Annemden Başka Yar Yokmuş Diyen Koca

Koalina okuyunca ilk aklimdan gecen su: ailesi pazar gunu sizi evden yollayip hazirlik yapmayi dusunuyor olabilir, kutlama vs. Hazirlikli ol.

Ama kesinlikle haklisin!

eşin yatak odasını dusunemeyen biri olabilir, fakat eve gelir gelmez ayıp olcak falan demeden hemen yeni mobilya alıp buyuk odaya tasınabilirdiniz.
keza o vitrinden rahatsızsan icindekileri guzelce bir koliye doldurur kaldırırdın. kv yazlıktan gelince sorarsa da "surekli onların tozlarını almak zor oluyordu, hem de elim ustunde olunca kırılır falan diye cekindim o yuzden kaldırdım, sonucta emanet " diyebilirdin.

eşine ne kadar benimseyememsiyle ilgili cok dogru bir tespit yapıyorsan sen de evi sahiplenmemissin koalina,
dolayısıyla esin veya herhangi biri sizin hayatınıza dair birsyler dusunurken seninle beraber ortak karar alma gereksinimi de dusunmemis, adeta kendi evinde misafir gibi gelip giden biri olmussun.

alıntı yapmadım ama dedigin gibi 1ay sonra konusmak da o kadar etkili olmayabilir fakat hic konusmamaktan da iyidir bence.
sonucta rahatsız oldugun birseyin degismesi icin tekrarlanmasını ve 2.kavgayı mı bekleyeceksin, bunun yerine sakin bir zamanınızda konusmak da bir alternatif.

mesela eşinle konusurken o cayı eline alıp bilgisayarın basına oturdugu vakit - her ne kadar yapıcı bir cumle olmasa da- "sorunum tam da şu tavrınla alakalı! " diyebilirdin...
susmayı, kendi kendine sinir olmayı secmissin yine.
o ise "zaten konusmak istemiyor, daha fazla zorlamayayım, aramız da pek iyi degil, kendi haline bırakayım, duzelir" mantıgıyla hareket etmeye devam etmis...
cunku gozunde o kadar buyutulecek bir sorun yok, senin su an fazlasıyla derin bir sorgulamanın icine girdiginin, kırıldıgının farkında bile degil.
oyle olsa bu kadar rahat olur muydu sanıyorsun?

mesela sen ailenle ilgili o kadar soruna gogus gerip onun yanına geldiginde minnet vs konusu acıldıgında "gelmeseydin" gevsekliginde verdigi cevaba karsılık tartısmanın konusunu fedakarlıklar degil de cumlenin direkt kendisine ve sana bu kadar rahatca soyleyebilmesine takılıp zamanında ona haddini bildirseydin daha sonraki tartısmanızda da "eve geliyosan gel, sokakta kalırsın" deme curetini gosteremezdi,
bilirdi ki senin bu konuya tahammulun yok, hatta boyle bir durumda evliligin de bir anlamı yok...

o yuzden dusuncelerini paylas, fakat aile konusunu ayıklarken ikiniz arasındaki sorunları da sırf meyve diye aynı sepete koymadan elma ve armutları ayırarak konus.
daha dun bir konuya yazdım, sen kafanda sorunları butunlerken o itiraz edecegi birsey gorunce senin tum dediklerini reddedip işine donebiliyor cunku kurdugun hipotez zaten yanlısmıs da arastırılacak/cozulecek birsey yok gibi goruyor.

Şiştim. Yalniz kalip ne yapacagiz, ne yapiyoruz zaten sorusundan sonra goruntu karardi bende. Hicbir sey yapmasaniz bile sen ayaklarini uzatip tv izlemek isteyebilirsin bunu bile dusunemiyor. Cok iyi sabrediyorsun ama hep icine atiyorsun. Gerekirse dusuncelerini tek tek anlat, neyi neden dusundugunu. Ne hissettigini. Neden yalniz kalmak istedigini. Detaylandır madem anlamıyor zeka seviyesine ineceksin o zamam. Dök icini yoksa birgun oyle bir patlarsinki sen bile şaşırırsın kendine.

Eşinizin ailesi eşimin ailesini anımsatıyor.Bende onlar geldiğinde 32 dişim meydanda hizmet ederdim.Hiç birşeyi yansıtmazdım.Gerçekten çok severdim.Kendi annemden de çok üstün tutardım. Ne mi oldu?Bana laf giydirilmeye başlandı.Eh Nisa'nın nasıl olsa sesi çıkmıyor diye.Hele eşim onlar gelince bana karşı bir efelenmeler sormayın.Artık duygularımı yansıtıyorum.Kusura bakmasınlar.Bu sefer geldiklerinde kendi işlerini kendileri yapmaya başladılar.
Siz şuan öfke dolusunuz neden mi?Karakterinizin tam tersi davranıyor ve rol yapıyorsunuz.Şuanda fren sisteminiz var.Fakat fren sisteminiz patladığında seti yıkılan baraj gibi herşeyi önünüze katıp götüreceksiniz. Duygularınızı ölçülü şekilde yansıtmanızı öneririm.Yoksa vücut titremeleriniz başlar.Sinirleriniz bozulur.Tecrübe ile sabittir.

Aile apartmanında oturuyorum maalesef.eşimin ailesi ile gorusmuyorum.sebebıde aynen bu.fakat esım beni haklı buldu.adam kendıde rahat edemiyordu.tabı o ailesiyle konuşuyor ama bize gelmiyorlar.insanların sınırları limitleri olmalı.hep birine gıt evine demir at olmaz.insan evinde duş alamaz agdasını bile yapamaz.mesela o yüzden eşimle tatıllerımıze başbaşa gideriz asla pesımıze kimseleri takmayız.özgür olmalı insan eşiyle.benim şansım esım beni haklı görüyor.sizde bazı örneklerle hayatınızın nasıl komforsızlastırıldıgını anlatın ona.

Arada çileden çıkmak ve bunu göstermek kötü değil Koalina.
Hatta çok faydası var.
Tabii ki her ilişkide değişir bu durum, ama çok ters tepmeyecekse sert olmak lazım zaman zaman.
Annem ömrü boyunca bir şeyleri o anlatmadan anlayalım istedi, yorulduğuyla kaldı.
Ben de başlarda eşimden olması gerekeni anlamasını bekledim, sonra sakin konuşmayı denedim, ama çok da sabırlı değilim.
Rahatsız olduğum konu tekrarlanırsa hayatı kendime de eşime de dar ederim.
Veya akşam oldu eve geldi, keyfi olarak 3. telefon görüşmesini yapsa nevrim döner.
Biraz dinlenir, oyun oynar. Abartip ortak vaktimizden çalarsa o telefonu kırma ihtimalim var.

Belki abartı duruyordur tepkilerim bilmiyorum, ama istediğim şey akşamları kaliteli vakit geçirmek.
Ben bunu isterken aklı başindaysa o da bunu sağlamalı, yoksa benim aklım uçup gidiyor.

Ben seni fazla sert buluyorum koalina daha dogrusu teoride sert ama uygulamada yumusak davraniyorsun. Biraz daha esnek olarak sorunlarini daha kolay cozebilrsin diye dusunuyorum. Sorunlariniz cok agir degil ama birikirde sizin kavgalariniz artar esinin ailesine yansirsa o zmn celiskilid bir goruntu cizebilirsin ve senin icin kotu olur seni sevdiklerini ve iyi niyetli olduklarini biliyorsun aslinda amaclari kendilerine gore mutlu etmek ilgilenmek seni yanliz birakmamak. Esinin bu surece adapte olmasi zor o zmn en azindan sen bir sure takilma biseylere.. cok mu yoruldun o gun brz erken cekil ilac aldim de seninde yorulabilecegini gorsunler tatil gununde vakit gectimi aksamustude olsa cikin mutsuz etme kendini kpederin isi mi var onu halledin ama kendiniz icinde bsy oner yeni bi teklifle git surat asmadan mutsuz olmadan gerilmeden biliyorum zor ama bi sure sonra esini daha kolay ikna edebilr sorunlarini anlatabilirsin.. bu sekilde her h sonu tartismayla mi gecicek o daha da yipratici olur.

Maalesef herhangi bir gelişme yok.
Dün ayrı yattık zaten.
Bugün de kayınpeder geleceğini söyledi sürekli hazırlık yaptım ama gelmedi.
Eşimle de bir şey konuşmadık hala, okulda ve evde çok yoruldum bugün. Birazdan yatacağım zatn.

neye hazirlik yaptin ?

Niye bütün sülale sizin evde kalıyor vallahi anlamadım. Esin icin bir seyler yazmak isterdim ama yargılamak kınamak ıstemıyorum sonra benım de basıma gelır

aksam yemeginde beraber miydiniz? konustu mu hic?

eger yine olumsuz ise bosver koalina, senin hep adım attıgını biliyor, cocuk gibi küslük yapıyor aklınca. ne de olsa koalina doner dolasır kocişinden vazgecmez sanıyor.
ama konu kimin kimden vazgecebilecegini dusunup sidik yarısı yaparcasına (kusura bakma) inatlasmak degil, evliligin eş olmanın ne demek oldugunu kavrayamaması.

Gercekten katılıyorum üsttekı arkadasın dedıgıne esın evlılıgı, es olmayı kavrayamamamıs.

Evet yemekte ikimizdik.
Konuşmadı ama geldi sarılmaya falan çalıştı.
5 gündür yeni aklına geldim herhalde dedim, 5 günü 10 gün mü yapacaksın dedi. Sen konuşmadığın sürece evet dedim o da döndü gitti. Şimdi de ben odada yarına hazırlık yapıyorum o da bilgisayar başına gitti.
Böyle yani son durum.

konusmaktansa dönüp gitmek daha kolay...
fakat keske o ilk adımı attıgı zaman 5-10gun meselesi degil, konusmamız gereken ciddi seyler var deseydin.
anladıgı cumle su muhtemelen "sen ozur dilemedikce yanasmana izin vermeyecegim"
o da karsılıklı olarak bir inatlasma oldugunu dusunup neden sadece ben ozur dileyeyim ki elbet yumusar diye dusunuyor.
cunku durumun ciddiyetinin farkında degil, esler arasındaki ufak bir tartısmayı gereksiz buyuttgunu sanıyor.

senin yerinde olsam bir gun yemek yapiyorsam diyer gun yapmazdim.
Sen esine hizmet icin gelmedin bu dunyaya.
Hem her isini gor, hem de sana tafra yapsin.
ne guzel dunya.
Erkek olmak lazimmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…