Annem tarafından hep aşağılanıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

pippi_langstrumpf

Ziyaretçi
Mrb ben 26 yaşındayım. Bugüne kadar ailemin beni içten gelerek öptüğünü hiç görmedim. Haksızlık yapmayım annem yemeğimizi yapar, sohbet eder bizimle. 3kardeşiz. Ablam ve 16 yaşındaki erkek kardeşime güvenleri sonsuzdur. Ablam evlendi,annem o evlenirken bile karşı tarafa ablamı marifetli, akıllı, zeki diye hep övdü. Hiç gözü arkada kalmadı. Konuşma yönünden olsun, marifetleri yönünden olsun ablama çok güvenirler. Güvensinler bişey demiyorum. Ama neden banada aynı güveni göstermiyorlar? Küçüklükten beri hiç bi zaman önemsenmedim. Annemin beni içten bi şekilde öptüğünü hatırlamam. Beni hep eleştiriyorlar. Kendime güvenim hiç olmadı. Şu anda bile zorlanıyorum bu anlamda. Hep o öyle yapılmaz, beceriksiz tarzı usluplara maruz kaldım. Toplum içine girdiğimizde annem bana bakar fazla mı yiyorum, yanlışmı konuşuyorum diye senağlama Başkalarının kızlarını över beni yerer(tabi onların yanında değil). Ben artık ben olmaktan çıktım bana fazla konuştuğumu ve saçmaladığımı söylediği zaman yıkılıyorum. İşte bu yüzden kalıcı arkadaşlıklarımın olmadığını söyler. Ve bunu hep tekrar eder. Bugünde sen çok donuksun o yüzden evde kaldın kimseyi bulamıyorsun diyor. Artık iyice psikolojim bozuldu. Bana günde 1000defa kitap oku diyor ve bunu hiç bir kardeşime demiyor sadece bana diyor. Halbuki küçük kardeşimin dersleri kötü. Onunla ilgilenmek yerine bana sürekli baskı yapıyolar. Bugüne kadar girdiğim bütün sınavları kazanmama rağmen, hep başarılı bir öğrenci hayatı geçirmeme rağmen ve hemen öğretmen olarak atanmama rağmen üstüme fazlasıyla geliy kadar kötü bi durumdayımki çok bunaldım. Yardımlarınıza ihtiyacım var senağlama

Bu konudan olan şikayetini annenle paylaştın mı hiç? Paylaştıysan aranızda nasıl bir konuşma geçti?
Konuşmadıysan konuşmayı dener misin, ama suçlayıcı bir dil yerine üzüntünü anlatan kelimeler seç.

annenle hiç konuşmadınmı neden bana böyle davranıyorsun ben senin evladın değilmiyim sana ihtiyacım var annem olduğunu hissetmek istiyorum diyebilirsin..
arkadaşım annen ne yapmaya çalışıyor anlamadım doğrusu...

cnm annenle konuştunmu ben hiç bir annenin çocuklarını ayırabilecegine inanmıyorum.........

Annemle defalarca konuştum. Fayda etmiyor. Artık o boyuta geldiki kavga ediyorum. Ama yine bana akıl veriyo yine. Ben kendi sorunlarımı zaten biliyorum. Ama yine aynı şeylere devam ediyo. Şimdi uzaktayız ayrıyız. Tel de konuşurken bile oldu bugün. Konu evliliğe geliyo arkadaşlarımın hepsi evlenmiş, yada evleniyor dedim. Bana benim donuk olduğumu, bi erkeği elimde bile tutamıyacağımı söylüyo

ya canım nü güzel meslek sahibisinde,diger evlenen ablan okudumu bi meslek sahibimi peki?

Evt ablamda öğretmen. ınanın çok doluyum. Bu durum beni çok üzüyor. ABlamı benden daha üstün tutmasının nedeni çok sıcakkanlı, güzel konuşur toplum içinde güzel espriler yapar. Bense konuştuğumda acaba pot kırarmıyım derdinde oluyorum

seni o kadar çok iyi anlıyorumki
ama benim annem beni sevmediğini düşünmüyorum çünkü beni çok çok sever ..öper hala
evli ve çocuklu olmama rağmen
ama benim annem beni hiç bir zaman beğenmedi ....çok küçük yaştan beri..hep horladı
dayım kızları vardı annesi babasıonlar daha küçücükken medh etmeye başladı benim annem ben her kesin içinde sürekli mahcup etti
o kızlar kendine güvenen kızlar oldu ben ise hala sindikçe siniyorum
kendime olan özgüvenimde bir eksiklik var
sürekli beni herkesin içinde aşağıladı ben bir evin bir kızıyım ...ablam felan yok yani
insanın evladına ..güven vermesi.onu poh pohlaması o kadar önemli bir şeyki
çok küçük ve gereksiz gibi görünen bu ayrıntı insanın taaaa temelini oluşturuyor
annem tabi beni herkesin içinde sürekli aşağıladığı için diğer insanlarda beni aşağılamaya başladı
çocuğuna sahip çıkamazsan onu kurda kuşa yem edersin
annem sayesinde ben hala beceriksizim...ve bilinç altımda bir şey bu konuda ısrar etmemi söylüyor
işte bütüüüün bunlar için ben çocuğuma her kesin içinde tek bir kelime etmiyorum...kimseyede ettirmem benim yavrumu ..incitecek insan ve insanların alnını karışlarım

Size hamileyken oldukça kötü olaylar geçirmiş ve bilinçaltında da bunların tüm suçlunun siz olduğunu düşünüyor olabilir. Hani istenmediği halde hamile kalmak ya da o dönemde eşiyle ve çevresindekilerle yaşamış olduğu sorunlar hep sizi istenmeyen yapmıştır. Yanlış anlaşılmasın sakın istenmeyen çocuk genel bir terim olarak kullandım. Kırıcı olmak istemem.
Ya da sizi bu kadar abartılı şekilde düşünüp kusurlarınızı didikleyerek bulup size sunmasının sebebi,sizin onun gibi olmanızı istememesidir. Sizde kendisini görüyor olabilir. İnsanlar acayiptir.Ve sizi büyütürken bir sürü sorunla savaştığını düşünüyorum. Ve bunca yıldan sonra bu kadar üzerinize gelmesi, kendi hatalarını görmekten kaçınması tamamıyla kendi içsel savaşı.

O çocukken neler yaşadığını bilemeyiz. Psikolojik savaş veriyor, çevresindekilerin de baskı var tabii. Görmezden gelinemez. Düşünsenize her bir araya geldiklerinde "Ayol senin kız hala bulamadı mı birini?, Bak şunun bunun kızına evlendi mutlu mesud yaşıyor". Paso yalandır mutlu mesud lafları. İçlerinden çatlıyorlar aslında, nasıl da bu kız öğretmen oldu diye. Böyle tuhaftır insanlar.

Annenizin size yaptıkları çevresindekilerin laflarının onu kızdırması. Ve evli olmamanızı da siz de bir kusur varmış gibi aktarmaya çalışıyor.

Aslında harika birisiniz. Düşünsenenize, ablanız ne kadar poh pohlanarak o mevkiye gelmiş. Ya siz? Nelerle savaştınız. Ruhsal durumunuz çöktü ama yine yılmadınız.
Anneniz de bunun farkında.
Onun her şeyisiniz siz, her ne kadar belli etmede sorunlar yaşasa da.

Tebrik ederim sizi. Ne mutlu size ki, bir mesleğiniz ve saygı gördüğünüz çevreniz, size hayran öğrencileriniz var. Kendimden biliyorum, öğretmenlerimin yaşam savaşındaki başarılarına nasıl hayran hayran seyredip, bir gün ben de onlardan biri olacağım demeyi. yerimseniben

Asiyim ben annen şimdi sana karşı nasıl? En azından şimdi bu huyunu bırakmış galiba. Ama benim annem hala devam ediyor. Her zaman başkalarının kızlarını beğenip onları övüyo, beni yakın akrabalarımız içindede yeriyor. Ben kocaman kızım ya yeter... Bir keresinde hiç unutmam bu yüzden kavga ettik. Ben görev yaptığım yere geldim 15 gün telefon açmadım, konuşmadım. Hatta öyle bunalttı ki ben yaz tatilini bile az kalsın görev yaptığım yerde geçirecektim. Belki size bunlar basit gelebilir ama sorunlarım var. Kendime güvenim zaten yok. ılişkiler konusunda başarısızım. Sağlam insan ilişkileri kuramıyorum. ınsanları kendime bağlayamıyorum. Yaşım 26 hala bi sevgilim bile yok. Konuşableceğim dostlarım pek yok. Hiç sevgi görmüyorum. Avrupadan kuzenlerim gelince o 17-18 yaşlarındaki kuzenlerimin bile kendilerine güvenleri sonsuz. Anneleri onlara ne kadar değer veriyor. Gerçektende hakediyorlar. Çok güzel yetişmişler. Konuşmları da fevkalade. Ama ben kendim gibi konuşsam problem oluyor, annemin istediği gibi dursam problem oluyor. Bunalımlardayım

Anlayamıorum böyle anneleri..

Bende anneyim henüz bebeğim çok küçük..

Büyük konuşmak istemiorum ama nasıl çocuklarına böyle davranabiliorlar akllım almıyor

Düşünemiyorum bile bebeğimin büyüdüğü zaman başkalarının yanında tersleyebileceğimi..O benim canım nasıl kıyarım nasıl üzerim ..her zaman bunları düşünüyorum..

Benim annemde hiçbi konuda güvenmedi bana..

Doğum yapacağım zaman bile hastaneyi inleteceğimi bebeğimi doguramayacagımı düşündü..
Ama çıtım bile çıkmadı doğum yaparken..

Beni hiç ama hiç tanımıyor..

cnm cok uzulduım senı cok ıyı anlıyorum aynı seyler bende yasadım hem annem hem babam tarrafından hep salakmısım gıbı davrandılar sımdı bankacıyım hala aynılar bazen bankadakılere bakıyorum da kendılerıne cok guvenıyolar bende de o guven yok malseff

Sana tamamen katılıyorum.... Benimde annem hep başkalarınına anlattı beni evde ne olduysa herkes bilir bunu mutlaka duymayan kalmaz Sanki hiç mi kimse çocuğuyla yada annesiyle kavga etmiyol onlarda ediyolar ama biz annem yüzünden millete dedikodu malzemesi oluyoruz

Benim annem de beni hiç taktir etmedi arkadaşım hep kardeşim daha akıllı ve güvenilir oldu ben hiçbişey bilmeyen aptal oldum,halada öyle ama hiçbir zaman kendilerine dönüp bakmazlar acaba bizimde bi hatamız var mı demezler :1no2: Senin psikolojini nasıl etkilediklerini düşünmezler.... Bu o kadarda zor bişey değil halbuki

tatlım aynı bensin işte insanlara karşı...güvensiz...kendiniyetersiz hissetmen
bak eğitimci olmuşsun hala etki altındasın
ağaç yaşken eğilir sözü...işte ağacı ne tarafa eğersen öyle oluyor
şimdi nasıl diye sormuşsun eh idare eder iyi sayılır...ama bu defada oğluma...( benim oğlum 2.5 yaşında) işte felancanın çocuğu bülbül gibi konuşuyor...şöyle akıllı böyle akıllı diyor....ama ben musade etmiyorum beni böyle ..büyüttün böyle oldum ama oğluma bu şekil şeyler söyleyemezsin diyorum
benim oğlumda çok akıllı bir çocuktur...sadece fazla konuşamıyor...oda erkek çocukları zaten geç konuşur

ah canim benim,yaninda olsamda sana sarilsam keske,o kadar icimden geldiki anlatamam..:teselli:
bu olumsuzluklarin kalbinde ,beyninde,ruhunda derin yaralar actigini biliyorum,kac yasinda olursan ol,atamiyosun ustunden ve o ilgi sevgi acligi olene kadar seninle beraber oluyo,
yinede olgun bi insansin ve sana tek diyecegim kendi kendinin doktoru olup seni daha fazla yipratmalarina izin verme,belki soylemesi kolay diyeceksin ama,herkesin bi hayat hikayesi var,,inan bana seni cok iyi anliyorum,yasadiklarimdan

seni bi tek sen kurtarabilirsin,guclu ol,,yerimseniben

mutlu ol hep iyisallaha.s.

herkesin mizacı yapısı bir değildir ki..
5 parmağın beşi bir mi ki...
kimi insan çok aktif sosyal olur.. kimisi kabuğuna çekilir sakindir.
siz elinize mesleğinizi almışsınız birşeyleri başarmışsınız yol almışsınız. annenizin etkisi altında kalmayın. o sizin de kıpı kıpır konuşkan bir yapı da olmanızı istiyordu demek sakin çekingen bir kız çocuğu olşunuz onu hayal kırıklığı yarattı o yüzden böyle davranıyor olabilir.
hepimizin yaşam tarzı felsefesi başka bazen bizleri anlayamayabiliyolar. hoş görüp görmezden gelmeli bazen boşver:)

ama arkadaşım sana diyeceğim şey hiç kimseden çekinme ben kendi kendimin psikoloğu olmaya çalışıyorum..
insanlar gerçekten güler yüzlü insanlarda çok hoşlanıyorlar
ben artık herkese gülümsüyorum(kadınlara tabikide)erkeklere gülümsemeni tavsiye etmem ve bunun
etkisini görüyorum insanlarda bana gülümsüyor
geçenlerde bir kadın yürüyüşe çıkmış hızlı hızlı yürüyor...bende yürüyüşe çıkmıştım
kadına gülümseyerek bakmıştım oda bana gülerek baktı..birde yürüyüş mürüyüş işte hepimiz kadınız ya fazlalıklarımızı kafaya takıyoruz.....kısacası resmen beynimizi okuduk birbirimizin
düşmüşüz bir kilo derdine der gibiydik
inan herkes sen ben gibi....

senı çok ıyı anlıyorum ama bu sadece senın degıl benımde içinde oldugum buyuk bır grubun problemı. annelerımız nıye böyle bılmıyorum ama ben bunu evlatlarıma asla yapmayacagım. sende bundan ders cıkart ve onu oldugu kabul et tatlım.çunku degışmşyorlar. sureklı eleştrılmek sınır bozucu bılıyorum ama sakın kötu söz de söyleme, bırak o öyle bılsın sen hayatını yaşa başka çare yok.

peki tatlım sende kendini diğer insanlardan soyutlayıp
kendine olan öz güvende bir eksiklik hissediyormusun:1no2:
arkadaşın konusunu elinden aldım gibi oldu ama neyseyerimseniben

o sizin de kıpı kıpır konuşkan bir yapı da olmanızı istiyordu demek sakin çekingen bir kız çocuğu olşunuz onu hayal kırıklığı yarattı o yüzden böyle davranıyor olabilir.
Haklısınız elbette. Şöyle de bir durum var ki, kişiyi şekillendiren ailesidir, karakter denilen şey ailenin yansıması.

Ve hayal kırıklığını anne, kendisi için yaşadı. Onu hayal kırıklığına uğratan yarattığı eserinin sonucu değil, nasıl yarattığı oldu. Annenin kendini sık sık "ben nerede hata yaptım?, diğer iki çocuk da benim çocuğum, bu niye ablası gibi değil?" sorularıyla yorması sonucu hiçbir şekilde yanıta ulaşamadığı için* daha rahatlatıcı olarak kızına attı: Onun kişiliği böyle dedi hep.

Mesela kendimden örnek; benim bu kadar çekingen olmam ya da bir sürü korkuyla yaşıyor olmam tamamen annemin beni büyütmesiyle ilgili. Bir şeyi merak edip dokunmaya çalıştığımda elime iğnenin ters ucunu (ip geçirilen kısmı) batırmasıyla başladı korkularım.
Yanlış yapmaktan korktum, dokunmaktan korktum.
Doğru dürüst öpülmedim, okşanmadım. Şimdiyse ben karşımdaki arkadaşım nasıl öpülür bilemeyecek(beceremeyecek) kadar aciz bir insanım. Sıradan bir öpücük. Daha neler neler sayabilirim. Ama yine de büyüdüm, düne göre. Düzeltebileceklerimi düzeltmeye çabaladım,değişmeye çalışıyorum.

Yaşamak için doğduk, ve tek ilacımız da ASıYıM BEN'in de dediği gibi gülümsemek...
Annenize gülümseyin, sizi kıskananlara gülümseyin...Ve inanın tahmin edemeyeceğiniz kadar çok seviyor sizi çevrenizdekiler. Gülümseyin onlara ve hayata. Kimler sizin yerinizde olmayı isterdi.

*hatta yanıta ulaşıyor da, çaktırmıyor burada. Çünkü anneler daima en iyisini ister ve yapar ya hani.Anneleri kırmak değil amacım. Siz daima bir çocuğun sahip olabileceği en iyi şeysiniz. Ama anneler de bazen hata yapar. Görmezden gelemem.

Çok konuştum ayrıca... Affınıza sığınırım.Üzgünüm.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…