Annem...

Annenizin durumu hiç normal değil evladının hayatını bu kadar sabote etmek yazık gerçekten
Eşinize acıdım en çok ben böyle bişeye asla tahammül edemezdim
Annem sabote falan etmiyor ki. Biz esimin ailesiyle de hep bir aradayiz siz dert etmeyin kendinize esimi. Hastalik bu kadin bile isteye boyle yapmiyo kendini anladığı an psikolojik tedaviye basladi herkes oyle kendi kendine kalkıp psikologa gitmez

Annem çalışıyor ben çalışmıyorum. Her fırsatta beraber geziyoruz zaten ben annemsiz birsey yapamam oda bensiz. Çarşı pazar hep beraberiz sağolsun esimde cok destek bu konuda hep annemde vardir planlarda bazen yorgun olup annem gelmek istemez.
Bu yorumundan hiç de öyle eş akrabalari ve 40-50 arkadaşla annenden bağımsız sürekli eşinle gezip tozdugun, sürekli tatillere gittiğin anlamı çıkmıyor.... Eğer gerçekten dediğin gibi annenden bağımsız cok renkli bir sosyal hayatın filan varsa tebrik ederim seni çünkü hem bu tip bir anneye sahip olup hem de hayata birey olarak bağlanmak imkansızi basarmaktir...

Son düzenleme:
Bu yorumundan hiç de öyle eş akrabalari ve 40-50 arkadaşla annenden bağımsız sürekli eşinle gezip tozdugun, sürekli tatillere gittiğin çıkmıyor.... Eğer gerçekten dediğin gibi annenden bağımsız cok renkli bir sosyal hayatın filan varsa tebrik ederim seni çünkü hem bu tip bir anneye sahip olup hem de hayata birey olarak bağlanmak imkansızi basarmaktir...
Haftasonu beraber 1 saat pazara gitmek ya da 2-3 aksamda bir görüşmek sosyal hayatımıza asla engel değil mesela dun pazardi kahvaltiya anneme gittik sonrasinda tum gün esimleydik kahvaltiya gitme fikride esimden çıktı 😃Tamda anlattigim kadar sosyaliz gerçekten bizim hayatımıza bir eksisi yok seve seve görüşüyoruz annemle de yani o hasta olmasa da bu kadar gorusurduk bence

Haftasonu beraber 1 saat pazara gitmek ya da 2-3 aksamda bir görüşmek sosyal hayatımıza asla engel değil mesela dun pazardi kahvaltiya anneme gittik sonrasinda tum gün esimleydik kahvaltiya gitme fikride esimden çıktı 😃Tamda anlattigim kadar sosyaliz gerçekten bizim hayatımıza bir eksisi yok seve seve görüşüyoruz annemle de yani o hasta olmasa da bu kadar gorusurduk bence
Peki canım, sen bu düzenden çok memnunsan, eşin çok memnunsa, kardeşin okula gidince de devam edersiniz, hatta görüşmeyi birazcık daha arttirirsiniz, böylece annen hiç yalnız kalmaz.Bunalima girmesi için sebep de olmaz... Sorun nerede ?

Sen çalışmaya başlarsan, eşinle her haftasonu onun -senin ailenle geçirme geçirmeme kavgaları başlarsa, ya da senin çocuğun olursa ne olacak? Bunu planların mı?

Peki canım, sen bu düzenden çok memnunsan, eşin çok memnunsa, kardeşin okula gidince de devam edersiniz, hatta görüşmeyi birazcık daha arttirirsiniz, böylece annen hiç yalnız kalmaz.Bunalima girmesi için sebep de olmaz... Sorun nerede ?
Ne yaparsak yapalım yine de düzelmiyor iste tedavi de görüyor ise de gidiyor bizde hep yanindayiz iyi olmayi en cok annem istiyor ama düzelmiyor sorun burada

Annem çalışıyor ben çalışmıyorum. Her fırsatta beraber geziyoruz zaten ben annemsiz birsey yapamam oda bensiz. Çarşı pazar hep beraberiz sağolsun esimde cok destek bu konuda hep annemde vardir planlarda bazen yorgun olup annem gelmek istemez. Yani ben bu kadar ugrasirken basa donmekten çok korkuyorum ilaclarina da hâlâ devam ediyor bu üniversite konusuna kadar cok cok iyiydi.

Bu durum hiç normal değil ama. Siz birbirinize bağımlı durumdasınız annem tedavi gördü yazmışsınız, tedavisini yapan doktor size hep birlikte gezin, ayrılmayın birbirinizden mi dedi? Dediyse nasıl dedi? Bence sadece anneniz değil siz de destek almalısınız.Anlıyorum vicdan yapıyorsunuz ama bunun çözümü hayatınızı annenize adamak değil. Yarın bir gün çocuğunuz olduğunda da onun hayatını anneannesine mi adayacaksınız?

Zaten 2 senedir psikolojik destek alıyor cok iyiydi ama ben yokken en azından kardesim evdeydi şimdi o da gidecek yalniz kalacak diye üzülüyor malesef tetikleyecek basa saracak diye çok korkuyorum
Anneniz çalışıyormuş babanız da sağmış sizde 10 dk mesafedesiniz beden bu kadar yalnızlık hissediyor,

Bu durum hiç normal değil ama. Siz birbirinize bağımlı durumdasınız annem tedavi gördü yazmışsınız, tedavisini yapan doktor size hep birlikte gezin, ayrılmayın birbirinizden mi dedi? Dediyse nasıl dedi? Bence sadece anneniz değil siz de destek almalısınız.Anlıyorum vicdan yapıyorsunuz ama bunun çözümü hayatınızı annenize adamak değil. Yarın bir gün çocuğunuz olduğunda da onun hayatını anneannesine mi adayacaksınız?
Yanlış anlaşılıyor yazım ama ben zaten çok sosyal biriyim. Annemsiz birsey yapamam oda bensiz yapamam dedigim konu şöyle, mesela kıyafet mi alacağım annemle gezeriz begenir alırız yada o ayakkabi mi alacak birlikte carsiya cikar bakar aliriz gibi. Pazar var benim evime cok yakin o gelir pazara beraber çıkarız gezmek amaçlı. Yani 7/24 annemle beraber degiliz hem o cok yorgun oluyor isi yogun hemde bizim o kadar vaktimiz yok 😃

Anneniz çalışıyormuş babanız da sağmış sizde 10 dk mesafedesiniz beden bu kadar yalnızlık hissediyor,
İnanin annemde bilmiyor sebebini benden daha yalniz insanlar var diye kendisi söyler ama engel olamiyo akan yaşlara ilaclari kullandığından beri cok iyi ancak krizleri tekrarlar diye korkuyorum ben

Ne yaparsak yapalım yine de düzelmiyor iste tedavi de görüyor ise de gidiyor bizde hep yanindayiz iyi olmayi en cok annem istiyor ama düzelmiyor sorun burada
O zaman seninle veya kardeşinle ilgili bir durum yok... Sen niye sürekli kendini sorumlu hissediyorsun? Duzelmek isteyen insan psikologa da evlatları yüzünden değil, evlatları için gider... Çalışabilen, çarşı pazar gezebilen insan gayet iyidir bence ama iyi hissetmiyorsa da yetişkin olarak kendisinin halletmesi gerekmez mi?

sizde roller karışmış. siz çocuksunuz. anennizi bi sarsmak istedim açıkçası. çocuklarının hayatını mahvediyor. muhtemelen babanızda çok sıkılmış olacakki bırakmış ilgiyi

yapacak bişey yok. tedavisini olsun.

sizde hayatınıza bakın. annenizin bakıcısı değilsiniz çocuğusunuz.

abartmayın

O zaman seninle veya kardeşinle ilgili bir durum değil? Sen niye sürekli kendini sorumlu hissediyorsun? Duzelmek isteyen insan psikologa da evlatları yüzünden değil, evlatları için gider... Çalışabilen, çarşı pazar gezebilen insan iyidir bence de iyi hissetmiyorsa da yetişkin olarak kendisinin halletmesi gerekmez mi?
Malesef yorumlariniz cok acimasiz. Bizim yuzumuzden degil bizim icin gidiyor annem doktora, neden bizim yuzumuzden gitsin o zaten bize yansitmamak icin cabaliyor ama biz de kucuk değiliz farkindayiz işte. Ben hasta oldugunu bile kac gun sonra öğrendim söylememis. Diyorum ya annem ilaclar sayesinde zaten suan cok cok iyi. Sadece hastalığı tekrarlayacak gibi suan ve ben bu konuda çaresiz kaldim yazdim

sizde roller karışmış. siz çocuksunuz. anennizi bi sarsmak istedim açıkçası. çocuklarının hayatını mahvediyor. muhtemelen babanızda çok sıkılmış olacakki bırakmış ilgiyi

yapacak bişey yok. tedavisini olsun.

sizde hayatınıza bakın. annenizin bakıcısı değilsiniz çocuğusunuz.

abartmayın
Cok yanlis düşünüyorsunuz

İnanin annemde bilmiyor sebebini benden daha yalniz insanlar var diye kendisi söyler ama engel olamiyo akan yaşlara ilaclari kullandığından beri cok iyi ancak krizleri tekrarlar diye korkuyorum ben
İşyerinde veya başkalarının yanında da böyle mi? Sadece sizin yanınızda mi oluyor bu krizler

İşyerinde veya başkalarının yanında da böyle mi? Sadece sizin yanınızda mi oluyor bu krizler
Hayir bizim yanimizda da degil ilk olduğunda gece baslamis ve o gun is yerinde dahil sadece yas akmis gözünden ben istemiyorum icimden geliyo deyip agliyordu bi sorunum derdim yok ki diyordu benim dugunumden 1 hafta sonra olduğu icin ben yalniz kalmasina bağladım bunu, hemen psikologa gitti zaten ilaclara baslayinca birdaha olmadi, simdi kardesim gidecek diye yine rahatsizlanacak gibi ben anliyorum bakisindan durusundan

Malesef yorumlariniz cok acimasiz.
Ah be güzel kızım bu hikayedeki "acımasız kadın" ben değilim ama sen de haklısın... Ana diyince evladın gözü kör kulağı sağır oluyor....Sen nasıl iyi hissediyorsan öyle yap, nasılsa anne olunca bir gün bir yerde anlayacaksın ne demek istediğimizi...

Artık bende çok kafaya takıyorum hasta olmasin diye hep tetikteyim aman annem sıkılmasın yalnız kalmasın diye. Ama doktor iyi olduğu icin aksine dozu azaltmisti. Belki yeniden doz yükselir hastalanirsa😔
Sanki sizde de bir hastalık baş gosteecek artık siz bu kadar üstüne düşerseniz anneniz kendi hayatina hiç dönemez ananem de ayni şeyi yaptı şimdi kendi hayatini kararttı . Mesela bir kursa gitsin belediyelerin açtığı kendini eve hapstetmesin sizin de kendinizi silkelemeniz lazım bir eviniz bir eşiniz var çocuğunuz olacak. En güzeli annemizin dışarda yapacağı bir kurs bulmak yeni arkadaşlar edinir odak noktası çocukları olursa çok sıkıntıli olur haywti

Hayir bizim yanimizda da degil ilk olduğunda gece baslamis ve o gun is yerinde dahil sadece yas akmis gözünden ben istemiyorum icimden geliyo deyip agliyordu bi sorunum derdim yok ki diyordu benim dugunumden 1 hafta sonra olduğu icin ben yalniz kalmasina bağladım bunu, hemen psikologa gitti zaten ilaclara baslayinca birdaha olmadi, simdi kardesim gidecek diye yine rahatsizlanacak gibi ben anliyorum bakisindan durusundan
İşyerinde gözlerinden yaş aktigindan sizin nasıl haberiniz oldu?

Herkese merhaba.. Çok çaresiz hissettiğim bir konuyu sizlere dökmek istiyorum. 2 sene önce evlendim, ben evlendikten sonra annem ne yazik ki psikolojik olarak rahatsizlandi. Bir cesit bunalima girdi yalnızlık hissiyle ağlama krizleri vs derken psikolojik tedavi gordu 2 senedir ve suan gayet iyi çok şükür. İlgisiz bir babam, ergen bir kız kardeşim var annemin en yakin arkadasi bendim ben yuvadan ucunca olanlar oldu anlayacağınız. Annemin rahatsızlığı nedeniyle aklim fikrim hep orda şuan iyi olsa da 3-4 saatte bir mutlaka telefonla konusuruz evim ona 10 dk en az 2-3 gunde bir mutlaka bir aradayiz. Asıl konuya gelirsek simdi kardeşim üniversite kazandı farkli bir şehire gidiyo ve ben asla sevinemedim çünkü biliyorum annem yine hastalanacak.. Belirti vermiyor üzülmüyor gibi duruyor diyordum ama maalesef icine atmış olacak ki bu aksam kardeşime sende gidince ev cok sessiz olur ben napcam çok sıkılırım cok yalniz kalcam, sen orda nasil yapcan yalniz aklımda sende olcak deyip aglamakli olmus. O kadar elim kolum bağlandı ki kardeşim anlattığından beri sadece sessizce ağlıyorum. Bu grupta cok fazla yalniz kalan anne olduğundan eminim. Lütfen bana biriniz yardımcı olun annem bu duruma alışacak mı ben ne yapmalıyım cok üzülüyorum onu oyle uzgun gorunce içim gidiyo...
İşinde uzman bir doktora gidip en uygun tedaviyi almasını saglayabilirsiniz,hepinizin ayrı ayrı ağlaması çözüm sağlayacak bir yöntem değil. Ayrica çok yakınsiniz bir birinize,babaniz da hayattaymis, ilgilenmese bile evde ki varlığı çok şey ifade edebilir. Bir silkinin kendinize gelin annenizle sosyallesecek planlar, geziler vb yapabilirsiniz.

Back
X