Annemden Başka Yar Yokmuş Diyen Koca

Koalina seni ne kadar aklı başında ve güçlü buluyorsam eşini de tam tersi olarak gözümde canlandırıyorum.
Bence kendisi bir rehavete kapılmış. Ve bence senin fazla iyi niyet göstermenden yüz bulmuş. Ne demek ya sokaklarda bırakıp gitmek.. sürekli aileyle toplanmak da off çok sıkıcı.
Lütfen eşinin aklını başına gelmesini sağla bi an önce.. valla ben burdan sinir oldum.

Katılıyorum, kelimeler önemli ama bende bunu düşünecek, kurgulayacak beyin yok şu an...
Canım dese canın çıksın diyecek durumdayım

Teşekkür ederim.
Kendisinin henüz evliliğin ne demek olduğunu anlayamadığını görüyorum.
Bunu nasıl anlatmalı bilemiyorum ve konuşmaktan laf anlatmaktan da o kadar yoruldum ki işim dolayısıyla. Biraz uzaklaşmaya ihtiyacım var şu sıra.
Bu işin de bana getirisi ilginç bir şekilde gece artık kolu bacağı bana değmiyor. Dün deliksiz uyumuşum çok dinlenmiş olarak uyandım

Katılıyorum, kelimeler önemli ama bende bunu düşünecek, kurgulayacak beyin yok şu an...
Canım dese canın çıksın diyecek durumdayım
Valla bence sıkıntı yok, yeter ki tepkilerini hemen o anda ver tepki verme fedakarlığı yapmadan.
Birkaç gün bir arkadaşında kalıp uzaklaşmanı önerebilirim. O arada olaylara "uzak perspektiften" bakabilir hale gelebilirsin bence. Ve doğru cümleleri de kurgulayabilirsin.

Hani nerede öyle bir kaç gün sende kalayım diyebileceğim arkadaş
Şu an için tek şansım ara tatil gibi görünüyor.

Durumlarimiz o kadar benzer ki yapılan yorumlari bana yapılmış gibi okudum. 5 senedir eşimin ailesi bizde kalıyor hiç gitmeden, eylülde gidecekler inşallah yoksa ben gidicem zaten.
Durumu nasıl kaniksamissam malesef, yapılan yorumlara şaşırdım.
Ben boşanmaktan başka birşey dusunemiyorum ki başka hiç bir problemimiz yok. SoğuduM fena halde, sürekli boşaninca ne yapacağımı kurguluyorum.
Ne yap ne et bu işe bi son ver, eşimin ailesiyle aram çok iyidir ama eşimle en ufak bir ilişkim kalmadı. Geleceğini görmen için umarım yardimci bir yorum olmustur

Eşinin aileside eşin kadar suçlu.
Sizi daha çok onlar teşvik etmeli aslında.
Gidin gezin ancak şimdi gezebilirsiniz diye.

Eşinde evliliği idrak edemedi sanırım koalina. Anne evinden ayrılmadı nede olsa.

Okurken darlandım vallaha ya. Ayhh... Kendim yaşıyormuş gibi hissettim. Senin şuanda yaşadıklarını ben nişanlıyken yaşadım. Dışarı çıkıp yemek yememiz bile laf olmuştu (Allahtan sana laf eden yok). Senin yerinde olsam herşeyimi tek başıma yaparım. Aa misafir gelecekmiş ama bugün arkadaşlarımla buluşacaktım, siz oturun de mesele. Ya da şuraya gitmek istiyorum, şemsiyemi alıp çıkıp gezerim de mesela. Kısaca eşini 2. plana at, önemseme. Kalsın ibibik gibi tek başına anlasın değerini. Misal, misafir gelecek kafası çocuk gürültüsü çekmiyormuş, onun tarafı geliyor halbuki senin şikayetçi olman gerekirken her işe koşturduğun için eşin iyice paşa moduna girmiş. Arkadaşım, o paşaysa sende prenses ol. Nikah yıldönümünüzde güzel bir yerden yer ayırt 2 kişilik. Eşini yemeğe çıkart. Ha cümbür cemaat gidilecekse bunu açıkca söyle, bizim özel günümüz başbaşa kutlamak istedim 2 kişilik yer ayırttım diye, ama yok ısrar edilirse bırak eşin ailesiyle gidip kutlasın sen gitme bile. Kısacası güleryüzle, onları hiç takmadığını hissettir.

burada tek sorun aynı evde ve bu kadar içli dışlı yaşamanız. En güzel yıllarınızı boş yere harcıyorsunuz. Böyle bir hayat yaşayacağınıza hiç evlenmeyip kendi ailenizle yaşasaydınız daha mutlu olurdunuz, en azından rahat hareket ederdiniz. Yaşlılar mutlu olsun diye siz mutsuz oluyorsunuz. Oysa en önemlisi sizin mutlu olmanız. Onlar her şeyi yaşamışlar, bıraksınlar sizi kendi halinize. Sonuçla eşinizle evlendiniz, ailesi ile değil. Aynı evde yaşamanın da hiçbir mantığı yok. Çok iyi davrandığınız ve sabırlı olduğunuz halde siz bile saygı görmüyorsunuz. Sizin adınıza üzüldüm.
Eşinizi ikna edip yavaş yavaş kendi düzeninizi kurmaya çalışın. Yoksa çok yıpranırsınız.

Eşinin aileside eşin kadar suçlu.
Sizi daha çok onlar teşvik etmeli aslında.
Gidin gezin ancak şimdi gezebilirsiniz diye.

Eşinde evliliği idrak edemedi sanırım koalina. Anne evinden ayrılmadı nede olsa.
Arada sırada diyor kayınvalidem aslında.
Mesele dediğin gibi eşimin evliliği anlamaması ya da insanların yanında farklı davranması.

evet aynen böyle yapmak lazım ama hani tek başıma kalacaksam neden evlendim ben? Tek başıma da idare ederdim ve mutluydum.

muhtemelen öyle, aile bağları bana fazla geliyor. Ya da ben çok yorgun bir insan olduğum için yalnızlık ve sessizlik istiyorum. Kendi düzenimi kuurmak için ne yapabilirim ki? Ev zaten bizim, gelmeyin mi demek lazım yahut eşya almaya mı başlamak lazım?

koalina ailesine kızmanı anlıyorum fakat sana hicbir sey sormadıkları zaman da görümcenin dogumgunune dönüyor olay.
belki annesi bir hata yaptıgını dusundu, ustelik uzun suredir evde olmadıkları icin ister istemez misafir oldukları düsüncesi daha baskındır eskiye nazaran.
fakat benzer sekilde babasının sıkıldım diye gelmesi de bir o kadar evi sahiplendiklerini, kacacak köse aradıklarında sizin yanınızda rahat ettiklerini gosteriyor...

baştan sona yanıtlarını okudum, eski konuna da baktım.
ne kadar dogru veya yanlıs bilemiyorum ama eger iyi insanlar ise 3ay beraber oturmak benim de kabul edebilecegim birsey olabilirdi.
hem onlar da kendi evlerinde, düzenlerinde oturmak varken annesi tencreyi bile sana sormadan dolapları karıstırmak istemeyen biri olmak, bir corba icin bu kadar ince dusunmek zorunda kalmak istemezdi sanırım.
istemişler ki havaya para verecegimize oglumuzun borcu az olsun... gayet iyi niyetle yaklasmıslar.
kendi evleri yapılacagı icin de esyaları dagıtma gereksinimi duymamıslar.
bence hata da biraz burda baslamıs, onları bir depoya koyup, en azından evinizin bazı mobilyalarını "kendi eviniz" olarak yapsaydınız eşinin mevcut şımarık ve cocukca tavrini besleyen annesinin evindeki kucuk ogul durumu bir nebze degisebilirdi belki.

fakat siz orayı bırakıp baska yere de tasınsanıp sıfırdan da baslasanız eşinin tavrı degismedikce senin sikayet ettigin seyler birbirinin türevi olacak gibi...
bazı noktalarda kendimle benzerlikler kurdugum icin diyorum, sikayet ettigin rahatsız oldugun seylerde susmak ya da suratını asmak yerine konusmayı denesen?

once sakince anlatırsın anlamadı mı? farklı kelimelerle tekrar konusursun, farkettirmeden yaptırmaya calısırsın hatta yer yer egosuna da oynayabilirsin, yine mi olmadı? bence bu sefer tavrını degistirmen gerekiyor... bazen sesini yukseltmek olur bazen de yaptırım uygulamak. ne kadar dogru emin degilim, fakat bende işe yaradı.
bu yaptırımlar da kısasa kısas gibi tam olarak mahrum bırakmak, cezalandırmak gibi olmasa da benzer bir kapıya cıkıyor... karsılıklı inatlasmaya dönmemesine özen gostererek "icinden geldigi gibi davranmak" olarak düşün.

mesela yerinde olsam o yokusu tırmandıktan sonra arkamda goremediysem, aradıgımda yoklugumu farketmeden magazaya girdigini ogrendiysem kavga eder sonra basar giderdim aynen senin gibi.
fakat adam yüzüne bile bakmadan, yanında olmadıgın farketmeden yurumeni izlemis, oyle baka kalmıs ardından... sonrasında gitmek yerine ortada bulusup "biz hangi ara iletisimi bu kadar kopardık, hadi bir cay bahcesine gidelim de bugunku tum sıkıntıları arkamızda bırakalım" diyebilirdiniz...
ondan beklemissin bunu ama o demedikce sen de teklif etmemissin.
eger "ilişki"ye devam etmeyi düsünüyorsan arkanı dönüp gitmek, derin suskunluklara gömülmek sonra da kafeye geldiginde hadi eve gidelim dediginde daha 1saat once soylemediginİZ seyler icin patlamak sorunlarınızı çözmez.
tabi senin yaptıgın da bir alternatif. fakat o gece eve gittin mi gittin, o nerde kaldı ona yoklugunu hissettirmek, yanlısını anlamasını saglamak? ustelik cok agır bir kelimeyi duyara bilerek gitmissin, magazanın önünden ayrılırken adım atmak gibi de degil durum.

yani demek istedigim bazı adımları atarken, sonrakini de dusunmek lazım... göze alamıyorsak da simdilik alttan almak degil ama biraz daha yapıcı olmak gerekebilir.

işten geldiginde kv.nin özverisine karsılık birseyler yapmak istemeni/zorunluluk hissetmeni anlıyorum ancak ona biraz eslik edip sonra odana gitmeyi istemen da son derece dogal bir sey,
once bunu "sen" kabul edeceksin ki baskalarına da kabul ettirebilesi, yorgunlugundan dolayı bu gerekliligi hissettirebilesin.
icim elvermiyor diyorsan da kadın butun gun evde, demek ki süpürmeden ici rahat etmiyor kadının hem de kendisine hareket oluyordur.
yani onun kendi kendine yaptıgı seyler sana ekstra bir sorumluluk yukledigi anlamına gelmez. icinden gelmiyorsa da yapmasın, sen rica etmedin ki kendi istedi.
keza senin yaptıgın fedakarlıklar icin de eşin biraz böyle dusunuyor...
o yuzden senden birseyler goturecegini hissedip uzulecegin bicimde fedakarlık yapma, yapıyorsan da dozajına dikkat ederek ve seni zora sokmayacak, hayatını kısıtlamayacak ve dolayısıyla beklentilerinin attırmayacak sekilde olmasına ozen goster bence.

anlamadığım bunlar neden zırt pırt sizde kalıyor.yani ben okurken daraldım be evlerimi yok bunların evsizlermi....
herkesin özeli varya bu işi hakkaten anlamadım.

anlamadığım bunlar neden zırt pırt sizde kalıyor.yani ben okurken daraldım be evlerimi yok bunların evsizlermi....
herkesin özeli varya bu işi hakkaten anlamadım.

kayınvalidesi evleri yapım aşamasındaymıs 3 ay icin misafirler... fakat yapı bu yıl teslim olmayacak gibi duruyor dolayısıyla 1-2yıl daha kış aylarında beraber yasayacaklar muhtemelen.

Arkadaşim neden k.validenler sizde kalıyor bu kadar ayrica hadi sizde kaliyorlar hemen hemen günü birlik 2 saatlik kizlarina gidip gelmek zor olmuyor mu 1hafta filan kalamiyorlar mi valla Allah peygamber sabri versin çok zor .Esin halinden çok memnun olmalı yoksa en azından seninle zaman geçirmek için sen teklif etmeden çıkarırdı seni valla bırak eşimin ailesini kendi ailem o kadar uzun kalsa sikilirdim .

3 aylık yapım aşaması 1-2 yıl nasıl uzar ya başka bir is olmasın onda ,anlayışlı olsalar 1ay sizde kalıyorsa 1ayda kızlarından kalmalilar azıcık nefes alin diye ,anası babası bu kadar degerliymiste niye sana yazık etmiş ,evlenmeseymis evlenince birbirlerini yere göğe sigdiramiyorlar kız anneleri bile boyle değil sanki savaşa yolluyorlar ogullarini çok sınır bozucu ya

bende evlenınce soke ugramıstım kv benı kendıne ev ıslerınde yardımcı zannettı
ben 25 yasımda evlendım o yasıma kadar okul okudum kendı babam daha benım elımden bı bardak su ıcmemıstır
evlendım kp ıse gıdıyor saat 7 de evden cıkar bana dıyorkı kp rıne bundan sonra kahvaltıyı sen hazırlasan ne ıyı olur
ben daha bır haftalık evlıyım ve ben sabah 6 da uyanıp kocamın yanından kalkıp kp e kahvaltı hazırlıcam yok artık dedım
ınsan kendı anasına babasına yapmamıssa evet bıraz zoruna gıdıyor
zaten yapmadım bende ama bu soylenır durur suan hala

off yaa böyle evlilik olurmu ayy buneee.zor anam senin işinn..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…