teşekkür ederim. evi satıp kaçabilirler evet. bizde bunu göz önüne alarak onların borcunu ödeyip evi alıcaz. başka çaresi yok gibi görünüyorYani şu anda adamlar evinizi satıp parasını yeseler hiç bir şey deme hakkınız yok hukuki olarak. Çok üzücü... Senedi icraya koysanız da tahsil edebilmeniz çok zor. Sanki en mantıklısı anlaşarak annenizin tapuyu tekrar kendi üzerine almaya çalışması olacak. Çok geçmiş olsun...
tabiki yapıcak. mahallenin muhtarıydı bu kişi kadın.. sonra bu dolandırıcılıktan hapise girince muhtarlıktan atıldı.borcu ödersek paşa paşa gelip evi vercekPeki 10 bini verseniz tapuyu annenin üzerine yapacaklar mı?
Canım parayı ödesin evi alsın. Senet içinde icra takibi yapsın. Dinsizin hakkında imansız gelir...maalesef kanıt falan yok.. satışolarak vermiş. şimdi de adamların hiç umrunda değil parayı ödeme gibi niyetleri yok. ama annemin elinde senet var 180 bin tl.
doğru gerçekten. bunu düşünemedik biz. birazda onlar uğraşsın. fikirleriniz için teşekkürlerCanım parayı ödesin evi alsın. Senet içinde icra takibi yapsın. Dinsizin hakkında imansız gelir...
teşekkür ederim. evi satıp kaçabilirler evet. bizde bunu göz önüne alarak onların borcunu ödeyip evi alıcaz. başka çaresi yok gibi görünüyor
anlayamadım. satışın iptalini istersek ne olacak onlar satamasın diye mi...Hile nedeniyle taşinmaz satışının iptalini isteyebilirsiniz 1 yıllık hak düşürücü süresi var bunu da ekleyeyim.
Hayır. Annenin o şahısa yaptığı satışın iptalinden bahsediyorum. Annen evi hiç satmamış gibi olacak. Farazi yazıyorum şu an, şeçenekler çogaltılabilir. Tapu kaydı önemli. Bedeli alındı mı yazıyor ileriki bir tarih mi verilmiş ya da annen uzerine intifa hakkı almış mı gibi gibi. Avukata danışmadan evi almayın, size yapılan devrin iptalini talep edebilir diger haciz alacaklıları.[/QUAnnem önce harç paralarını yatırıp borçları kendi üzerine alıp sonra evi üstüne alabiliyormuş.
şimdi bu 10 bin tl yi biz ödeyeceğiz. başka yolu yok. annemde önce borçları üstüne alıp sonra da evi alacak. bu borçları taksitlendirip ödeyecek. korkumuz evi satıp kaçmaları bu nedenle evi borçları üstümüze almak zorundayız.Borçları üzerine alıp ne yapacak? Alacaklılar evin icra yoluyla satışını talep edebilirler yine. Evin satışına girip kendi eviniz icin bir daha mı para odemeyi dusunuyorsunuz? Cok yanlis bir yol.
çok büyük bir hata gerçekten çok pişman ama son pişmanlık fayda vermiyor. biz de çözüm üretemedik. şaşırdık kaldık...Ben hiçbir çözüm üretemedim çok üzücü bir durum annen nasıl böyle bir hata yapabilmiş..
Anladığım kadarıyla kalan borç 10 bin lira. Zaten o yüzden bu parayı ödeyip evi almayı düşünüyorlar. Bu durumda ev üzerinde ipotek haciz vb olmayacağından sıkıntı olmayacak. Yanlış anlamadıysam tabi. Ancak hukuki destek almakta fayda var. Usuli işlemler önemli çünkü.Borçları üzerine alıp ne yapacak? Alacaklılar evin icra yoluyla satışını talep edebilirler yine. Evin satışına girip kendi eviniz icin bir daha mı para odemeyi dusunuyorsunuz? Cok yanlis bir yol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?