• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
31.842
Puanlar
798
Annemle kendimi bildim bileli hep bir bağ sorunumuz oldu. Hiçbir zaman birlikte kahve içtiğim bir derdim olduğunda hemen kendisine koştuğum bir sırrım olduğunda anlattığım bir anne kız ilişkimiz olmadı.

Ama son senelerde artık konuşma ve iletişimimiz hep onun bana hakaret edip her hareketimi eleştirmesi yönünde oldu

Beni devamlı eleştiriyor , evim için dağınık, iş yapmıyor diyor
Başka insanlardan sürekli “ senin annen çok şikayetçi , evin dağınıkmış “
Gibi sözler işitiyorum
Sadece bu kadar basit değil
Bunları çok ağır dille söylüyor

Küçük yaşlarda iken tahammül edebiliyordum ama yaşım ilerleyince tahammül edemez oldum

Artık dayanamıyorum bana böyle demesine
Ben kendisini aramazsam beni aylarca aramaz

Örnek vereyim
Ev işi yapmıyorsun diye söyleniyor
Ama günde 12 saat haftada 6 gün evde yokum zaten
O yoğun tempoda yapamıyorum

Maddi yönden harcamıyorsun diyor ama aylık zaten maaşımın neredeyse tamamı krediye ve ödemelere gidiyor

Bunları bildiği halde devamlı söyleniyor
Çok doldum , paylaşmak istedim

Annenin size iyi gelen bir yanı yok belli ki yaşınız çok mu küçük acaba? Yaş ilerleyince insanın kimseye eyvallahı olmuyor bana iyi gelmeyen kişiyse eğer annem annemle de araya sınır koysrım

Annenin size iyi gelen bir yanı yok belli ki yaşınız çok mu küçük acaba? Yaş ilerleyince insanın kimseye eyvallahı olmuyor bana iyi gelmeyen kişiyse eğer annem annemle de araya sınır koysrım
36 yaşındayım

Benim de böyledir. Çocukluktan kurulamadı o bağ, o da her gün evimde sıcak yemek olmamasından şikayet eder beni. 12 senelik evliyim... perdemin kenarı 2 cm yırtılmış benim umrumda değil stor perdem kirli diye takmıştım zaten üstelik, onun için bu rezalet. Perde al, perde al nasıl iş bu der. Evlenince alınan o gümüşlük tv üniteli seti attım geçen yıl salona duvardan duvara kütüphane yaptırdım, bu nasıl kadın evi olmaz böyle diye dert oldu ona ve tek bir şey söyledim. Sen kendi evine yapmazsın burası benim!
Ama ne var biliyor musun? Benimle kuramadığı bağı kızımla kurdu. Okuldan sonra ona annem bakar 2 yıldır ve ben bile kendi çocuğuma inan öyle güzel bakar mıydım kendimden şüphe ediyorum.
Annemi de suçlamıyorum bu arada, evladındır diye sevmek zorunda değilsin beni anne diyorum. Evet ya sen niye böyle asisin vallahi sinir oluyorum diyor. Çünkü onun öğrendiği "ideal kız evlat, ideal ev hanımı " gibi kalıplara uymuyorum.
Hafta 1 kez giderim evler çok yakın olduğu için, o da çocukla ilgili bir durum yoksa bayramdan bayrama gelir. Ve sürekli sıcak yemek gönderir :d
Damat yesin diye...
Ben de bu modelim anne beni sen büyüttün bak olmamış de kaç aradan, ben bazen böyle yapıyorum.

Annemle kendimi bildim bileli hep bir bağ sorunumuz oldu. Hiçbir zaman birlikte kahve içtiğim bir derdim olduğunda hemen kendisine koştuğum bir sırrım olduğunda anlattığım bir anne kız ilişkimiz olmadı.

Ama son senelerde artık konuşma ve iletişimimiz hep onun bana hakaret edip her hareketimi eleştirmesi yönünde oldu

Gibi sözler işitiyorum

Küçük yaşlarda iken tahammül edebiliyordum ama yaşım ilerleyince tahammül edemez oldum

Örnek vereyim

Maddi yönden harcamıyorsun diyor ama aylık zaten maaşımın neredeyse tamamı krediye ve ödemelere gidiyor

görüşme oo insanlar ile.
görüşmeye devam edeceksen de şikayet etme

Değişmeyecek
Atsan atılmayacak, satsan satılmayacak
O yüzden kabul edip, sınırlarını net çiz.. her şeyi duyma he de geç.
Başka biri olsa görüşme ama annen.. görüşmemek seni daha çok yıpratır.. canlı olarak görmezsin ama beyninin içi yer bitirir seni.
En güzeli sen değiş.
Benim annem de çok fazla nasihat verir. Olmuşum 34 yaşında 2 çocuk yapmışım hala her aradığında nasihat verir :)) tamam anne deyip geçıyorum.
Anlamış artık geçiştirdiğimi "tamam tamam deyip yapmıyorsun" diye kızıyor bu seferde :))

Benim de böyledir. Çocukluktan kurulamadı o bağ, o da her gün evimde sıcak yemek olmamasından şikayet eder beni. 12 senelik evliyim... perdemin kenarı 2 cm yırtılmış benim umrumda değil stor perdem kirli diye takmıştım zaten üstelik, onun için bu rezalet. Perde al, perde al nasıl iş bu der. Evlenince alınan o gümüşlük tv üniteli seti attım geçen yıl salona duvardan duvara kütüphane yaptırdım, bu nasıl kadın evi olmaz böyle diye dert oldu ona ve tek bir şey söyledim. Sen kendi evine yapmazsın burası benim!
Ama ne var biliyor musun? Benimle kuramadığı bağı kızımla kurdu. Okuldan sonra ona annem bakar 2 yıldır ve ben bile kendi çocuğuma inan öyle güzel bakar mıydım kendimden şüphe ediyorum.
Annemi de suçlamıyorum bu arada, evladındır diye sevmek zorunda değilsin beni anne diyorum. Evet ya sen niye böyle asisin vallahi sinir oluyorum diyor. Çünkü onun öğrendiği "ideal kız evlat, ideal ev hanımı " gibi kalıplara uymuyorum.
Hafta 1 kez giderim evler çok yakın olduğu için, o da çocukla ilgili bir durum yoksa bayramdan bayrama gelir. Ve sürekli sıcak yemek gönderir :d
Damat yesin diye...
Ben de bu modelim anne beni sen büyüttün bak olmamış de kaç aradan, ben bazen böyle yapıyorum.
Benimki de devamlı benzer şikayetler de bulunuyor
Ama dayanamıyorum artık

Değişmeyecek
Atsan atılmayacak, satsan satılmayacak
O yüzden kabul edip, sınırlarını net çiz.. her şeyi duyma he de geç.
Başka biri olsa görüşme ama annen.. görüşmemek seni daha çok yıpratır.. canlı olarak görmezsin ama beyninin içi yer bitirir seni.
En güzeli sen değiş.
Benim annem de çok fazla nasihat verir. Olmuşum 34 yaşında 2 çocuk yapmışım hala her aradığında nasihat verir :)) tamam anne deyip geçıyorum.
Anlamış artık geçiştirdiğimi "tamam tamam deyip yapmıyorsun" diye kızıyor bu seferde :))
Benimki nasihat boyutunu çok geçti
Devamlı ağır hakaretler ediyor

Bence dünyadaki en çözümsüz dertlerden biri bu. Görüşme, konuşma, mesafe koy demek kolay ama ardındaki bağ ihtiyacını ne yapacağız bilemedim. Sanki babayla araya mesafe koymak daha kolay , ama anneyle çok zor gibi geliyor bana. Ben babamla uzun seneler görüşmedim, bi eksiklik hissetmedim ama annemle aramda soğukluk olduğunu düşünemiyorum bile. Allah gecinden versin kaybetsek elden ne gelir der kabulleniriz ama varken yok olması çok zor olmalı.
Şu durumda ya hakaretlerine ve sınır ihlallerine katlanamıyorum, böyle olacağına hiç hayatımda olmasın diyip ciddi bir set koyacaksınız
ya da duyarsızlaşmaya çalışıp yeter ki aramızdaki ipler tamamen kopmasın diyip idare etmenin yolunu bulacaksınız.

Benimki nasihat boyutunu çok geçti
Devamlı ağır hakaretler ediyor
E sen de bağının kopmasını istemiyorsun ama? Bağ dediğinde ağır eleştiriler yok sayılmalar ve hakaretler güzel yanları neler peki bu bağın ? Annen psikolojik şiddet uygulamış sana yıllarca , manipüle etmiş belli ki ondan kopamıyorsun. Stokholm sendromu var sende bence aşğıda açıklıyorum;
‘kişinin kendisine zarar veren, baskı kuran veya kötü davranan kişiye zamanla bağlanması, onu savunması ve onsuz yapamayacağını düşünmesi durumudur.’
bağ kopmasın diye sürekli susan alttan alan kırılan üzülen taraf sen oluyorsan bu sağlıklı bir bağ değil bırak kopsun. Bence acil terapiye git hiç sağlıklı bulmafım seni

Yazık psikolojik olarak hayata depresyonla bakıyor heralde hayatından memnun değil günah keçisi lazım hani bilirsiniz hayat yorgunluğu yaşlanmak istediğin eşe işe sahip olamamak kendi hatalarini eş geçip kendi yaptigin aptaliklara secimlere bakmadan kader diye ağlamak kızmak öfkelenmek baş edememek ve en yakınına sürekli bunları yağdırmak küçük değilsiniz şemsiye yetmiyorsa yıldırım carpmasin diye Platoner miydi neydi onu takın uzak durun çok şey kaybediyor be çok şey anne kız özeldir bu hayatta en sevdiğin en çok sevenin en büyük gururun hayatının olmazsa olmazıdır.Burda konu kız ve anne diye burdan yazdım.Cok şey kaybediyor bı bilse telafisi yok hemde.

Gibi sözler işitiyorum

Örnek vereyim

Annen senin için toksik bir halde uzaklaşmaya kendi hayatını kurmaya bak. Yoksa hayatın bıyunca annene yaranmaya çalışıp başarısız olan kendi hayatın için hiç bir şey yapmamış birine dönersin.

Bence dünyadaki en çözümsüz dertlerden biri bu. Görüşme, konuşma, mesafe koy demek kolay ama ardındaki bağ ihtiyacını ne yapacağız bilemedim. Sanki babayla araya mesafe koymak daha kolay , ama anneyle çok zor gibi geliyor bana. Ben babamla uzun seneler görüşmedim, bi eksiklik hissetmedim ama annemle aramda soğukluk olduğunu düşünemiyorum bile. Allah gecinden versin kaybetsek elden ne gelir der kabulleniriz ama varken yok olması çok zor olmalı.
Şu durumda ya hakaretlerine ve sınır ihlallerine katlanamıyorum, böyle olacağına hiç hayatımda olmasın diyip ciddi bir set koyacaksınız
ya da duyarsızlaşmaya çalışıp yeter ki aramızdaki ipler tamamen kopmasın diyip idare etmenin yolunu bulacaksınız.
İdare etmek çok aşırı yoruyor
Her şeyden şikayet eden bir annem var maalesef

Back
X