anneme soylemelimiyim napim nolur yardim edin

O msjlari gorme arkadasim cok özür dilerim:)))
Ayyy cok utandim simdi valla cok pardon

ailenin evine dönüp bi şeylere alınmayı bırakırsan daha iyi olur bence.. elin dayağını mı ailenin kaprisini mi yeğlersin? bi iş bulup çalışırsan da her şey yoluna girer diye düşünüyorum..

Ruh sağlığı yerinde olan anneler kızmıyor evet, çok şaşırtıcı değil mi Şaşırdınız di mi

Mutfağa tabakta balık koysanız, sonra mutfak kapısını açık bıraksanız, kediniz gelip balığı yese burada sizce kim hatalı? Balığı yiyen kedi mi yoksa kapıyı kapatmayan, önlemini almayan siz mi?

Çocuk dediğiniz 2 yaşında. 2 yaşında biri adam öldürse hapse atıyor muyuz? Neden? Cezai ehliyeti yok demek. Yani sizin gibi, benim gibi mantıklı, akıllıca düşünemez demek.

Çocuğun önüne cam bardak koyup sonra onu kırdı diye kızmak çok büyük haksızlık ve de APTALLIK. Kusura bakmayın. Onun önlemini almak zorundasınız, çünkü siz yetişkinsiniz. O ise çocuk.

Her istediğini yapan, her yeri dağıtan çocuk farklı bir konu. Onlar da ruh sağlığı yerinde olmayan annelerin yetiştirdiği çocuklar.

Siz sapla samanı karıştırıyorsunuz.

Bu arada annemizden hepimiz dayak yedik, terlik yedik, noldu ki bak hiçbişey olmadı, hepimiz mükemmeliz şeklinde yorum yapanlar burada" elalem ne der, kocam beni döver ama aslında çok sever" gibi konu açan hemcinslerimiz nedense.

Siz benim yazdigimin ilk cumlesini okudunuz mu ?

siz yemek yerken çocuğunuza meşgale bulun sakinleştirin eşinize korkunuz olmadığını gösterin bence kaybedecek bişeyiniz yok ...

Ben kızmadım..
Hele o yaşlarda hiç kızmadım..
Çocuğumun yaş problemlerini de öğrendim..
O yaştaki çocuğun ilk ergenliğini yaşadığını ve iki yaş sendromunun ne demek olduğunu öğrenmiştim..
Annesinin dudağının patlatıldığını gören bir çocuğun ne kadar sağlıklı davranmasını bekliyoruz ayrıca..
Benim evliliğim de çok problemliydi..
İkinciye hamileydim ama yaşadıklarımın hiçbirini çocuklarımdan çıkarmadım çok şükür..
Ben ne kadar sakin olursam çocuğumun o kadar güvenli büyüyeceğini biliyordum..
Burda beni gerçek hayatta tanıyanlar da var atıp tutmuyorum da..
Çocuk yetiştirmede kural hakimiyeti çocuğa vermek olmadığını da biliyorum merak etmeyin..
Ebeveynin çocukların arkadaşı değil anne ve babası olduğu ve de öyle davranmaları gerektiğini bilen bir anne olarak çocuklarıma sadece kızmadım bağırmadım..
Zaten korku içinde çocuk.. Bir de ona bağırılınca kendini suçlu hissetme ihtimali de doğabilir bu da ayrı bir konu..
Sizler iki yaşı çok hafife alıyorsunuz sanırım..
Onlar da en az büyükler kadar yaşadıklarından etkileniyorlar..
Ve kişilik ilk 6 yaşında oluşuyor..
En çok dikkat edilmesi dönem bu dönem..

arkadaşlar büyük ihtimalle daha 20 li yaşlarını başında olan kaçarak evlenmiş hemen hemen her gün şiddet gören genç ve bilinçsiz bir anne var karşımızda farkında mısınız?

sofrada çocuğuna bağırmış,ha doğru değil ama bence konu bu değil.asıl konu bu kadının şiddet görüp bunu başka bir şekilde belki çocuğuna yansıtıyor olması.ve bunun çözümü de sen nasıl annesin diye suçlamak değil.

burada anne şöyle olur dersi vermek yerine o adamdan nasıl kurtulup nasıl sağlıklı bir kadına dönüşebilir bunu anlatmak gerekmiyor mu sizce? zaten mutlu bir kadın demek mutlu anne demektir.

Çok doğru söylemişsiniz kadesa ama konu sahibinin boşanmaya niyeti yok bence..
Kalacaksa en azından çocuğu huzurlu bir ortamda büyüsün..

Çok doğru söylemişsiniz kadesa ama konu sahibinin boşanmaya niyeti yok bence..
Kalacaksa en azından çocuğu huzurlu bir ortamda büyüsün..

buraya bu tip konular açan kaç kadın boşanma kararı aldı ki? :)

bence de yok,hatta ilk msjında bunu çok net belli etmiş zaten.ama o adamla aynı evde yaşadıkça ben o çocuğun çok yaralar alacağını düşünüyorum.

Haklısınız ama ben başka birinin yorumunu alıntılayıp ona yazdım eğer beni de kastediyorsanız.
Konu sahibine henüz bir şey demiş değilim.
İki ucu .oklu değnek çünkü.

sen zaten cevabını kendin vermışin millet neder diye yasanmaz ama sunu anlamadım evde kardeşim var onla kızım anlasamıyor yazmısın annem kızarsa dayanamam demisin sonrada annemin evi rahat diyosun tuhaf

Ya annenin o evde olmana gönlüm razı değil demesi ne kadar güzel. Milletin diyeceklerini boşver. Baba evine dön, annene emanet et kızını. Bir iş bul. Eşin tedavi olana kadar dönme. Ama eşin artık pişmanlık duymuyormuş, bu hastalıktan çıkmış sanki. Adam doğal karşılıyor. Kendine bu eziyeti yapma. Ne güzel gidecek bir ailen var. Gururu bir kenara bırak. Elalemi de boşver, kendine yeni bir yol çiz.

Şiddet görüpte yazan hemcinslerimi anlamıyorum, anlayamıyorum, anlamak dahi istemiyorum (!)

''Kocam beni dövdü, ama millet bık bık yapar babamın evinede dönemiyorum''
Kusura bakma arkadaş ozaman oturucaksın poponun üzerine, günde 3 posta sopa yiyeceksin.
Burada ne konular açılıyor, ne dik duran kadınlar görüyoruz ediyoruz.
Bukadar kendinize güvensiz olmayın ALLAH aşkına.
2 Yaşında çocuk nelere şahit oluyor, 20 yaşına gelene kadar da nelere şahit olacak.
Boşver milleti, anan baban kabul ediyorsa aç davayı git babanın evine huzurla yaşa.

Sadece kocanin degil seninde ofke kontrolun yok

Kucucuk bebek senin bagirmandan sinirlenmenden ne anlar..

ne yazikki siddet goren icinde ofke biriktirdigi icin bu sekilde ofke patlamalari yasar hatta kendiside gucunun yettigine siddet gosterir. Tipik turk ailesi adam karisini dover insan yerine koymaz, cocugunu dover mali gibi davranir , o adam o eve ekmek getiriyor diye o evdeki herkesin sahibi sanar kendini ve kendine her hakki ve davranisi mubah gorur. Bu adam duzelmez ben size soyleyim, cunku muhtemelen oda kendi ailesinde annesinin dovuldugunu gorerek buyudu kendide dayak yiyerek buyudu ve bunu gayet normal karsiliyor. Etrafinda herkes karisini cocugunu dovuyordur, cunku onlara gore hak edene patlatirsin bir tane susar. cunku onlara gore cocuk terbiye etmenin yolu dayaktir. Kendinde size ``gerektiginde`` vurma hakki gordugu icinde tokat atinca falan birsey olmamis gibi davraniyor, cunku adama gore normal o yaptiklari.
Annenin arkanizdayken onlardan destek alin derim, sessiz kalirsaniz o adam olene kadar size rahat yok cunku bugun size vurup baski uygulayan yarin kiziniz buyudugunde aynisini hatta beterini ona yapacaktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…