aynı şeyi bende yaşadım. bizde eşimle 4 gündür hastanedeyiz. eşim ağır şekilde ateşli ishal geçirdi. bütün gece wcdeydık. ve annesi misafir gibi hergün 10 dk uğradı. o kadar ağrıma gitti ki benim. eşimi düşünemiyorum bile. ya annenliği de geçtim insanın vicdanı nasıl el veriyor acaba. 9 ay karnında taşıdığı çocuğuna insan nasıl merhamet edemez inanamıyorum ya. seni öylesine anlıyorum ki şuanda. kaç gündür kaynanaya sinir olmaktan uyuyamıyorum
aynı şeyi bende yaşadım. bizde eşimle 4 gündür hastanedeyiz. eşim ağır şekilde ateşli ishal geçirdi. bütün gece wcdeydık. ve annesi misafir gibi hergün 10 dk uğradı. o kadar ağrıma gitti ki benim. eşimi düşünemiyorum bile. ya annenliği de geçtim insanın vicdanı nasıl el veriyor acaba. 9 ay karnında taşıdığı çocuğuna insan nasıl merhamet edemez inanamıyorum ya. seni öylesine anlıyorum ki şuanda. kaç gündür kaynanaya sinir olmaktan uyuyamıyorum
öyle sinirliyimki sabahtan beridir sen git diyorum yok olurmu diyo şimdi de.. Akşam seni çıkarmazlarsa giderim diyo. Sizinki de fenaymıs. Allah yardımcın olsun.
O kadar iyi anlıyorum ki seni. Tam tamına aynı şeyleri yaşadım. 6 yaşında bir kızım var. Kızımın doğum zamanı annemden hiç destek görmedim.
Hamileliğimde annem bir kez olsun yanımda hastaneye gelmedi. Doğum da dahil. Gerçi ben de istemedim.
Allah razı olsun eşimden, 13 saat tüm sancıyı çekerken 1 saniye yanımdan ayrılmadı, elimi bırakmadı.
Ben de kimseye haber verilmesini istemedim zaten. Eşime doğumdan sonra ara herkesi dedim.
Çünkü annemin huyunu biliyorum. Bana bir hayrının dokunmayacağını da biliyordum o yüzden istemedim.
Annem de sağolsun beni haksız çıkarmadı. Doğumdan sonra 1-2 saatliğine gelip bebeği gördüler abimlerle beraber sonra gittiler. Eşim kaldı yanımda.
Ertesi gün hastaneden çıkarken annem geldi. Ne gerek vardı anne gelmeseydin dedim. "Olur mu öyle şey, elalem ne der" dedi... Yorumsuzum... Dünyanın en önemli şeyi şu "elalem" faktörü zaten.
Neyse eve geldik. Annem misafir gibi geçti kenara oturdu. Yemek yapılacak annemde tık yok. Ben senin evini düzenini nerden bileyim dedi. 1 gün önce doğum yapmış olan ben kalktım yemek yaptım, misafir ağırladım bir de iyi mi?
İkinci bir bebek sahibi olursam annemin asla gelmesine izin vermem. Çocuğu görmek için gelirse gelir, çocuğu görür gider. Öyle yeni doğum yapıp bir de misafir önünde hizmet etmeye niyetim yok bir daha. Eşime ve bana Allah sağlık versin, ikimiz birbirimize yeteriz inşallah.
İlkinde acemiliğime denk geldi, nutkum tutuldu, konuşamadım. İkinci olursa benim eşim yanımda, sana gerek yok. Elalem için kendini yorma sen diyeceğimÇok iyi ya
Açıksözlü de maşallah. Hastaneden çıkarken gelmezsem elalem ne der diyor bi de yüzüne karşı. Elalem birşey demez, git evine deseydin. Ay ben hiç susamam ya
benim annem de eşimle küs olduğu için kalmak istemedi ama ben ısrar ettim. çünkü mecburdum eve çıkana kadar.Merhaba, yine içimi dökmelik bir konuyla karşınızdayım.
Sorun yine yeni yeniden annem. 34 haftalık hamileyim. Dün akşam sancım tuttu hastaneye gittik, o sıra annemin yanındaydım o yüzden annem de geldi hastaneye. Nst çekildi sancım var açılmam yok, yüksek oranda da enfeksiyon çıktı. Erken dogum yapabilirsin dedi doktor. Bu geceyi hastanede geçirdim. Annemde yanımdaydı ama ne yanımda olmak. Sabaha kadar deliksiz uyudu. Her işimi kendim gördüm, tuvalet, serum taşıma, nst vs. Bunlar sorun değil. Annemin ilgisizliğine alışkınım zaten.
Sabah uyandı, şakayla karışık anne git istersen sabaha kadar uyudun zaten dedim. Olmazsa ben gideyim dedi. Kızkardeşim gelir dedim, o gelemez okulu var dedi.
Dedim yarın tatil ne okulu? Olsun gelemez diyor hala ısrarla, hatta eşinde gitsin yazık burada masraf oluyor demez mi.. Üstelik kendisi maddi olarak çok iyi durumda bir insan. Eşim de zaten masraf falan aklına gelmez böyle bir durumda. Sonucta erken doğum riskim var ve oturduğumuz yere arabayla 45 dk uzakta bir hastanedeyim..
Bu kadın ne yapmaya çalışıyor artık kaldıramıyorum cidden ya. Dayanamadım söyledim bunları yüzüne, kalkmış benim Allah'ım var diyor, bir tek senin Allah'ın yok dedim ben de bizim de var...
Ya ben artık ne desem ne yapsam bilmiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?