Annemi dolandırdılar. Evi elinden gidiyor...

teşekkür ederim. evi satıp kaçabilirler evet. bizde bunu göz önüne alarak onların borcunu ödeyip evi alıcaz. başka çaresi yok gibi görünüyor

Peki 10 bini verseniz tapuyu annenin üzerine yapacaklar mı?
tabiki yapıcak. mahallenin muhtarıydı bu kişi kadın.. sonra bu dolandırıcılıktan hapise girince muhtarlıktan atıldı.borcu ödersek paşa paşa gelip evi vercek

maalesef kanıt falan yok.. satışolarak vermiş. şimdi de adamların hiç umrunda değil parayı ödeme gibi niyetleri yok. ama annemin elinde senet var 180 bin tl.
Canım parayı ödesin evi alsın. Senet içinde icra takibi yapsın. Dinsizin hakkında imansız gelir...

60 bini kurtardğınıza şükredin bence onuda alamayabilirdiniz 10 binden umudu kesin birşekilde ödeyip evi elden kaçırmayın allah yardımcınız olsun çok can sıkıcı bir durum

teşekkür ederim. evi satıp kaçabilirler evet. bizde bunu göz önüne alarak onların borcunu ödeyip evi alıcaz. başka çaresi yok gibi görünüyor

Yani evden olmaktansa, 10 bin lirayı ödemek kesinlikle daha mantıklı. Daha sonra da diğer arkadaşların dediği gibi senedi icraya koyarak alabildiğini alın, müstehaktır...

Tapuda satış bedeli 'alındı' mı yazıyor? Evi devrelsanız bile uzerinde haciz varmış. Tasarrufun iptalini isteyip evin satışını talep edebilirler. Tabi evi uzerinize devralirken haciz/ipotek kaydi ile devralindi ibaresinin yazılmaması gerekli. Tapu kaydını görmekte yarar var. Avukata danışmanızı tavsiye ederim.

Hile nedeniyle taşinmaz satışının iptalini isteyebilirsiniz 1 yıllık hak düşürücü süresi var bunu da ekleyeyim.

Bu zamanda insan cocuguna bile yapmiyorken anneniz bunu nasil yapmis ki? Nasil guvenebilmis hayret.

Hile nedeniyle taşinmaz satışının iptalini isteyebilirsiniz 1 yıllık hak düşürücü süresi var bunu da ekleyeyim.
anlayamadım. satışın iptalini istersek ne olacak onlar satamasın diye mi...

Hayır. Annenin o şahısa yaptığı satışın iptalinden bahsediyorum. Annen evi hiç satmamış gibi olacak. Farazi yazıyorum şu an, şeçenekler çogaltılabilir. Tapu kaydı önemli. Bedeli alındı mı yazıyor ileriki bir tarih mi verilmiş ya da annen uzerine intifa hakkı almış mı gibi gibi. Avukata danışmadan evi almayın, size yapılan devrin iptalini talep edebilir diger haciz alacaklıları.

Borçları üzerine alıp ne yapacak? Alacaklılar evin icra yoluyla satışını talep edebilirler yine. Evin satışına girip kendi eviniz icin bir daha mı para odemeyi dusunuyorsunuz? Cok yanlis bir yol.

Ama bu yol iyi bir yöntem değil,anneniz adamın bütün borçlarını kabul etmiş olacak bu durumda evin üzerindeki haciz kalkmamış olacak,ben de şöyle zannetmiştim,borçlu kişi bankaya olan bütün borcu ödeyecek zannettim parayı verince.
M Mutlak Butlan arkadaş doğruyu söylüyor avukata danışın bencede.

Ben hiçbir çözüm üretemedim çok üzücü bir durum annen nasıl böyle bir hata yapabilmiş..

Borçları üzerine alıp ne yapacak? Alacaklılar evin icra yoluyla satışını talep edebilirler yine. Evin satışına girip kendi eviniz icin bir daha mı para odemeyi dusunuyorsunuz? Cok yanlis bir yol.
şimdi bu 10 bin tl yi biz ödeyeceğiz. başka yolu yok. annemde önce borçları üstüne alıp sonra da evi alacak. bu borçları taksitlendirip ödeyecek. korkumuz evi satıp kaçmaları bu nedenle evi borçları üstümüze almak zorundayız.

Ben hiçbir çözüm üretemedim çok üzücü bir durum annen nasıl böyle bir hata yapabilmiş..
çok büyük bir hata gerçekten çok pişman ama son pişmanlık fayda vermiyor. biz de çözüm üretemedik. şaşırdık kaldık...

Üzüldüm gerçekten en kötü ihtimal kredi çekip ödeyeceksiniz

Anladığım kadarıyla kalan borç 10 bin lira. Zaten o yüzden bu parayı ödeyip evi almayı düşünüyorlar. Bu durumda ev üzerinde ipotek haciz vb olmayacağından sıkıntı olmayacak. Yanlış anlamadıysam tabi. Ancak hukuki destek almakta fayda var. Usuli işlemler önemli çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…