- 18 Ocak 2018
- 3.237
- 9.097
- 158
- 33
Ya birak Allah askina yurt disindayim burada bile kimse dönüp bakmıyor ki Türkiye Müslüman ağırlıkta bir ülke olay cikarmak için ergen tavır sergilemissiniz ne var brs dakika annenin yazmasini takip gitsen de kırmasan kalbini dünyada basina ne gekirse gelsin koşup sığınacagin kisi annen 25 yaşındasın ama 14 yasinda ergen gibi davranıyorsunKomşularımız var beni detaylı inceliyorlar ve ben rahatsız hissediyorum. Kapalı olduğum için bile ayrıştıran insanlar var öyle bir yerde yaşıyoruz ve sürekli bakmaları rahatsız hissettiriyor eve gelirken de hissedecektim bu yüzden dedim anneme 10 dakika gidip geleceğim bekleyebilirsin diye ama kabul etmiyordu. Orda istediği şekilde yapmadığım için sorun büyüdü ama alternatif çözümü de vardı.
Hah aradığım yorum konu sahibiyle ayni yasitiz yemin ederim Türkiye de markete bakkala sipidik terlik kafamda yazma ne ya bu elalem cok mu onemli ölünce kendilerini mi yirtiyolar yoksa ekmegimi aşımı mi veriyorlar elalem icinde annemi kirmazdim bes dakika bi yazma takmak degil mi ölmezsin ya eve kadarOkb olursunuz birşey olursunuz küçük yer dedikodu yapıyorsa siz önem vermemeyi öğrenin dün yeni üyenin biri bana yorumun bittiyse gidebilirsin yazmış derhal dedim çıktım kalıp uğraşmadım bile onun inisiyatifi gerçek hayatta böyle ondan verdim örneği .Benim kız üstünü değiştirip giyinip suslenmeden markete gitmiyor ne iyi huy dersin bunu kendine saygı duyduğu için değil elalem ne derse diye yapıyor du ben ona buna gerek olmadığını rahat olması gerektiğini esofmanlada markete gidip gelinebilecegini dışarının bakışları değil kendi fikrinin önemi olduğunu ı anlatana kadar canım çıktı sizde yazma olayına bu kadar takmayın diyor size üyeler yada milletin bakışına ne konuştuğuna siz kendinizi biraz rahat hissedin kimsenin bakışı degilki sizi siz yapan .Sınava birşeyler olmaya daha çok önem verin
Yazma takmak sizin için problemmiş, bu konuda çevrenin bir etkisi yok, kendi göz zevkinize uygun bulmuyorsunuz o yüzden de takmak istemiyorsunuz, olabilir illa takacaksınız diye bir şey yok ama bunu büyütmenin de size dert olmaktan başka bir işe yaradığı da yok, annenize takmayacağım dersiniz biter.Sizin gibi düşünen insanlar da burada vardır ama bana hep aksi örnek geldiği için üzülüyorum. Yazma takma da aslında çok eskiden beri ön yargılı olduğum bir şey. Daha önce hiç dışarda takmadım. Rahat olamıyorum bu yüzden sorun çıktı bugün. İnsanları da maalesef önemsiyorum o da etkili.
Türkiye de markete bakkala sipidik terlik kafamda yazma ne ya bu elalem cok mu onemli ölünce kendilerini mi yirtiyolar yoksa ekmegimi aşımı mi veriyorlar
Yazmaya baktım şimdi, tam olarak ne diye. Ben onları bandana gibi kafama, kemer diye belime bağlıyorum. Tatilde falan bağlayarak tişört niyetine kullanıyorum. Bence gayet güzel aksesuar. Başa örtünmek için bağlayınca ne hissettiriyor bilemem tabi.
Yazma ve şipidik terliğe kimse dönüp bakmaz, saçıma kına yakmayı çok severim, mereti saça uygulayınca en az 7-8 saat kalmalı ki hem saç derisini hem saçları beslesin +istediğiniz renge ulaşın, ben çoook bilirim kafa kınalı sağa sola bulaşmasın diye başıma poşet geçirmiş halde markete gittiğimi hahahahahhaha
Tesettürlü olduğum icin canim
Yazma ve şipidik terliğe kimse dönüp bakmaz, saçıma kına yakmayı çok severim, mereti saça uygulayınca en az 7-8 saat kalmalı ki hem saç derisini hem saçları beslesin +istediğiniz renge ulaşın, ben çoook bilirim kafa kınalı sağa sola bulaşmasın diye başıma poşet geçirmiş halde markete gittiğimi hahahahahhaha
Aynen, yazma, yemeni, çember, tülbent diye isimlendirilir, yöreye, insanların ağız alışkanlığına göre kimi yemeni der kimi yazma kimi tülbent ama bir şekilde bildiğimiz gözümüzün aşina olduğu bir aksesuardır, bazıları başına bağlar bazıları boynuna şal olarak vs.Yazmaya baktım şimdi, tam olarak ne diye. Ben onları bandana gibi kafama, kemer diye belime bağlıyorum. Tatilde falan bağlayarak tişört niyetine kullanıyorum. Bence gayet güzel aksesuar. Başa örtünmek için bağlayınca ne hissettiriyor bilemem tabi.
altı üstü yazma takıp dışarı çıkacaksınız bu kadar abartmayın ya kimse kimsenin umrunda değil herkesin düşüncesini önemseseydik ohoooAnnemle sürekli çatışma halindeyiz ve evde en sevmediği en sakin anlayışlı çocuğu benim. Bugün denizde yüzüyordum, annemle ikimiz de tesettürlüyüz. Ben yüzmeden çıktıktan sonra annemler geldi, kendisi yazmayla giriyor benim girmediğim zamanlarda benim bonemi takıyor. Benden bonemi istedi, bende yazmayı takıp eve dönecektim. Ama yazma takmaktan nefret ediyorum, annemin taktığı gerçekten çok kadınsıydı yolda yürürken insanlar bakıyor rahatsız hissedeceğim için istemediğimi söyledim, 10 dakikada eve gidip kendi giysimi giyip getiririm dedim kabul etmedi. Sözde yürümemi istemiyor. Bende deneyeyim diye yazmayı taktım ve gerçekten çok kötü olduğumu farkettim ama annem umursamadı bende görüşünüme laf ettim gerçekten bana ... gibi oldu bu dedim. Annemde Allah sana muhtaç etmesin diye bağırarak laf sayarak kendi yazmasını takıp suya gitti. Bende moralim bozuk eve geldim ve hemen üstümü değiştirip sahile dönüp bıraktım çantasına. Muhtemelen sinirinden ya yırtar boneyi ya da çöpe atar. Babama da aynısını yapıyordu. Son hafta yüzme zevkimi gerçekten mahvedebildi. Yeni almadık kendisine açıkçası 2 yıldır da uğraşmıyor onu almayı gereksiz masraf olarak görüyor bu yıl da yeni girmeye başladığı için benim de aklıma almak gelmedi. Benim zoruma giden nasıl görünmek istediğimi umursamaması, insanların içinde yazma takıp eve dönmek istemiyordum 25 yaşındayım ve gerçekten yakıştırmıyorum kendime. Zaten sahil kesimde insanlar çok açık giyindikleri için kapalı halimle bile çok dikkat çekiyorum ve bakışlardan rahatsız hissediyorum. Bu basit bir mesele ancak çoğu konuda böyleyiz. Zayıflamak için bir adım attım onu desteklemiyor benim kişisel olarak fikirlerim olacağını anlamıyor. Mesela mahalle arasında da ben şal takarak gezerim markete giderken de onda bile bağırır, şuradan şuraya yazma takamıyorsun sen nasıl kapalıysan diye iğneler durur. Aslında liseye yeni geçtiğimde onların zoruyla kapandım. Liseye göndermeyeceklerdi bin türlü tehditler vs. Şimdi küçük kız kardeşime bakıyorum bana yaptıkları kadar baskı yapacak halleri kalmamış evin en büyüğü olduğum ve sanırım kendisinde alışkanlık olduğu için sürekli her şeyime yorum yapıyor. Benim sorum şu bu insana ben kibarca reddetsem de hayırsız ilan ediliyorum bağırsam da. Nasıl davranmam gerekiyor bilmiyorum uzun yazdığım için kusura bakmayın
tamam dedikodu yaparlarsa yapsınlar işte ailenizle bu şekilde kavga edip huzursuz olmak yerine milletin dediğini önemsememeyi düşünebilirsinşzYa ben bizzat şahit oluyorum dedikodu yaptıklarına ilk defa mı dedikodu nedir diye duydunuz? Hiç mi yapan görmediniz? Küçük yerlerde insanların dedikodusunun yapıldığını ilk defa mı duydunuz? Ve ben aslında burada çözüm odaklı yorumlar istemiştim ama yargılamaktan başka bir şey yapılmıyor. Ayrıca ben kendim istemiyorum dediğimde de anlayacak bir ailem yok ben yazmayı hiçbir zaman takmadım ki sevmiyorum anne yazması ve normal takılan şal farklıdır ayrımı bilinmese de annem biliyor mesela bu konuda rahatsız olduğumu. Ben genel anlamda sınır koymak için neler yapabilirim ya da benzer süreçlerden geçen var mı bunun için sormaya girmiştim buraya. Ama çözüm önerisi dışında her yorumu okudum
yaşadığınız yer Türkiye değil bence burada nerede var öyle yer ya da kızılcık şerbeti evreniBurada bakıyorlar küçücük bir yerdeyiz ve insanlar çok farklı ama kimse anlamıyor. Sürekli dedikodu yapıyorlar üstelik. Ve bu insanlar çok açık giyiniyorlar biz farklı olduğumuz için de garip gözlerle bakılıyor. Niye inanması güç geliyor anlamıyorum ki.
Sorun denize girmek değil ki sorun bir bahane ile sana o yazmayı taktırmak böyle bu anneler mesele aciklik kapalılık değil mesele “benim dediğimi neden yapmıyor “Geçen yıl da bu konudan tartışmış olabiliriz evet. Zaten hep yineliyor. Anneme diyorum ki madem boneyi alacaksın evden baş örtümü getir neden beni senin yazmayı takmaya zorluyorsun. Önemsemiyor ki. Diretiyor onun istediği gibi olması için. Ev 5 dk mesafede ben sana getiririm diyorum yok olmaz diyor. Tüm kavgamız zaten bu yüzden. Sorun bende mi bilmiyorum kendimi kötü hissediyorum
ben bu yoruma cevap verdiğiniz kişiye katılıyorum.Gerçekten beni anladığınızı düşünmüyorum. O yüzden yorum bırakmasanız da olur. Burdaki insanlardan da bir habersiniz ama en azından saygı duyabilirsiniz kararıma da tercihlerime de. Ya da empati kurabilirsiniz siz yazma takıp gezer miydiniz mesela ya da şalvar giyip siz yüzmeyi deneyin bu kadar umursamıyorsanız. Ben istemiyorum normal şal harici de takmıyorum farklılıklar da olabilir. Kimse de sizin gibi değil kendi hayatınız üzerinden cevap veriyorsunuz hiç mi farklı insanlar tanımadınız ya da çok iyi bir ortamda mı yaşıyorsunuz bilmiyorum
ben bu yoruma cevap verdiğiniz hanımefendiye katılıyorum.KudrAlobar artık Türkiyede böyle şeyler aşılmış durumda. yaşadığım yerde bir sürü insan şalvarla da bikiniyle de giriyor. kimse ayy şuna bak diye de yargılamıyor. ve evet tesettürlü olmamama rağmen şalvarda giyerim ki giymişliğim var yazma da takarım ki takmışlığım var. bence siz şu an herkesin size katılmasını istediğiniz için insanlara sert çıkışlar yapıyorsunuz. mantıklı düşünmeniz lazım doğru düşüncelerde değilsiniz ne yazık ki
tamam size çözüm ne önerelim yazma takmayın mı diyelim? ne diyelim yani? yanlışa yanlış diyoruz siz de bunu anlamıyor gibisinizYa ben bizzat şahit oluyorum dedikodu yaptıklarına ilk defa mı dedikodu nedir diye duydunuz? Hiç mi yapan görmediniz? Küçük yerlerde insanların dedikodusunun yapıldığını ilk defa mı duydunuz? Ve ben aslında burada çözüm odaklı yorumlar istemiştim ama yargılamaktan başka bir şey yapılmıyor. Ayrıca ben kendim istemiyorum dediğimde de anlayacak bir ailem yok ben yazmayı hiçbir zaman takmadım ki sevmiyorum anne yazması ve normal takılan şal farklıdır ayrımı bilinmese de annem biliyor mesela bu konuda rahatsız olduğumu. Ben genel anlamda sınır koymak için neler yapabilirim ya da benzer süreçlerden geçen var mı bunun için sormaya girmiştim buraya. Ama çözüm önerisi dışında her yorumu okudum
fethiyede yaşıyorum millet götü açık dolaşıyor bak ciddi ciddi kilotla dolaşan turistler sadece bikiniyle dolaşan kadınlar var kimse de kimsenin umurunda değil. özellikle sahil kentlerinde. burnunakadar çarşaflı insanlar var mesela bi göz ucuyla bakıyorlar bitti ya da bikniyle dolaşana da aynı şekildeBurada bakıyorlar küçücük bir yerdeyiz ve insanlar çok farklı ama kimse anlamıyor. Sürekli dedikodu yapıyorlar üstelik. Ve bu insanlar çok açık giyiniyorlar biz farklı olduğumuz için de garip gözlerle bakılıyor. Niye inanması güç geliyor anlamıyorum ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?