anneme soylemelimiyim napim nolur yardim edin

Uslubunuz hiç hoş değil kib

bir din hocasına şiddet göüyorum,boşansam ailem sahıp çıkmaz ne yapayım dıye sordular,hoca aynen şöle dedi,yahu anneler babalar,büyütürken yetiştiriken saçının bir teline kıyamadığınız öpmeye doyamadığınız yavrunuza elin adamı vururken nasıl razı olupta,boşanma kocanla dur dersınız,nasıl sahıp çıkmazsınız???cidden böle,manyak bızım toplum yaa,kıyamaz,saçımı süperge ettim derler,yemedım yedırdım derler,ama iş boşanmaya gelınce,susss otur kocan o senın derler,çok çelişkili bir toplumuz

Annelik 7/24 sevgi pıtırcığı halinde gezmek değildir.Kadın derdini anlatıyor şurda.Zaman zaman sinirleri bozulup istemeden (sonrasında vicdan azabından kıvranarak)sesini yükseltebilir insanlar.Keşke olmasa ama olabiliyor.Çocukları geceleri fosur fosur uyuyan,önüne geleni silip süpüren anneler böyle işkembeden konuşmasa keşke.

El alem ne derse desin yahu , arkandan hem kaçtı hem de geri geldi denmesi ; sürekli dayak yemekten daha mı onur kırıcı ?

Ya da annenin edeceği bir kelimenin bile zoruna gidecek olması , eşinin şiddetinden daha mı ızdırap verici ?

Çocuğunun sürekli şiddet ve kavga ortamında büyümesini istemiyorsan , bir anne olarak üzerine düşen görev ; ayrılmak .

ya mıllet ne der diye diye gebertireceksiniz kendınızı bu adam müsveddelerine...hadı kendınıze acımıyorsunuz da evladınızada mı acımıyorsunuz...bunu yaşamaya o anları görmeye o küçücük bedenının ruhunun kaldıramayacağı anları yaşatmaya hakkınız yok
baba evıne gıdın....7 yasında kardesınız anlaşamamaları normal zamanla alışırlar

ailen üzülür evet .ben de kaçarak evlendim dayak yemedim ama seni anlayabiliyorum.yalnız şunu bil ailen bu yaşadıklarına rağmen sırf onlar üzülecek diye katlandığını duysalar çok daha fazla üzülürler.sen onların kızısın onlar için herşeyden kıymetlisin unu unutma.hata yapmış olsan da seni bu hatalarla yalnızca onlar kabul eder o yüzden ailene durumu anlat derim

bu işin meslekle parayla ilgisi yok bence..evet o şekilde gidecek yeri olmayan okumamış,çalışmamış,bu sebeple boşanamayan nice kadınlar var ama burda gördüklerim onlardan değil.
mesela konu sahibi,para sıkıntısı yok,ailemin durumu çok çok iyi annemin de babamın da ayrı ayrı dükkanları var diyor.
hani boşanınca çalışmak zorunda bile değil.
annesi babası kabul ediyor kızlarını,gelip yaşa diyorlar..
peki neden boşanmıyor,cevabı olan var mı aranızda? aile kabul ettikten sonra elalem bok yesin.elalem ne der diye boşanmama olmaz.ancak bahanedir o.
peki sebep ne olabilir,aklımın sınırlarını zorladım ama bulamıyorum..
insan evladına da mı acımaz üzülmez kahrolmaz..ne suçu var 2 yaşındaki çocuğüun da bunlara şahit olsun,yarın birgün kendi de aynı dayakları yesin..
sonra da anneliğimi eleştiremezsiniz diyorlar..bu şartlarda önce onu eleştiririm kusura bakmasın kimse..

ailesinden destek göremeyip katlanmak zorunda olanlar varken senin ailen sana destek olacakken sen hala neyi düşünüyosun sana destek olan ailende illaki biliyor senin düşündüğün çevreyi buna rağmen açıyolar kollarını ayrıca anne kardeş kaprisi çekemem ne demek anlamadım şiddet ortamında yaşamak o psikolojiyle büyüyecek bi çocuk olması o evde daha mı kolay yada o şiddete katlanman dahamı akıl işi

Bence iki sebebi var bilinç altinda: Hatta buna benzer bir kaç sebep daha vardır kimbilir. Birincisi o hala kocasını Seviyo ikincisi çocuk da babasını Seviyo üçüncüsü bir gün düzelir beklentisi var.yaşadığı güzel günler de var o günlerin hatrı var. Babasız çocuk zor bunu da biliyo...vs vs sonunda yuva yıkmak var. Bilinç altında dul kadın olmak var ve o şekilde yaşamanın ne kadar zor olacağını tahmin edemediği için korkuyor zaten....her çevre oh iyi ki boşandın gel bekarlık hayatındaki gibi yaşa demez.onu bilip bilmeden yargılar. Form sahibi acaba buna katlanmak mi gerekir yoksa bilmediğim bir ortam olan ayrılmış boşanmış olmak mı gerekir bu ikilemi yasiyo anladigim kadariyla...

Birinin düzelmesi için öncelikle pişman olması,yaptığı hatanın farkında olması ve çözüm bulmaya çalışması gereklidir.ki döven adamlar bu özellikleri taşımaz sadece kadına suç bulur,isenin yüzünden yaptıkların yüzünden vurmak zorunda kalıyorum aslında suç sende diyerek.
bir kadın ,kendisine vuran adamı nasıl sevmeye devam eder asla aklım almaz.insan kavgadan sonra bile bazen yüzünü görmek istemiyor adamın,dövse yüzüne bakılmaz diye düşünüyorum.
çocuktur elbette sevecek babayı,henüz 2 yaşında,hele bi gelsin 6-7 yaşlarına bakalım ne hissedecek babası ile iligli..daha sonrası hele??* burda ne konular var küçükken babam bizi döverdi,kocaman kadın oldum,anne oldum atlatamıyorum travmayı diyerek..
şimdi de iyi bir babası var diyemeyiz zaten çocuğun..boşanınca hiç olmazsa daha bile iyi olur.
çevrenin önyargılarını kırmak,umursamak ya da umursamamak bizim elimizde.kimse için yaşamıyoruz bu dünyada..hem kim bu çevre bilmiyorum.konu komşu mu akraba mı? hergün gelip gidecekler miş dedikodu mju oalcak..olursa olsun..zaten böyle düşünüp konuşan insanın hyataımızda yeri olmamalı..
boşanmış olmak elbetteki kolay değildir.süreci de sonrası da zordur ama en azında halledilebilir çözülür bir meseledir.
bu şekilde ömür boyu zulum çekmekten,evladına da çektirmekten iyidir.

o senin annen! sen onun canının içisin. kızar bağırır dakikasına unutur! ama kocan el oğlu olduğunu bangır bangır belli etmiş sana.

Şiddet olayına bişey demicem keza arkadaşlar gerekli tüm yorumları yapmış.

Size kızınızla ilgili bi tavsiyede buluncam
Kızınız belliki bişeyleri keşfetme döneminde
Kendine zarar vermicek bambu yada plastik catal kaşık alıp yediğiniz yemeklerden önüne koyup onunla vakit gecirmesini sağlasanız daha mantıklı değilmi.
Siz bağırarak kızınıza şiddet göstermediğinizimi sanıyorsunuz

benim yorumlara yazdgim cvplari gormeyen arkadslar var galiba onlar icin bir kez daha tekrarlayaym ailemn yanndayim su an ve eve donmeyecegim kararim kesin . gelgelelim kizim ve benim anneligim ile ilgli yapilan yorumlara hayr ben kzma ufacik bir ses yukselmesiyle siddet gosterddgmi dusunmuyorum evet bu yorumlari yapanlarnda acikcasi samimiyetsz oldgnu dusunuyorum ve hcbir annenin evladna bir kez olsun sesini yykseltmedgne de inanmiyorum ayrica bahane degil bunlar gercekler ben bir anneyim ve benim anneligimi sorgulamak kimsenn haddine degil ben knuyu benim annelgmi sorgularmsnz arkadslar diye acmadim konu baslgnda belirttim bu yasannlari annme soylmek istemiyorum uzulur diye fikir almak istefim konu nerden nereye geldi fikir vermek yerine kendi egolarnzi tatmin etmek icn benm annelgim ile ilgli sacma sapan yorumlar yapmissnz ufacik ses yukseltmesini siddete baglamissnz ne kadar da zekisinz oyle tekrar ediyorum o benim evladim ve ben evladim icin en iyi olani yaparim dusunurum onun annesi benim ki kizim hc rahat durmayan bir cocuk yaramzlgndan ote kendne zarar verebilecek yerlere tirmaniyor arksama kadar ve hep sakin kalip izah ediyorum ve aksama kadar sabir sabir bende tas degilim takdir edersnz ki pyle bir knusmussnz ki sanki cocuguma sesimi yukseltmemism de farkli bsey yapmisim gbi gercekci olun lutfen cok yapay samimiyetsz insanlarsnz kendi ego tatminlernz icin benim annelgme sakin ama sakin laf etmeyin edebinizi takinin TERBİYESizler

sze ve sizin gbilere cvp verdim asagida okuyun lutfen

Kibliyorum sizi kusura bakmayın, psikolojiniz bozulmuş herhalde.
Burada sizin konunuzu kendine dert edinip yorum yazan hiç kimseye terbiyesiz deme hakkınız yok.
Terbiyesiz buluyorsanız siz de kib'lersiniz, o kadar.

"ben knuyu benim annelgmi sorgularmsnz arkadslar diye acmadim" demişsiniz. O zaman burada hiç konu açmayın. Bizim yorumlarımıza karışmaya hakkınız yok. Sadece sizin istediklerinizi ve işinize gelenleri yazamayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…