Annemden para almaya utanıyorum

Bunu bir de evlilik masraflari icin soyluyorlar. Ay ana baba degil mi her seyi alsin. Niye alsin efendim? Ana baba seni okuttuysa,buyuttuyse, eh sen de belli bir yasa geldiysen calis elin ekmek tutsun da kendi evlilik masrafini kendin karsila. Zahmet olacak.
Sizinki zorunlu bir durummus,isiniz olsaydi kendiniz yapardiniz. Olmamis kismet yani. En azindan yapmak zorundalar demiyorsunuz. Insallah ana babaya karsi iyi niyetinizin mukafati olarak cok guzel bir isiniz olur hayirlisiyla
 
Annenden istemezsen kimden isteyeceksin canım,
Bu dünyaya getirdilerse bakmak zorundalar.
Yarın kendi paranı kazanmaya başladıgında sende ona destek olacaksın.
Emek olmadan yemek olmaz.
 
lazeri ertele. fuzuli harcama yapma, kıyafet alışverişini akıllıca yap birbirleriyle kombinlenebilir kaliteli kumaşlardan indirimde almaya çalış uzun süreler giyersin.

derslerine asıl ve üniversitede iyi bir ortalama yap mesleğini erken edin.

ailene maddi olarak en iyi öyle yardım edebilirsin. şimdiki yemek paranı falan dert etme.

ileride de sen annene yardım edeceksin öyle düşün.
 
Guzel dileginiz icin cok tesekkur ederim, insallah... kalan borçların hepsini kendim ödeyebilecegim bi işim olur insallah.
 
Baban sana hissetiriyormu yük olduğunu?
Benim babam bana derdi daha işim yokta senimi besliyecem diye, Benim 4 evladim var, ve bana zerre kadar yük değiller, onlari Ben istedim Ben dogurdum!
Huzuri masraf yapma ne gerek var lazere simdi kendini Böyle kötü hissederken
 
sen bunları at kafandan

derslere gömül

sınava az kaldı

kendini şimdi bile yük hissediyorsan ki asla yük değilsin

sınavda istediğin sonucu alıp meslek sahibi olamazsan daha da üzülürsün
 
bu düşüncenden kurtul canım cocuklar ailelerine yük olmaz ki :) sende çalışınca anneciğini gül gibi yaşatır ona bakarsın gerçi ne yapsak ailelerimizn hakkını ödeyemeyiz ama hayırlı saygılı evlatlar olalım yüzlerini güldürelim yeter :)
 

deli misin ne yükü insana evladı yük olur mu hiç
 
Ya yük olduğunu düşünme sakın. Bende lisedeyken falan hep böyle düşünürdüm. Hele ki sınavdan düşük not aldığım zaman iyice vicdan yapardım. Hatta hatırlıyorum bir keresinde bot alacaktık ama ben kimyadan 79 aldım diye hiçbir şeyi hak etmiyorum almayın bana bir şey diye ağlamıştım. Ama bence de lazer işini biraz ertele derim.
 
Kıyamam.. bunu düşünmen bile bence senin ailene olan saygını gösteriyor ne kadar anlayışlı hayırlı evlatsın sen öyle..
asla yük olmaz çocuklar öyle düşünme eline mesleğini alınca annene ne güzel hediyeler süprizler yaparsın
 
Ahhh canım benim evlat yük olurmu hiç en kıymetlilerimizdir
Benim de kızım var babasız
Sen okulunu bitir en güzel hediye verirsin annene
 
sen bunları at kafandan

derslere gömül

sınava az kaldı

kendini şimdi bile yük hissediyorsan ki asla yük değilsin

sınavda istediğin sonucu alıp meslek sahibi olamazsan daha da üzülürsün
Evet maalesef bir daha kalırsam bu durum beni zorlar ondan derslerime çalışıyorum elimden geldigince
 
Evet öyle oluyor kendimi acayip ezik hissediyorum.
 
İnşallah çok istiyorum. :)
 
Ailene yük değilsin ki .ama lazerli erteleyebilirsin
 
burada görüyorum, afedersiniz eşek kadar olmuşlar, evleniyorlar falan halen daha aileden destek bekleyen tipler var, aile destek olmayınca/olamayınca bozuluyorlar, "borçla evlendik, bütün eşyamızı biz aldık" şeklinde sitem ediyorlar. ben buna gerçekten çok ama çok kızıyorum. kimsenin ailesi evlenen evladına destek olmak, harcama yapmak zorunda değil. kendileri yapmak isterlerse yaparlar ama zorunda değiller. ülkemizde öyle saçma sapan bir algı var, evlenen çocuklara aile yardım etmek, eşyasını almak, düğününü filan yapmak zorundaymış gibi. aileler zaten imkanları dahilinde yardımcı olacaktır diye düşünüyorum çünkü bu bizim kültürümüzde var, bizim aileler rahat etmez ama mecburlarmış gibi konuşmak, düşünmek bana çok saçma ve yanlış geliyor.
 

Kesinlikle aynı düşünüyorum. Ben masraflarımı karşılamak için çabalamalarına çok minnettarım açıkçası, çünkü mecbur değiller, üstelik borçla aldılar her şeyi. Ben o dönemlerde çok iş aradım çok görüşmeye gittim olmadı, ama hala geç olduğunu düşünmüyorum, sonuçta daha yeni ve borçlar olduğu gibi duruyor.
Insallah en kısa zamanda düzgün bir işim olur da borca ortak olurum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…