Annemin beni hastanede yalnız bırakma çabası

Çok ilginçmiş.Yeni doğum yapmış kızına yemek yaptırıyor.Aranızda ciddi bir mesafe var.Sanki annen değilde yabancı birisi.

Bazi insanlar bencildir anne veya baba olmak bu durumu herkeste torpulemez cocuk sahibi ama bencil mizacli olmaya devam ederler
Boyle insanlara bakin ne saclarinda beyaz olur ne erken yaslanma belirtisi gosterirler ne kalp ne yaslilik hastaligi olmaz cunku tek odak noktalari kendileri olurlar baska biraey icin endiselenmez uzulmezler buda onlari dinc tutar

Hamilesin hic takilma gitmek istiosa zorla kalip seni sinir edecegine verin bir bakiciya para gul gibi bakar oda oyle biri degismeyecegine gore alinip kirip sinir olmanizin bir mantigi yok.
Bebeginiz olacak siz buna odaklanin kolay saglikli dogumunuz olsun insallah

Var böyle tipler kimi aşırı düşkün olur gelini bunaltir kimi zoraki yapar herseyini. Ama benim anlamadigim anneniz durumun ciddiyetinin farkında değil mi acaba sanki hafife alıyor olayları. Bir de benim Allahım var ne demek ben elimden geleni yapiyorum gerisini sen mu düşün demek istedi acaba

Çok ilginçmiş.Yeni doğum yapmış kızına yemek yaptırıyor.Aranızda ciddi bir mesafe var.Sanki annen değilde yabancı birisi.
Evet, maalesef öyle. Bana çok yakın oturmasına rağmen senede 2-3 kere ancak gelir. Biz de ona teklifsiz gidemeyiz. İki haftada bir telefonla zorla görüşürüz o da 5 dakikayı geçmez. Torunuyla da daha bu yaşına kadar 2 saat ilgilenmişliği yoktur annemin. Kendi ekseninde yaşayan birisi. Büyük abim hariç diğer evlatları ya da başkaları umurunda değildir pek.

O yüzden konu sahibinin içini acıtan yalnızlık hissini çok derinden hissedebiliyorum. Allah yardımcısı olsun

Bazi anneler böyle olabiliyor malesef bu konuda yanliz degilsin. Kendini üzme bosver esinin yaninda kalma ihtimali varsa o kalsin yada yanliz kal ama kendini üzdürme kimseye. Allah yardimcin olsun insallah sag salim yavruna kavusursun.

Annen sevgisizmi büyüdü çok garip gerçekten senede 2-3 nedir .Başka şehirde olsan bu kadar dokunmaz insana.

Yok artık ya işte herkes anne olamıyor. Sen kesinlikle annenle plan yapma. Doğumda esin kalsın yanında eğer kardeşin veya çok yakın bir arkadaşın yoksa. Lohisalikta da anneni alma boşuna yanına bide boşuna stres cekme.

Var böyle anneler ,benimki de dahil .Hiç müdana etmeyin...
Kimi anneler kızları evlendikten sonra ,annelikten istifa ediyor adeta.

Toplumumuzda evlenen insan kocasının sorumluluğundadır düşüncesi,bu kadar çirkin ve bencil ve ruhsuzca bir düşünce olamaz ...

Sizin yerinizde olan bir çok insan var inanın ,o yüzden üzülüp kırılmayın ,aksine bebeğiniz için daha dik ve güçlü bir anne olmak için birer sınav gibi düşünün bu yapılanları...

Dualarım sizinle ...

Uzun hikaye. Annem de sevgisizdi, bize ve rahmetli babama da hiç sevgisini görmedim. İşine gelene gösterir gerçi.

Neyse, konu sahibinin konusunu sabote etmek istemediğimden benim annemin mevzusunu uzatmayacağım. Kusura bakmasın konu sahibi de. Merak edersen özelden detayları yazabilirim ama

Annen sevgisizmi büyüdü çok garip gerçekten senede 2-3 nedir .Başka şehirde olsan bu kadar dokunmaz insana.
Uzun hikaye. Annem de sevgisizdi, bize ve rahmetli babama da hiç sevgisini görmedim. İşine gelene gösterir gerçi.

Neyse, konu sahibinin konusunu sabote etmek istemediğimden benim annemin mevzusunuuzatmayacağım. Kusura bakmasın konu sahibi de. Merak edersen özelden detayları yazabilirim ama

Elalem ne der ne demek yahu.Annem dahi olsa söylerim lafımı iyi susabilmişsiniz.Şu elalemden Allah razı olsun onlardan utanmasalar demekki yüze bakmıycaklar.Bitane kaynana da bende var öyle gerçi kızına her türlü yarımı vardır 7 24 eşime gelince ya beli ağrır ya yorgun olur.

Uzuldum size ...cuma gunu dualarimiz kabul olur ins sikintilariniz gecer...
Benim de dogum bitti eve gelince ikisi de yanimdaydi.sonuc kavga gurultu...once annem gitti..kv kaldi.artik bana batiyordu herseyi...tesekkurler dedim gonderdim...sonra annem geldi...onu da esim gonderdi...kendi durumumu hic anlatmayayim...bazen bakan sayisi fazla olunca da iyi olmuyor...zehir etmislerdi lohusaligimi....

Bazı insanların duygusal bütünlük olarak anneliğe uygun olmadığını düşünüyorum. Tıpkı annen gibi. Ve benim annem de aynı böyle vicdansıZca, duygusuzca tepkiler verir. Sağolsun eşim çok ilgili, şevkatlidir. Senin de eşin sanırım öyle. Yani ben öyle anladım tanımlamandan. Ben doğum konusjnda şu karara vardım. Ne olursa olsun güçlü olmalıyım, ben anne olacağım. Bunla kendimi telkin ettim. Annemi doğuma kesinlikle çağırmayacağım, ilgisizliğiyle beni delirtir, doğumuma sekte vurur biliyorum. O yüzden sen de stres yaratacak, moralini bozacak ve dahi erken doğumunu tetikleyecek insanları çevrende tutma. İçindekileri söylemişsin ve iyi yapmışsın. Bırak gitsin evine, sana ne faydası var? Uyuyup durmuş zaten. Beklenti içinde olma, kendine güven, bebeğine güzel mesajlar yolla ruhunla, kendini ancak sen toparlayabilirsin. Ebelerden de yardım ister, halledersin her ihtiyacını. Halletmişsin de zaten... sağlıkla kucağına almanı dilerim bebeğini.

Son düzenleme:
Çok imreniyorum en büyük destekçisi ailesi olanlara. Ne güzel, kıymetini bilsinler annelerinin, ailelerinin... Hani hep derler ya anne olunca annemi anladım diye. O cümleyi bir kez olsun hissedemediğim için çok üzgünüm. Oysa ben annemin nasıl anne olduğunu en çok anne olduğumda anlayamadım. Anne sıcaklığı görememiş olanlar anlar ancak bizim gibileri

2012 de doğum yaptığımda yanımda ne anne kişisi (!) ne kv'm vardı (o sıralar oğlu ile arası yoktu çünkü )
Tek başına olmak zor .yan hastanın refakatçi insan çıktı da bazı konularda yardımcı olmuştu . hemşireler vs de ilgiliydiler.
İstemez öyle anne ...kardeşine de kızma . belli ki annen müdahil olmuş ona

Korkunç bir deneyim olmuş sanki kendim yaşadım öyle bir anlatmissiniz ki. Benim hem annem hem kV geldi kardeşlerim hep Yanımdaydı zaten 3 ay boyunca gitmediler yemek ve temizlik yapıp misafir agirladilar sonra kardeşlerim kaldı yanımda 5 aylık olunca bebeğim gittiler ama hep yanıma gelirler kv dört döndü etrafimda annem yemeklerimi hazırladı falan gorumcem bile uçağa atladı geldi yanınızda olayım diye. Şimdi bir de size bakıyorum çok şaşırıyorum böyle anneler de varmış demek

Şöyle yorumlara çok şaşırıyorum : kimse hasta bakmak zorunda değil.
Yalnız buradaki hasta yedi kat yabancı değil, kadının evladı. Kaldı ki insan yedi kat yabancı olsa bir tas çorba yapayım da içsin düşüncesine kapılıyor.
Bilmiyorum yaaa ne günlere kaldık artık bazı anneler babalar da yerini bilmiyor. Böyle insanlar birde yaşlandıkları zaman kızım, oğlum bana bakar diyor tamam baksın da sen neden onun zor zamanında yanında olmadın demezler mi?

Konu sahibini anlıyorum çok zor bir durum, Rabbim yar ve yardımcın olsun. Rabbim seni darda koymasın, şu mübarek cuma günü hürmetine Rabbim kolay sağlıklı bir doğum nasip etsin, Rabbim kendinden başka kimseye muhtaç etmesin (amin)

Allah herkesi farklı biçimde sınıyor. Ben ve benim gibilerinki de yalnızlık ve aile sevgisizliği üzerine demek ki. Allah bana, eşime ve yavruma sağlık versin. Biz birbirimize yeteriz evelallah

Düzenin neyini bilmeyecek yahu, mutfak düzeni 3 aşağı 5 yukarı bellidir bulamadığını sorarsın, yapmak istememenin adı ay ben senin düzenini nerden bileyim olmuş

kimse hasta bakmaya mecbur değil en güzeli mis gibi veririm 100 150 tl paşa gibi hastabakıcı bakar ne minnet ne zahmet işini yapar.

Hasta olan kızı ise zaten mecbur olduğu için değil vicdanen annelik içgüdüsü ile bakması bekleniyor, konu bu zaten, ama evet kimse zorunlu değil yarın kendisi de yaşlanacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…