Annem sınırlarıma saygı duymuyor ben nasıl koyabilirim bilmiyorum

Okb olursunuz birşey olursunuz küçük yer dedikodu yapıyorsa siz önem vermemeyi öğrenin dün yeni üyenin biri bana yorumun bittiyse gidebilirsin yazmış derhal dedim çıktım kalıp uğraşmadım bile onun inisiyatifi gerçek hayatta böyle ondan verdim örneği .Benim kız üstünü değiştirip giyinip suslenmeden markete gitmiyor ne iyi huy dersin bunu kendine saygı duyduğu için değil elalem ne derse diye yapıyor du ben ona buna gerek olmadığını rahat olması gerektiğini esofmanlada markete gidip gelinebilecegini dışarının bakışları değil kendi fikrinin önemi olduğunu ı anlatana kadar canım çıktı sizde yazma olayına bu kadar takmayın diyor size üyeler yada milletin bakışına ne konuştuğuna siz kendinizi biraz rahat hissedin kimsenin bakışı degilki sizi siz yapan .Sınava birşeyler olmaya daha çok önem verin

Ne olduğunu biliyorum baş örtüsünün ve şaln, annene hak vermeye başladım, senin bu atarlı hallerin var ya hiç çekilmez. Ve gayet küçük bir yerde büyüdüm dedikodunun ne olduğunu biliyorum ve yine söylüyorum baş örtün kimsenin umurunda değil, sadece sen şımarıksin herkes seninle uğraşıyor zannediyorsun. İnan kimsenin umurunda bile değilsin. Başörtünun nesinin dedikodusunu yapacaklar. Abart biraz daha.

Ben bulunduğum bu yerde kapalı olduğum için her türden yoruma davranışa maruz kaldım. Ama hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Yanıma durağa gelip oturan yaşlı insanlar vardı ve bana baş örtüsünün bir kumaştan ibaret olduğunu takanların da Araplaştığını, kendilerin dine inanmadıklarını ve inandıkları dinin de hak ve adaletten ibaret olduğunu söylediler. Yine söylüyorum çok açık insanların yaşadığı inançları kökleşmiş bir yerde yaşamıyorsanız bilemezsiniz ki durumu. Bu mahalledeki tek kapalı olan aile biz olabiliriz hiç kimseyi görmedim ve her gün insanların delici bakışlarına maruz kalıyorum. Otobüsteyken de olaylar yaşadım ve sakinliğimi her zaman korudum. Baş örtüsünün kimsenin umrunda olmadığını söylüyorsunuz annemin tek çeşit pardesü giyindiği için laf eden arkadaşlar edindiğini de bilemezsiniz. Yani gerçekten anlayacağınızı düşünmüyorum aslında insanlar da umrumda değil olsaydı 2 yıl boyu burada rahatça gezemezdim sanırım. Ama kimse inanmıyor ya ben açıklamak istedim çok durum gördüm. Anneme karşı da atarlı değilim çözüm önerisi sundum 10 dakika içerisinde de geri götürdüm kendisi kabul etmedi ve ısrarla onu takmamı istedi bende zaten sevmediğim için takmadım olay bu kadar basit.

Bende kapalıyım öncesinde gayet açıktım ve kimse ne düşünür ne der, umurumda değildi hala da değil. Dur şimdi baş örtümu takip markete gideceğim ki öncesinde makyaj yapmadan cikmazdim. Kim ne derse desin yüzüme söyleyen de cevabını alır, arkamdan dedikleri de zerre derdim değil. Boşuna abartıyorsun hâlâ..

Üzerime düşeni yapmak istedim sorun çıkaran olmak istemedim
Bone takmak isteyen kendine bone alır.
Bone takmak isteyen kızı dahi olsa baskasının bonesini almaz evden bonesini getirir
Üzerinize düşen bonenin sizin olduğunu kabul ettirmek.
Kendi bonenizi istemediğiniz halde vermek değil
Bir bone kaç liralara girmiyorum bile

En yapıcı yorum yapan sizsiniz ve teşekkür ederim önemsediğiniz için. Diğer kişiler de evet dediğinizi söylüyor ama bana da inanmıyorlar ve gerçekten eleştirel konuşuyorlar.
Bende öyle süslenme huyu yok makyaj da yapmam kötü göründüğümün farkında olsam da uğraşmam. Benim istediğim tek renk sade giyinip gezmek sanırım. Annemin yazmaları da eskiden beri kullanmak istemem, bugün doğrudan eve gidip getireceğim diye ısrar etseydim sorun olmazdı. Sınava çalışıyorum, bir işte de çalışmak istiyorum o konuda ailemi ikna edemiyorum, ilçede imkan yok merkeze gitmem gerekiyor onaylamıyorlar.

Ellerde çekirdek kapı önünde oturmuş dedikodu yapan insanların yaşadığı muhitte oturmuşluğum var, dedikodu nedir bilirim.
Arkadaş çevremde çarşaf giyen de var, kimisinin şal taktığı kimisinin baş örtüsü taktığı türbanlı arkadaşlarım da var, ailemde yazma takanlar da var.
Hepsini bilirim anlayacağınız, millet konuşur size özel değil laf olsun maksat gıybet olsun diye herkes hakkında konuşurlar, isteyen istediğini konuşsun, sizin asıl meseleniz bunları takıyor olmanız.
Konuşanların yalnızca sizi konuştuğunu veya size baktığını sanmanız, yazma takmayı sevmiyorsunuzdur takmazsınız ama kimse yazma takıyorsunuz diye bakmaz.

Ben haşemayla giren arkadaşlarımla da denize giriyorum kimse dönüp bakmıyor, denize elbiseyle yazmayla giren teyzeler geliyor kimse dönüp bakmıyor, aksine güleryüzlü hoş sohbetlilerse yüzerken yanlarına gidip sohbet bile ediyoruz.

Bone bu kadar problemse türban takarken de şal veya baş örtüsü kaymasın saçlar görünmesin diye bone takılıyor, sizin veya annenizin illa ki örtü altına taktığınız boneleriniz vardır onlardan birini kullanmasını söyleyin annenize.
Yazmayı da takmak istemiyorsanız takmazsınız, başka konularınıza da denk geldim bazı şeyleri içinizde fazla büyütüyorsunuz, sevgiliniz bile olabildiğine göre bir şekilde evden çıkabiliyorsunuz, küçük yer demeyin bir iş bulun çalışın.

Elestirel konuşmak değil o bazen konu acanlarda hususi cımbızla çekip özele indirip dalasacak yer arıyor artık yeni üyelere yorum yapmıyorum ve polemiğe gireceğimi anladığım an gozardi ediyorum yorum yaptığım konuyu konu sahibini .Yani aslinda üyeler daha mağdur isteyen belli terbiye sınırları içinde fikrini yazar konu açan kişide bunu kabul etmeli bence bende bazen yanlış yorum yapabilirim hemen bı tarafından tutup vurun abaliya yapmanın manası yok .Sizde eleştiri yada fikirlere daha rahat olursanız normal yaşamınızda bile daha iyi hissedersiniz sizinle farklı düşünüyoruz demek yeterli .Sizin de öyle demeniz yani

Yani rahat olun bak ben şimdi bir konuda çünkü onu yok sayiyorum kafamda. Bin kez alintilamsam gormeyecegim okumayacagim ve ana sayfamda görünmüyor o konu çünkü benim için bitti kendi yazar kendi okur kim ne yaparsa yapsın 100 beğenmedim olsa fark yaratmaz benim için ben cevap bile vermem kim ne yazarsa ne açıklama beklerse bitti gitt. dalasmam istediği yere gelmem i.Sizde size dışarda baktığını ve elestri yaptığını hani giyiminize böyle düşünün yok bitti gitti ne derse desin ne düşünürse düşünsün insanlar sizi yolda durdurup zorbalık yapacak değil heralde .Sonuçta her şeyi size karşı gibiymis algilarsaniz her insanı öyle görür ve aslında iyi birşey dediğini de gözden kaçırirsiniz.Bazen en hoşunuza gitmeyen yorumda bile gerçeklik payı olabilir .

Buraya girersen çıkamayız. Konu dine kayar, hepimizin canına okunur, mapus damlarına düşeriz.

Ancak şunu da yazmadan geçemeyeceğim. Her iki tarafta da bu tip teyzeler var. Ben defalarca şortum, eteğim yüzünden dini bütün(!) teyzeler tarafından hakarete uğradım. Öyle az buz başındakinin bir önemi yok falan diye nahif cümleler de değil, baya sinkaflı küfürler işitmişliğim var. Umurumda mı? Tabi ki hayır. Senin niye bu kadar umurunda?

Hayatım, insanlar her giyim tarzına alışık, gözler alıştı artık hele de denize kıyısı olan yerlerde denizden çıkıp bir pareoyla markete girene de alışıklar, burkayla gezene de alışıklar, tesettür zaten ülkeye dün gelmedi, 53 yaşındayım ben doğduğumda da tesettür vardı, çarşaflıları da doğduğumdan beri gördüm biliyorum, dedikoducular da memleketin gerçeği ama kıyafet üzerinden dedikodu yapan varsa da bunu bikiniyle gezene de yapıyorlar, örtüye özgü bir durum değil bu, denizde zaten inan ki kimse kimseye kıyafeti için bön bön bakmıyor, tek bakılan beyaz donuyla denize girmeye çalışan dayılarla, ayılama yüzüp böğürürcesine ses çıkaran abazalar.

Hepten kısıtlayıcı bir ailesi de yok zira kimse sen kızsın okuyamazsın atanamazsın dememiş, denize de girebiliyor burnunu bile çıkaramazsın ne denizi diyen de olmamış, gizli saklı da olsa sevgilileri olmuş, annesiyle çatışmalar yaşıyordur olabilir bazı ailelerde aile çocuk arası çatışmalar oluyor olur ama bazı şeyleri aşması kendi elinde, her şeyi bu kadar kafaya takmak yerine atanana kadar başka yerde çalışacağım dese, bunun için adım atsa ailesine geri adım attırır, diğer konularından da anladığım kadarıyla konu sahibi sadece dertleniyor, şartlarını değiştirmek için çaba sarf etmiyor.

Çok tatlısın ya alın ikinci boneyi de rahat edin madem tek konu bone.Kapalı değilim bone üzerinden değil genel yorum yapıyorum bu kadar şekilci olma.Beş dakikalık yola annemi kırmaktansa pijamayla da giderim yani .Her yaz kavga konusu bu bone :) madem koyun çantanıza bir şal, karşılıklı gerilmekten çok daha kolay.

Yani her tarafta bu insanlar olduğu ve durup dururken bu gözlerine battığı kötü yorum yaptıkları için rahatsız hissediyorum. Daha önce yaşamamıştım insanlar birbirine karşı böyle davranmıyordu. Burda kendimi kötü hissettim hep.
Senin yaşadığın da çok kötü öyle insanlar da var gerçekten korkutucu. Umursamıyor olman çok güzel ben başaramıyorum ama annem bile takıyor aslında. Çoğunluğun içinde tek olarak bu şekilde yaşamak tuhaf hissettiriyor. Ve cevap da vermek istemiyorum. Çalışma konusunda ben ailemi ikna edemiyorum merkeze gitmeye onay vermiyorlar bir şey konusunda kendi başıma karar almaya kalksam da bu kez evde sorun çıkıyor. Babamı karşıma almak istemiyorum onu ikna etmek daha zor

Evet haklısın geleceğini tahmin edemedim. Bizde olay bir kez yaşandı mı ne kadar basit de olsa birkaç ay sürüyor bana tepkisi geçmiyor. O yüzden nasıl toparlarım bilmiyorum.

Hem nasıl sınır çizerim diyorsun hem ailem izin vermiyor diyorusun. 23-24-25 yaşında bir kadın olarak çalışmak için ailenden izin almamalısın.

Merkez dediğin yer ne kadar uzak? Ben Türkiyede denize kıyısı olup da il/ilçe merkezine bir saatten uzun mesafede bir belde görmedim. En kötü ihtimal ömrün yollarda geçse de gider gelirsin.

Yer konusunda birkaç aydır belirsizliğimiz var. Annemler ya burda kalacaktı ya da memlekete taşınacaktık. Sorduğumda hiçbir şey net değildi temmuzda sınavım bitti. Sonrasında burda işe girmek istedim ama zaten ailem de buradaki insanları benimseyemedikleri için çalışmama izin vermediler. İçki içen ve sarhoş olan bir kesim olduğu için ailem önyargıya sahipti. O yüzden pek dışarı bile çıkmadım sadece denizde rahattım. Taşınacağımız ilçede iş imkanı yok deprem bölgesi. Başka ilçeye de başvurdum çağrıldım köyüne ulaşım olmadığı için kabul etmedim. Taşınacağımız ilçenin il merkezine gitmek istediğimde de ailem sınavına çalış kimse iş para beklemiyor diyor. İşe girdiğimde sınava çalışmayacağımı ve her zaman düşük maaşta çalışacağımı düşünüyorlar. Ama onlar atanmamı istiyor. Merkeze başvurdum çağrılırsam onları ikna edip gideceğim.

Sizin gibi düşünen insanlar da burada vardır ama bana hep aksi örnek geldiği için üzülüyorum. Yazma takma da aslında çok eskiden beri ön yargılı olduğum bir şey. Daha önce hiç dışarda takmadım. Rahat olamıyorum bu yüzden sorun çıktı bugün. İnsanları da maalesef önemsiyorum o da etkili.
24 yaşına yeni girdim. 25 i ise ailem 2 yıldan beridir 25 yaşında diye dedikleri için benimsedim sanırım. Bulunduğumuz yerde yaklaşık 4 saat. Bulunduğumuz yerden taşınacağımız için ve farklı sebeplerden işe girmedim temmuzda ise sınavım yeni bitmişti. Taşınacağımız yerde de iş imkanım yok bitişik ilçesine de başvurdum köye ulaşım olmadığı için reddetmek zorunda kaldım. Merkeze de başvurdum bekliyorum olursa da bir şekilde ikna etmem gerekecek.

4 saatte üç il geçiyoruz ülkede, herhangi bir ilçenin/beldenin merkeze uzaklığı 4 saat olamaz. İçerlerde belki ama kıyı şeridinde ı ıh.

Bölümünü ya da ilçeni sormayacağım. Genelde burda devlet sırrı o bilgiler. Ama bunları söylemeyince de konu havada kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…