Annem ve kuralları

Sizi hala kucuk cocuklari olarak goruyorlar maalesef. Cocugu icin endiselenen ebeveyn bence cocuguna bagiramaz. Olay sen kiminleydin sorusunda bence. Yalan soylediginizi ima etmektir bu. Cok korkan anne kizina da bagirip,korkutmaz. Annenizde kontrol etme istegi var. Isiniz kolay olmayacak boyle bir anneyle.
Öyle malesef

Çok benzer durumlardayız malesef.ve çoğu akranımın daha dışarı çıkmak için saçını makyajını yaptığı saatte eve geliyorum diye kıyamet kopuyor.
Ben de henüz değiştirecek gücü bulamıyorum kendimde.ama en azından yüzlerine söylüyorum: siz beni merak etmiyorsunuz kontrol etmeye çalışıyorsunuz.çünkü insan merak etse mesela nasılsın diye sorar neredesin diye değil.mesela kızım sevdiğin yok mu koskoca kızsın der aman kimleydin kesin yalan söyledin demez.siz diyelim ki sizi çok üzen bir sevgiliyleydiniz,şimdi sizi korumuş olmadılar ki siz annenizle dertleşip tavsiye bile isteyemediniz.
Ve üzülerek söylüyorum pek çok aile “aman kızımın kalbini kırarlar güvenini sarsarlar” lafları altında “aman kızımın kıymetli yüce (!) bekaretini bozarlar” endişesi taşıyor.süslü laflarla duygusal istismara gerek yok

Çok benzer durumlardayız malesef.ve çoğu akranımın daha dışarı çıkmak için saçını makyajını yaptığı saatte eve geliyorum diye kıyamet kopuyor.
Ben de henüz değiştirecek gücü bulamıyorum kendimde.ama en azından yüzlerine söylüyorum: siz beni merak etmiyorsunuz kontrol etmeye çalışıyorsunuz.çünkü insan merak etse mesela nasılsın diye sorar neredesin diye değil.mesela kızım sevdiğin yok mu koskoca kızsın der aman kimleydin kesin yalan söyledin demez.siz diyelim ki sizi çok üzen bir sevgiliyleydiniz,şimdi sizi korumuş olmadılar ki siz annenizle dertleşip tavsiye bile isteyemediniz.
Ve üzülerek söylüyorum pek çok aile “aman kızımın kalbini kırarlar güvenini sarsarlar” lafları altında “aman kızımın kıymetli yüce (!) bekaretini bozarlar” endişesi taşıyor.süslü laflarla duygusal istismara gerek yok
Aynen öyle çok güzel tanımladınız bu konuyu.

Dün oturuyordum çok canım sıkıldı baktım havada bulutlu hazır güneş yok çıkıp rahat rahat dolaşayım dedim saat 15:10 idi annemede söyledim ben çıkıyorum dolaşıcam dedim tamam dedi avm ye gittim yürüyerek avmnin içinde dolaştım yalnız yoruldum oturdum bişeyler içtim orda iç bişey begenmedim birde çarşıya gideyim belki bişeyler begenirim kıyafet olarak dedim çarşıdada dolaştım açık oturdum bi yerde yemek yedim saat 6 olmuş tabi evde kıyamet kopmuş abimden aramış cantamda tel duymadım sonra baktım gördüm aradım bagırıyor telde bi sözler bi hakaretler nerdesin sn kimselesin diyor inanmıyor tek başıma gittiğime babamda evde bir güzel onuda doldurmuş 5, 6 saat yalnız mı gezdin sen diyor kimbilir kimleydin saat 1de cıktın diyor yalan söylüyor eminim 3 te cıktım baktım yaşımda bu arada 25 istemiyorlar erkek arkadaşım olsun birinle buluşmamı istemiyorlar nedenide hem benim hasta olmam ve zamanın kötü olması hep bana haberlerde cinayet haberlerini gösteriyor bak bak gör diyor bunalıyorum artık sıkıntı içindeyim☹
Büyük tepki vermişler ama inanmamalarinda sizin de payınız olabilir. Yani daha önce yaptığınız birşeyden dolayı bir yalaninizi yakalamissalar falan. Ayrıca ailelerimizin koruma yöntemleri örnekler ve korkutmak tabiki yanlış ama onların içindeki korkuyu ancak anne olunca anlicaksiniz.

Açıktan okumayı düşünüyorum bu sene dur bakalım bir olayda onda yaşamazsak iyidir.

Yani bu yasina kadar halen onlarin evinde yasiyorsan, onlarin parasini kullaniyorsan, evet onlarin kurallarina göre uyumalisin. Keske avm'ye gitmek icin gösterdigin gayreti, sinava, okulada gösterseydin.

Simdiye coktandir mezun olup calismis olurdun. Daha bagimsiz olurdun. Hatta ayri bir ev ihtimalin bile olabilirdi.

Yani düsünme, yap.

Yani bu yasina kadar halen onlarin evinde yasiyorsan, onlarin parasini kullaniyorsan, evet onlarin kurallarina göre uyumalisin. Keske avm'ye gitmek icin gösterdigin gayreti, sinava, okulada gösterseydin.

Simdiye coktandir mezun olup calismis olurdun. Daha bagimsiz olurdun. Hatta ayri bir ev ihtimalin bile olabilirdi.

Yani düsünme, yap.
Onların parasını kullanmıyorum çalışıyorum kendi param var okul meselesi küçükken verdiğim yanlış bir karardı bıraktım açıktan okucam tekrar ayrı eve çıkma konusunu bilseler çılgına dönerler.

Yani düsünme, yap.
Bütün yaptırımı, gerekçelendirmesi, baskısı ev-çatı-para olanın hükmü o evlat ilk maaşını aldığı gün biter.eğer kendi çocuklarınız varsa diye uyarmak istedim hem sizi hem okuyanları.
Evlatlarınız sizin kalbinizi kırmaktan korksun, menfaatini kesmenizden değil.ve maaşı olsa da işi olsa da size resti çekip gitmesin.
O kadar çok genç tanıyorum ki ailesi ister kalp krizi geçirsin ister ağlasın yalvarsın umrunda olmuyor bildiğini yapıyor.veya bir o kadar aile tanıyorum ki evlatlarıyla gayet her şeyi konuşuyorlar,yaşamını biliyorlar, eşcinsel mi intihara mı niyeti var sevgilisi 55 yaşında mı yurtdışında okumak mı istiyor...böylece gerçekten koruma imkanları oluyor. ve bu bahsettğim iki aile tipi de çocuğunu okutuyor yediriyor evinde yatırıyor (ha bu da lütuf değil doğuran bakacak bir zahmet pansiyon mu işletiyoruz). Bunları yazdım çünkü biliyorum kk’da aile baskısı gören genç kadınlar kadar anne olan kadınlar da var.

Bütün yaptırımı, gerekçelendirmesi, baskısı ev-çatı-para olanın hükmü o evlat ilk maaşını aldığı gün biter.eğer kendi çocuklarınız varsa diye uyarmak istedim hem sizi hem okuyanları.
Evlatlarınız sizin kalbinizi kırmaktan korksun, menfaatini kesmenizden değil.ve maaşı olsa da işi olsa da size resti çekip gitmesin.
O kadar çok genç tanıyorum ki ailesi ister kalp krizi geçirsin ister ağlasın yalvarsın umrunda olmuyor bildiğini yapıyor.veya bir o kadar aile tanıyorum ki evlatlarıyla gayet her şeyi konuşuyorlar,yaşamını biliyorlar, eşcinsel mi intihara mı niyeti var sevgilisi 55 yaşında mı yurtdışında okumak mı istiyor...böylece gerçekten koruma imkanları oluyor. ve bu bahsettğim iki aile tipi de çocuğunu okutuyor yediriyor evinde yatırıyor (ha bu da lütuf değil doğuran bakacak bir zahmet pansiyon mu işletiyoruz). Bunları yazdım çünkü biliyorum kk’da aile baskısı gören genç kadınlar kadar anne olan kadınlar da var.
Bir danışanım 12 yaşında demişti ki ne annemi ne babamı ne de ablamı seviyorum.ilk maaşımı aldığım gün parayı suratlarına fırlatacağım.ev tutacak kadar param olunca da evden çıkıp gidicem hiç de özlemem üzülmem.
O çocuğu hiç unutmuyorum.gerçk aile kavramından mahrum bırakılmıştı

Büyük tepki vermişler ama inanmamalarinda sizin de payınız olabilir. Yani daha önce yaptığınız birşeyden dolayı bir yalaninizi yakalamissalar falan. Ayrıca ailelerimizin koruma yöntemleri örnekler ve korkutmak tabiki yanlış ama onların içindeki korkuyu ancak anne olunca anlicaksiniz.
Bu
Bir gün anne olursam çocuguma yasaklar koymucam koyarsam illaki benden gizlediği birşey olucaktır konuşarak ona neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatabilirim diye düşünüyorum.

Kesinlikle, her kelimene katiliyorum. Anne baba olmanin en zor tarafi, cocugu birakmaktir. Verdigin egitime güvenip cocugu birakmaktir. Benim kizim her zaman benim cocugum olacak, ama gün gelir cocuk olmayacak, yetiskin olacak. Kendi kararlarini verecek, bazen dogru bazen yanlis. Bazen yükselecek ve bazen düsecek. Bir anne olarak görevim onun düsmesini engellemek degil, tekrar toparlanmasinda yardim etmektir.

Ancak konu sahibin ailesinde bu düsünce yok. Baze ailelerde ne yazikki o özgürlügü önce "hak edeceksin". Yani okuka gidip, meslegini eline alip calistiginda bircok cahil aile kizlarini daha rahat birakiyor. Özelikle o evede para gidiyorsa.

@Neyleym O halde aciktan okuma, üniversiteye git. Para biriktir, ögrenip kredisini cek ve baska bir sehirde oku. Hem cevren genisler, hem ufkun genisler.

Back
X