• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem 'Seni savunmam' dedi

Annenizin düşüncesini doğru buldum şahsen. İfade etme şekli yanlış sadece o kadar. Ki genelde sert mi konuşur böyle?

Anneniz haklı. Her kavga dışarıya taşınmaz. Direkt gelip anneye, babaya, ona buna anlatılmaz. Siz barışır iyi olursunuz ama anne, baba onu unutmaz. Şiddet. adatma durumunda ailelere konu taşınır. Aşılamayacak ciddi problemde yardım istenir. Anne her ufak kavgada sizi savunursa evlilik oturmaz zaten. Yaşınız küçük olduğu için anlamamışsınız. Kırılmayın.

Evet sanırım küçük olduğum için tam idrak edemedim, sanki beni öyle yalnız başıma bırakacak gibi geldi, üzüldüm :)

Evlenince anlarsınız anneniz en ufak bir tartışmada müdahale ederse çabuk yuzgoz olursunuz şiddet aldatma haricinde küçük mevzuları aile dışına çıkarmamaniz gerektiğini anlatmış kirilmayin yaşadıkça anlayacaksiniz
Evet sanırım haklısınız teşekkür ederim :)

Çocuklarımızı nasıl incitiyoruz..sonra da aldatsada hakaret etsede kocamdir yapar kuşağı basliyor..

Aslında dese ki sen istedikce her zaman yanındayım.onur gurur hakkaniyet sevgi önemli.kimsenin sendeki bu noktaları incitmesine izin verme,sen degerlisin ..bu degerleri tasimayan insanlari yoluna dahil etme..ola ki ettin herkes hata yapar ,onu orda birakip yoluna devam et..ben yanındayim.

Bazen düşünüyorum böyle diyen bir annem olsa dünyayı kurtarirdim herhalde..

Normalde annenizle aranız nasıldır? Hani ben çok kötü bir durum görmedim söylediklerinde ki haklılık payıda var her ailede olan şeyleri dışarı yansıtmamak gerek ama ciddi birşey olduğunda arkanızda duracağını düşünüyorum açıkçası.
Ben de ciddi bir şey olduğunda duracağını düşünüyorum ama öyle net söyleyince kırıldım. Aramız iyidir, annem karakter olarak olgun, geçmişte yaşadıklarından dolayı daha sessizleşmiş birisi ben gidip gıdıklıyorum filan, sevgiye ihtiyacım var benim yaa diyip gidip sarılıyorum filan yani iyidir aramız şakalaşırız :) Ama bazı şeyleri iyi anlamam için, huyumu suyumu biliyor kadın, bunu net bir şekilde söyledi. Ben de işte noluyoruz oldum bir anda, beklediğim cevap değildi diye sanırım kırıldım :)

Gözleriniz dolacağına kendi ayaklarımın üzerinde dururum kimseye
muhtaç olmam deseydiniz keşke
kaldı ki anneniz tamamen haklı :kahve:

seni tanıyıp bildiği için söylemiş bence , çok alıngansın demek ,

takma kafana
bizim evde de hep damatlar haklı ,annem bizi hiç tutmaz , şaka değil yani bu söylediğim ,

ilk evlendiğim zaman eve kadın alacam düzenli olarak ben çok yoruluyorum yapamıyorum falan dedim ,
iyi olur iyi olur adam da kafasını dinlesin biraz,ona çene yapıyorsun devamlı yazık dedi, bunu söylerkende çok ciddiydi

anneniz haklı.
2 saat sonra herşeyi unutup can ciğer olacaginiz en ufak tartışmada , bizim kafamızı agritip
gunlerce uykusuz kalmamiza sebep olma demek istemiş kısacası.
Doğru olabilir, bizimle ilgili meselelerde gerçekten çaktırmaz ama uyumadığını, gizli gizli ağladını bilirim ama hiçte göstermez, lafını etmez.

Anneniz kötü bir şey söylememiş. Hatta şu konuda çok doğru bir şey söylemiş. Eşin ile en ufak bir şey bile kimseye anlatma sonra sen iyi olursun biz kötü oluruz. Bu çok doğru. Yine eklemiş çok büyük problemler olur oturulur konuşulur. Anneniz çok aklı başında bir kadınmış . Tebrik ederim.

Öyledir aslında da işte net bir şekilde öyle diyince kırıldım biraz, sanki beni yalnız bırakacak kendi halime gibi geldi bir an üzülüverdim

Açıkcası bende annenize katılıyorum. Şimdi belki anlamıyor, hak vermiyor olabilirsiniz ama evlenince ne demek istediğini daha iyi anlayacaksınız. Ailelere ne kadar çok şey anlatılırsa o kadar yüz göz olunuyor. Ha tabi ki de işin içinden çıkılmadığı durumlarda bahsedilebilir ama ufak tefek şeylerde de aileler karıştırılmamalı diye düşünüyorum.

Kavgayı dışarıya taşımama hususunda haklı anneniz.
Siz eşinizle halleder barışırsınız ama insanların aklında yer eder ve önünüze gelir aile içinde huzursuz olursunuz..

Ayrıca anneniz şimdi böyle demiş ama o zaman öyle olmaz. Buna da alınganlık yapmışsınız baya hassassınız :)
Bayağa hassasım evet, yani gözlerim doldu orda konuşamadım bile sesim titreyecek diye, beni öksüz bir başıma bırakacak sanki ya :KK53:

Anneniz doğruları söylemiş siz yanlış anlamışssınız .

farklı anlamışsınız yaşınızdan dolayı .

Annenin evlilikle ilgili tavri yanlis olmakla birlikte kari koca arasina girilmemesi gerektigi ile ilgili verdigi nasihatler dogru
Kavganizi , tartismanizi anne babaniza anlatmayin , cocuk degilsiniz ki kocanizi annenize sikayet edesiniz
Yetiskin olunca anlarsiniz annenizin ne demek istedigini
Ama koca evi kismi sacmaliktan ibaret , onu da soylemeden gecemeyecegim

Annenizin düşüncesini doğru buldum şahsen. İfade etme şekli yanlış sadece o kadar. Ki genelde sert mi konuşur böyle?

Bu yazdıklarımı aşırı sert söylemedi ama net söyledi. O da beni tanıdığı için öyle konuştu sanırım. Sonra zaten kardeşim odasına gitti, kedimizin yanına gidiyor şey diyor: Kızım bunlar beni anlamıyor, yalnız bıraktılar bak, senle ikimiz kaldık' filan diye şaka yaptı güldü yani hani gergin bir ortam yoktu

her ufak şeyi ailelere şikayet edenlerin konularını okuyoruz işte
evde kavga oluyor kız kocasını kayınvalidesine kendi annesine şikayet ediyor. erkek de öyle.
öyle evlilik mi olur?
daha anam babam eşimle bir kavgamızı ne görmüşler ne haberdar olmuşlardır.
ciddi bir durum olursa tabiki söylerim.
ama 2 gün sonra barışıp unutacağım bir anlaşmazlığı kalkıp dertleşmek adı altında bile ailelere anlatırsam ben laylaylom hayatıma devam ettiğimde ailem eşime cephe alır ve unutmaz.

Çocuklarımızı nasıl incitiyoruz..sonra da aldatsada hakaret etsede kocamdir yapar kuşağı basliyor..

Aslında dese ki sen istedikce her zaman yanındayım.onur gurur hakkaniyet sevgi önemli.kimsenin sendeki bu noktaları incitmesine izin verme,sen degerlisin ..bu degerleri tasimayan insanlari yoluna dahil etme..ola ki ettin herkes hata yapar ,onu orda birakip yoluna devam et..ben yanındayim.

Bazen düşünüyorum böyle diyen bir annem olsa dünyayı kurtarirdim herhalde..

Ben de böyle bir cevap beklediğim için kırıldım zaten :) Ama sanırım hani evde küs kalırsın ya bir iki saat eşinle, sen onda da eve gelirsin tarzı bir konuşmaydı.
Yoksa benim annemde babamdan ne aldatma ne hakaret duymuştur, birbirlerine çok saygılılar maşallah, ona tolerans göstereceğini sanmıyorum

Back
X