sizi tebrik ediyorum. böyle bir ailede bile okuyup öğretmen olup yaşamınızı kurtarmışsınız..
annenizi de anlamak mümkün değil. keşke biraz çocuk psikolojisinden anlasaymış..sevgiler
Evt ablamda öğretmen. İnanın çok doluyum. Bu durum beni çok üzüyor. ABlamı benden daha üstün tutmasının nedeni çok sıcakkanlı, güzel konuşur toplum içinde güzel espriler yapar. Bense konuştuğumda acaba pot kırarmıyım derdinde oluyorum
bu konu şuan tam benlik. içimi kimseye dökemiyorum buraya yazmak istiyorum
annemin ile az önce çok kötü kavga ettik şuan ağlamaktan gözlerim ağrıyor en kötüsü kalbim acıyor. uzun süredir böyle kavga etmemiştik aramız düzeliyor değişiyor sandım ama yanıldım . çok kötüyüm
ben 25 yaşındayım ve senelerdir annemin beni yermesinden , hakaretlerinden , küçük görmesinden ve bana sürekli başkalarını örnek göstermesinden bunaldım . bugün ona bir yemek tarifi sordum ve koca kız oldun bana ne soruyorsun komşunun liseye giden kızı bile yapıyor sen bişey bilmiyorsun , beceriksizsin , bana sormaya utanmıyorsun ve bir sürü laf. benimde kanıma dokundu cevap verdim bu defa da ne saygısızlığım kaldı ne utanmazlığım( sonra kilolarıma laf söyledi .( son zamanlarda aşırı kilo aldım stresten) evde bir işe yaradığım yokmuş anca yiyip yiyip oturuyormuşum. son 1 senedir evdeyim annem hastalanınca olunca ona bakmak icin işten cıktım ve şimdi iş bulamıyorum elimden geldiğince hem yemek hem ev işi yapmaya çalışıyorum. ilkokuldan beri ev işlerine yardım ediyorum ama yemeği son 1 senedir yapıyorum. ne yapsam yaranamıyorum olmuyor herkesin yanında da bunu dile getiriyor o bilmez , o yapamaz diye
defalarca anlattım bu şekilde konuşmamasını ama yok olmuyor. ben ergenlige girdiğimden beri aynı kavgalar ve ben her kavga sonunda ölmek istiyorum . hayattan soğutuyor beni(
mutlu oyunu oynamaktan yoruldum
Size hamileyken oldukça kötü olaylar geçirmiş ve bilinçaltında da bunların tüm suçlunun siz olduğunu düşünüyor olabilir. Hani istenmediği halde hamile kalmak ya da o dönemde eşiyle ve çevresindekilerle yaşamış olduğu sorunlar hep sizi istenmeyen yapmıştır. Yanlış anlaşılmasın sakın istenmeyen çocuk genel bir terim olarak kullandım. Kırıcı olmak istemem.
Ya da sizi bu kadar abartılı şekilde düşünüp kusurlarınızı didikleyerek bulup size sunmasının sebebi,sizin onun gibi olmanızı istememesidir. Sizde kendisini görüyor olabilir. İnsanlar acayiptir.Ve sizi büyütürken bir sürü sorunla savaştığını düşünüyorum. Ve bunca yıldan sonra bu kadar üzerinize gelmesi, kendi hatalarını görmekten kaçınması tamamıyla kendi içsel savaşı.
O çocukken neler yaşadığını bilemeyiz. Psikolojik savaş veriyor, çevresindekilerin de baskı var tabii. Görmezden gelinemez. Düşünsenize her bir araya geldiklerinde "Ayol senin kız hala bulamadı mı birini?, Bak şunun bunun kızına evlendi mutlu mesud yaşıyor". Paso yalandır mutlu mesud lafları. İçlerinden çatlıyorlar aslında, nasıl da bu kız öğretmen oldu diye. Böyle tuhaftır insanlar.
Annenizin size yaptıkları çevresindekilerin laflarının onu kızdırması. Ve evli olmamanızı da siz de bir kusur varmış gibi aktarmaya çalışıyor.
Aslında harika birisiniz. Düşünsenenize, ablanız ne kadar poh pohlanarak o mevkiye gelmiş. Ya siz? Nelerle savaştınız. Ruhsal durumunuz çöktü ama yine yılmadınız.
Anneniz de bunun farkında.
Onun her şeyisiniz siz, her ne kadar belli etmede sorunlar yaşasa da.
Tebrik ederim sizi. Ne mutlu size ki, bir mesleğiniz ve saygı gördüğünüz çevreniz, size hayran öğrencileriniz var. Kendimden biliyorum, öğretmenlerimin yaşam savaşındaki başarılarına nasıl hayran hayran seyredip, bir gün ben de onlardan biri olacağım demeyi. yerimseniben
Psikologa gitmeyi düşündünüz mü acaba belki sizin özgüven sorununuzu çözer yada iyi bir arkadad da bu sorunu çözebilir benimdd özgüvenin çok yoktu ama bende ataninca ve ayaklarımın üstünde basinda birşeyleri basamraya başlayınca gelmiştiAsiyim ben annen şimdi sana karşı nasıl? En azından şimdi bu huyunu bırakmış galiba. Ama benim annem hala devam ediyor. Her zaman başkalarının kızlarını beğenip onları övüyo, beni yakın akrabalarımız içindede yeriyor. Ben kocaman kızım ya yeter... Bir keresinde hiç unutmam bu yüzden kavga ettik. Ben görev yaptığım yere geldim 15 gün telefon açmadım, konuşmadım. Hatta öyle bunalttı ki ben yaz tatilini bile az kalsın görev yaptığım yerde geçirecektim. Belki size bunlar basit gelebilir ama sorunlarım var. Kendime güvenim zaten yok. ılişkiler konusunda başarısızım. Sağlam insan ilişkileri kuramıyorum. ınsanları kendime bağlayamıyorum. Yaşım 26 hala bi sevgilim bile yok. Konuşableceğim dostlarım pek yok. Hiç sevgi görmüyorum. Avrupadan kuzenlerim gelince o 17-18 yaşlarındaki kuzenlerimin bile kendilerine güvenleri sonsuz. Anneleri onlara ne kadar değer veriyor. Gerçektende hakediyorlar. Çok güzel yetişmişler. Konuşmları da fevkalade. Ama ben kendim gibi konuşsam problem oluyor, annemin istediği gibi dursam problem oluyor. Bunalımlardayım
enson mesaj bana ait oldugu için soruyorum, bana mı yazdınız yoksa baska bir yanıta yada baslık sahıbıne mi bilemedim ama ben mesajımda neden aile yanında oldugumu yazmıstım.Konunun sonuna gelene kadar okumadınız çalışmıyorsunuz sandım ôğretmensiniz kendi geliriniz var neden ailenizin yanınızdasiniz ?
Konu sahibine yazdımenson mesaj bana ait oldugu için soruyorum, bana mı yazdınız yoksa baska bir yanıta yada baslık sahıbıne mi bilemedim ama ben mesajımda neden aile yanında oldugumu yazmıstım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?