Annem ve kardeşim

Dondurmalipasta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
167
66
28
Günaydın bayanlar. Ben iki yıllık evliyim. Ailelerimizden farklı şehirde yaşıyoruz işimiz gereği. Nisanlandigimdan beri kardeşim sürekli eşime laf söylüyor, surat asıyor. Nikahima gelmek istemiyorum dedi gelmedi. İki tane düğünümüz oldu memleketlerimizde eşimin oradaki dugunume gelmedi. Evlendigimden beri de zaten üç dört ayda bir görüşüyoruz ona rağmen her gorustugumuzde laf söylüyor. Sürekli beni de elestiriyor. Kilomu kiyafetimi telefonumu aldığım her şeyi. Annemle de zaten ilişkimiz hep soğuktu eski konumda var. Son gorustugumuzde maaslardan konu açıldı kardeşim üniversite okuyor öğretmenlerin aldığı maaşın çok üstünde bir rakam söyledi alıyorlar diye ben ve esimde o kadar almıyorlar dedim. Annem ve kardeşim üç gün surat asti. Birde annemin bu huyu var onların evine bile gitsek en ufak şeyde günlerce surat aşar. Ne zaman gorussek kardesimle eşim iddialasir o şöyle değil böyle yok öyle değil böyle diye. Tamam eşim de iddialasiyor o da hatalı ama kardesimde genel konulara bakınca çok daha hatalı. Ama annem eşime kızıyor fakat bilmiyor ki iddialasmak yada tartışmak iki taraflıdır sadece eşim kendi başına yapamaz kardesimde yapıyor. Sonra birkaç gün önce annem eşimi arayıp benim kızımı kimse asagilayamaz demiş ve bir sürü laf söylemiş. Eşim de biz aşağılamak amacıyla soylemedik demiş. Ona bakarsak kardesimde bana çok kiloluyum diyor telefonunun kamerası çok kotu diyor aldığım kıyafetlere gülüyor ama ben bunlara alınmamıştim. Düğün zamanı düğüne ve nikaha gelmediginde annem ona bir şey demedi. Annem zaten sürekli her şeyde onu savunur beni haksız görür. Annemin yaptığı ayrımcılık yüzünden bu son yaptığından da annemden çok sogudum. Kardeşimmde gittiğimiz restorana bile sürekli laf söyler bir teşekkür etmez. Biz annemlerden donecegimiz zaman uyur iyi yolculuklar bile demez görüşmesi bizle. Son gorustugumuzde kardeşime para vermiştim öğrenci ya harçlık olur diye 200 TL vermiştim onu da onu asagilamam olarak görmüş. Ama ben aşağılamak için değil istediği bir şeyi alsın diye verdim. Konuyu çok uzatmayayim annem eşimi aradığında beni de arayıp aynı şeyleri söyleyeceğini söylemiş o günden sonra o da aramadı ben de. Sizce ne yapmalıyım nasıl davranmaliyim ? Annem aradığında o da söyleyecek bende ve büyük ihtimalle baya tartisacagiz . Tartıştıktan sonrada sizce nasıl davranmaliyim ne yapmalıyım? Birde benim günlük hayatimi etkileyen sürekli geçmeyen baş donmelerim var ve üç kere de bayıldım. Eşimle bütün doktorlara gittik hiçbir şey çıkmadı en sonunda psikolojik dediler her şeyi takma üzülme dediler ve antidepresan verdi doktor. Annemler bunları bilmesine rağmen böyle yapıyor. Tamam hastayım diye kimse bir şey demesin demiyorum ama ben hastalıkla uğraşırken onlar da bunlarla ugrasmasin bir zahmet.

Son düzenleme:
Günaydın bayanlar. Ben iki yıllık evliyim. Ailelerimizden farklı şehirde yaşıyoruz işimiz gereği. Nisanlandigimdan beri kardeşim sürekli eşime laf söylüyor, surat asıyor. Nikahima gelmek istemiyorum dedi gelmedi. İki tane düğünümüz oldu memleketlerimizde eşimin oradaki dugunume gelmedi. Evlendigimden beri de zaten üç dört ayda bir görüşüyoruz ona rağmen her gorustugumuzde laf söylüyor. Sürekli beni de elestiriyor. Kilomu kiyafetimi telefonumu aldığım her şeyi. Annemle de zaten ilişkimiz hep soğuktu eski konumda var. Son gorustugumuzde maaslardan konu açıldı kardeşim üniversite okuyor öğretmenlerin aldığı maaşın çok üstünde bir rakam söyledi alıyorlar diye ben ve esimde o kadar almıyorlar dedim. Annem ve kardeşim üç gün surat asti. Birde annemin bu huyu var onların evine bile gitsek en ufak şeyde günlerce surat aşar. Sonra birkaç gün önce annem eşimi arayıp benim kızımı kimse asagilayamaz demiş ve bir sürü laf söylemiş. Eşim de biz aşağılamak amacıyla soylemedik demiş. Ona bakarsak kardesimde bana çok kiloluyum diyor telefonunun kamerası çok kotu diyor aldığım kıyafetlere gülüyor ama ben bunlara alınmamıştim. Düğün zamanı düğüne ve nikaha gelmediginde annem ona bir şey demedi. Annem zaten sürekli her şeyde onu savunur beni haksız görür. Kardeşim onları yemeğe goturdugumde gittiğimiz restorana bile sürekli laf söyler bir teşekkür etmez. Biz annemlerden donecegimiz zaman uyur iyi yolculuklar bile demez görüşmesi bizle. Son gorustugumuzde kardeşime para vermiştim öğrenci ya harçlık olur diye 200 TL vermiştim onu da onu asagilamam olarak görmüş. Ama ben aşağılamak için değil istediği bir şeyi alsın diye verdim. Konuyu çok uzatmayayim annem eşimi aradığında beni de arayıp aynı şeyleri söyleyeceğini söylemiş o günden sonra o da aramadı ben de. Sizce ne yapmalıyım nasıl davranmaliyim ? Annem aradığında o da söyleyecek bende ve büyük ihtimalle baya tartisacagiz . Tartıştıktan sonrada sizce nasıl davranmaliyim ne yapmalıyım

valla iki gündür açılan konular benim için açılıyor galiba...aynı dertten muzdaribim

bence gerçekten sana ve özellikle eşine haksızlık yapıldığını düşünüyorsan arama, bırak biraz ders alsınlar
sürekli laf sokmak, eleştirmek, surat asmak nedir ya
et tırnaktan ayrılmaz vs, tamam doğrudur
ama bazen o ete de ders vermek, doğru tepki koymak lazım
bence arama, hatta eşinin telefonuna da onlara karşı engel koyun, eşine ulaşamasınlar
bir şey olursa engeli senin koyduğunu, söyleyecekleri bir şey varsa sana söylemeleri gerektiğini söyle

erkekler eşlerine destek olmayınca olmaz diyoruz ya burada
kadın da eşinin arkasında olacak

Ben siz gibi miyim ki bir insanı hem de kardeşimi aşağılayacağım, ama siz beni aşağılamaya çalıştığınız için karşınızdakini de kendiniz gibi görüyorsunuz. Ben küçük çocuk değilim, bir daha beni böyle azarlamak için aramayın...

Çok mu sert oldu bilmiyorum ama ben olsam böyle sert girerdim muhtemelen. Sonra düşünsün taşınsın davranışlarını düzeltsin. Düzeltmiyorsa beni kaybetmeyi umursamıyor demektir. O zaman da yapacak bir şey yok:(

İlişkileriniz evlenmeden önce nasıldı bilmem ama klasik kardes kıskançlıgi da olabilir kardesinizinki. Benimkiler de beni kıskanirdi. Eşim nisanliyken bize geleceğinde baklava alsa niye fıstikli değil de cevizli almış diye eleştirilerdi. Fıstıklı alsa niye su markadan degil de bundan almış derlerdi. Her lafına her hareketine bişey derlerdi. Evlendik hala ara ara yaparlar ama takmam ben öyle benimle sevgi dolu olmasalar da kiskandiklarini bilirim. Anneniz için yorum yapamicam sanırım psikolojik sorunları var.. Allah kolaylık versin size

Sizi kiskaniyor kardesiniz ondan yapiyor.Anneniz neden oyle davraniyor bilemedim.
Kardesinize para vermissiniz ya asagilamak olarak goruyorsa almasaydi o zaman.Istemem yan cebime koy olmus.Siz ustlerine gittikce iyi olmaya calistikca degersizlersmissiniz.Bosverin sizde surat yapin annenizse anneniz kardesinizse kardesiniz.Onlar benim ablam ve ya benim kizim diye dusunuyor mu cekin bakalim elinizi ustlererinden para falan vermeyin ne oluyo.Baksinlar baslarinin caresine.Siz esinizle aranizi bozmayin hiç

Ben siz gibi miyim ki bir insanı hem de kardeşimi aşağılayacağım, ama siz beni aşağılamaya çalıştığınız için karşınızdakini de kendiniz gibi görüyorsunuz. Ben küçük çocuk değilim, bir daha beni böyle azarlamak için aramayın...

Çok mu sert oldu bilmiyorum ama ben olsam böyle sert girerdim muhtemelen. Sonra düşünsün taşınsın davranışlarını düzeltsin. Düzeltmiyorsa beni kaybetmeyi umursamıyor demektir. O zaman da yapacak bir şey yok:KK43:

:KK70::KK70::KK70:
hay Allah, ilk paragrafı okurken konu sahibine yazıyorsunuz sandım, Allah Allah diyorum, nerede aşağılamış konu sahibi kardeşini, konu sahibiyle Alys Alys 'nın aralarında ne yazışma oldu da ben sizin gibi miyim diyor, mesajlar mı eksik görünüyor dedim bir an :confused::confused::KK70:

:KK70::KK70::KK70:
hay Allah, ilk paragrafı okurken konu sahibine yazıyorsunuz sandım, Allah Allah diyorum, nerede aşağılamış konu sahibi kardeşini, konu sahibiyle Alys Alys 'nın aralarında ne yazışma oldu da ben sizin gibi miyim diyor, mesajlar mı eksik görünüyor dedim bir an :confused::confused::KK70:

Fazla empati kurup direk saydırdım da ondan, hatta yumuşattım azıcık yazdıklarımı :KK53: tırnak içine alaydım daha iyiydi, telefondan yazınca da çok geriyi okuyup düzeltmiyorum:olamaz:

bana herkesin tepkisi çocukça geldi.
herkes alıngan.
herkes buluttan nem kapıyor.
geçmişten gelen bir durum var gibi duruyor.

Ne kadar zor insanlar ya Allah kolaylık versin sana.
Sürekli tek taraf idare edince
Bir yerden sonra patlak veriyor.
Karşılıklı hoşgörülü olmak gerek
Aile ilişkilerinde.

Annen için çok geç de
Kardeşin evlenip barklanınca anlar belki..

Back
X