Annem

Asyam17

💮🌸🌸
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2019
1.455
987
63
31
Annemle normalde çok iyiyiz herşeyimi anlatırım arkadaş gibi gezeriz dertleşeriz ama mesela ben yemek yaparım tuzu biraz fazla olur sürekli aşırı bir şekilde aynı şeyleri tekrar ederek bana söyler kavga ederiz. Her yemek yaptığımda mesela yemeğin bişeyi eksik ya da fazla olsun demediğini bırakmaz onu yanlış yaptığıma çenesiyle pişman eder sinir eder. Bu günde cam kırıldı eline alırken kanatmış elini süpürgeyi getirdim tam başlıcaktım yara bandı yapıştıralım dedi bende getirdim sağlık çantasını gazlı bezi kesiyorum öyle yapma böyle yap şöyle yapma bu kadar kes gibi şeyler söyledi bende birisi işime karışınca nasıl yapcağımı şaşırıyorum. Gazlı bezi biraz büyük kestim diye nasıl bağırıyor kendi de farkında değil. Anne sinirleniyorum bak bağırıp durma dedim hala devam etti en son elimdekileri fırlattım kavga ettik.artık kriz geçirdim sürekli evde üstümde gözü bişey olunca karışıyor ve durmadan eleştiriyor. Birde hiç bi zaman kendi yaptığını fark etmiyor ben bağırmadım ben düzgün konuştum sürekli söylemedim diyor bıktım artık. İş yapmıyım kavga etcez diye bişey yapmıyom bu seferde anca yatıyon diye söyleniyor. Sürekli evde sinir oluyorum artık. Herkes mi böyle banamı batıyor bunlar. Bide millet kızlarına neler neler yaptırıyor diye söyleniyor.

1. Sakinken ciddigi konusun, ve nekadar uzuldugunuzu anlatin.
2. Evden tasinana kadar sabredin.
3. En sacma fikir. Sizde aynisini ona yapin empati kursun.
4.Terapiye gitsin belki oda öyle buyumustur.

1. Sakinken ciddigi konusun, ve nekadar uzuldugunuzu anlatin.
2. Evden tasinana kadar sabredin.
3. En sacma fikir. Sizde aynisini ona yapin empati kursun.
4.Terapiye gitsin belki oda öyle buyumustur.
Sakinken konuştugumda ben öyle yapmadım ben düzgün konuştum bağırmadım on kere söylemedim diyor kabul etmiyor yani.
Bende ona aynısını yaptım bir aralar sürekli yaptım beni anlasın yapmasın bi daha diye gene kavga ediyoruz bu sefer ben haksız oluyorum

Sizi kendi annesi yapmış.
Konforunu sürüyor.
Böyle kadınlara ifrit oluyorum.
O senin evladın, ağaç kovuğundan çıkmadı.
Yetersizlik hissi ekiyo size.
Lütfen annem deyip sizi tahrip etmesine izin vermeyin.
Evet saygınızı muhafaza edin ama sınırlarını bilsin.
Malı değilsiniz siz onun, size saygıyı öğrenmeli.

Aslında bana çok iş falan yaptırmaz herşeyi yıkıyım kızıma asla öyle bi kadın değil çoğu işi o yapar evde ama ben bişey yaptığımda da mesela yemeğin yağını çok katıyım onda bile çok aşırı söyleniyor bu söylenmesi 2 3 saat sürüyor. Bende buna çıldırıyorum artık sinir krizi geliyor

Bence annenizin özguvensizligi ile alakasi var. Insanlarin bununun hincini cocuklarindan cikarmamasi lazim

okadar söylenmesi normal degil,

mükemmeliyetçi mi

yani onun bir doğrusu var ve sen onun aynısını yapmadığında eleştiriyor

çözümü kısa vadede yok, umursamayacaksın

bir de mesela 10 kere diyor ya neden diyor demek ki bir kere dediğinde yapılmıyor

çözüm ben öyle yapamam sen yap o zaman deyin çekilin, 10 kere deyinceye kadar inatla aynı şeyi yapmaya devam etmeyin

Öyle anlarda telefona konuşmaları kaydetseniz sonra dinletseniz belki etkisi olacak .

okadar söylenmesi normal degil,
Geçen yaprak sardım tuz çok olmuş sarmaya başlarken söylenmeye başladı sonra yemek yerken söylendi yemek bitene kadar ailecek sofraya oturdukları artık benim sarmamo konuşuyo herkes o zamanda kavga ettim kriz geldi

Konu açılmışken dökülcem şuraya bi kenara.
Açılın.
İnsanlar ana karnına girdiği andan itibaren saygıyı hak eder.
Saygıyı yalnızca alttan üste gibi yorumlayanlar ilkeldir.
Bebek insandır.
Çocuk insandır.
Genç insandır.
Saygıyı hak etmek için evlenmesi ya da iş sahibi olması gerekmez.
Anne baba saygıyı bebeklikten itibaren çocuğuna saygı duyarak öğretebilir ancak.
Gerisi bastırmadır, höthöttür, çifte standarttır, cehalettir, bağnazlıktır, şiddettir.

Gün gelcek tüm çocuklardan özür dileyecez.
Ve ben hayatım boyunca çocuklardan yana olacağım.

Oh rahatladım.
Kibs.

Etmiyorum kavgada o yüzden çıkıyor aslında yemeğin tuzu çok olsun tansiyon hastası olduğu için çok az tuzlu yiyor. Biraz tuzu kaçırıyom ona bile söyleniyor

Hmm ozaman sizle ilgisi yok durumun.
Duygu onarımına ihtiyacı var.
Acil destek alması lazım.

Hmm ozaman sizle ilgisi yok durumun.
Duygu onarımına ihtiyacı var.
Acil destek alması lazım.
Evet olabilir annemde çok eliştriliyor abim yemek konusunda çok eleştirir babam aynı şekilde annem bunları onlardan görüp aynısını bana yapmasına çok kızıyorum ki ben annenden daha sinirli birisiyim

Kayit altina almaya çalışın yaptıklarını o zaman.

Evet olabilir annemde çok eliştriliyor abim yemek konusunda çok eleştirir babam aynı şekilde annem bunları onlardan görüp aynısını bana yapmasına çok kızıyorum ki ben annenden daha sinirli birisiyim

Şimdi daha iyi anladım.
Çok acil desteğe ihtiyacı var.
Lütfen ertelemeyin.
Size yansıtıyor iç huzursuzluğunu.
Ama lütfen yem de olmayın.
Sadece anlayın, saygı duyun, destek olun, ama sınırlarınızı koruyarak.
En azından sözel bir şiddetinde nazikçe tepki koyarak ya da ortamı terk ederek.

Ve malesef bu meselenin de kökeninde sevgisini ya da desteğini göstermeyen bi eş figürü olduğundan eminim.
Ya eşi, ya babası kilit köken...

Ses kaydi alip sakinken dinletebilirsin. Belliki öfke kontrolü hiç yok

Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…