Annemin çalışma hakkında söyledikleri beni çok üzüyor artık

Birde şunu anlamıyorum elalem kızlar annesine bakmıyor diye laf ediyirmus. Eee o elalem mümkünse annenin nikahlı kocası yani baban eve Barka bakmiyor , evdeki kızına bakmıyor desin madem. Evlenmiş barklanmis kendi evi olmuş ,çalışmayan bir kadından çok da beklentiye girilmez. Herkes işine geldiğini söyluyor.

E Esoskirec eski konularında sana çok dil döktük uzak dur şu kadından diye . O senin annen filan değil, düşmanın olmuş resmen ama ne desek anlamıyorsun. Sana son olarak şunu söyleyebilirim ki keşke hamile kalmasaydin. Eşinin de bebeğinin de günahına giriyorsun ve o kadın için onların da hayatını mahvedeceksin.Bu hikayedeki tek mağdur bebeğin.Bebegin dışında sen dahil herkes dibine kadar bencil ve hasta. Üzgünüm ama artık eminim.

Keşke adamın gözü açılsa da bosansa belki üvey anne bile çocuğa daha çok acır bakar . Ben böyle hastalıklı bir bağımlılık görmedim ya konu sahibi hasta tanısam yaka paça psikiyatriste götürürüm kocası da daha bunun anasının kardeşinin karnıni doyuruyor bazı insanlarda peygamber sabrı var .

Ben o bahsettiğiniz yerlerden birinde yaşıyorum ancak anneniz yaşında çalışan onlarca kadın var çevremde, örgü yapıp satan, yemek yapıp satan hepsini de gocunmadan yapıyorlar. Kayınvalidem engelli raporu ile temizlik işçisi kurasına oynaya oynaya girdi, inşallah bana çıkar da çalışırım, kendi paramı kendim kazanırım diyor kadın, ki sol kolunu zorlamaması gerekmedikçe kullanmaması gerekiyor, annenizle hemen hemen aynı yaştalar ve şimdiye kadar hiç çalışmamış birisi, temizlik yapmak gibi ağır bir iş bile olağanüstü harika geliyor yeter ki eli ekmek tutsun. Üzülecek bir şey yok, evde çocuk bakıyor yani, onun yaşındaki insanların yapacağı işler bunlardır zaten. Ele muhtaç olmaktan iyi değil mi ki.

53 yaş yaşlı bile değil. Şu an çalışan insanların çoğu 60 yaşından önce emekli olamayacak zaten. Ağır iş de yapmıyor sonuçta. Benim anneannem bana bakarken ondan yaşlıydı. O yaşta insanın çalışmayıp tamamen çocuklarının eline bakmak istemesi çok üzücü. Bu zamana kadar nasıl geçinmişti?

Kardeşiniz annenize çekmiş sanırım

Çalışma geçmişi olan yok diyorsunuz da, ev hanımlığı da çok büyük iş 53 yaşında 2 çocuğa bakmakta hiç kolay değil.
Ev hanımlığı da kolay değil haklısınız. Ama o kuşağın çalışan kadınları da çoğunlukla hem çalışıp hem de ev işlerini beraber götürüyordu. Evet 53 yaşında iki çocuğa bakmak kolay değil. Ama bunu yapan bir sürü insan var. Şu zamanda çoğu insan 60 yaşından önce zor emekli oluyor. Hayat gayesi çalışmak zorunda. Her şeyi bu kadar genç yaştayken çocuklarından bekleyemez

Elalem ve babamın akrabalari o kadar kötü pislik insanlar ki öyle olmasalardı zamanında babamın yaptığına alkış tutmazlardı. Ben her şeyin farkındayım bunu anneme gosteremiyorum malesef. Boşanmış bir kadın olmak zoruna gidiyor halen. Ki ortada koca yok

1700 çok azmış daha çok istesin

İnsanın basina gelmeyen şeyler hakkında böyle sert konuşması ne kadar kolay değil mi. Keşke beddua etmek yerine herkesin iyiliği için güzel dileklerde bulunsanız. Sizin anneniz kardesiniz ortada kalırsa siz kilinizi kipirdatmazsiniz olur biter

O yaştaki akrabalarınıza sorun evlatları onlara ev almış mı? Kendileri kızlarının aldığı evi oğluşları için satmaya kalkmışlar mi?
Daha akrabalardan doğru dürüst kızları çalışan yok. Ne anlatsan da kendi bildiği doğru olan insanlar vardır ya hepsi öyle

Daha akrabalardan doğru dürüst kızları çalışan yok. Ne anlatsan da kendi bildiği doğru olan insanlar vardır ya hepsi öyle
Boşanmaya ikna etmeye bakın , yaşı daha da ilerleyince hiç iş bulamaz , en azından dul maaşı alır. Siz de nereye kadar destek olacaksınız ? Bebek de geliyormuş , sağlıkla kucağınıza alın ama bebek demek dünyanın masrafı . Eşiniz “artık yeter yardım edemem” de diyebilir o yüzden kalıcı bir çözüm bulmalısınız.

Son düzenleme:
Bilmiyorum inanın sizin gözünüzden nasıl bakarım olaylara düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Şu an zaten büyük bir maddi yardımım yok anneme biz de kendimize zor yetiyoruz. Sadece kardeşimin kontur parasını ve evin internetini ödüyorum. Tamam diyorum artık kendi hayatım kendi evladım ama onları öyle perişan görünce bir saniye aklımdan cikaramiyorum. Gerçekten psikolaga mi gitmeliyim bunun için? İşe yarar mı dersiniz

Evet ben de fikir amaçlı açtım konuyu mesela neler yapabilirim iş fikri olsun yardım fikri olsun nerelere başvuru yapmalıyım nerelerde iş aramaliyim annem için

Evet ben de fikir amaçlı açtım konuyu mesela neler yapabilirim iş fikri olsun yardım fikri olsun nerelere başvuru yapmalıyım nerelerde iş aramaliyim annem için
Öncelikle annenizle konuşun babanızdan anlaşmalı boşansın . En azından kardeşiniz için nafaka alır , dul maaşına başvurur. Sosyal yardımlaşmaya , belediyelere ve muhtarlığa da başvurun belki oralardan da birseyler çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…