Annem sınırlarıma saygı duymuyor ben nasıl koyabilirim bilmiyorum

gul000

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2024
281
89
13
Annemle sürekli çatışma halindeyiz ve evde en sevmediği en sakin anlayışlı çocuğu benim. Bugün denizde yüzüyordum, annemle ikimiz de tesettürlüyüz. Ben yüzmeden çıktıktan sonra annemler geldi, kendisi yazmayla giriyor benim girmediğim zamanlarda benim bonemi takıyor. Benden bonemi istedi, bende yazmayı takıp eve dönecektim. Ama yazma takmaktan nefret ediyorum, annemin taktığı gerçekten çok kadınsıydı yolda yürürken insanlar bakıyor rahatsız hissedeceğim için istemediğimi söyledim, 10 dakikada eve gidip kendi giysimi giyip getiririm dedim kabul etmedi. Sözde yürümemi istemiyor. Bende deneyeyim diye yazmayı taktım ve gerçekten çok kötü olduğumu farkettim ama annem umursamadı bende görüşünüme laf ettim gerçekten bana ... gibi oldu bu dedim. Annemde Allah sana muhtaç etmesin diye bağırarak laf sayarak kendi yazmasını takıp suya gitti. Bende moralim bozuk eve geldim ve hemen üstümü değiştirip sahile dönüp bıraktım çantasına. Muhtemelen sinirinden ya yırtar boneyi ya da çöpe atar. Babama da aynısını yapıyordu. Son hafta yüzme zevkimi gerçekten mahvedebildi. Yeni almadık kendisine açıkçası 2 yıldır da uğraşmıyor onu almayı gereksiz masraf olarak görüyor bu yıl da yeni girmeye başladığı için benim de aklıma almak gelmedi. Benim zoruma giden nasıl görünmek istediğimi umursamaması, insanların içinde yazma takıp eve dönmek istemiyordum 25 yaşındayım ve gerçekten yakıştırmıyorum kendime. Zaten sahil kesimde insanlar çok açık giyindikleri için kapalı halimle bile çok dikkat çekiyorum ve bakışlardan rahatsız hissediyorum. Bu basit bir mesele ancak çoğu konuda böyleyiz. Zayıflamak için bir adım attım onu desteklemiyor benim kişisel olarak fikirlerim olacağını anlamıyor. Mesela mahalle arasında da ben şal takarak gezerim markete giderken de onda bile bağırır, şuradan şuraya yazma takamıyorsun sen nasıl kapalıysan diye iğneler durur. Aslında liseye yeni geçtiğimde onların zoruyla kapandım. Liseye göndermeyeceklerdi bin türlü tehditler vs. Şimdi küçük kız kardeşime bakıyorum bana yaptıkları kadar baskı yapacak halleri kalmamış evin en büyüğü olduğum ve sanırım kendisinde alışkanlık olduğu için sürekli her şeyime yorum yapıyor. Benim sorum şu bu insana ben kibarca reddetsem de hayırsız ilan ediliyorum bağırsam da. Nasıl davranmam gerekiyor bilmiyorum uzun yazdığım için kusura bakmayın

Ben bu konuyu burada okumuştum sanki geçen sene.
Geçen yıl da bu konudan tartışmış olabiliriz evet. Zaten hep yineliyor. Anneme diyorum ki madem boneyi alacaksın evden baş örtümü getir neden beni senin yazmayı takmaya zorluyorsun. Önemsemiyor ki. Diretiyor onun istediği gibi olması için. Ev 5 dk mesafede ben sana getiririm diyorum yok olmaz diyor. Tüm kavgamız zaten bu yüzden. Sorun bende mi bilmiyorum kendimi kötü hissediyorum

diğer konuları bilmem ama kimse yazma taktığınız için size bakmaz siz kendiniz öyle hissediyorsunuz.

diğer konuları bilmem ama kimse yazma taktığınız için size bakmaz siz kendiniz öyle hissediyorsunuz.
Komşularımız var beni detaylı inceliyorlar ve ben rahatsız hissediyorum. Kapalı olduğum için bile ayrıştıran insanlar var öyle bir yerde yaşıyoruz ve sürekli bakmaları rahatsız hissettiriyor eve gelirken de hissedecektim bu yüzden dedim anneme 10 dakika gidip geleceğim bekleyebilirsin diye ama kabul etmiyordu. Orda istediği şekilde yapmadığım için sorun büyüdü ama alternatif çözümü de vardı.

Komşularınız sizi neden detaylı incelesin? Ne gibi bir merakları olabilir sizinle ilgili? Başınızda yazma görünce aaa gül yazma takmış püüü bak ahlaksız terbiyesize mi diyecekler?

Aileniz değişik, siz daha da değişiksiniz. İncir çekirdeğini doldurmayacak, başka ailelerde sorun olmayacak şeyleri sürekli büyütüp kavga ediyorsunuz. Belli ki birbirinize tahammülünüz yok. Ne zaman hayatınızla ilgili bir aksiyon almayı planlıyorsunuz? Atanmayı bekleyerek kaç yıl daha geçireceksiniz?

Haşemo alın birde sizin fikirlere saygı duyulması için ekonomik anlamda kendinize yetebiliyor kendi bonenizi alabiliyor olmanız lazım bunları size kötü hissettirmek için yazmıyorum hayat içinde ekonomik durumumuz belli yaştan sonra anneye babaya yada eşe bağlı ise malesef onlarin kuralları olayını safdışı etmek mümkün degilki

Kimse kimsenin umurunda değil, seni tanımıyorum ki şal takardi baş örtü takmış diyeyim, inan kimsede ne giymiş ne takmış diye bakmıyor.
Burada bakıyorlar küçücük bir yerdeyiz ve insanlar çok farklı ama kimse anlamıyor. Sürekli dedikodu yapıyorlar üstelik. Ve bu insanlar çok açık giyiniyorlar biz farklı olduğumuz için de garip gözlerle bakılıyor. Niye inanması güç geliyor anlamıyorum ki.

Evet haklısınız benimdi zaten 2-3 yıl önce almıştım tekrardan da almadım. Ailem işte çalışmana gerek yok biz senden para beklemiyoruz sınava çalış diyor. Sınav benim için çok ümitsiz 90 puan almam gerek her yıl daha da yaklaşıyorum ama çok yıprandım. İşte çalışmam için merkeze gitmem ev tutmam gerekiyor çok tepki veriyorlar buna. Onlara boyun eğince de böyle sorunlar çıkıyor

Umudunuzu kaybetmeyin kendiniz için sınav vs neyse çalışın her insan özgür nasıl istiyorsa öyle giyinir yada yaşar siz kafanızda bunları büyütmeyin ve geleceğinize odaklamayi düşünün .

Denize şalvarla girenlere bile garip bakılmıyor. Bütün tatil beldelerinde kapalı, denize haşema ile giren insanlar var. Kimse aboooo yapmıyor.

Ve emin ol yazma, eşarp, şal, bone farkını bilmiyoruz. Bana getirip hangisi hangisidir desen cevap veremem. Fazla odağa koyuyorsun kendini. Kimse kimsenin hayatıyla bu kadar ilgilenmiyor.

Gerçekten beni anladığınızı düşünmüyorum. O yüzden yorum bırakmasanız da olur. Burdaki insanlardan da bir habersiniz ama en azından saygı duyabilirsiniz kararıma da tercihlerime de. Ya da empati kurabilirsiniz siz yazma takıp gezer miydiniz mesela ya da şalvar giyip siz yüzmeyi deneyin bu kadar umursamıyorsanız. Ben istemiyorum normal şal harici de takmıyorum farklılıklar da olabilir. Kimse de sizin gibi değil kendi hayatınız üzerinden cevap veriyorsunuz hiç mi farklı insanlar tanımadınız ya da çok iyi bir ortamda mı yaşıyorsunuz bilmiyorum

Umudunuzu kaybetmeyin kendiniz için sınav vs neyse çalışın her insan özgür nasıl istiyorsa öyle giyinir yada yaşar siz kafanızda bunları büyütmeyin ve geleceğinize odaklamayi düşünün .
Çalışacağım. sürekli görmezden gelmem gerek bu tarz durumları da yoksa çok yıpranıyorum her gün farklı şeylerden önüme konuyor. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

İstediğim konuya istediğim yorumu yaparım, size sormadım yapabilir miyim diye.

Kendim istemiyorum demek ayrı, başkaları bana bakıyor, dedikodumu yapıyor demek ayrı. Kimse siz yazma taktınız diye arkanızdan konuşmaz.

Ben bikiniyle girmeyi tercih ediyorum. Kimin arkamdan konuştuğu da umurumda değil.

Yahu nerede olursan ol, kimsenin umurunda değilsin, sen büyütüyorsn, niye anlaması güç geliyor ben de anlamıyorum.

Şey, bi bone kac lira ki?
Her yıl ayni mesele varsa annene sorma 3-5 tane al evde dursun, değişik değişik takarsin
Velev ki bakiyorlar ve dedikodu yapiyorlar, bu onlarin sorunu, "amaaan de" gec
25 yaşındaymışsin , bundan sonra insanlari takmamayi, gamsız olmayi denemelisin,
inan bana cok mutlu olursun

Yahu nerede olursan ol, kimsenin umurunda değilsin, sen büyütüyorsn, niye anlaması güç geliyor ben de anlamıyorum.
Ya ben bizzat şahit oluyorum dedikodu yaptıklarına ilk defa mı dedikodu nedir diye duydunuz? Hiç mi yapan görmediniz? Küçük yerlerde insanların dedikodusunun yapıldığını ilk defa mı duydunuz? Ve ben aslında burada çözüm odaklı yorumlar istemiştim ama yargılamaktan başka bir şey yapılmıyor. Ayrıca ben kendim istemiyorum dediğimde de anlayacak bir ailem yok ben yazmayı hiçbir zaman takmadım ki sevmiyorum anne yazması ve normal takılan şal farklıdır ayrımı bilinmese de annem biliyor mesela bu konuda rahatsız olduğumu. Ben genel anlamda sınır koymak için neler yapabilirim ya da benzer süreçlerden geçen var mı bunun için sormaya girmiştim buraya. Ama çözüm önerisi dışında her yorumu okudum

Sormadan alınca kızıyor o da sorun oluyor. O yüzden diyorum ya hayatımda birçok noktada aslında sınır çizemiyorum evde sıkıntı çıkıyor diye. Bu sitede insanlar dedikodu yapıldığına inanmıyor da bizde inanmıyorduk ama yaşamaya başlayınca çok net şekilde gördük. Ama zaten ben annemin taktığını takmak da istemiyorum takılan ortamlarda da yaşadım yine takmadım çünkü sevmiyorum bana çok yaşlı işi hissettiriyor buraya özel de değildi. Ama burda her halükarda bakmaları sinir bozucu oluyor. O da bir etken. Teşekkürler öneriniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…