annem yıkıcı mı?

aynen ne kadar olumsuz düşünülebilirse düşünebiliyor annem, benim bir şikayetim olsa annem böyle söylese anlarım ama şikayetim olmadan böyle söyleyince kızıyorum dediğiniz gibi annemin anlaması için biraz zamana ihtiyacı var. Buaralar ben anne gibi davranıyorum galiba daha mantıklı :) anneme de pat diye cevap verince kötü evlat oluyorum ama o da var
bir sürü gelini var kalmak sana mı münasip, anne ben yeni gelinim bu ilk bayram tabi biz kalacagız diyorum hizmetci oluyorum :)) ben idare etmeyi öğrendim galiba çok şükür bugunlerde gecer :))

canım senin annende kendi annemi gördüm bir an:)biz annemlerle karşılıklı apartmanlardayız kayınvalidemler başka bir ilçedeler 40 dk mesafede.biz hergün annemlere gideriz aramasam surat yapar evleneli bir sene oldu lambanız yanmıyodu dün nerdeydiniz çok geziyosunuz para biriktirin maaşınızın ne kadarını neye yatırıyosunuz sorularıda cabası.kaynanamlara ayda 1 gidiyoruz haftasonu ne gerek var çok sık gidiyorsunuz der.kültürlerini beğenmez bizimkiler okumuş eğitimli annemde babamda bende tek kızım bir de erkek kardeşim var eşimle aramız çok şükür iyi ama annem onu asla beğenmez sürekli onu savunmaktan helak oluyorum mesela.eşimin hepsinden haberi var ama sağolsun saygısızlık asla yapmaz.hangi birini anlataıym bir okadarda fedakardır annem doğum yaptım neredeyse hiç yatmadan 10 gün bizi bekledi bebeğimle.ama kocam köylü altı üstü bir öğretmen gibi düşünmesi canımı çok sıkıyor bende öğretmenim.neyse bu böyle uzar gider işin özü sensin canım sen sert olupta dik durursan işe yarayabilir ama ben biraz yumuşağım ve cevap veremiyorum bu yüzden ezilen olmak kaçınılmaz bazenerkek kardeşim serttir mesela kimse onu azarlayamaz hesap soramaz.ama bende durum bu malesefbir aile olmayı henüz beceremedik kocamla

canm ya, kıyamam sana. benim annem de zor bir kadındır. idare edeceksin. ben de anneme şaka yollu derim, valla sen de amma kaynanasın allah bilmiş de sana oğlan vermemeiş, gelin seni döverdi faln diye takılırım. annem de bazen çok yapar bunu, eşime ve ailesine takar kafayı. idare edeceksin. annenin huyunu en iyi sen bilirsin. idare ederek tavrını koy, madem eşin size gelmiş asla annene uyup gitmemezlik etme. k.v.ler sana iyilerse, üzmüyorlarsa git, eşini düşünmelisin. büyükler bazen sadece lafta büyük oluyorlar, bizler onlardan daha olgun olabiliyoruz. takma kafana

aynen canım ya, benim annem de aynen:))) gerçi o k.v.ye gitmemize karışmaz ama diğer konular aynı...

eşinizle görcü usulümü anlaşarak mı evlendiniz merakettim.annemi gördüm sanki ? senin annenle benzer yani

bence anneniz sizi başkalarıyla paylaşamıyor

malesef maas kismini bir taraf dert etmese bir taraf ediyor. Esiniz calismasaydi evde otursa anlardim. Her erkek iyi maas almayi ister olmuyorsa ne yapsin.Annenizin bunu isitip istip söylmeside yanlis. Sonucta evlenmissiniz. Evinize gelen maaslar ikinizin ortak maasi..Anneniz planlari varmis , bu K.V. de yatili kalma olayi planlarini bozmus.

annen haksız yıkıcı davranıyor canım bazen bu büyükleri anlamakta zorlanıyorum:44: belki seni kıskanıyordur kocanın anne babası ile paylaşmak istemiyordur diyeceğim ama bu da çok çocukça bir düşünce tarzı:26:sen eşinle mutluysan ailesi ile bir sıkıntın yoksa kendi bildiğini yap anneni kırma ama evliliğine de karıştırma annenin gazına gelip eşinin ailesi ile durduk yere kötü olma

Sizin için demiyorum ama yeni evlenen bayanlar kocayı görünce bazen etrafındaki insanlara karşı kırıcı olabiliyor.Misal tanıdığım biri babannesinde ki kahvaltıya ben davet edilmedim gelemem diyecek kadar ileri gidebiliyor.Yeni evlenen insanlar da şu zihniyet beliriyor ben artık evliyim.
Evlisin de bunca yıldır arkan da olan insanları da yokmuş gibi davranırsan evlendin değiştin olur.Her adımınızı annenize aktarmak zorun da değilsiniz.Üstü kapalı anlatın.

Son düzenleme:
bayramı bitirdik çok şükür verdiği tepkiyi tekrar vermedi annem sonra düşününce ona da mantıklı geldi sanıyorum. arife günü kayınvalidemler de kaldık gayatte iyi geçti sorunsuz çok şükür ama benim yeni bir sorunum daha var.
Annemle konuştuk bugun, eşimin hareketleri olgun değil biraz çocukca,fazla ilgilenilince şımardı sanıyorum birazda o yüzden annem simdi de buna takmış durum da. Benim küçük bir kardesim var esimle onunla cocuklasıyor kardesim esime vursa o da abi gibi uyarıp ikaz etmek yerine vurarak tepki veriyor ben esimi uyardım sen abisisin onu uyar daha o çocuk yazık nasıl kıyıyorsun diye ama anlamıyor ben bu yuzden de arada kalıyorum.
Annem, eşimin yüz bulunca sımardıgını çok deger vermeye gelmedigini biraz aramıza mesafe koymamız gerektigini söyledi. Çok gelip gitmeyin sen istediginide uğra dedi
Eşime de çok deger verdiğimi belli etmememi onun heran degisebilecek bir insan oldugunu söyledi
ben bunları duyunca yine üzüldüm ben eşimi seviyorum her insanın kusurları vardır şimdiye kadar çok şükür büyük bir sorunumuz olmadı bende dört dörtlük bir insan degilim arada kalmaktan hoşlanmıyorum eşim ailemi seviyor hiç olumsuz birsey duymadım agzından şimdiye kadar.
Eşler degişir mi zamanla olumsuz olarak şımarmak kötü mü etkiler her zaman ?????

Anneniz tabi ki haksız. Bunun altında sizi aşırı koruma duygusu ya da evlilik işlerinde en tatlın insanların bile biraz cadılaştıgını görürsünüz gelin anneler görümceler eşler herkes ince mevzular da dahi sorun cıkarabilir. O yuzden oncelikle bu duruma üzülmeyin

Anneniz belli kı sag duyulu konusmuyor , onun sözlerini ciddiye almanız evliliğinize sıkıntı verir.
Size tavsiyem anneniz bu tarz konusmaya başladıgında cok savunmaya gecmeyin bilmesi gerekeni söylemişssiniz baktınız bu tarz konusuyor konuyu degıstırın zaten sizin anneniz oldugu için ilgisini dagıtın sakalasın sevin falan onu konudan uzaklastırın.
Bu bayram aynı biz de sizin gibi yaptık ve hatta ve ben dedim esime bir gece evvelden gidelim namaza gidersiniz diye cünkü ailelere gösterilen ilgiyi eşitlemek lazım hepsi anne baba hepsinin saygıya sevgiye ihtiyacı var

evet haklısınız bende yorum yapmadan dinliyorum artık annemi o içini boşaltmış oluyor eşime yansıtsam bu durduk yere kavga etmek demek olur buna da meydan hazırlamam zaten.
Haklısınız aileler arasında dengeyi saglamak gerekiyor yoksa hem aileler hemde eşler arasında sorun çıkar bu şekilde herkes daha memnun oluyor

canım eşin dünyanın isterse en sımarık insanı olsun ve annem baban artık her kim derse dessin bir kadının kocasına görevidir eşini sevmek ilgilenmek ilgisini belli etmek. (aynı sekilde erkegin de eşine)
yani sımarır ilgilenmeyeyim demekle olmaz ki yapısı biraz sımarık olabilir ee bu sefer ilgi görmeyince ne olacak evde mutsuz olmaz mı bir ilgi arayısına girmez mi
hele de yeni evlisiniz en güzel zamanlar eşini ilgiye boğsan ne olacak. Beğenmediğin huylarını da güzellikle sevgiyle değiştirebilirsin değiştirmediklerinle de yaşamayı öğrenebilirsin bence.
işin komiği bizimkiler de ya bu damat hic sımarmıyor cok ciddi diyorlar bıraz sımarsın laubali olsun istiyorlar .:s

yani anlayacagın annen seni çok saglıklı yönlendirmiyor onu sev saygı duy kalbini kırma ama kulagını söylediklerine kapa bence resmen annen sana yuvanı nasıl bozarsını öğretip duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…