Annem yumuşak doku kanseri (sarkom) :'(

Ecclicious

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2010
161
72
98
30
Annem uzun yıllardır bu hastalıkla boğuşmuş aslında,elinde,avcunun içinde yağ bezi gibi birşey çıkmıştı. Önemsemediği için doktora gitmedi.Sonra o yağ bezi zannettiğimiz şey büyüdükçe büyüdü,annem sonunda doktora gitmeye karar verdi. Doktora gittik miyom dediler,aldılar. Kısa bir süre sonra yine çıktı.Yine aldılar,tedavi gördü ama yine çıktı.1 yıl içinde 3 defa ameliyat oldu. En sonunda korktu ve ameliyat olmak istemedi. Dr.Ömer Coşkun'a gitti. Orda ki hastalar ona çok moral verdiler,çok umutlandık.Dr.Ömer Coşkun hiç korkmamasını gececeğini söyledi.Harcadığımız paraları söylemiyorum bile,çünkü annemin sağlığı için değerdi. Umut kalacağına emek kalsın dedik her yolu denedik.Annemin eli el'den başka herşeye benziyordu,çok büyümüştü. Ayakları şişti,karnında ağrılar başladı. Doktora gitti karnında bir kitle var dediler,ameliyat oldu. Biraz daha geç kalsaymışız annemi kurtaramayacaklarmış.Annecim o el'le neler çekti. Benden sakladılar kanser olduğunu,bilmiyordum.Annem her gece ateş kaldırıyordu,ağrıları çoğalmıştı.Dayanamadı ameliyat olmaya karar verdi.Elini aldılar,yapıcak birşey yoktu.Üzülmedi mi? çok üzüldü,bizde üzüldük ama başka biryerine dağılmaması için dua ettik.Kemoterapisi başlıycak derken karnında yine bir kitle çıktı.Artık ne yapıcaz bilmiyorum,çok yıprandım. Ben daha 17 yaşındayım,annemsiz bir hayat düşünemiyorum.Annem benim en yakınım,en iyi arkadaşım.Onunla çok iyi anlaşıyorum ve onu kendimden çok çok çok seviyorum.Ona birşey olursa dünyam başıma yıkılır,acısına dayanamam.Allahım yardım et tüm hastalara,anneme,tedavi gören herkese.Bu hastalık hakkında bir bilginiz var mı? Tedavi gören,bilen,duyan? Yardım edin ne olur,deliricem yoksa!

canımmmmm üzülme tatlım burdan dua ediyorum annen için mübarek günlerde bak başkalarının birbirine ettiği dualar daha çok kabul olur muş umarım annen eski sağlığına kavuşur canım umarım yener hastalığı moral ver annene geçicek de umarım herşey istediğiniz gibi olsun:5:

canım çok çok geçmiş olsun,allah acil şifalar versin şu mübarek günlerde.sakın olumsuz düşünme herşey düzelecek,annen sağlığına kavuşacak inşallah canım.allah yardımcınız olsun.

Çok çok teşekkür ederim! Amin,inşallah! Allah'tan umudumu hiç kesmedim.1,5 ay önce dedemi kanserden kaybettik,beni büyüten kişi ya,dedem! Ona bile üzülemedim yeterince,annemin hastalığı yüzünden.Biz yurtdışında yaşıyoruz,annem Türkiyede tedavi görüyor,bu çok daha zor.Onu göremiyorum,sadece telefonla konuşuyoruz.Ağlamaktan gözlerimde yaş kalmadı.Allahım herkese yardım etsin.O acıyı bizlere yaşatmasın! :5:

Son düzenleyen: Moderatör:
canım prof dr.erkan topuzu duydunmu canım.onkolog?belki bir faydasını görürsün.çok üzüldüm....

Cok cok gecmis olsun canim. Bende birkac ay önce dedemi kaybettim ve yaklasiK 1,5 yildir annem cok rahatsiz. Oksijen tüpüne bagli olarak yasiyor, akcigerinin bir kismini aldilar ameliyatla cünkü. Ondan beri sürekli zatüre oluyor, geceleri atesleniyor, sancilaniyor, kivraniyor bazi günlerde hic kendinde olmuyor. Hissettiklerini cooook iyi anlayabiliyorum, cünkü aynilarini hissediyorum. Bu durum benim psikolojime yansidi, kötülestim cok ve psikologa gittim. Tehsis: agir major depresyon.
Simdi tedavi görüyorum bende. Diyecegim o ki: Annene moral verebilmen icin, kendi sagligini ayakta tutmalisin. Sende bir uzmandan (psikologtan) yardim al derim.

Kendi annecigime dua ederken senin annecigin ve iyilesmeyi bekleyen tüm hasta insanlar icin dua edecegim.
Güclü olmaya caliski canim, annen birde senin durumuna üzülmesin.

Son düzenleme:
canım inan o kadar çok üzüldüm ki..
Ama derdi veren Allah dermanınıda verir..Sende hastalanırsan annen daha çok üzülür..
Kendini bırakma..Bi gün annen iyileşicek,evinize gelicek "Anne çok yoruldum" diyip dizine yatıcaksın..işte o günü bekle..şimdi sabırlı olma ve dua etme zamanı.
Dualarım seninle..Allah anneciğinin şifasını versin inşallah..aMin

benim de annem iki kez kanser yaşadı.1999 da meme 2005 te yumurtalık.ikisindede ciddi tedaviler gördü.hatta yumurtalıkta dr hatası yüzünden az kalsın ölüyordu anacım.ama ben hep güçlü oldum.elimden geldiğince en iyi drlara hastanelere götürdüm.ona sağlıklı besleyici yemekler yaptım.bu süreçte güldük eğlendik.hep moralli oldum ona karşı.ve annem çok şükür sağlıklı.herşey bitti gitti.
Allah ın alnımıza ne yazdığı bilinmez.kaderin ne ise razı olacaksın bi yerde ama yaşadığın gün bugün.ve hergününü annenle iyi değerlendir.öp sarıl kokla sevgi sözcükleri söyle.tv seyredin ağrısı olmadığında.zamanınızı iyi değerlendirin.Allah annene ve tüm hastalara şifa versin:34:

Cnmmmm cok cok gecmis olsunn cok uzuldummm...unarim en kisa zmnda annenin acilari guzel bi sekilde son bulur iyilesirrrr...dua et dua et lutfen tek gercek allahim o kabul eder ve muutlu. Olursunuz insallah

Allah acil şifalar versin inşallah tez zamanda ...çok üzüldüm canım ne diyeceğimi bilemiyorum bu konuda bilgim yok elde çıkan bir bezenin tehlikesini bile bilmiyordum yağ bezesi der geçerler dikkatli olmak lazım demekki :31:çok zor haklısın ama iyi düşün iyi olsun dualarım sizinle :43:

Hepinize nekadar çok teşekkür etsem azdır! Çok sağolun,bana bu zor günlerimde moral verdiniz. Çok mutluyum, pazartesi annemin yanında olcam. Pasaportumun süresi dolmuştu,bugün yeni çıkarttırdım. Pazartesi kısmetse yola koyulucam.Annem'e destek olucam,moralini yüksek tutucam. Hepiniz için de dua edicem,Allah herkese gönlününe göre versin! Çok sağolun tekrar!

Allah acil şifalar versin anneciğinize. Ben 26 yaşındayım, hala çocuk gibi annemin kucağına yatarım, kokusunu derin derin içime çekerim.
Rabbim onu size bağışlasın. Yanına gitmeniz çok iyi olmuş. Morali çok daha iyi olacaktır.

:71: :70:

Allah tez zamanda anneciğinizi sağlığına kavuşturur inşallah..
Acil şifalar diliyorum,bu hastalığın tek çaresi moral..
moralinizi iyi tutun,ona iyi olduğunu hissettirin...
Umarım güzel haberlerinizi yazarsınız.Geçmiş olsun..

Teşekkür ederim arkadaşlar. Dün anneannemle konuştum, annem iyileşicek dimi diye sordum o bana söz veremem dedi. Çok üzüldüm, çok ağladım. Durmadan ağlıyorum zaten,perişan oldum. Annemle konusamadım.Kemoterapiden sonra fenalaşmış,çok üzüldüm. Annem için dua ediyorum,Allahım onu bize bağışlasın.Onunla yaşayacak okadar çok şeyim var ki. Hayallerimde hep o var. Herşey bana onu hatırlatıyor. Dün dedemin mevlidi vardı, akrabalar da bizdeydi, küçük cocuklar ''anne'' diyince içim acıdı,benim annem orda yoktu çünkü. Ama sonra kendime geldim,annem yaşıyordu ve yaşayacaktı. Belki 2 yıl kadar geç kalmıştı ama annem çok güçlü kadındır. Allah büyük, bize yardım eder, bizi korur. Anneciğime, askerlerimize, şifa bekleyen tüm hastalara dua okuyacağım. Sizden de dualarınızı bekliyorum, lütfen. :14:

Teşekkür ederim arkadaşlar. Dün anneannemle konuştum, annem iyileşicek dimi diye sordum o bana söz veremem dedi. Çok üzüldüm, çok ağladım. Durmadan ağlıyorum zaten,perişan oldum. Annemle konusamadım.Kemoterapiden sonra fenalaşmış,çok üzüldüm. Annem için dua ediyorum,Allahım onu bize bağışlasın.Onunla yaşayacak okadar çok şeyim var ki. Hayallerimde hep o var. Herşey bana onu hatırlatıyor. Dün dedemin mevlidi vardı, akrabalar da bizdeydi, küçük cocuklar ''anne'' diyince içim acıdı,benim annem orda yoktu çünkü. Ama sonra kendime geldim,annem yaşıyordu ve yaşayacaktı. Belki 2 yıl kadar geç kalmıştı ama annem çok güçlü kadındır. Allah büyük, bize yardım eder, bizi korur. Anneciğime, askerlerimize, şifa bekleyen tüm hastalara dua okuyacağım. Sizden de dualarınızı bekliyorum, lütfen. :14:

Canım benim, bu yaşında bu durumla karşılaşman gerçekten çok üzücü. Benim küçük kardeşim de 11 yaşındaydı anneme kanser teşhisi konduğunda.Ben de en çok onun için üzülüyordum annesiyle yaşayamayacaklarını düşünüp düşünüp. Annemin tedavisi devam ediyor, 2 sene oldu başlangıcınden beri.Şükür , bizim ufaklık halen annesiyle. Allah'ım sana da anneciğinle uzun uzun yıllar yaşamayı kısmet etsin.

Annene bağışıklığını güçlendirici kırmızı renkli meyve sebzeler yemesini tavsiye eder mi doktorunuz, bi sorun isterseniz. Çok güçlü antioksidan olduklarını okumuştum birkaç yerden.

Annemi 6 ay önce kaybettik. Hala inanamıyorum,benim annem ölemez diye düşünüyodum hep. Hiç başıma geleceğini tahmin bile etmiyordum.Ne büyük ne kötü bir şeymiş. Her akşam kafamı yastığa koyduğum an kabuslar baslıyo. Eski günler aklıma geliyo,annemle olan hayallerimiz aklıma geliyor. İlk defa bukadar ayrı kaldık. Sesini duymamak çok korkunç birşey. Benimle olduğunu hissediyorum. Hep rüyamda,cennette olduğunu görüyorum. Konuşuyoruz. Uyandığım zaman ağlıyorum rüyamış diye. Çok özledim onu. Anneme kavuşacağım günün gelmesini istiyorum. Ona tekrar sarılmak,kokusunu içime çekmek, ANNEM diyebilmek istiyorum. :14:

Back
X