Annem ve eşim

sedacanow

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2013
14
0
6
35
Kocaeli
Ben 7 aylık evliyim eşimi çok seviyorum ve kaçarak evlendim geçen sene babam öldü çalıştıgım şirkette eşimle tanıştım tek çocugum annem yalnız kalıcam dedi beni vermek istemedi bende eşimle elazığa kaçtım çocuklar gibi mutluyum ailesi beni sevdi deger verdi ama gelinlik giyemedim düğün olmadı 1ay kaldık elazığ'da sonra kocaeline geldik benim annem bu olayı hazmedemedi hala eşime düşman gidiyor onu istemiyor anneme gelicem diyorum eşini getirme diyor telefon'da eşimde duydu tabii ben zor durumda kaldım annem mutsuzsan evine dön diyor ben asla gitmem her seferinde annem problem çıkarıyor geçen eşim bana dedi söyle annene beni aramasın bende uygun bir dille söyledim ama oda zaten ben senin eşinin yüzüne bakmam senin hatırına katlanıyorum dedi şuana kadar tartışmalarımızın çogu sebebi annem ne yapmalıyım acaba

Anneniz eşini kaybetmiş, üstüne bir de bu acıyı yaşatmışsınız.

Madalya mı takmalıydı eşinize?

bence önce eşinizle konuşun annenizin yaptıklarının doğru olmadığını bildiğinizi söyleyin,
ona hak vermediğinizi ama bu durumu onun psikolojisine bağladığınızı belirtin ,
sonra yanlız olarak annenize gidin ,
annenizle konuşun,mutlu olduğunuzu ve eşinizi anlatın ,
konuşarak annenizi yumuşatabilirsiniz bence ,
ve her ikisiylede konuşup biraz yumuşattıktan sonrada ikisini bi araya getirin ,
eşiniz saygı ve sevgi gösterirse annenizde ılımlı yaklaşacaktır,
yani sizin elinizde bence ,
allah yardımcınız olsun

Geçen sene baban vefat etmiş üstelik tek çocukmuşsun niye bu kadar acele ettin ki canım evlenmeye? Annenin sana en ihtiyaç duyduğu zamanlarda annenin gönlünü yavaştan yaparak evlenebilirdin gelinliğin de olurdu düğün de.

Artık olan olmuş, eşinle de mutluymuşsun o zaman eşinle annenin aralarını yapmak sana düşüyor. İkisinin birbiri hakkında dedikleri olumsuz lafları birbirlerine duyurma. Eşinin yanında annenle telefonda konuşmazsan o da duyamaz. Sonraları da araları olsun diye ikisinle de yapıcı konuş. İnşallah düzelir.

doğru yaptım ama annem kinci biri ben 25 yaşındayım 6 yaşımda yaptıgım olayı anlatıp kızıyo bana ve sabit fikirli ne desem boş

annen acı içindeyken ona bi acı daha yaşatmışsın oda üzüntüden böyle davranıyodur

yazık annenize bunu mu reva gördünüz.biraz sabretseydiniz acısı geçince elbette izin verir duruma alışırdı.yazık sizin gibi evlatlara ve sizin gibilere destek olanlara çanak tutanlara

Babanızı taze kaybetmişsiniz bir de üstüne tek başına kalan annenizin, eşini kaybeden bir kadını bir de evladı yalnız bırakmış, size yıllarca bakan annenizin rızasını dahi gözetmeden kaçmış gitmişsiniz..
Bir süre sabredip bu duruma alışmasını bekleyemediniz mi diye sorarlar insana?
Siz bir kayıp yaşadınız anneniz 2..
3-5 yıl tanıdığınız bir adamla siz şimdi mutlu mesut yaşarken 20 küsür yıl büyütüp yetiştirdiği evladını, hemde eşini taze kaybetmiş bir anneden sorumsuzca alan bir adama yaptığı tavır çok değil!!!

koca kaçıyor muydu?
baban yeni vefat etmişken miden nasıl aldı?
anneni yalnız bırakmaya nasıl yüreğin el verdi?
ahı tutar o kadının..

Son düzenleme:
psikolojım bozulmuştu annem eve gelip hergün aglıyordu bende babamı özlüyordum ve işyerimde hergün ağlıyordum evdede huzursuzdum manidepresif hastalıgının başlangıcına yakalandım evden işe giderken korkuyordum ben gidince ya annem'de ölürse diye o an eşimle tanıştım birtek onun yanında mutlu oldugumu gördüm

mutluysan diyecek söz de yok buraya konu açmanın anlamı da yok...

e konu açıyorsanda eleştirilere açık olmalısın...

he açııldı madem böyle bir konu bende konuyla ilgili fikrimi beyan ederim!!!

vefasız bir evladın annesinden vefa beklemesi trajikomik fikrimce...

annenize sabırlar diliyorum...

kımse beni yaptıgım için yargılayamaz ben mutluyum

Bu kadar mutluysan o zaman bu konuyu neden açtın orasını anlamadım arkadaşım.

Annen babanın yasını tutarken, ben eşimle çok mutluyum muhabbeti yaparsan annen pek tabi üzülebilir.
Ayrıca eşinle sorun yaşasan gideceğin yer annenin yanı bunu unutma.

Kendini annenin yerine bir koyup düşün, kadın kayıp üzerine kayıp yaşamış. Kim olsa bocalar, ne yapacağını şaşırır.
Sen destek olacak zamanda kaçarak evlenmişsin. Sana ve eşine karşı öfkesini ona anlamaya çalışarak azaltmaya başlayabilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun,konuyu ve yorumları okudum babanız nur içinde yatsın, başınız sağolsun,aceleye gelmişi gibi biraz ama ne yaşadığınızı hangi ruh halinde olduğunuzu Allah ve sizden başkası bilemez,sanmıyorum ki siz de güle oynaya kaçtınız,gelinlik hayalinizden vazgeçtiniz, şartlar ve piskoloji .. ve zaten olan olmuş siz eşinizlede mutluymuşsunuz daimi olsun,annenizin de size düşman olduğunu sanmıyorum sadice öfkeli bu öfkeyi eşiniz sabır ve anlayışla siz alttan almakla aşabilirsiniz heemen olmaz ama olur birgün,misal bir demek çiçek yollasa eşiniz üstüne misal ( .... oğlun ahmet ) gibisine yazsa vs ..yorumları okuyunca çok üzüldüm konu açmışsınız fikirlerimize katlancaksınız denmiş ama '' sana az bile,evladından bul, koca kaçıyormuydu? '' bunlar fikir mi yoksa beddua ve hakaret mi?

Annesi yalnız kalacağım diyerek ne kadar tutabilirdi kızını ?
Üstelik yaşı da evlenmeye karar almaya müsait.
Belli ki başka çaresi kalmamış.
Çok fazla üzerine gidiyorsunuz kızcağızın.
Kaçmayı tasvip etmem ama hayatta da gereksiz engeller yüzünden bazen yanlış yapmak zorunda bırakılabiliyor insanlar.
Kaçanın hatası kadar yalnız kalma nedeniyle kızının yuva kurmasına mani olan anne de hatalı...
iki tarafı da tatlı dille ikna ederek her şey yoluna girecektir.

demek annenizde ölür diye korkuyodunuz. allah sizin gibi düşünceli evlatlar vermesin.

Hani hiç yazasım olmayan ama yazarsam banlanacağımı bildiğim ve tıkandığım konulardan biri. Başınız sağolsun ve Allah annenize sabır versin.

Son düzenleme:
Mutluysan bir derdim var da konu açmicaksın. ama konunun içeriğinde mutsuz olduğun bir durumdan yakınmışsın. Biz de sana neden mutsuz olduğunu anlatıyoruz.

Benim kızım olsan değil eşini seni de görmek istemezdim, annen yine merhametliymiş. İnşallah eşinle hep mutlu bir evliliğin olur, inşallah seni üzmez de pişmanlık yaşamazsın..

Eşini dünyanın merkezine koyman hata. En iyi insanı bile canavara dönüştürürsün böyle.

Manik depresyon kaçmayı mı gerektiriyomuş? Tüh evlenmeden bileydim kaçardım bende de manik var. Boşa masraf yapmazdık.

Son düzenleme:
konunun ana fikri başka ama ben farklı bir şey sormak istiyorum.. reşit, bekar, çalışan bir bayansınız. anneniz evlenmenizi istemiyor ama siz istemiyorsunuz. pekala, olabilir eyvallah. hatta annen öyle istemiyor ki "anne beni istemeye gelecekler" dediğinizde eve kabul etmeyeceğini söylüuor. bu da olabilir.

ama kaçmak ne demek? ben bunu topluma sormak istiyorum aslında. aile rızası olmayan bir evlilik için neden tek alternatif "kocaya kaçmak"?? bir nikah tarihi alıp, bir düğün yeri tutup, bir gelinlik alıp giymek bu kadar mı zor?

illa annenizin rızasını almayın. kadıncağızı umursamıyormuşsunuz zaten. para kazanan reşit bi kadın olarak düğün hazırlıklarınızı yapardınız, annenize de "düğünüm var istersen buyur gel" deseydiniz(kesinlikle bu davranışıı tasvip ettiğimden değil annenizi gözden çıkardığınız için söyledim bunu).

bilmem farkında mısınız siz kendinize çok büyük bir haksızlık etmişsiniz kocaya kaçarak.

1-2 ay beklemek bu kadar mı zor. bu kadar mı yanıyor insanlar ben anlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…