsınız diye mi düşünüyorsunuz? O zaman sizin çocuk da size değil anneanne, babaanneye bakmalı.

Ayrıca konu sahibi sen de madem nasıl bakarım diye düşünüyordun 2.yi neden yaptın? Hiç de öyle ufak tefek yardım alacak gibi değilsin. Böyle olsa bakarım, bakamam diye düşünmezdin. Anneniz sonuna kadar haklı tepkisinde. Çocuk yapmayı bilen bakmayı da bilmeli. Yaşlı başlı insanlara çocuklarınızı atıp gidiyorsunuz. Ben doğru bulmuyorum. Herkes kendi çocuğunun sorumluluğunu almalı. Belli ki rahata alışmışsınız. Annr var diye 3.yü de doğururdunuz tepki almasanız.

Bilmiyorum ki biliyor çalışmayacağım zaten ikisini zate bırakamam ki birinden zor ayrıldım of bilmiyorum

Calismayacaginizi, sizin bakicaginizi biliyorsa böyle konusmamasi lazimdi.Bence de siz burdaki tepkilerden dolayi böyle söylüyorsunuz.Annenize kirilmanizi da cok bencilce buluyorum.Yazma seklinizden de aslinda kendinizi hakli buldugunuz anlasiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…