- 12 Ekim 2018
- 69
- 29
- 3
- 28
- Konu Sahibi Purpleviolett
-
Buradaki konulara baktım da benim açtığım bu konu çok da önemli değil gibi ama gerçekten canımı çok sıkıyor. Başka bir şehirden üniversite okumak için İstanbul'a geldik annemle kalıyorum evde 21 yaşındayım bu yaşıma kadar bir kez bile beni tek dışarı bırakmadı arkadaşlarımla bulusayim diyorum aslında diyemiyorum bile çünkü cevabını biliyorum. Mezun olurken 24 olacam o yaşıma kadar bir kez bile çıkmamış olacağim dışarı. Artık öyle bir durumdayım ki tek başıma dışarıya çıkmaya korkar hale gelmişim sanki bütün kötülükler beni bulacakmis gibi ve bu durum hep devam edecekmiş gibi. Bazı şeyleri kendim halledip ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum ama bir karar alırken bile bunu anneme danışmam söylemem o izin verirse yapmam gerekiyor. Biliyorum insanlar çok kötü ama arkadaşlarımla da vakit geçirmek istiyorum. Böyle söyleyince bana sen ünivde arkadaşlarını görüyorsun ben bu evde ne yapıyorum demeye başlıyor ama ben de kendisi için bir çok şey yapıyorum arkadaşlarım gel deyince girmiyorum etkinliklere katılmıyorum. Bu durumu nasıl çözebilirim bazen ben yanlış mı yapıyorum acaba diye düşünüyorum
Anneme her şeyi danismiyorim aslında mesela okuldan sonra spora mi gitsem diyorum sürat asiyor neden böyle yaptığını anlayamıyorumHayır yanlış yapmıyorsun.. Kendin karar alıp hayata hazırlanman lazım geç bile kalmışsın.. Annene sen her zaman yanımda olmayacaksın.. Hayatı öğrenmem lazım de.. Gerçekler bu.. Dışarı çıkmak için olmasa bile her şeyi annene danışma..
Annem servise bırakıyorOkula nasıl gidiyosun?
Arkadaşlarımı tanıyor ama mesela dışarı çıkmaya gelince çok geç donersiniz diyorArkadaş çevrenizi iyi tartın önce.
Eğer iyi insanlarsa onlarla ortak etkinliklere mutlaka katılın.
Annenizden izin almayın.
Sıradan olay gibi bugün şuraya gittik, kahve içtik, sempozyuma katıldık diye anlatın. Asla yalan söylemeyin. Geç olmayan saatlerde eve dönün.
Böyle böyle anneniz size, siz kendinize güvenmeyi öğreneceksiniz.
Anneme her şeyi danismiyorim aslında mesela okuldan sonra spora mi gitsem diyorum sürat asiyor neden böyle yaptığını anlayamıyorum
Annem servise bırakıyor
Aslinda biliyor gibi mesela telefonda babamla konusurken ben bu kızı çok sıkıyorum diyor ama geri adım atmiyor.Bence hastanede psikiyatri bölümüne git doktora da anlat belki doktor başka çözümler sunar. Annene depresyon havası çiz konuşma ve doktora gittiğini bilsin. Yaptığının ciddiyetini ve seni nasıl etkilediğini anlarsa geri adım atabilir.
Öncelikle okuldan çıkınca 1-2 saat takılın arkadaşlarınızla, eve normalden 1-2 saat geç gidin.Arkadaşlarımı tanıyor ama mesela dışarı çıkmaya gelince çok geç donersiniz diyor
Ben de İstanbul'daki insanları sevmiyorum yani insanlardan da korkuyorum ama sürekli dışarı çıkacak değilim kiYalnız kalmak istemiyor.. Normalde onunla geçireceğin vakitlerin olsun.. Birlikte dışarı çıkın bişeyler yapın ama sen kendi yapmak istediğin spordan da geri kalma.. O da gitsin spora istiyorsa.. Ya da sen tek git.. Güvenmesi lazım ben 19 yaşında İstanbul'a tek başıma okumak için gittim.. Şimdi olsa İstanbul değil daha rahat bir şehir olsun derdim..
Zaten dersim yoksa bile anneme dersim var diyorum ki biraz arkadaşlarımla görüşeyim diyeÖncelikle okuldan çıkınca 1-2 saat takılın arkadaşlarınızla, eve normalden 1-2 saat geç gidin.
Bir süre yani anneniz alışana kadar devam edin.
Zamanla anneniz normale döner diye düşünüyorum.
Evet hep bana söylüyor senin erkek kardeşin hiç dışarı çıkıyor mu sen hep dışarı hep dışarı sürtmek istiyorsun diyor sürekli. Ama ben sadece yani oofff bazen yanlış mı düşünüyorum diye çok sorguluyorum kendimiIyilik yapıp koruduğunu sadece sanıyor...
Yanlış yapıyorsunuz.Zaten dersim yoksa bile anneme dersim var diyorum ki biraz arkadaşlarımla görüşeyim diye
Resmen zorla yalana teşvik ediyor.Zaten dersim yoksa bile anneme dersim var diyorum ki biraz arkadaşlarımla görüşeyim diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?