Annem

E sen de bağının kopmasını istemiyorsun ama? Bağ dediğinde ağır eleştiriler yok sayılmalar ve hakaretler güzel yanları neler peki bu bağın ? Annen psikolojik şiddet uygulamış sana yıllarca , manipüle etmiş belli ki ondan kopamıyorsun. Stokholm sendromu var sende bence aşğıda açıklıyorum;
‘kişinin kendisine zarar veren, baskı kuran veya kötü davranan kişiye zamanla bağlanması, onu savunması ve onsuz yapamayacağını düşünmesi durumudur.’
bağ kopmasın diye sürekli susan alttan alan kırılan üzülen taraf sen oluyorsan bu sağlıklı bir bağ değil bırak kopsun. Bence acil terapiye git hiç sağlıklı bulmafım seni
Bağlı değilim
Ama aram düzelsin
Düzgün bir ilişkimiz olsun istiyorum

Yazık psikolojik olarak hayata depresyonla bakıyor heralde hayatından memnun değil günah keçisi lazım hani bilirsiniz hayat yorgunluğu yaşlanmak istediğin eşe işe sahip olamamak kendi hatalarini eş geçip kendi yaptigin aptaliklara secimlere bakmadan kader diye ağlamak kızmak öfkelenmek baş edememek ve en yakınına sürekli bunları yağdırmak küçük değilsiniz şemsiye yetmiyorsa yıldırım carpmasin diye Platoner miydi neydi onu takın uzak durun çok şey kaybediyor be çok şey anne kız özeldir bu hayatta en sevdiğin en çok sevenin en büyük gururun hayatının olmazsa olmazıdır.Burda konu kız ve anne diye burdan yazdım.Cok şey kaybediyor bı bilse telafisi yok hemde.
Hiçbir şekilde yok telafisi
Ama sanırım bizim bağımız çoktan koptu
Anne kız değil de
Sıradan bir büyük ve normal bir kadın gibiyiz

Annen senin için toksik bir halde uzaklaşmaya kendi hayatını kurmaya bak. Yoksa hayatın bıyunca annene yaranmaya çalışıp başarısız olan kendi hayatın için hiç bir şey yapmamış birine dönersin.
Uzkatan da yetiyor
Yanıma geldiğinde yanımda 2-3 gün durmaya tahammülü yok

Hiçbir şekilde yok telafisi
Ama sanırım bizim bağımız çoktan koptu
Anne kız değil de
Sıradan bir büyük ve normal bir kadın gibiyiz
Niye doğuruyorsun demi geç kalmış bir soru bu .İyiki varsınız onu demek istemiyorum .Sadece bazılarına göre değil ya bu çocuk işi bunu bilip yapmayan kadına annenizden daha çok saygı duyuyorum o nedenle çocuk sartmi diyen her kadına şart demiyorum seveceksen diyorum.Bunun içine kendinden öte sevmekde dahil.Bosverin verecek sevgisi olmayanın saygisida olmuyor hakaretlerine tahammül etmek zorunda değilsiniz çünkü cennet annelerin ayakları altında değil iyi annelerin çocuklarından nasıl bilirdiniz yürekten iyi bilirdik denilenlerin ayakları altında.
Aynen devam etsin tiyatroya burada millete oynar iyi snneyimi orada bilmem kime artık herşeyin bir hesabı var .

Uzkatan da yetiyor
Yanıma geldiğinde yanımda 2-3 gün durmaya tahammülü yok
ben aramasam beni ömür boyu aramaz dedin ve yanıma gelse 2-3 gün tahammül edemiyor dedin.
bu yukarıda yazdıklarımdan benim çıkarımım, size tahammül eden ya da etmeye çalışan anneniz, sorunlu olan bence sensin.
eğer diğer türlü olsaydı, arayıp sormaya çalışan sen olmazdın annen olurdu.
benim hayatımda tecrübem bu yönde, yaşanan sorunlardan sonra hala kim aramak istiyorsa o daha suçlu ve çekilmez biri oluyor.
kısacası konuna yorumum şu ki, kendini düzeltmeye çalış ki annenle geçinesin.

Başka insanlardan sürekli “ senin annen çok şikayetçi , evin dağınıkmış “
Gibi sözler işitiyorum

bunu söyleyen kardeşiniz değilse yaptığı çok ayıp. buna üzülmeyin

Niye doğuruyorsun demi geç kalmış bir soru bu .İyiki varsınız onu demek istemiyorum .Sadece bazılarına göre değil ya bu çocuk işi bunu bilip yapmayan kadına annenizden daha çok saygı duyuyorum o nedenle çocuk sartmi diyen her kadına şart demiyorum seveceksen diyorum.Bunun içine kendinden öte sevmekde dahil.Bosverin verecek sevgisi olmayanın saygisida olmuyor hakaretlerine tahammül etmek zorunda değilsiniz çünkü cennet annelerin ayakları altında değil iyi annelerin çocuklarından nasıl bilirdiniz yürekten iyi bilirdik denilenlerin ayakları altında.
Aynen devam etsin tiyatroya burada millete oynar iyi snneyimi orada bilmem kime artık herşeyin bir hesabı var .
Aynı fikirdeyim
Sevemeyecek olan doğurmasın

ben aramasam beni ömür boyu aramaz dedin ve yanıma gelse 2-3 gün tahammül edemiyor dedin.
bu yukarıda yazdıklarımdan benim çıkarımım, size tahammül eden ya da etmeye çalışan anneniz, sorunlu olan bence sensin.
eğer diğer türlü olsaydı, arayıp sormaya çalışan sen olmazdın annen olurdu.
benim hayatımda tecrübem bu yönde, yaşanan sorunlardan sonra hala kim aramak istiyorsa o daha suçlu ve çekilmez biri oluyor.
kısacası konuna yorumum şu ki, kendini düzeltmeye çalış ki annenle geçinesin.
Biraz tek yanlı bı bakış açısı bazen biz kizlar evlatlar dogustanmi dersiniz çocukluk kodları mi dersiniz bı kendimizi sevdirmek ilgi açlığı için anne yada baba rol modeline tapariz.Hani olurya küçüksün dünya yi bilmezsin gözünü açmış onları koklamişsın bazen o kokladigin anne değil sadece bir kadın oluyor o öyle bakmıyor olaya çevreye öyle yansitsada saçımı süpürge ettim ya tabi tabi saçının teli oynamamış doğurmuş çünkü evlenmiş çünkü herkes yapıyormuş işte öyle olunca insan hala bir yaranmaya hala bir gururlandirmaya hala bir onaylanma ihtiyacına sahip oluyor
Bunu berbat evliliklerinde eşlerine yapan kadınlarda var ne kadar öteleme kötü tavır o kadar yaranma kopamama.Bunun psikolojide bir adida var birşey sendromu tam aklıma gelmedi neyse farkındaysanız konudaki anne hakaret ediyor bazen bir insan uzak durur eza ettiği kişi ona koşsun kopmasın onu üstün görmeye devam etsin ister var öyle hasta insanlar bu anne olabilir baba olabilir çocuk olabilir sıfatı önemsiz

Kardeşlerim , kuzenlerim vs
Akrabalara şikayet ediyormuş beni
kuzenlere şikayet etmesi çok çirkin. kuzenin size gelip de senin annen bize böyle dedi diye yetiştirmesi daha çirkin. onlarla da ilişkinizi gözden geçirin isterseniz. dağınıklığınızı görmek istemiyorsa gelmesin olur biter. bu ne düşmanlık ya

kuzenlere şikayet etmesi çok çirkin. kuzenin size gelip de senin annen bize böyle dedi diye yetiştirmesi daha çirkin. onlarla da ilişkinizi gözden geçirin isterseniz. dağınıklığınızı görmek istemiyorsa gelmesin olur biter. bu ne düşmanlık ya
Aynen evde sanki kendi yaşıyor domestik işte kuzenleri ilgilensin yaşlaninca ayrıca

Biraz tek yanlı bı bakış açısı bazen biz kizlar evlatlar dogustanmi dersiniz çocukluk kodları mi dersiniz bı kendimizi sevdirmek ilgi açlığı için anne yada baba rol modeline tapariz.Hani olurya küçüksün dünya yi bilmezsin gözünü açmış onları koklamişsın bazen o kokladigin anne değil sadece bir kadın oluyor o öyle bakmıyor olaya çevreye öyle yansitsada saçımı süpürge ettim ya tabi tabi saçının teli oynamamış doğurmuş çünkü evlenmiş çünkü herkes yapıyormuş işte öyle olunca insan hala bir yaranmaya hala bir gururlandirmaya hala bir onaylanma ihtiyacına sahip oluyor
Bunu berbat evliliklerinde eşlerine yapan kadınlarda var ne kadar öteleme kötü tavır o kadar yaranma kopamama.Bunun psikolojide bir adida var birşey sendromu tam aklıma gelmedi neyse farkındaysanız konudaki anne hakaret ediyor bazen bir insan uzak durur eza ettiği kişi ona koşsun kopmasın onu üstün görmeye devam etsin ister var öyle hasta insanlar bu anne olabilir baba olabilir çocuk olabilir sıfatı önemsiz
Bir de küçük olduğun için adım atmak istiyorsun
O anne ne olursa olsun dargın olmayalım diyorsun
Ama ne yapsan yaranamamak ve devamlı yerilmek bir noktadan sonra ruhu yoruyor

İşte ben de buna kızıp kırılıyorum
Devamlı nasıl beni başkalarına şikayet edip dedikodumu yapar diye

Annemle kendimi bildim bileli hep bir bağ sorunumuz oldu. Hiçbir zaman birlikte kahve içtiğim bir derdim olduğunda hemen kendisine koştuğum bir sırrım olduğunda anlattığım bir anne kız ilişkimiz olmadı.

Bu saatten sonra değişmez. Boşuna kendinizi uzup yipratmayin. Bağı koparmadan iletişimi sınırlı tutun ki gidip ona buna sizi şikayet edecek alanı kalmasın.

Bu saatten sonra değişmez. Boşuna kendinizi uzup yipratmayin. Bağı koparmadan iletişimi sınırlı tutun ki gidip ona buna sizi şikayet edecek alanı kalmasın.
Defalarca kez
Yapma , şikayet edeceksen beni bana şikayet et , dediğim halde aynı davranışa devam ediyor

Defalarca kez
Yapma , şikayet edeceksen beni bana şikayet et , dediğim halde aynı davranışa devam ediyor

İnsanlar değişmez boşuna laf anlatmaya çalışmayın. Sizi üzmek de istemiyorum ama normal anne hareketleri değil bunlar. Zaten en başından beri bir anne kız ilişkiniz hiç olmamış bu çok üzücü. Bu yetmezmiş gibi ona buna şikayet etmesi çok değişik. O yüzden sınırlı iletişiminiz olsun ki sizi başkalarına şikayet edecek bir koz olmasin elinde.

Değişecek umudu işkenceyi uzatirmis kabul edin ve sizi etkilemesine izin vermeyin artık ne yapalım annemizi secemiyoruz şansınız olsa onu secmezdiniz bu cümlenin ağırlığı yeter ona aslında .Çok ağır.Sizin sucunuz yada kendinizi açıklamanız gereken bir durum yok aklı başında hayat yolunda pırıl pırıl bir evlatsiniz her insan isterdi böyle evladım olsun . Böyle düşünün siz

Annemle kendimi bildim bileli hep bir bağ sorunumuz oldu. Hiçbir zaman birlikte kahve içtiğim bir derdim olduğunda hemen kendisine koştuğum bir sırrım olduğunda anlattığım bir anne kız ilişkimiz olmadı.

Ama son senelerde artık konuşma ve iletişimimiz hep onun bana hakaret edip her hareketimi eleştirmesi yönünde oldu

Beni devamlı eleştiriyor , evim için dağınık, iş yapmıyor diyor
Başka insanlardan sürekli “ senin annen çok şikayetçi , evin dağınıkmış “
Gibi sözler işitiyorum
Sadece bu kadar basit değil
Bunları çok ağır dille söylüyor

Küçük yaşlarda iken tahammül edebiliyordum ama yaşım ilerleyince tahammül edemez oldum

Artık dayanamıyorum bana böyle demesine
Ben kendisini aramazsam beni aylarca aramaz

Örnek vereyim
Ev işi yapmıyorsun diye söyleniyor
Ama günde 12 saat haftada 6 gün evde yokum zaten
O yoğun tempoda yapamıyorum

Maddi yönden harcamıyorsun diyor ama aylık zaten maaşımın neredeyse tamamı krediye ve ödemelere gidiyor

Bunları bildiği halde devamlı söyleniyor
Çok doldum , paylaşmak istedim
Anneniz kendi hatalarını eksikliklerini kamuflaj için sizi kullanıyor sanırım.Böyle tanıdıklarım var.Annenizdir karşılık vermeyin ama dinleyip kaileye de almayın.Ne yapalım anne kaderdir🤷🏻‍♀️

Back
X