• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme konuyu açtım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nyks-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
boşanmalar çok arttı eskiden evlilikler böyle değildi falan diyolar ya.. işte bunun sebebi kadınların o evliliklerde hapsolması sesini çıkarmaması ne olursa olsun çekip kocamdır yapar zihniyetinde olması. evlilikler eskiden daha iyi falan değildi sadece kadınların gözü açılmamıştı. benim annanem de dedemden neler çekmiş 8 tane de çocuk yapmış bir de! biz olsak çeker miyiz ya da çekmelimiyiz? anneniz çekmiş de ne olmuş kim takdir etmiş marifet mi yapmış.? lütfen hayatınızı daha bir dk bile fazladan boşa harcamayın ne anneniz için ne eşiniz için hele de onun ailesi için... en kısa zamanda kurtulun bu hayattan yorum yapanları bir iki dinlersiniz geçer ama geceleri huzurla uyursunuz emin olun.
Doğru söylüyorsunuz. O o zamanki şartlarda çekmiş. Şimdi de şartları aynı zannediyor. İstiyor ki bende çocuk yapayım hayatım böyle devam etsin mutlu olamadan göçüp gidelim

Ailen yüzünden zaten bu evliliğe sürüklenmiştin yine onlar yüzünden devam etme. Sömürülüyorsun resmen.
Ailen ve eşin dahil hepsini silkele at üstünden. Yapabilirsin bence. Ailen senin kendine güvenini elinden aldığından cesur olamıyorsun ama bugün yapabilirsin.
Bütçe hesaplamak mı istiyor oradan bir kavga çıkar kayınvalidenin de yanında o çenesini tutamaz zaten. Yeter bitti de vur kapıyı git. Emin ol çok güzel geçinir gidersin. Şu an zaten üç kişiyi geçindiriyorsun tek başına kendini mi geçindiremeyeceksin.
Tutarsın bir ucuz stüdyo daire belini doğrultana kadar gül gibi geçinir gidersin. İlk aşama da annelik yapmayan ailene de söylemezsin. Bilmesinler evini ne gerek var. Temiz tertemiz bir sayfa açarsın.
Lüten daha da geç kalmadan, daha da kendini kullandırmadan çık o evden.
Hep söylüyorum yine söyleyeceğim belki iki yıl sıkıntı çekersin ama emin ol senin çektiğinin on katını o manyak kocan ve manyak anası çekecek. Bunu görmek için bile çekilir çile. Bırak o sigaraları benzin paralarını kiraları falan bir hesaplasınlar bir birbirlerine girsinler. Arabaya gerek var mı bu kadar sigara içme diye. Bozulsun araları. Bunun için bile olsa yap lütfen
Bütçe vs istemediğimi kesin bir dille söyledim zaten. Bir de diyor ki sen ne istedin de hayır dedim diyor. Bende saydım baştan beri ben bunları bunları yaptım yani aslında ben senin her istediğine evet dedim. Bunların karşılığında senin bana sevgi saygı göstermen lutüf değil dedim

Yok gelmedi bugün konuştuk beni evine davet ediyor. Gel sohbet ederiz otururuz diyor

Aman uzak dur. O kadar iyi bir insansa, desin anasina gel birazda bende kal en azindan misafir olarak bir hafta iki hafta diye!

Arkadaşım sen Mevlana misin?ne gerek var bu kadar hoşgörüye. Kızcağız resmen kullanıyorlar. Sanki parası için evlenmiş. Eşi annesinin sigarasını alıp ona harçlık veriyorsa konu sahi eşi de aylık 500 lira annesine versin eşi kabul eder mi?Tabiki hayır. Bu adam dan hayır gelmez güzelim. Kendini daha fazla ezdirme kaldırma şunların bir tarafını. Ağzımı bozdum sonunda
Konu sahibinin konusuna karistim ama sunuda soylim bide adam anama sureklu guler yuz goster ondan is bekleme Sen yap zaten anasi bi yemek yapiyomus onuda sen yap diyomus konu sahibine anasi bu kadina agzina geleni sayarken bide susacaksin alttan alacaksin isten gelip evide temizleyeceksin yemegide yapacaksin diyen bi adam

peki ne is yapıyosun

Konu sahibinin konusuna karistim ama sunuda soylim bide adam anama sureklu guler yuz goster ondan is bekleme Sen yap zaten anasi bi yemek yapiyomus onuda sen yap diyomus konu sahibine anasi bu kadina agzina geleni sayarken bide susacaksin alttan alacaksin isten gelip evide temizleyeceksin yemegide yapacaksin diyen bi adam
Evet malesef böyle bir adam.

Özel bir şirkette çalışıyorum.
maasın nasıl peki annenin yanına gidip kalamazmısın baban varmı annei sallayıp orda vakıt geciremezmisin peki cunku simdide kaynanayla kalıyosun galibaa en azındna elden iyidri yanii

ok yaydan çıkmış artık
geçmiş konularını okudum
boşansan annenin evine gitme
ev almayı düşünüyormuşsun onu alırsın evinde oturursun
kv istemediğini söylemiş eşinle konuşmuş
o evde bu saatten sonra huzur kalmaz zaten
eşinizle ne derece yapabileceğinize yapın
en son çare psikolog gidin ondan sonra noktayı yada devam edersiniz

anneniz bnce iyi yapmış anne dediğin evladına öğüt verir. konuşmamak çare değiliz dövmüyosa sövmüyosa halledilmicek başka problem yoktur bana göre.. alın karşınıza konuşun anlaşın

Öff yeter ya bütün anneleri bir tutmayın. Kimse başkalarının konularını baştan sona okumak zorunda değil ama geçmişi bilmeden de aa anne öyle diyorsa haklıdır demeyin allah aşkına.
Konu sahibi siz de gücünüz yetiyorsa bırakın gidin bu manyak ana oğulu. Borç ödeyecekseniz bile akıl sağlığınızı koruyun bari.

Öff yeter ya bütün anneleri bir tutmayın. Kimse başkalarının konularını baştan sona okumak zorunda değil ama geçmişi bilmeden de aa anne öyle diyorsa haklıdır demeyin allah aşkına.
Konu sahibi siz de gücünüz yetiyorsa bırakın gidin bu manyak ana oğulu. Borç ödeyecekseniz bile akıl sağlığınızı koruyun bari.
Şimdilik çok şükür gücüm yetiyor. Dediğiniz gibi param az olur ama akıl sağlımı korurum

kusura bakmayinda anneniz sadece ''bosanmis birisnin annesi '' olmaktan korkuyor. birtek bosanmak gunah falan demedigi kalmis. sizde anlatmayin annenize. neler yasaidginizi siz biliyorsunuz. sizde herseyi yaptikdan sonra soyleyin.

kusura bakmayinda anneniz sadece ''bosanmis birisnin annesi '' olmaktan korkuyor. birtek bosanmak gunah falan demedigi kalmis. sizde anlatmayin annenize. neler yasaidginizi siz biliyorsunuz. sizde herseyi yaptikdan sonra soyleyin.
Zaten öyle yapacağım. Tahminlerime göre de eşimi hayatımdan çıkardığım gibi onlarıda çıkarmak zorunda kalacağım

Merhaba,

Bir süredir eşimle konuşmuyoruz. Konuştuğumuz zamanlarda da ha bire eski konular açılıyor.
Özetle eşim annem, annem, annem diyor başka birşey demiyor.

Velhasıl annemle konuşuyoruz 1-2 gündür. Anlatmaya çalışıyorum. Bak anne ben sömürüldüm, kullanıldım, maddi manevi yıprandım. Bir ömür bu insanlara katlanabilecek ne sabrım kaldı ne o kadar kıymetsiz zamanım var. Olmuyor, olduramıyorum diyorum. Annem ise el cevap şu şekilde konuşuyor; bende babanı çok çektim, babannende bana neler yaptı. Sen hep böyle kocadan kocaya gezecek misin. Sen bu kafayla gidersen mutlu olamazsın. İlk kavgada boşanılmaz( ilk kavgamız olmadığını daha öncede sorun yaşadığımızı ama ona anlatmadığımı söylüyorum anlamıyor)

Babam bunları duymasın. Sen iyiysen herkes iyi olur. Kocan gelince kapıda karşıla hoşgeldin de vs vs anlatıyor.

Sakince diyorum ki bak sen beni düşünmüyorsun elalem ne der diye düşünüp konuşuyorsun. Anlamıyor.

Arabayı satıp seni evde oturtsa daha mı iyi. En azından çalışıyosun. Bende babanın borcunu ödedim. Bunlar boşanmaya sebep değil. Gayret göster. Bunları söylüyor habire.

İçim şişti hanımlar.
Mutlu olmadığımı olanlardan sonra eskisi gibi olmayacağını kanımdan canımdan olan anneme anlatamıyorum.
Bir de imalı imalı "sen kimse güveniyorsun bu kadar" diyor. Dedim kendime güveniyorum. Çok şükür sağlıklıyım elim ekmek tutuyor. İki üç saatlik konuşma beni o kadar yordu ki. Size anlatamam.
Eşim deseniz günlerdir onunla konuşmuyorum bugün diyor ki akşam eve gidelimde gelir-gider tablosu yapalım. Ne kazanıyoruz ne harcıyoruz bilelim. İstemiyorum dedim. Masrafın arttı ondan mı yapmak istiyorsun dedim yoo ne alaka diyor.
Diyordur ki nyks ne kazanıyor nereye harcıyor göreyim ne kadar tırtıklarsam kar.
Dedim ben krediyi ve kredi kartını anca ödeyeceğim başka da param yok. Olmaz yapıcaz diyor.

Çıldıracağım.
Arkadaşı aramaya başladı. Böyle olmaz konuşun inatlaşmayın, evlilik mi biter bu yüzden vs vs.
Görümcem bile aradı bugün iş yoğundu konuşamadım ama neden aradığını biliyorum.
Geri de dönmedim müsait olunca.

Hanımlar ne yapacağım ben böyle insanlarla.
Nasıl anlatacağım derdimi, istediğimi....
Ozetle benim hayatim allah kolaylik varsin kelin ilaci olsa başina surerdi cekecek cilemz varms :mad:

Böylesine ne denir ananı da al git

Back
X