Annemin Bitmeyen Memnuniyetsizligi

eldevarhayat

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
337
146
303
Antalya
Bir anne kızını hiç durmadan eleştirir mi?
Dün de aynı şey... İşten eve geldim. Yürürken ayağım paspasa takıldı. Yere birşey düştü. "Sen ne biçim kızsın. Biraz kız gibi narin ol" falan diye gene başladı. Güldüm geçtim. Odama gittim hazırlanıyordum kahve içmeye dışarı çıkacaktım arkadaşımla. Vay efendim gene mi dışarı çıkıyormuşum. Sürekli aynı muhabbetler arkadaşlar. Evde oturunca da ana kız birşeyler yapsak anlayacağım şu lafını gerçekten. Kotu yerlere gitmiyorum. Sıradan kafeteryalarda cay kahve içiyorum. İnsan işten gelince hava almak istiyor üstelik. Sonra çıkarken şakayla "bazen kafana şöyle bir odunla vurasım geliyor" dedi. Normal bir anne kızına şu cümleyi kurar mı?
Dışarıdan gelen biri şu manzaraları görse benim icin der ki ne korkunç bir evlat. 29 yaşındayım asi gençlik çağında değilim. Tek istediğim işten gelince normal bir ev ortamı. Haftada en az 3 kez annemle ciddi tartışıyoruz. Zor bir işte çalışıyorum. Her gün uzun yola gidiyorum. Fiziken çok yoruluyorum. Aldığım maaşın yarısı ile annemlerin kredi borclarinı ödüyorum. İşe basladigimdan beri maaşimin yarısıni aileme harciyorum borçlarını ödüyorum. Kendime bir ayakkabı alsam annem "gene ne aldın" diyor. Hayırsız bir evlat değilim ama bildiğin bana flash tv deki dizilerde cikan annesini babasını döven karakter muamelesi yapılıyor. Sürekli susucam bir daha konusmucam senle diye tehdit ediyor. Bir derdi mi var diyeceksiniz. Sürekli böyle. Dün artık dedim ki beni bu şekilde kazanamayacaksin. Dünden beri konuşmuyoruz. Ayrı eve çıkmayı düşünüyorum ama bu kez ipler iyice kopacak. Psikolojim bozulmak üzere. Benimle aynı şeyi yaşayan birileri varsa tavsiye istiyorum :(

maalesef kimi anneler böyle
ben şunu iyice anladım sessiz olduktan sonra kim olursa olsun böyle
başka kardeşiniz var mı babanız? varsa onlara karşı nasıl?

maalesef kimi anneler böyle
ben şunu iyice anladım sessiz olduktan sonra kim olursa olsun böyle
başka kardeşiniz var mı babanız? varsa onlara karşı nasıl?
Kardeşim yok. İnsanlar tek çocuksun annen ne güzel el bebek gül bebek davranıyordur diyorlar ama alakası yok. Kadın beni sürekli yerin dibine sokuyor. Sürekli nankör iğrenç evlat konumundayim. Sessiz değilim artık ben de cevap veriyorum. Verince de ipler kopuyor sürekli küs durumundayız. Babamla zaten araları hiç iyi olmadı çocukluktan beri böyle

Kardeşim yok. İnsanlar tek çocuksun annen ne güzel el bebek gül bebek davranıyordur diyorlar ama alakası yok. Kadın beni sürekli yerin dibine sokuyor. Sürekli nankör iğrenç evlat konumundayim. Sessiz değilim artık ben de cevap veriyorum. Verince de ipler kopuyor sürekli küs durumundayız. Babamla zaten araları hiç iyi olmadı çocukluktan beri böyle
huy işte

Evlenmiyor olusunuzu kafaya takmadiysa ben de ofis degilim :) bazi anneler boyledir, gezecegine evlenseydin simdiye cocugun okula giderdi modunda takilir. Zamanla da gecmiyor isin ilginc tarafi, sevgiliniz varsa evlenin yoksa sevgili yapin baska bir kurtulus gorunmuyor..

Resmen yengemi gordum...oda ayni...
Kuzenim 35 yasinda ve bekar o da ayni seyleri yasiyor...
Bence sizin evlilik yasinizin geldigini dusunuyor...
Ve malesefki bazi annelerin.huyu boyle

Bazen insanlar hayal kırıklıklarının acısını evlatlarından çıkarıyor. Babanızla arası iyi değilse tüm gün ona takıp gelince sizin yakanıza yapışıyor olması muhtemel. Keske havasını değiştirseniz. Ona yeni bir ortam sunsanız. Hobi kursu ya da yeni bir etkinlik gibi. Gerçi keşke psikoloğa götürseniz en iyisi ama.. ikna edebilirseniz süper olur :)
Ben de 25 yaşındayım, ailemle yaşıyorum. Ustelik işim bile yok siz yine iyisiniz. Ne laflar duyuyorum aklınız hayaliniz almaz. Ama babam sağ olsun her daim savunur beni <3 gerçi sizi babaniz savunsa anneniz daha fazla dişbiler sanki, malum aralari kotuymus.s Bir sekilde ikna edin onu psikoloğa derim.

Flash tv benzetmesine bayıldım:KK48: sanırım anneniz mutsuz ve sizin kendi hayatınız olmasını kaldıramıyor ona bağımlı yaşamanızı istiyor. Kendi pişmanlıklarını size yansıtıyor. Üzüldüm anneniz adına. Ama siz güçlü durun sonuçta bu sizin hayatınız sizi de mutsuz etmesine izin vermeyin.

Evlenene kadar benzer olayları yaşadım hergün kavga hergün gürültü evlendim başka şehire taşındım anne oldum hala annemi anlamıyorum ve hala tartışıyoruz bu sefer de buraya gelin torunumu getirin özlüyoz ayılıyız bayılıyız filan. Yani işin özü annen bi nev-i seninle stres atıyor. Sana sarmaması için enerjisini başka alana yönlendirmelisiniz o da yorulsun ki yorgunluğun ne olduğunu anlasın ve kimseyle uğraşmaya hali kalmasın.

Bildiğiniz kendimi ergenliğe dönmüş gibi hissediyorum. Sürekli anneyle hır gür. Hayatimi etkiliyor artık. Bunu dedigimde nasilsa olucem birgün hiç merak etme diyor. Sürekli bir Negatiflik. Agresif gıcık bir insana dönüştüm normal hayatımda da artık evdeki hır gür yüzünden

Bizim bir arkadaşa annesi seni de herkes beğeniyor ama bir ben beğenmiyorum demiş açıkça. Tek sen değilsin emin ol. Benim anneme göre de ablam mükemmel evlat ben neyim bilmiyorum. Ablam bile diyor annem sana çok laf söylüyor diye.Bende artık eskisi gibi üstüne düşmüyorum. Kıymetli evlatlarıyla mutlu mesut yaşasın.

Borç harç da varmış, size saracağına bir iş bulsun çalışsın anneniz. Bu ne böyle; ömürünü törpüler insanın.

Olmadı, zaten hergün epey yolda yapıyormuşsunuz; işime yakın ev bahanesiyle taşının.

Tek çocuksun. Senin muruvvetin, senin çocuğun kisaca tek beklentileri senden. Bu yuzden baskalari ile kıyaslayıp sana bileniyordur. Felancanin kizi evlendi torunu var falan diye iyice kendini dolduruyor olabilir.

2 ay krediyi ödeme. Sakın ödeme ama. Ondan sonra akıllanır.
kredileri bile kendi adıma çektim. ben çalışıyorum diye bana kolayca verdiler. başta yardım ederiz falan dedi annem sonra edemediler. bunun bile lafını yapmıyorum. etrafa bakıyorum ailesine bir kuruş vermeyen evlatlar var. değerim bilinmiyor. bir teşekkür ederim lafını dahi duymuyorum.

Bir anne kızını hiç durmadan eleştirir mi?
Dün de aynı şey... İşten eve geldim. Yürürken ayağım paspasa takıldı. Yere birşey düştü. "Sen ne biçim kızsın. Biraz kız gibi narin ol" falan diye gene başladı. Güldüm geçtim. Odama gittim hazırlanıyordum kahve içmeye dışarı çıkacaktım arkadaşımla. Vay efendim gene mi dışarı çıkıyormuşum. Sürekli aynı muhabbetler arkadaşlar. Evde oturunca da ana kız birşeyler yapsak anlayacağım şu lafını gerçekten. Kotu yerlere gitmiyorum. Sıradan kafeteryalarda cay kahve içiyorum. İnsan işten gelince hava almak istiyor üstelik. Sonra çıkarken şakayla "bazen kafana şöyle bir odunla vurasım geliyor" dedi. Normal bir anne kızına şu cümleyi kurar mı?
Dışarıdan gelen biri şu manzaraları görse benim icin der ki ne korkunç bir evlat. 29 yaşındayım asi gençlik çağında değilim. Tek istediğim işten gelince normal bir ev ortamı. Haftada en az 3 kez annemle ciddi tartışıyoruz. Zor bir işte çalışıyorum. Her gün uzun yola gidiyorum. Fiziken çok yoruluyorum. Aldığım maaşın yarısı ile annemlerin kredi borclarinı ödüyorum. İşe basladigimdan beri maaşimin yarısıni aileme harciyorum borçlarını ödüyorum. Kendime bir ayakkabı alsam annem "gene ne aldın" diyor. Hayırsız bir evlat değilim ama bildiğin bana flash tv deki dizilerde cikan annesini babasını döven karakter muamelesi yapılıyor. Sürekli susucam bir daha konusmucam senle diye tehdit ediyor. Bir derdi mi var diyeceksiniz. Sürekli böyle. Dün artık dedim ki beni bu şekilde kazanamayacaksin. Dünden beri konuşmuyoruz. Ayrı eve çıkmayı düşünüyorum ama bu kez ipler iyice kopacak. Psikolojim bozulmak üzere. Benimle aynı şeyi yaşayan birileri varsa tavsiye istiyorum :KK43:

ayrı eve çık, artık ayrı eve çıkmak için evlenmeyi beklemiyor kimse artık, annene bu kadar yüz vermeyi de bırak derim, annen bırak çocuğuna sevgi saygıyı normal nezaket kurallarından bile yoksun çünkü, sistematik psikolojik işkenceye maruz kalıyorsun şuan, bunun acısı şimdi ya da yarın çıkar senden, sana yaramayan saygı duymayan insanlardan uzaklaşmak için hasta olmayı bekleme
bazı insanlara ağzınla kuş tutsan yaranamazsın annende onlardan bence, bu kadar agresifse psikolojik bi sorunu olabilir bence pskiyatriste gitmesinde fayda var
zaten 29-30 yaşından sonra bir evde iki kadın olmuyor, ev ev üstüne gibi oluyor, kim derse desin bir evde bir kraliçe olur

valla benim de tek çocuğum var, ve ondan hiç bi beklentim yok, tek beklendim kendine bakabilen mutlu bir yetişkin olması, bunun içinde her türlü desteği veriyorum, o da bana şunu yapar gelecekte bunu isterim falan filan gibi kesinlike beklentim yok. Çocuğuna gelecek garantisi, sigorta gibi bakan anneler tabii ki hem kendilerini hem çocuklarını mutsuz etmeye mahkumdur, böyleleri çocuk yapmamalı bence, kötü kaynanalarda bu tip annelerden çıkar, çünkü sigorta poliçesine haciz gelmiş gibi hissederler:KK53::KK53:
bunun senin tek çocuk olmanla hiç alakası yok yani emin ol

valla benim de tek çocuğum var, ve ondan hiç bi beklentim yok, tek beklendim kendine bakabilen mutlu bir yetişkin olması, bunun içinde her türlü desteği veriyorum, o da bana şunu yapar gelecekte bunu isterim falan filan gibi kesinlike beklentim yok. Çocuğuna gelecek garantisi, sigorta gibi bakan anneler tabii ki hem kendilerini hem çocuklarını mutsuz etmeye mahkumdur, böyleleri çocuk yapmamalı bence, kötü kaynanalarda bu tip annelerden çıkar, çünkü sigorta poliçesine haciz gelmiş gibi hissederler:KK53::KK53:
bunun senin tek çocuk olmanla hiç alakası yok yani emin ol
Kesinlikle haklısınız. Dışarı kahve içmeye çıkıyorum diye bile dünyalar başına yıkılıyor görseniz. Kavga ede ede çıktım hep. Hala da "gene mi çıkıyorsun" lafı eksik olmaz. Yahu çıkmayayım tamam da evde ne yapacağız? Anne kız börek kek mi yapıyoruz, film mi dizi mi izliyoruz sanki... Hiçbir şey yapmıyoruz. Tek yaptığımız birbirimize laf atmak. Evde durasım bile gelmiyor. 29-30 yaşında biri olarak ergene dönüştüm.

Back
X