- Konu Sahibi BolSekerli
-
Merhaba öncelikle başınız sağ olsun. Ve inşallah bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız . Annenizi bir psikiyatriye götürmeyi denediniz mi? Fazlaca takıntılı ve evhamlı sanırdım anladığım kadarıyla
Bence o yönde ikna etmeye bakınAmin sagolun. Aslında babami kaybedeli 9 yil oldu. O zamandan beri bu konuyu hep aciyor, psikolojik tedavi almasi icin konusuyorum. Ama kesinlikle kabul etmiyor. Takinti ve evham inanilmaz derecede. Oyle ornekler var ki versem sasirirsiniz.
Anneniz hep öyleydi yeni yeni huy edinmedi kendine öyle değil mi ? Keske daha evvelden tedavi icin yardımcı olsaydiniz ayrıca sinirden oturup ağlayacak kadar bir durum göremedim ben aşıri aşırı büyütüyorsunuz olayı .
Evet böyleydi ve giderek artti. Biz istedik ama kendisi reddetti. Aglamama sebep bu değil sadece tabi birikti birikti bugunu buldu.
Allahım aynı benim annem. Tek fark hamilelikte bu hale geliyor. Hamile değilken kendimi parçalasam ev için aferin der. Şimdi “kapıların üstüne bi şey asma, tabaklara uzanma, yere eğilme, zıplama, dans etme, yavaş yürü, patik giy”. Çok şükür ev mesafemiz uzak ve biz gidiyoruz haftasonları da eve karışamıyor çok.
Sizde annenizi ziyarete gidin, o gelmesin. Yardımlarını da kestirin tamamen bence. Çünkü; söz hakkı doğuyor gibi hissetmiş kendinde. Yani iş yaptırırken yaptırıyorsun, söz hakkına gelince senin evin değil burası oluyor durumu olmuş. Rahatlıkla halledersiniz kendiniz.
Ay ne güzel diyemeyeceğim ben ya. Çünkü iyiliğin zorla yapıldığı zaman iyilik olmaktan çıkıp baskıya dönüştüğünü düşünürüm her zaman. Anlıyorum sizi. Anneniz iyi niyetiyle yapıyordur, bundan kuşku duyulmaz ama çok boğucu. Açıkçası bu kadar yardım yerine, evimi b.k götürmesini tercih edecek kadar müdahale sevmeyen bir insanım, o yüzden hislerinizi çok haklı buldum. Annenizin hayatta başka bir meşgale bulması ve tedavi olması gerekiyor bence. Yaptıkları size yardımdan, yemiyor yediriyor durumundan çok sanki kendini oylamaya, tatmin etmeye yönelik gibi geldi bana. Çünkü bunların sizi mutsuz ettiğini görmesine rağmen bir ısrar ve devamlılık var. Bu hiç normal değil. Yani normal olan şu kıza biraz nefes alacak alan bırakayım demesi olurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?