- 11 Eylül 2014
- 702
- 428
- 78
Onların yanında tepkimi koyarsam bozulurlar diye düşündüm. Şu an onları sadece dolaylı yoldan sebep görüyorum. Asıl sorun eşimin saçma tavırları olduğu için ona odaklandım ve onun için başkalarını suçlamamaya çalışıyorum. Eşim beni henüz benimseyemedi bence. Eşimin samimi kız arkadaşı diye bir konu açmıştım mesela, orada da aynı benimseyememişlik söz konusu idi. Genel tavrını çözmedikçe insan içinde hep böyle olacak sanırım ya kökten çözmek lazım ya da çözülmeyeceğini kabul etmek...
İşte sorun şu ki benim annem gelip kalsa problem çıkarmaz, ara tatil için babamın gelmesini çok istedi mesela. Kendi kendine plan bile yapmıştı. Yaz için planı zaten çoktan hazır...İki kardeşimi de ayrı ayrı çağırdı ve ilgilendi. Özellikle erkek kardeşimi çok sever zaten, 5 kuruş harcatmadığı gibi bana para verip "kardeşin öğrenci ablasının yanında para harcatma ona, bunu ona ver benden geldiğini söyleme" diyerek harçlık bile verdi. O yüzden aslında kendi ailesine özel davranıyor diyemem, yapısı bu adamın. Misafire kul-köle olsun. Ama ben?
Oğlunu tanıdığını pek zannetmiyorum, oğlum çok şanslıdır bak ne şanslısın böyle biriyle evlendin, oğlum inanılmaz yufka yüreklidir, oğlumun çok eli açıktır diye öve öve bitiremiyordu geçenlerde.
Bazen diyorum ben kiminle evliyim:)
Aynen, normalde gönül almayı becerir, küslük falan uzasa da bir yerden sonra akıl eder, durduk yere çiçek alır vs...Hani düşünesiz insan demeye dilim varmaz ama ailesi gelince su katılmamış bir öküze dönüşüyor, beyni uçup gidiyor sanki. Bunu anlatamadım, anlayamadı. Kayınvalideme anlatsam anlar mı emin değilim, ne zaman kavga etsek bana oğlunu övdü, ne kadar iyi olduğundan falan bahsetti ve "sana böyle diyorum ama oğlumun yüzüne çok kızıyorum" dedi. Yani haklı olduğumu düşünmediği çok belliydi o zamanlar, o yüzden pek ona açılasım yok.
Kayınvalide ve kayınpeder yoklarmış bugün.
Gelir gelmez telefona sarıldı, babasıyla konuştu. Yemekler hazır bekliyorum. Bir süre sonra geldi sofraya bugün ne yaptığımı sordu. Veli ziyareti yapmıştım, yaşlarımız yakın olunca konuşacak konu çok oldu velimle. 17.00 gibi eve geldim. Neden gitmişim, insanlara güvenmemeliymişim vs. Ne bekliyordun ki dedim ben de, herhalde yeni insanlar tanıyıp gezeceğim. Tam bunları konuşurken kayınpeder aradı yine konu bölündü. Sonra gitti kendine çay alıp bilgisayar başına. Ben de koltukta uyumuşum. Yastığımı yorganımı alıp geldim yine.
Normal ama böyle durumlarda gelmemesi gerektiğini biliyor.Yanlis anlama da.
gece aktiviteleriniz nasil ?
Onda bir problem var mi ?
Ne bileyim onu da mi umursamiyor ?
Ya da keyfi gelince, istedigi vakit yanina mi sokuluyor?
Normal ama böyle durumlarda gelmemesi gerektiğini biliyor.
Kayınvalide ve kayınpeder yoklarmış bugün.
Gelir gelmez telefona sarıldı, babasıyla konuştu. Yemekler hazır bekliyorum. Bir süre sonra geldi sofraya bugün ne yaptığımı sordu. Veli ziyareti yapmıştım, yaşlarımız yakın olunca konuşacak konu çok oldu velimle. 17.00 gibi eve geldim. Neden gitmişim, insanlara güvenmemeliymişim vs. Ne bekliyordun ki dedim ben de, herhalde yeni insanlar tanıyıp gezeceğim. Tam bunları konuşurken kayınpeder aradı yine konu bölündü. Sonra gitti kendine çay alıp bilgisayar başına. Ben de koltukta uyumuşum. Yastığımı yorganımı alıp geldim yine.
25 yaşımda falan olsam sabrederdim ama 30 yaşımda ve sıfırdan bir şeyler kurmaya çalışan biri olarak saçma geliyor bana bunlar. İnsanlar 30 yaşında artık ailesini oluşturmuş oluyor ben daha kocamı büyütemedim.iyi bari, o normalmis hic olmazsa.
Sabret canim hersey yoluna giriyor.
Evliligin ilk yillari malesef boyle seylerle gecebiliyor.
Esim dedi ki bana gecenlerde, artik ben seni anlayabiliriyorum, sen de bana karsi daha anlayislisin dedi.
Gercekten de oyle, durulduk resmen.
Artik one bizi koyuyor, kendisini ya da ailesini deyil.
Ayni sey de benim icin gecerli.
Ama tabi o evliligin ilk guzel zamanlarina oluyor olan.
Hala icim sizlar.
25 yaşımda falan olsam sabrederdim ama 30 yaşımda ve sıfırdan bir şeyler kurmaya çalışan biri olarak saçma geliyor bana bunlar. İnsanlar 30 yaşında artık ailesini oluşturmuş oluyor ben daha kocamı büyütemedim.
Yani açmayabilirdi de bence müsait olunca arardı. Zaten sabah konuşmuşsunuz din beraberdiniz, yarım saat önce konuştunuz ne var bu kadar acil? Eşime bir iş söylüyor bir de cumartesi onu halledersiniz hem de gezmiş olursunuz diye. Ne malum bizim gezeceğimiz ya da taa karşıya gideceğimiz? Sonra da o işin pazara kaldığını söylemek için aramış, pazar da evlilik yıldönümümüz. Onun işinin peşinde koşturacak.Sizin bu esinize ve ailesine oturdugum yerden sinir oldum. Madem gittiniz temelli gidin kendileri olmasa sesleri olacak evde... Esiniz de baba musait degilim diyerek kisa kesip sizinle ilgilenebilirdi. Esiniz fazla rehavete kapilmis herseyin mukemmel gittiginden o kadar emin ki. Ariza cikaran bir tip olsaniz valla dibinizden ayrilmazdi. Boylelerine iyi olmak yaramiyor maalesef.
Yani açmayabilirdi de bence müsait olunca arardı. Zaten sabah konuşmuşsunuz din beraberdiniz, yarım saat önce konuştunuz ne var bu kadar acil? Eşime bir iş söylüyor bir de cumartesi onu halledersiniz hem de gezmiş olursunuz diye. Ne malum bizim gezeceğimiz ya da taa karşıya gideceğimiz? Sonra da o işin pazara kaldığını söylemek için aramış, pazar da evlilik yıldönümümüz. Onun işinin peşinde koşturacak.
Ona höre ben arıza çıkaran bir tipim zaten. Bir gün tepem öyle bir atacak ki arızayı görecekler.
Yani açmayabilirdi de bence müsait olunca arardı. Zaten sabah konuşmuşsunuz din beraberdiniz, yarım saat önce konuştunuz ne var bu kadar acil? Eşime bir iş söylüyor bir de cumartesi onu halledersiniz hem de gezmiş olursunuz diye. Ne malum bizim gezeceğimiz ya da taa karşıya gideceğimiz? Sonra da o işin pazara kaldığını söylemek için aramış, pazar da evlilik yıldönümümüz. Onun işinin peşinde koşturacak.
Ona höre ben arıza çıkaran bir tipim zaten. Bir gün tepem öyle bir atacak ki arızayı görecekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?