Annemin beni hastanede yalnız bırakma çabası

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.339
7.741
448
Merhaba, yine içimi dökmelik bir konuyla karşınızdayım.

Sorun yine yeni yeniden annem. 34 haftalık hamileyim. Dün akşam sancım tuttu hastaneye gittik, o sıra annemin yanındaydım o yüzden annem de geldi hastaneye. Nst çekildi sancım var açılmam yok, yüksek oranda da enfeksiyon çıktı. Erken dogum yapabilirsin dedi doktor. Bu geceyi hastanede geçirdim. Annemde yanımdaydı ama ne yanımda olmak. Sabaha kadar deliksiz uyudu. Her işimi kendim gördüm, tuvalet, serum taşıma, nst vs. Bunlar sorun değil. Annemin ilgisizliğine alışkınım zaten.

Sabah uyandı, şakayla karışık anne git istersen sabaha kadar uyudun zaten dedim. Olmazsa ben gideyim dedi. Kızkardeşim gelir dedim, o gelemez okulu var dedi.
Dedim yarın tatil ne okulu? Olsun gelemez diyor hala ısrarla, hatta eşinde gitsin yazık burada masraf oluyor demez mi.. Üstelik kendisi maddi olarak çok iyi durumda bir insan. Eşim de zaten masraf falan aklına gelmez böyle bir durumda. Sonucta erken doğum riskim var ve oturduğumuz yere arabayla 45 dk uzakta bir hastanedeyim..

Bu kadın ne yapmaya çalışıyor artık kaldıramıyorum cidden ya. Dayanamadım söyledim bunları yüzüne, kalkmış benim Allah'ım var diyor, bir tek senin Allah'ın yok dedim ben de bizim de var...

Ya ben artık ne desem ne yapsam bilmiyorum..

Son düzenleme:
biraz sonra canım annen hayatta şükret ya da ay anne ya ona kırılınmaz gibi yorumlar gelebilir ya da hayırlı evlatlar gelip burada seni suçlayıp gövde gösterisi yapabilir

ama her anne anne olamıyor ve cennet her annenin ayakları altında değil.eşin yanında sanırım annenden beklentilerini en aza indir bence o zaman kırgınlıkların da minumum düzeyde olur.

ayrıca hepimizin Allah'ı var bir tek ona özgü değil :)

gönderin annenizi,ciddiyim.kızkardeşinini de istemeyin bu saatten sonra.

kayınvalide tarafıyla aranız iyiyse,onlardan biri gelsin.yok onlarda olmaz diyorsanız.parayla,hastabakıcı tutun.ben ameliyat olduğum da öyle yaptım.yanımda kalacak kimsem yoktu,gece bana bakması için,oradaki bir hasta bakıcıyla anlaştık.100 tl veriyorsunuz.mis gibi bakıyorlar.

gerçi,ne zaman başınız sıkışsa,hemşireler ve hastabakıcılar yardıma geliyor ,bu yüzden ihtiyaç bile duyulmuyor ama,kendinizi güvende hissetmek isterseniz,bunu yapın.

aynı şeyi bende yaşadım. bizde eşimle 4 gündür hastanedeyiz. eşim ağır şekilde ateşli ishal geçirdi. bütün gece wcdeydık. ve annesi misafir gibi hergün 10 dk uğradı. o kadar ağrıma gitti ki benim. eşimi düşünemiyorum bile. ya annenliği de geçtim insanın vicdanı nasıl el veriyor acaba. 9 ay karnında taşıdığı çocuğuna insan nasıl merhamet edemez inanamıyorum ya. seni öylesine anlıyorum ki şuanda. kaç gündür kaynanaya sinir olmaktan uyuyamıyorum

geçmiş olsun inşallah sağlıkla bebeğinize biran önce kavuşursunuz. herkesten bizim gibi düşünmesini bekleyemeyiz ancak bu beklenti farklı. bir annenin siz istemeseniz dahi yapacağı şeylerin beklentisi. yalnızlık tek başınalık varlıkta yokluk hissi yaşatmış size.bahsi geçen kişi anne olunca kelimeleride seçerek yazmaya çalışıyorum .anladığım kadarıyla rahat vurdumduymaz bir yapısı var.beklentilerinizi düşük tutun anneniz üzerinde

Sen benim bilmedigim kardesimmisin ??

Bende dogum yaptim annem yanima gelmedi gelsede kalkayim hizmet edeyim yada yardimci olayim.gibi bir derdi olmaz zaten..

Bosver gitsin evine yalniz olunca hemsireler daha cok ilgileniyor zaten. Allah yardimcin olsun

O kadar iyi anlıyorum ki seni. Tam tamına aynı şeyleri yaşadım. 6 yaşında bir kızım var. Kızımın doğum zamanı annemden hiç destek görmedim.

Hamileliğimde annem bir kez olsun yanımda hastaneye gelmedi. Doğum da dahil. Gerçi ben de istemedim.

Allah razı olsun eşimden, 13 saat tüm sancıyı çekerken 1 saniye yanımdan ayrılmadı, elimi bırakmadı.

Ben de kimseye haber verilmesini istemedim zaten. Eşime doğumdan sonra ara herkesi dedim.

Çünkü annemin huyunu biliyorum. Bana bir hayrının dokunmayacağını da biliyordum o yüzden istemedim.

Annem de sağolsun beni haksız çıkarmadı. Doğumdan sonra 1-2 saatliğine gelip bebeği gördüler abimlerle beraber sonra gittiler. Eşim kaldı yanımda.

Ertesi gün hastaneden çıkarken annem geldi. Ne gerek vardı anne gelmeseydin dedim. "Olur mu öyle şey, elalem ne der" dedi... Yorumsuzum... Dünyanın en önemli şeyi şu "elalem" faktörü zaten.

Neyse eve geldik. Annem misafir gibi geçti kenara oturdu. Yemek yapılacak annemde tık yok. Ben senin evini düzenini nerden bileyim dedi. 1 gün önce doğum yapmış olan ben kalktım yemek yaptım, misafir ağırladım bir de iyi mi?

İkinci bir bebek sahibi olursam annemin asla gelmesine izin vermem. Çocuğu görmek için gelirse gelir, çocuğu görür gider. Öyle yeni doğum yapıp bir de misafir önünde hizmet etmeye niyetim yok bir daha. Eşime ve bana Allah sağlık versin, ikimiz birbirimize yeteriz inşallah.

öyle sinirliyimki sabahtan beridir sen git diyorum yok olurmu diyo şimdi de.. Akşam seni çıkarmazlarsa giderim diyo. Sizinki de fenaymıs. Allah yardımcın olsun.

öyle sinirliyimki sabahtan beridir sen git diyorum yok olurmu diyo şimdi de.. Akşam seni çıkarmazlarsa giderim diyo. Sizinki de fenaymıs. Allah yardımcın olsun.

şimdi merhamet geldi sen söyleyince. bu saatten, kalp kırıldıktan sonra kalsa neye yarar. üzülme canım bazı anneler gerçekten çok geniş oluyor.

Çok iyi ya
Açıksözlü de maşallah. Hastaneden çıkarken gelmezsem elalem ne der diyor bi de yüzüne karşı. Elalem birşey demez, git evine deseydin. Ay ben hiç susamam ya

Çok iyi ya
Açıksözlü de maşallah. Hastaneden çıkarken gelmezsem elalem ne der diyor bi de yüzüne karşı. Elalem birşey demez, git evine deseydin. Ay ben hiç susamam ya
İlkinde acemiliğime denk geldi, nutkum tutuldu, konuşamadım. İkinci olursa benim eşim yanımda, sana gerek yok. Elalem için kendini yorma sen diyeceğim

benim annem de eşimle küs olduğu için kalmak istemedi ama ben ısrar ettim. çünkü mecburdum eve çıkana kadar.
şu an her şeyi boşver. doğum yapana kadar annene katlan. doğumdan sonra istersen hiç görüşme.
üzme kendini.

kimse hasta bakmaya mecbur değil en güzeli mis gibi veririm 100 150 tl paşa gibi hastabakıcı bakar ne minnet ne zahmet işini yapar.

benim yasadigim yerde refakatciye kesinlikle izin verilmiyor.
oyuzden ben dogumlarimda ve dogum sonrasinda herseyimi tek basima yaptim,aslinda hastanede yanimda biri kalsa da benim icin ne yapabilirdi onu da bilmiyorum.
sanci ceken de ben,bebege bakan da benim sonucta.
annem dogumlarimdan sonra lohusaligim cikinca geldi bu arada yanima.
etrafimdaki herkes bari ikinci dogumunda erken gelsin dedi,ama annem `ben baban olmadan suradan suraya adim atmam` dedi,pesinden babami surukleyecek bide babamin hizmetiyle ugrascaz diye bende hic ustelemedim ..
ben hastanedeyken ogluma sirayla arkadaslarim bakti,sonra kv izin alip geldi.
yani en azindan anneniz yaninizda kaliyor bu kadar sorun etmeyin bence.

geçmiş olsun

annen senden uzak olsun da kime yakın olursa olsun

hastane erkek refakatçi almıyor mu

alıyorsa eşin kalsın yanında

ben doğumda da eşimle kaldım

annem yerine daha rahat ettim valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…