Annem ve giyimi utanıyorum

lavinyaaya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2025
31
-5
1
27
Az önce tartışma yaşadım onu alıp dışarı çıkarayım dedim gezeriz filan hazırlandım.cafeye filan dedim belki götürürüm
Hani köy gibi bir yerde de yaşamıyoruz imkan da var dolapta kıyafetlerde keza öyle. Bir baktım rezalat şekilde giyinmiş saçma sapan bir renk eski bas örtüsü uzun bluz saçma sapan bir etek çorap terlik.ustelik sürekli aynı şeyler giyiyor yıkamiyor doğru dürüst.Psikolojik olarak zaten normal biri değil ama en azından ben hani düzgünce" düzgün bir şeyler giy değiştir dedim öyle gidelim" başladı terslemeye. onu kalıbından çıkaramamak beni yordu artık dedim ben bir yere gitmiyorum seninle ne yaparsan yap.Kardesimle gonderdim ben gitmedim.27 yaşındayım o 50 küsür arkadaşlar bu yaşına kadar hep kabul ettim yeri geldi el büklüm oldum ama artık kabullenemiyorum ben çok fazla bu tarz konu var hatta ev hayatımda ama yorduldum ben kötü hissediyorum. Bir çoğunuz öyle kabul et diyor ama olmuyor kendi değer kavramımi yitirdim doğru yolu göstermek istiyorum ama aşağılanma hissi yaşatıyor bana. Arkadaş,yabancı ortamıma sokamadim yıllardır soksamda hep beni yerle bir etti yüzümü kizartti kabul ettim ama yorduldum kendimi iyi hissetmiyorum napmam gerek? Psikolojik desteğe sanırım ihtiyacım var bu bir sorundu onun dışında evde sürekli değersizlik hissi yaşatılıyor bana bu beni çok yordu.Ev adına bir çok harcama yaptım bir milyonu geçmiştir ama yine değersiz başarısız görülüyorum. Varlığım adına sanki onlar mutsuz.Yaranmak için de yapmadım bunları tabi içimden geldi hep her şey ailemi birleştirici bir çatı altında tutma çabam oldu ama galiba ben çok yoruldum ne manevî olarak ne maddi olarak artık elimi cebime atmak istemiyorum kendi hayatımı çok kaçırdım üzgünüm içimi döktüm çevrem onu böyle kabul etmemi söylüyor ama kimse benim artık psikolojik olarak çöktüğümu görmuyor artık ne konusunu açıyorum onlara ne yardım talep ediyorum ...

Ya bu yaştaki insanlar hep böyle. İnanın kayınvalideme eşimle neler alıyoruz, marka kıyafetler, ayakkabılar, çantalar. Kendisi de çalışan bir kadın ve buna rağmen üstüne çamaşır suyu damlamış gömlek, delinmiş ayakkabı giyiyor. Anlatamıyoruz. Bir iki kez bize geldiğinde güvenlik yardımcınız geldi diye aradı. İnanılmaz utandık ama değişmiyor. Güya saçı boyalı mesela, fönsüz dışarı çıkmaz ama bu giyim kuşam konusu felaket.

Uyumsuz giyiniyorsa iyi söylemenin yolları var değiştir demek saygısızca geldi bana huyunu biliyorsunuz sonuçta. Sen kombin ayarla beraber anne kız kombini yapalım de beraber giyin. Teşvik edin, kırmayın kadını zaten diyorsun psikolojisi iyi değil diye.

Ya bu yaştaki insanlar hep böyle. İnanın kayınvalideme eşimle neler alıyoruz, marka kıyafetler, ayakkabılar, çantalar. Kendisi de çalışan bir kadın ve buna rağmen üstüne çamaşır suyu damlamış gömlek, delinmiş ayakkabı giyiyor. Anlatamıyoruz. Bir iki kez bize geldiğinde güvenlik yardımcınız geldi diye aradı. İnanılmaz utandık ama değişmiyor. Güya saçı boyalı mesela, fönsüz dışarı çıkmaz ama bu giyim kuşam konusu felaket.
İşte benim annemde öyle varlık içinde yok gibi davranıyor titiz olmaması ekstra üzüyor. Onun yaşındaki kadınlar 30 gibi görünüyor iken o kendini 50 yapıyor uygun dille anlatınca yanlış anlıyor benden utanıyor musun diyor artık evet utaniyorum diyorum

Ya onu en güzel yere götürsem bile öyle yerin bir önemi yok benim fikrimce ama bir genel düzen gerekme mi titizlik
Nereye gidecektiniz ama? Ben açıkçası yırtık pırtık değilse umursamam. Annem ve kaynanam çok güzel giyinirler.
Ama kayınpederim eminönünde yerde satılan çalıntı elbiseleri alıyo diyo kaynanam. Ona; “yürüyen çöp yanıma sakın yaklaşma” der hep 🤣🤣
Annenizi de değiştiremezsiniz yapacak bi şey yok.

Uyumsuz giyiniyorsa iyi söylemenin yolları var değiştir demek saygısızca geldi bana huyunu biliyorsunuz sonuçta. Sen kombin ayarla beraber anne kız kombini yapalım de beraber giyin. Teşvik edin, kırmayın kadını zaten diyorsun psikolojisi iyi değil diye.
Yumuşak dil kullanıyorum ama inanın çok yorucu:( bir süre sonra ben çok üzülüyorum o hiçbir şey olmamış gibi davranıyor ben üzüldükce sanki mutlu oluyor onu kalıbından çıkarmak zor ev ortamına da yansittiyor bu yaşam tarzını ..

Nereye gidecektiniz ama? Ben açıkçası yırtık pırtık değilse umursamam. Annem ve kaynanam çok güzel giyinirler.
Ama kayınpederim eminönünde yerde satılan çalıntı elbiseleri alıyo diyo kaynanam. Ona; “yürüyen çöp yanıma sakın yaklaşma” der hep 🤣🤣
Annenizi de değiştiremezsiniz yapacak bi şey yok.
Yırtık yırtık şeyleri 20 yıl önceki kıyafetleri sakliyordu ben kavga dövüş onları attım çöpe zaten ve temiz gelmiyor giydiği şeyler bana yıkamiyor

İşte benim annemde öyle varlık içinde yok gibi davranıyor titiz olmaması ekstra üzüyor. Onun yaşındaki kadınlar 30 gibi görünüyor iken o kendini 50 yapıyor uygun dille anlatınca yanlış anlıyor benden utanıyor musun diyor artık evet utaniyorum diyorum
Yani biz çözüm bulamadık maalesef. Hani kombin bile yaptık, bak yemeğe gideceğiz hadi bunları giy dedik ama giyiyor, tam evden çıkmadan önce gidip değiştiriyor. Neden değiştirdin diyoruz, ne gerek var kirlenmesin diyor. Bu yaştaki insanlar geçmişlerinde yokluk gördüğü için minimal yaşıyorlar diye yorumluyorum ben. Hani gereksiz harcama ya da dar gün için saklama mantığı diyebilirim. Oysa benim kayınvalidem gösteriş sever mesela ama giyim kuşamda değil de mesela bir organizasyon için harcadığı parayla, bizim üzerimizden yapmaya çalışıyor bunu. Mesela mutfakta tezgahın üstünde çöp kutusu olur ya bazı evlerde, ben kullanıyorum pratik oluyor. Benim kv yoğurt kovası kullanıyor mesela. Atalım bunu sana alayım diyorum, yok o kullanışlı diyor ama misafir gelince de o çöp kovasını dolabın içine saklıyor kimse görmesin diye. Yani değişik gerçekten.

Mesela ayakkabı takıntısı var, sürekli ayakkabıları yıkıyor elinde. Temiz ya da pis olması farketmiyor, ayakkabılar yıpranıyor, 10 sene aynı ayakkabıyı giyebilir bu şekilde. Yıkanmaktan ayakkabı yırtılıyor, rengi soluyor, deliniyor ama yine de giymeye devam ediyor.

Yani biz çözüm bulamadık maalesef. Hani kombin bile yaptık, bak yemeğe gideceğiz hadi bunları giy dedik ama giyiyor, tam evden çıkmadan önce gidip değiştiriyor. Neden değiştirdin diyoruz, ne herek var kirlenmesin diyor. Bu yaştaki insanlar geçmişlerinde yokluk gördüğü için minimal yaşıyorlar diye yorumluyorum ben. Hani gereksiz harcama ya da dar gün için saklama mantığı diyebilirim. Oysa benim kayınvalidem gösteriş sever mesela ama giyim kuşamda değil de mesela bir organizasyon için harcadığı parayla, bizim üzerimizden yapmaya çalışıyor bunu. Mesela mutfakta tezgahın üstünde çöp kutusu olur ya bazı evlerde, ben kullanıyorum pratik oluyor. Benim kv yoğurt kovası kullanıyor mesela. Atalım bunu sana alayım diyorum, yok o kullanışlı diyor ama misafir gelince de o çöp kovasını dolabın içine saklıyor kimse görmesin diye. Yani değişik gerçekten.
Kesinlikle benim ki de öyle ama o senin kayınvaliden bu beni büyüten annem benim yaşadığım duygu durumunu düşün bir de hayatım boyunca 27 yill:)

Kesinlikle benim ki de öyle ama o senin kayınvaliden bu beni büyüten annem benim yaşadığım duygu durumunu düşün bir de hayatım boyunca 27 yill:)
Evet kolay değil yani çok iyi anlıyorum. İnsan istiyor ki onlar da kendilerine özensinler, kendine özenen insan mutlu hisseder sonuçta. Değişmiyor ama maalesef. Özdeğer bilinci yok diye düşünüyorum. Bu yaştan sonra da biraz zor gelir.

Evet kolay değil yani çok iyi anlıyorum. İnsan istiyor ki onlar da kendilerine özensinler, kendine özenen insan mutlu hisseder sonuçta. Değişmiyor ama maalesef. Özdeğer bilinci yok diye düşünüyorum. Bu yaştan sonra da biraz zor gelir.
Tamamen bağımi koparcam sanırım kendimi üzüyorum

Annenin yaşadığı hayal kırıklığı aman allahım içim burkuldu
Sizden çok annenizle empati yaptım ya
İçim acıdı kızı olan bir anne olarak
Onun psikolojik durumunu kabullendim ben hayal kırıklığı yaşatacak bir hayat sunmadık hiç ona ama o hep bize sundu empatiyi biraz çocuklar yerine yapın

Back
X