Annemden yıldım

Hasta olurum diye korkuyorum içime nasıl gömeyim ?
Zorlanıyorum yani bu öyle kolay değil ki.
Zaten yıllardır uğraşıyorum daha ne kadar uğraşmam lazım?
Kadın anlamıyor işte
Bir süre sonra canınıza tak ediyor ve deyim yerindeyse kaşarlanıyorsunuz. Çelik gibi oluyor sinirleriniz, yapacağı her manevrayı ezberlediğinizden anında karşılık verecek hale geliyorsunuz. Ama bunun için beklentiyi kesmeniz gerekiyor. O da hemen olmuyor. Sonra bir yerde artık sizi düşman kabul ettiğine hatta empat olarak gördüğüne emin oluyorsunuz. Bende film oğlumun sünnet mevlidine bir hafta kala koptu. İnşallah sizde daha erken kopar. Kopunca rahatlıyorsunuz. Sırtınızdan yük kalkıyor, sinek vızıltısı gibi hissetmeye başlıyorsunuz.

Narsizmi bir araştırın, öyledir demiyorum ama gerçekten benzer yönler bulacaksınız. Siz onun sonsuza kadar kullanacağı stres topusunuz. Gideceğinize inanmıyor. Aklınız varsa kaçın, mecbur değilseniz her hafta gitmeyin, sık sık gelmesine izin vermeyin, ve sevdiklerinize bahane bulmasına asla alttan almayın. Bunları söyleyeceksen gidebilirsin ya da ben gidiyorum deyin. Dinlemeyin, ikna etmeye çalışmayın, ikna olmaz, bir yerden alt etseniz zuladaki yeni saldırıları devreye girer. Malzeme asla bitmez onlarda.

Umut hep var ya ! Hele bi kucağına gelsin , o pambuk ten yanağına değsin. Bak nasıl umut dolacaksın. Kendini bu kadar yıpratmana değmez. Ben çok zor zamanlar geçirdim , hep bu kafayı çok takmaktan. Rahat bırak kendini.

Benim hayatım da hep zor geçti hala daha öyle geçiyor 😔

Yorucu anne kadar üzücü çok az şey var ya. Belki insanın en büyük desteği olması gereken kişi insana en büyük imtihan oluyor.

Ne doğru dedin.
Ben çok isterdim arkadaş gibi olalım olduysak bile sonu hep sıkıntı oldu.
Acaba kızdı mı, kırıldı mi diye hep yedim kendimi.
Bugüne kadar da ne yaptıysam hiç iyi evlat olamadım.

Hayirli ugurlu olsun.
Ama hayatinin hatasini yaparsin. Dimdik ayaklarin üzerindeyken kadar sorun yasatan birine muhtac kaldiginda basina gelecekleri dusunmek bile istemiyorum.

Gerekirse borcla harcla bakici, ilerleyen zamanda da kreş diyorum. Burnundan getirir. Daha fecisi cocugun gözünde babasinin otoritesini yerle bir eder ve onarilmaz yaralar acar.

Benim annem de acayip memnuniyetsiz. Zor gercekten zor.

Kaç gün oldu bu olay olalı ama hala konuşmadık.
Arayıp hani nasılsın iyi misin diye bile sormadı gebe olduğum halde.
Ben beni sevdiğine bile inanmıyorum.
Bir anne evladına bunu yapamaz bence.

Daha hamileyken boyle sinie ediyorsa seni lohusayken dusunemiyorum bile.benim annem normalde cok ustume gelmez ama lohusayken her lafina deli olurdum o psikolojiyle.kesinlikle bebege bakmasin canindan bezdirir.

Bir süre sonra canınıza tak ediyor ve deyim yerindeyse kaşarlanıyorsunuz. Çelik gibi oluyor sinirleriniz, yapacağı her manevrayı ezberlediğinizden anında karşılık verecek hale geliyorsunuz. Ama bunun için beklentiyi kesmeniz gerekiyor. O da hemen olmuyor. Sonra bir yerde artık sizi düşman kabul ettiğine hatta empat olarak gördüğüne emin oluyorsunuz. Bende film oğlumun sünnet mevlidine bir hafta kala koptu. İnşallah sizde daha erken kopar. Kopunca rahatlıyorsunuz. Sırtınızdan yük kalkıyor, sinek vızıltısı gibi hissetmeye başlıyorsunuz.

Geçen baya resti çektim inanmadı ama olayın üstünden geçse de aramadım.
Arayıp artık durumları düzeltmek bile istemiyorum.
Görüşelim ama böyle kalsın arada gitsin gelsin ben gideyim geleyim ama yeter ki beni arayıp kocamla ailesiyle yada benimle ilgili eleştiri yapmasın.
Ya ben 18 yaşından beri çalışıyorum.
Hayatta çoğu şeyi kendim başardım.
Yapılmaz denen şeyleri yaptım ona rağmen ne takdir ne tebrik hiç bir şey duymadım.
Ölürsem gözlerim açık gidecek. 😔

Narsizmi bir araştırın, öyledir demiyorum ama gerçekten benzer yönler bulacaksınız. Siz onun sonsuza kadar kullanacağı stres topusunuz. Gideceğinize inanmıyor. Aklınız varsa kaçın, mecbur değilseniz her hafta gitmeyin, sık sık gelmesine izin vermeyin, ve sevdiklerinize bahane bulmasına asla alttan almayın. Bunları söyleyeceksen gidebilirsin ya da ben gidiyorum deyin. Dinlemeyin, ikna etmeye çalışmayın, ikna olmaz, bir yerden alt etseniz zuladaki yeni saldırıları devreye girer. Malzeme asla bitmez onlarda.

Ne doğru dedin.
Ben çok isterdim arkadaş gibi olalım olduysak bile sonu hep sıkıntı oldu.
Acaba kızdı mı, kırıldı mi diye hep yedim kendimi.
Bugüne kadar da ne yaptıysam hiç iyi evlat olamadım.
Kuzu öyle deme. Çünkü sorun senin evlatlığında değil ki. Anormal olan annen.
Senin ki kadar olmasa da çoğu konuda benzer bir annem var. Yok , mutlu edemedim. Olmadı.
Sen de edemezsin. Çünkü seninle mutlu olmak istemiyor. İyi olmak istemiyor. İstese idi bir anne için bundan daha kolay ne olabilir ki ?
Yukarıda Poyraz yazmış : Kesin çözüm belli.
Uzak durmak... Yoksa inan ruhun hastalanır. Zaten örselenmişsin. :(

Daha hamileyken boyle sinie ediyorsa seni lohusayken dusunemiyorum bile.benim annem normalde cok ustume gelmez ama lohusayken her lafina deli olurdum o psikolojiyle.kesinlikle bebege bakmasin canindan bezdirir.

Geçen yatarken eşime dedim nolur konuşalım 10 günden fazla kalmasınlar diye.
Düşündükçe şimdiden stres basıyor beni

Kuzu öyle deme. Çünkü sorun senin evlatlığında değil ki. Anormal olan annen.
Senin ki kadar olmasa da çoğu konuda benzer bir annem var. Yok , mutlu edemedim. Olmadı.
Sen de edemezsin. Çünkü seninle mutlu olmak istemiyor. İyi olmak istemiyor. İstese idi bir anne için bundan daha kolay ne olabilir ki ?
Yukarıda Poyraz yazmış : Kesin çözüm belli.
Uzak durmak... Yoksa inan ruhun hastalanır. Zaten örselenmişsin. :(

Evet rahatsızım bedenim titriyor ona kendimi anlatırken bazen durup durup aklıma bir şeyler geliyor oturup kendime kızıyorum.
Dışardan bakılınca çok takdir edilen biriyim ama gel gör ki annem tarafından ne temiz oldum, ne başarılı oldum, ne düzgün bir insan oldum.
Olmadım olamadım

Geçen yatarken eşime dedim nolur konuşalım 10 günden fazla kalmasınlar diye.
Düşündükçe şimdiden stres basıyor beni
Belki abartiyor diyeceksin ama ben kv ve anneme sadece 2 gun dayanabildim.ikisinide gonderdim bahaneyle ve cok rahatladim.esinle halletmeye calis canim.lohusayken isteyecegin son sey seni sinir edip gerecek biri

Evet rahatsızım bedenim titriyor ona kendimi anlatırken bazen durup durup aklıma bir şeyler geliyor oturup kendime kızıyorum.
Dışardan bakılınca çok takdir edilen biriyim ama gel gör ki annem tarafından ne temiz oldum, ne başarılı oldum, ne düzgün bir insan oldum.
Olmadım olamadım
Kendini , düşüncelerini serbest bırak. Sağlığın çok daha önemli. Sen önemlisin. Eşinle olan aile hayatınız çok daha önemli. Bu dünyaya annenizin gönlünü eylemeye gelmediniz.
Bunun haricinde bir anne bunlardan hiçbiri olmasa bile sever evladını. Buradan bilin masum olduğunuzu. Siz gayet iyi bir evlatsınız gayette iyi bir insansınız. Siz hepsi oldunuz. Anneniz görmek istemedi. Bu onun sorunu. Sizin asla değil.

Belki abartiyor diyeceksin ama ben kv ve anneme sadece 2 gun dayanabildim.ikisinide gonderdim bahaneyle ve cok rahatladim.esinle halletmeye calis canim.lohusayken isteyecegin son sey seni sinir edip gerecek biri

Ben geçen sene bir operasyon geçirdim.
25 gün evde raporlu yattım.
O zaman anladım yani bunlar bana doğumu zindan eder.
1 hafta durdular sonra gönderdim gidin diye dayanılacak gibi değildi.

Kendini , düşüncelerini serbest bırak. Sağlığın çok daha önemli. Sen önemlisin. Eşinle olan aile hayatınız çok daha önemli. Bu dünyaya annenizin gönlünü eylemeye gelmediniz.
Bunun haricinde bir anne bunlardan hiçbiri olmasa bile sever evladını. Buradan bilin masum olduğunuzu. Siz gayet iyi bir evlatsınız gayette iyi bir insansınız. Siz hepsi oldunuz. Anneniz görmek istemedi. Bu onun sorunu. Sizin asla değil.

Evlatlar ne dönülmez hatalar yapıyor anneleri yine de bağrına basıyor.
Ben onlardan birini bile yapsaydım tüm Türkiye adımı duyardı.
Ona rağmen dedim ya sevemedi beni.
Değişik bir psikolojisi var kadının yıllarca çözemedim.
Içimde zerre sevgisi kalmadı artık yıldım😔

Evlatlar ne dönülmez hatalar yapıyor anneleri yine de bağrına basıyor.
Ben onlardan birini bile yapsaydım tüm Türkiye adımı duyardı.
Ona rağmen dedim ya sevemedi beni.
Değişik bir psikolojisi var kadının yıllarca çözemedim.
Içimde zerre sevgisi kalmadı artık yıldım😔
O sevememiş seni. Ama sen anne oluyorsun artık. 🤗 Sen seveceksin evladını. Annene inat , onun sevgisizliğine inat. Sarıp sarmalarsın. Bağrına basarsın miss gibi... Kalmasın zaten boşver. Sevgi özel bir duygu. Hak edenlere harca. :) En önemlisi de kendine harca o duyguyu. Kendini sev. Annen esirgedi diye sen de kendini sevmemezlik yapma sakın.

Hasta olurum diye korkuyorum içime nasıl gömeyim ?
Zorlanıyorum yani bu öyle kolay değil ki.
Zaten yıllardır uğraşıyorum daha ne kadar uğraşmam lazım?
Kadın anlamıyor işte
Hayir demeyi ilk en yakinlarimizdan baslayarak buyuyoruz belkide.Ben buyuyemedim.Ailemi uzecek en ufak tavrim.Sanki onlar birgun giderse diye huzunlendiriyor beni.Herkes ayni degil.Bende dogrusunu yapmiyorum.

Hasta olmaktan cok etmekten korkuyorum.Benim lanet yapim bu.Kimse uzulmesin,incinmesin.Idare ettim.Ben babasiz buyudum annem baba oldu.O ne yapsa haklidir dedim.O yaslandikca da yaptigi yanlis seyleri olsun diye kapattim.Benim kirmizi cizgim annem.Basligi okurken bile icim buruldu.Bir bilsen annem en zor annedir.

Herkese kucak dolusu sevgiler.

Artık sabrımın son demlerindeyim.
Bu onunla ilgili açtığım kaçıncı konu bilmiyorum.
Artık başım ağrıyor sinirimden bebeğime bir şey olacak diye korkuyorum.
Konu annem; artık durup durup arıza çıkarmasından, her şeye alınıp küsmesinden, her şeyin istediği gibi olmasından olmayınca da kavga çıkarıp bir de haklı gibi özür dilenmesini beklemekten bıktım usandım!
O kadar çok şey sıralarım ki buraya ama yorgunum, sinirlerim yıpranmış halde.
En son beni çıldırttığı konuda benim eşim bana göre biraz daha sakin bir yapıya sahiptir.
Çok konuşmaz, tanımadığı ortamlara hemen ısınamaz.
Kadın şimdi kafaya taktı damadı neden böyleymiş?!
Ölemesin öldüremesin.
Bana kuzenlerimin eşlerinden örnekler, sana hiç yakışmıyorlar, keşke daha iyisi olsaydılar vs artık kaldıramıyorum.
Ben evleneli 4.seney girdim bebek bekliyorum ve eşimi seviyorum.
Evet zor yanları bazen beni delirttiği noktaları var ama dünyanın en iyi adamıdır.
Kim dört dörtlük? Ben değilim mesela.
Araya mesafe koy, arama diyenler olacak mutlaka mesafeliyim zaten normal anne kız ilişkimiz yok.
Bugüne kadar o kadar çok tartıştık ki kalmadı tükettik her şeyi.
Böyle olunca arayıp ona da ağlıyor.
Bebek haberini ilk alınca doğum izni bitsin ben bakarım dedi artık baksın da istemiyorum.
Onun kaprisleriyle de uğraşmak istemiyorum.

Bıraksalar eşimi alıp gideceğim o kadar bıktım insanlardan.
Öyle bir yazıp rahatlayayım dedim uzun olduysa af ola :KK200:
Abiniz ve erkek kardeşiniz varsa evlenmesin

O sevememiş seni. Ama sen anne oluyorsun artık. 🤗 Sen seveceksin evladını. Annene inat , onun sevgisizliğine inat. Sarıp sarmalarsın. Bağrına basarsın miss gibi... Kalmasın zaten boşver. Sevgi özel bir duygu. Hak edenlere harca. :) En önemlisi de kendine harca o duyguyu. Kendini sev. Annen esirgedi diye sen de kendini sevmemezlik yapma sakın.

Ne anne ne baba sevgisi görmedim.
Eşim sağ olsun bana baba da oldu.
Şimdi inşallah evladımıza iyi birer anne baba oluruz.
Ben artık onu kaale almıyorum aşağıya çekiyor beni.
Annedir diye bir yere kadar sabrettim ama onun bana verdiği tek şey negatiflik.
Bundan sonra benden uzak olur anca yine görüşürüz vs ama sanmam yani anne kız zaten değildik.
Artık tamamen koparız.

Hayir demeyi ilk en yakinlarimizdan baslayarak buyuyoruz belkide.Ben buyuyemedim.Ailemi uzecek en ufak tavrim.Sanki onlar birgun giderse diye huzunlendiriyor beni.Herkes ayni degil.Bende dogrusunu yapmiyorum.

Hasta olmaktan cok etmekten korkuyorum.Benim lanet yapim bu.Kimse uzulmesin,incinmesin.Idare ettim.Ben babasiz buyudum annem baba oldu.O ne yapsa haklidir dedim.O yaslandikca da yaptigi yanlis seyleri olsun diye kapattim.Benim kirmizi cizgim annem.Basligi okurken bile icim buruldu.Bir bilsen annem en zor annedir.

Ben hep üzülmesinler diye yeri geldi babamı karşıma aldım.
Onun için neler yaptım kendisi anne olarak bana böyle davranması mi gerekiyordu 😔
Bende istemem başına bir şey gelsin ya da hayatımdan tamamen çıksın.
Hayatımdayken bana sadece iyi davransın huzurumu kaçırmasın ben fazlasını istemiyorum ki

Back
X