Annemin bana olan nefreti .

MaviBetDur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2016
10
6
1
27
Merhaba hanımlar ,
Başlıktan da anlayacağınız gibi sorun annemle aramızdaki ilişki . İlk konum olduğu için kendimi ufakça anlatıyım , 18 yaşında henüz bir buçuk aydır nişanlı bir kızım . Okumuyorum işi bırakalı bir kaç ay oldu , etrafımdan gelen yorumlara göre cana yakın olgun sevecen biri oldugumu düşünüyorum . Çok uzatmadan konuma geliyim , annemi seviyorumkim sevmez ki onunda beni sevdiğini elbette biliyorum , 4 kardeşiz en büyük ablam evli en kucuk kardesim okuyor o da gün içinde evde yok , ortancı ablam bir başka şehirde okuyor yani annemle evde tüm gün yanlızız , babam zaten iş te oluyor . Uyanıyoruz ev işimizi yapıyoruz her türlü anneme yardım ediyorum iş olsun yemek olsun temizlik olsun , yarın bir gun bir başkasına yaparım sesim çıkmaz bari anneme yapıyım diye düşünürüm hep. Ama anneme bi türlü yaranamıyorum sürekli yapmıyorsun , Akşamları bababama şikayet ediyor X bana yardım etmiyor sabah kalkıyo akşama kadar oturuyo , bıktım bu kızdan ben böyle insan görmedim...vs vs ... bazı günler oluyor çok iyi bazı gunler berbat , nişan alışverişimde bile gitmeden once beni saatlerce ağlattı sonra gittik hiç bi şey olmamış gibi davrandı. Ama bunları yaparken gözündeki nefreti inanın görebiliyorum . Şükür Allaha ağzım yüzüm düzgün ilçemizde eğlence olarak düzenlenen güzellik yarışmasında birinciliğe hak görülmüş bi kızım , ama anneme sorunca benden çirkini yok , etrafımdakıler ben üzülmeyim diye bana güzel diyormuş , gozume sürdüğüm rimele kadar bahane buluyor dala geçiyor bi şeyler buluyor , çok uzattım konuyu içimdeki kırıklık yüzünden nasıl yazdığımıda bilenedim kusura bakmayın özetle anneme asla yaranamıyorum sürekli ağlatıyor sürekli dalga geçiyor öz güvenimi yok etti Allaha isyan ettme boyutlarına kadar getirdi . Yaptıgım işe yapmadı diyor hor görüyor , çeyizime katkım olsun diye oturup elime bi oya bi lif aldıgımda bile peh şunun yaptıgına bak diyor . Herkes beğenirken annem asla hiç bir şeyimi beğenmiyor . Bu durumdan cok bunaldım çok sıkıldım ve anlatacagım kimse de yok , nişanlıma anlatsam yarın bir gun başıma kakış olur , artık tavrımı koymak istiyorum
ama nasıl yapacagımı bile düşünmeye enerjim kalmadı . Bana bi akıl verin ne yapıyım da bana yaşattığını fark etsin annem .

Annenle konuşsan neden böyle davranıyormuş?
Nasıl olmanı istiyormuş?
Sorun neymiş?
Onunla böyle olmaktan rahatsız olduğunu bilmeli..

karşı karşıya hiç konuştunuz mu neden böyle yaptığıyla ilgili?
(bu günler de bende dahil herkes annelerden şikayetçi ne oluyor böyle ya)

Evde onunla devamlı kalan siz olduğunuz için muhtemelen size sarıyor :)
Belki bi sıkıntısı bi derdi vardır? Kimseye anlatamadığı? O yüzden de acısını sizden çıkarıyordur? :KK12:

benimki de yaranılmaz evlen ve çok uzak bir yerde otur bu şekilde kıymetli ol ve ilişkine sınır koy.eğer senin güzelliğini de kıskanıyorsa.ben hala bir evladının iyi olmasını hazmedemeyen anne babayı anlayamıyorum biri bana anlatsın.
birde bunun boşanma versiyonu olabileceğine eminim.yani olaki eşinle anlaşamadın boşanmak istiyorsun eve geri gelip eziyetlerden eziyet beğenmen gerekebilir.bu yüzden iyi bir eş seç annenden de mümkün mertebe uzak ol.

Merhaba hanımlar ,
Başlıktan da anlayacağınız gibi sorun annemle aramızdaki ilişki . İlk konum olduğu için kendimi ufakça anlatıyım , 18 yaşında henüz bir buçuk aydır nişanlı bir kızım . Okumuyorum işi bırakalı bir kaç ay oldu , etrafımdan gelen yorumlara göre cana yakın olgun sevecen biri oldugumu düşünüyorum . Çok uzatmadan konuma geliyim , annemi seviyorumkim sevmez ki onunda beni sevdiğini elbette biliyorum , 4 kardeşiz en büyük ablam evli en kucuk kardesim okuyor o da gün içinde evde yok , ortancı ablam bir başka şehirde okuyor yani annemle evde tüm gün yanlızız , babam zaten iş te oluyor . Uyanıyoruz ev işimizi yapıyoruz her türlü anneme yardım ediyorum iş olsun yemek olsun temizlik olsun , yarın bir gun bir başkasına yaparım sesim çıkmaz bari anneme yapıyım diye düşünürüm hep. Ama anneme bi türlü yaranamıyorum sürekli yapmıyorsun , Akşamları bababama şikayet ediyor X bana yardım etmiyor sabah kalkıyo akşama kadar oturuyo , bıktım bu kızdan ben böyle insan görmedim...vs vs ... bazı günler oluyor çok iyi bazı gunler berbat , nişan alışverişimde bile gitmeden once beni saatlerce ağlattı sonra gittik hiç bi şey olmamış gibi davrandı. Ama bunları yaparken gözündeki nefreti inanın görebiliyorum . Şükür Allaha ağzım yüzüm düzgün ilçemizde eğlence olarak düzenlenen güzellik yarışmasında birinciliğe hak görülmüş bi kızım , ama anneme sorunca benden çirkini yok , etrafımdakıler ben üzülmeyim diye bana güzel diyormuş , gozume sürdüğüm rimele kadar bahane buluyor dala geçiyor bi şeyler buluyor , çok uzattım konuyu içimdeki kırıklık yüzünden nasıl yazdığımıda bilenedim kusura bakmayın özetle anneme asla yaranamıyorum sürekli ağlatıyor sürekli dalga geçiyor öz güvenimi yok etti Allaha isyan ettme boyutlarına kadar getirdi . Yaptıgım işe yapmadı diyor hor görüyor , çeyizime katkım olsun diye oturup elime bi oya bi lif aldıgımda bile peh şunun yaptıgına bak diyor . Herkes beğenirken annem asla hiç bir şeyimi beğenmiyor . Bu durumdan cok bunaldım çok sıkıldım ve anlatacagım kimse de yok , nişanlıma anlatsam yarın bir gun başıma kakış olur , artık tavrımı koymak istiyorum
ama nasıl yapacagımı bile düşünmeye enerjim kalmadı . Bana bi akıl verin ne yapıyım da bana yaşattığını fark etsin annem .

Anneye sıra gelecekte şuna takıldım asıl..

18 yaşında bir kız nasıl nişanlanır asıl sorun bu bence..

18 yaşında ne nişanı ya?Niye okumadın peki.Kardeşlerin okuyormuş belli ki ailem okutmadı diye bi şey de yok.
Geç kalmış da sayılmazsın sen boşver anneni de okumaya bak.Evlenince de hayatın bundan farklı olmayacak genç yaşta yakma kendini

Digerleri okurken sizin okumayıp erken yasta nisanlanmaniza mi sinirli acaba? En cok sizinle vakit geciriyor neden sadece size böyle?

Anneler evlatlarından nefret etmezler bunu sende biliyorsun.Sadece aranızda konuşarak halladebileceginiz problemler var o kadar.
Belkide onu dinlemeyip 18 yaşında evlenmeye karar verdiğiniz için size kizgindir ve bence haklıdır.
Özgüvenimi kaybediyorum onun yüzünden demişsiniz ama güzellik yarışmasında birinci olduğunuzu atlamadiginiza göre bu doğru değil.
Herneyse annenizle konuşun.

18 yaşında olgunluk mu ? Olgun insan bu yaşta evlenmez.Olgun insan okur eğitimini alır kariyerini belirler ve son olarak bir yuva kurar...Anne sorununa gelene kadar ciddi sorunlarını atlamışsınız..Ben sorunuzla ilgili birşey sylemek istemiyorum buraya takıldım kaldım .

18 yasinda neden evleniyorsuna girmicem zaten dinlemezsin
Evlen de boyun uzuyor mu bi gor :KK66:
Ikincisi gercekten kadinlarin temizlik ve yemekten baska hicbir ugraslari olmamasi beni cok uzuyor ..
Keske hayat bunlardan ibaret olmasa ..
Yalniz a yanliz
Iste ye is de
Ya da ya yada demeseler degil mi ?
Uyaniyoruz ev isi yapiyoruz
Yemek yapiyoruz
Lif oruyoruz
Ohhh mikemmmel bi hayat
Ayni gunun 300495959101058682 kez tekrari
SIKilMiyor Musunuz cidden ???
Yargilamak icin degil ama gercekten bikmiyor musunuz bu hayattan :KK43:

Annenle konuşsan neden böyle davranıyormuş?
Nasıl olmanı istiyormuş?
Sorun neymiş?
Onunla böyle olmaktan rahatsız olduğunu bilmeli..
Bir çok kez konuştum durumdan rahatsız olduğumu en ince ayrıntısıyla biliyor ama sonuca varacak olursak ben hak etmişim o da boyleymiş oluyor . Anneme saygısızlık edip hak edecek bi şey yapmam , benimle böyle oluşunu babama da yansıttım anlattım ama babam cogunlukla annemin tarafından oldugundan annem ne yaparsa yapsın haklı olanın kendisi oldugunu düşünüyor .

Böyle cocuk yasta gençlerin kendi hırcınlıklarına bakmayıp annelerine beni sevmiyor beni anlamıyor diye buraya yazmaları beni bir hayli üzüyor...Annelerımiz 9 ay karninda taşıyıp bakıp buyutuyor hayata karsı dik durup mücadele etmesi yetmiyormuş gibi bide bizimle uğrasıyor..yazık günahh yaaa..

18 yasinda neden evleniyorsuna girmicem zaten dinlemezsin
Evlen de boyun uzuyor mu bi gor :KK66:
Ikincisi gercekten kadinlarin temizlik ve yemekten baska hicbir ugraslari olmamasi beni cok uzuyor ..
Keske hayat bunlardan ibaret olmasa ..
Yalniz a yanliz
Iste ye is de
Ya da ya yada demeseler degil mi ?
Uyaniyoruz ev isi yapiyoruz
Yemek yapiyoruz
Lif oruyoruz
Ohhh mikemmmel bi hayat
Ayni gunun 300495959101058682 kez tekrari
SIKilMiyor Musunuz cidden ???
Yargilamak icin degil ama gercekten bikmiyor musunuz bu hayattan :KK43:
18 yaşımda nişanlanmam böyle bir zamanda olmaması gereken bir şey belki ablacım hatta öyle olduğunu da biliyorum :) , evleneceğim insanla 1,5 yılı aşkın bir birlikteliğimiz var , ailelerin onayıyla başlandı haliyle herkes tarafından bilinen bir ilişkiydi , allaha şükür bu zamana kadar onun tarafından bir kez ağlatıldıgımı bilmem , ailesi bulunca asla kaybedilmeyecek değerlerde insanlar , evde oturup konuşmam da bir nişanlı olup gönül rahatlıgı ıle konusmam da bir , okumuyorum diyemem tam anlamıyla açık öğretim lisesinin son dönemindeyim bu sene allahın izniyke lise mezunu olduktan sonra zaten girme şansımın oldugu hiç bir sınavı kaçırmam bu zamanda meslek sahıbı olmak ısteyene imkan çok . bırakmayıp bir yıl kayıp yaşamak istemezdim ama içimden gelmeyen bir şeyi de yapamıyordum . Yanlıs yansıtmış olabılırım yanı okula gıdıp gelmedıgın için sureklı evdeyım demek ıstedım . Aynı günün tekrarlarını yaşamıyorum çok şükür istediğim her şeyi yapabilme gidebilme farklı gunler geçirebilme şansımda var en kötü örneği haftanın iki günü veya 3 günü de olsa öyle bir şansım var ama nihayetinde geneli evde geçiyor hayatımdan memnunum işte sadece annemle aramızdaki bağ konusu dışında .

Böyle cocuk yasta gençlerin kendi hırcınlıklarına bakmayıp annelerine beni sevmiyor beni anlamıyor diye buraya yazmaları beni bir hayli üzüyor...Annelerımiz 9 ay karninda taşıyıp bakıp buyutuyor hayata karsı dik durup mücadele etmesi yetmiyormuş gibi bide bizimle uğrasıyor..yazık günahh yaaa..
Annemin bana harcadığı emeği hakkını sütünü asla görmezden gelecek nankörlükte değilim şükür , sırf bu yüzden benim canımı cok acıttıgı gunler bile annem der ağladığımı bile içime atarım,ailem beni her konuda anlıyor bu güne kadar her şeyde yanımda oldukar durdular , tek sorunumuz annemin sebepsiz yerde bu kadar aşşalayıcı davranması , üzülüp üzülmediğimi asla düşünmemesi ..

sen yaptıkça madem görmemezlikten geldiğini söylüyorsun o zaman hiç bir şey yapma, laf soktuğunda da sende lafını çak o anda yaptığım halde beğenmiyorsun , yapmıo die şikayet ediosun , bende en azından yapmayımda söylediğin şey gerçek olsun bende yapıyorum yaranamıyorum diye dert edinmeyim de. Canım anneler bazen böyledir her zaman çok iyi anlaşacaksın diye birşey yok , hele ki evde oturuyorsan mutlaka bişi çıkıo ne yalan söyleyim benimde aynı , normalde pek iyiyiz ama yıllık izinde olayım allahım bitsede işe başlasam diye düşünüyorum yoksa birbirimize giriyoruz. Evlenceksin tamam da en azından kendi hayatını düşünerek işe girseydin , hem maddi hem manevi her açıdan faydası var henüz çok gençsin evde kısırlarla , böreklerle tüketme hayatını.

Back
X