anneniz haksız bence de, maddi konuları keşke ailene söylemeseydin maalesef damadın maaşı iyi olunca sorun olmuyor ama kızın maaşı yüksekse sorun çıkıyor genelde, uygun bir dille biz böyle karar verdik de cnm bence
annen bencillik yapıyor.
hiç kulak asma annene, eşinle aran iyiymiş, idare ediyormuşsunuz daha iyisi olmaz.
annene mümkün olduğu kadar az şeyini söyle... böylece daha az eleştirir. sende üzülmezsin.
anneniz kesinlikle yıkıcı...
erkek kardeşiniz var mı bilmiyorum ama kendisi gelini geldiğinde hizmetçi olarak mı kullanır da sizin öyle olacağınızdan endişeli...
annenizin daha teşvik edici olması gerekirdi bana kalırsa... tabi ki kızım kalkın gidin, bayram sabahına orada uyanın... büyüklerinizin ellerini öpün diyerek...
kıskanıyor olabilir, fakat artık kabullenmeli siz evli bir bayansınız ve artık ziyaret etmeniz gereken başka bir aile var...
üzülür insan haliyle ama dert edinmeyin... siz doğru olanı yapıyorsunuz
anneniz hem aşırı korumacı hem de biraz kıskanç geldi bana. yeni evlisin bence duruma tam alışmadığı için bu şekilde davranıyor. yani dizinin dibinde oturması gereken kızının gidip (onun bakışına göre) el aleme hizmet etmesi zoruna gidiyordur. bir süre geçince alışır normalleştirir kafasında. ama bu süre içince yaptığı duygusal çıkışlara teslim olmamaya çalış.
benzer bir ruh hali benim annemde de vardı. eşimin ailesi başka bir şehirde annemlerle aynı şehirdeyiz biz. bayramlarda hiç gidemedik k.validemlere ama hep bayramın birini orada geçirmemiz gerektiğini düşünürüm. çünkü onlar da evlatlarıyla beraber olmak isterler normal bişey bu. bu düşüncemi anneme ilk söylediğimde gitmediğim halde benzer bir tepkiyi almıştım. şu an 6 yıllık evliyim ve annem bu fikre alıştı şimdi kendi soruyor gitmiyor musunuz diye.
kızına çok kıymet veren, hep arkasında olan özellikle de maddi anlamda damadından istediği performansı göremeyen ailelerde oluyor bu tür durumlar. sen eşine duyduğun sevgi ve saygının maddi konulara bağımlı olmadığını, kazancı çok iyi olmasa da evin reisinin eşin olduğunu düşündüğünü hissettir annene. zamanla alışacaktır..
kesinlikle yanlış düşünmüyorsun.. annen çok haksız. burda bu konusmayı annen değilde kayınvaliden oğluna yapmış olsaydı çok kıskanç derdim ki anne de malesf öyle....
aynı şehirde kalman senin ve eşinin alacagı bir karar.annein ordan kumandayla hareket etttirmeye calışması yanlış... bayramı kendi annenlerde gecireceksin ...kayınvalidenlerinde gönlünü orda kalarak alman kadra doğal birşey değil.. iç güveysimi verdiler kovanı... onlarda bir evlat sahibi.. sizden beklentileri var doğal olarak.. neden eşini ve onların kalbini kırasınki... bencede kal...
ayrıca eşin maaşı az oluyormuşta konuşmaya hakkı yokmuş muş ta... ya ne kadar kusura bakma ama cahilce düşünmüş... insanlar evlenince parasına göremi konuşacak.ozaman ev hanımları para kazanamıyor diye hiç konuşmasın..
şahsen annen bir kız annesi olarak fazlaca kaprisli geldi bana.. eşini küçümsüyor anladıgım kadarıyla. ama kendi kızının huzurunu bozuyor boşuna.. sana tavsiye annenin yanlışlarını görüyorsun ve uyanık akıllı bir kızsın. seni etkilemesine izin verme
bende olumlu bir cevap bekliyordum aslın da zaten bayram da yoksunuz iyi olur kalmanız gibi ama umdugum gibi olmadı eşim iyi biri çok şükür itiraz etmez ne desem memlekete gitmeyi ben istedim o da kabul etti kırmaz beni o da bende birsey istedi bende onun kırılmasını istemem hiç.
anneme kalsa simdi maddi gücü çok olmadıgı için öyle yarın çok parası olsa degişir
annemler benim arkamdaymış o yüzden iyiymiş yarın döneriz arkamızı yalnız kalırsın o zaman görürsün ne kadar değerlisin de dedi annem ama sinir oluyorum onun düşüncelerine.
annemi karıştırmak değil aslında aileme, arife günü orada kalacagımızı söylemem yetti annemin konuşmasına.
yani annenden kıssadan bir tehditte var. neden arkalarını döneceklermiş anlamadım...
evet hala evlendiğimi bir eşimin oldugunu onunla birlikte kararlar almam gerektigini düşünemiyor ne yazik ki. Burada görüyorum maddi gücü olmayan erkeklerin eslerine ne kadar da kötü davrandıgını ama anneme göre güç maddiyatta parası olanın sesi çıkar gibi Allah'tan ben anneme benzemiyorum bu konu da :)
Benim eşimin biraz çok kardesi var bense tek kızım annem kıyamaz cidden ama benim bir şikayetim yok bana iyi davranıyorlar çok şükür aile de okumuş tek gelinleri de benim saygı da duyuyorlar aile de eşimden başka yüksek okul okumuş kardesi de yok zaten ama annem bunları görmezden geliyor biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?