- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
- Konu Sahibi mazosistin_mutlulugu
-
Annem yapısal olarak diktatör ruhlu bir insan ve her ne kadar aksini iddia etse de bazen gerçekten çok bencilce davraniyor. Canı istediğinde istediği yere gidip istediği saatte gelebiliyor, kahvaltısını babam hazırlıyor, öğle yemeği çoğu zaman hazır geliyor yapması gereken bir akşam yemeği onu da canı istediğinde yapıp istemediğinde yapmıyor. Çoğu zaman yiyecek birşey bulamıyoruz. Yaşınız kaç olmuş siz yapın diyeceksiniz ama babam ve ben işten yorgun geliyoruz ve o saatten sonra yetiştirmek zor oluyor. Annem gün boyu evde. Evde hep bir tartisma ortamı olur ya babama ya bana çatar abimle can ciğerdir. Temizliği bu hafta yapamayacağım yorgunum desem dunya başıma yikilir, hormonal olarak aqresif dönemimde olsam asla anlayış göstermez sesim biraz yükseldi mi bitti illa fazlasıyla karşılık verecek. Haftanın üç günü can ciğer olsak dört günü aramız bozuk oluyor. Babam elinden geldiğince anlayisli durmaya calisiyor ama onunda sinirleri çok yıprandı son zamanlarda. Annem odasını ayırdı artık ikili ilişkileri kaldıramadığını söylüyor bundan ötürü aralarındaki huzursuzluk eve çok yansıyor. Bu sevgiden yoksun, bencillik dolu ortamı kaldıramıyorum artık çekipte gidemiyorum burada iş buldum nasıl davranmalıyım sizce?
Neden hepiniz sadece yemek konusuna takildiniz? Catismak diyorum sürekli kavga gürültü diyorum herkes yemek yapmak zorunda değil diyor. Evet zorunda değil ama yapsa da fena olmaz malum çalışanlar olarak yemek yapmaktan çok daha zor bir hayatımız var ve inanın bana bu zorluğun üzerine evlenmeyi aklımın ucundan bile geçirmiyorum. İşten yorgun gelen esine ve çocuklarına yapacağı bir kap yemek destek olmak, zorluğu paylaşmak olur ve aile olmak bunu gerektirir. Yemek yapmayı ev hanımlarına dayatilmiş bir zorunlulukmuş gibi gormeyi bırakip hayatın müşterek olduğunun farkına varsaniz rahat edersiniz. Çoğu zaman ben de, babamda yemek yapıyoruz zaten.çalışan koskoca kadınsınız ne çocuğu ne sorumluluğu:)
evli olsanız işten gelip o yemeği yapacaksınız dimi.?
yine yapın .
Bağlı yaşamamak benimde işime gelir inanın tam aksine annemin isine gelmez o yuzden kırmamaya çalışıyorum, sabrediyorum.Cogu kadinin hayalindeki hayati yasamakla mesgul
Boyle gelip boyle gecen duzene ben bu comagi sokarim arkadaş demiş.
Hosunuza gitmiyorsa ayri eve cikacaksiniz maalesef kimse kimseye bagli yasamak zorunda degil
Annenizin psikolojik olarak destek almaya ihtiyacı var netAnnem yapısal olarak diktatör ruhlu bir insan ve her ne kadar aksini iddia etse de bazen gerçekten çok bencilce davraniyor. Canı istediğinde istediği yere gidip istediği saatte gelebiliyor, kahvaltısını babam hazırlıyor, öğle yemeği çoğu zaman hazır geliyor yapması gereken bir akşam yemeği onu da canı istediğinde yapıp istemediğinde yapmıyor. Çoğu zaman yiyecek birşey bulamıyoruz. Yaşınız kaç olmuş siz yapın diyeceksiniz ama babam ve ben işten yorgun geliyoruz ve o saatten sonra yetiştirmek zor oluyor. Annem gün boyu evde. Evde hep bir tartisma ortamı olur ya babama ya bana çatar abimle can ciğerdir. Temizliği bu hafta yapamayacağım yorgunum desem dunya başıma yikilir, hormonal olarak aqresif dönemimde olsam asla anlayış göstermez sesim biraz yükseldi mi bitti illa fazlasıyla karşılık verecek. Haftanın üç günü can ciğer olsak dört günü aramız bozuk oluyor. Babam elinden geldiğince anlayisli durmaya calisiyor ama onunda sinirleri çok yıprandı son zamanlarda. Annem odasını ayırdı artık ikili ilişkileri kaldıramadığını söylüyor bundan ötürü aralarındaki huzursuzluk eve çok yansıyor. Bu sevgiden yoksun, bencillik dolu ortamı kaldıramıyorum artık çekipte gidemiyorum burada iş buldum nasıl davranmalıyım sizce?
Yemek yapmayı ev hanımlarına dayatilmiş bir zorunlulukmuş gibi gormeyi bırakip hayatın müşterek olduğunun farkına varsaniz rahat edersiniz.
Ve empati kurabilen birisi, teşekkür ederimOf bu evin kraliçesi modunda takılan annelere sinir oluyorum. Benim kv de öyle sayılır beni kölesi yapacaktı az kalsın. Benim canım annemse hala biz gidince dört döner. Nerden nereye düştüm. Allahtan mesafe koydum da eskisi gibi davranamıyor. Biraz gerçekleri yüzüne vurun, sorumluluklarını hatırlatın. Siz de yardim edin ama onun da evde boş boş takılmasına izin vermeyin. Siz onun karnını doyurup bakımını sağlıyorsanız o da sizi görmezden gelemez.
Maalesef buna yanaşmıyor bir kere söylediğimde senin Alman lazım diye sert bir tepki almıştım.Annenizin psikolojik olarak destek almaya ihtiyacı var net
Eşin çalışıyorsa beraber yaparsınız... Allah gönlüne göre versin inşallahOrasını bilmiyorum ama olabilir tabiki. Babam hep anlayışlıydi ama annem ise tam tersi.
Evlenmeyi düşünmüyorum olur da düşünürsem eşimden çalışıyorsa beraber yaparız çalışmıyorsa o yapar. Dogru olanda bu evde çalışmayan biri varsa ve sağlığı yerindeyse tek cesit bir yemek yapmasının ne gibi bir sakıncası olabilir ki? Hayat müşterek ve yorucu. Paylaşmanın, anlayışlı olmanın kimseye zararı olmaz.
1 yildır duzensiz, sanırım girdi.
Bence sabretmeyin. Onunuzde engel yoksa yalniz yasamanin maddi yuku sizi zorlamayacaksa bence durmayin, anneniz size gore yasamiyor siz de ona gore yasamayin.Bağlı yaşamamak benimde işime gelir inanın tam aksine annemin isine gelmez o yuzden kırmamaya çalışıyorum, sabrediyorum.
Ve empati kurabilen birisi, teşekkür ederim
Karnını doyurmak, bakımını saglamak görevim bunun için bir beklentim yok aramızda lafı olmaz ama sürekli kavga cikarmasina, en ufak sebepten çatmasina, abime krallar gibi davranıp bana çifte standart uygulamasına dayanamıyorum artık. Yemek konusunu büyütenler olmuş halbuki ben vejetaryenim o yuzden çoğu zaman kendime ek yemek yaparım zaten ama herhangi bir isi yokken zamanını boş geçirirken yemek yapmayı bu kadar büyütmesine anlam veremiyorum.
Maalesef buna yanaşmıyor bir kere söylediğimde senin Alman lazım diye sert bir tepki almıştım.
Valla bu durumlar kendi kendine geçebilen şeyler değil tedaviden başka da bir çaresi yok o zaman kabullenmeniz gerekir. Önce siz gidip bı randevu alın durumu anlatın anneniz muhtemelen menepoza girmiştir diye düşünüyorum. Malum menepoza vs tüm hormonlar değişiyor psikoloji değişiyor belki sadece vitamin eksikliği bile olabilir. Yani tüm bu yasadiklarinizi nedeni basit olabilirVe empati kurabilen birisi, teşekkür ederim
Karnını doyurmak, bakımını saglamak görevim bunun için bir beklentim yok aramızda lafı olmaz ama sürekli kavga cikarmasina, en ufak sebepten çatmasina, abime krallar gibi davranıp bana çifte standart uygulamasına dayanamıyorum artık. Yemek konusunu büyütenler olmuş halbuki ben vejetaryenim o yuzden çoğu zaman kendime ek yemek yaparım zaten ama herhangi bir isi yokken zamanını boş geçirirken yemek yapmayı bu kadar büyütmesine anlam veremiyorum.
Maalesef buna yanaşmıyor bir kere söylediğimde senin Alman lazım diye sert bir tepki almıştım.
Ev hanımlarına ait olmadığının farkına varmışta hayatın müşterek olduğunun farkına varamamış işte sıkınti orada. Catisma da tam olarak böyle basliyor. Hosuna gitmeyen bir şey görse bağırıp çağırmasiyla başlıyor ben de bu yaşta azarlanmayi kendime yediremediğim için ister istemez karşılık veriyorum ve olay büyüyor. Sadece benimle değil babamla da tartisiyor surekli. Eve akşamdan aksama geliyoruz zaten sanırım birazcık anlayişu hakediyoruzhah işte anneniz farkına varmış ama işinize gelmiyor..
çatışma neyden çıkıyor?
kadının evle ilgilenmemesinden mi?
Dün beraber bir yemek yapacaktık mesela benim sevdiğim bir yemekti. Sonra küçücük bir sebepten tartıştık yemek malzemelerini yerine bıraktı haketmiyorsun diye bağırdı. Sorun yemeğe ayıracağı vakitte değilmiş yani.Bence yapması gerekiyor yemek, anne ya sonuçta onun düşünmesi lazım. Siz 8 saat çalışıyorsunuz o da 1 saatini bi çorba bir pilava ayırsın çok zor değil yani. İstisani zamanlar olur haftada 1-2 der yapasım yok siz bana yapın ya da ısmarlayın ama kusura bakmasın ailede her insanın bir sorumluluğu olmalı. O zaman siz de işe gitmeyin yatın evde.
izin gunum hafta sonuna denk geldiği için çoğu sağlik problemlerimi aksattim insallah annemi ikna edebilirim de o gitmeyi düşünür.Valla bu durumlar kendi kendine geçebilen şeyler değil tedaviden başka da bir çaresi yok o zaman kabullenmeniz gerekir. Önce siz gidip bı randevu alın durumu anlatın anneniz muhtemelen menepoza girmiştir diye düşünüyorum. Malum menepoza vs tüm hormonlar değişiyor psikoloji değişiyor belki sadece vitamin eksikliği bile olabilir. Yani tüm bu yasadiklarinizi nedeni basit olabilir
Anneniz önceden nasıldı ? Açıkçası ben ev işleri noktasına pek takilmiyorum ama eşiyle yatağı ayırması sürekli huzursuzluk çıkarması vs bunlara sizin anlattiginiz kadarıyla baktığımda öyle düşündüm . Siz randevu alın gidin anlatın durumu doktor hem tavsiye verir hem de belki annenizi ikna edebileceğiniz bi yol soylerDün beraber bir yemek yapacaktık mesela benim sevdiğim bir yemekti. Sonra küçücük bir sebepten tartıştık yemek malzemelerini yerine bıraktı haketmiyorsun diye bağırdı. Sorun yemeğe ayıracağı vakitte değilmiş yani.
izin gunum hafta sonuna denk geldiği için çoğu sağlik problemlerimi aksattim insallah annemi ikna edebilirim de o gitmeyi düşünür.
hmm olabilir aslinda haftaya bakayım gidebilirim o zaman inşallah :)Anneniz önceden nasıldı ? Açıkçası ben ev işleri noktasına pek takilmiyorum ama eşiyle yatağı ayırması sürekli huzursuzluk çıkarması vs bunlara sizin anlattiginiz kadarıyla baktığımda öyle düşündüm . Siz randevu alın gidin anlatın durumu doktor hem tavsiye verir hem de belki annenizi ikna edebileceğiniz bi yol soyler
Ben de işten yorgun gelince ve zamanımı kitaba, filme, aileme/arkadaşlarıma ayırmak istedigimde o bana canın sağ olsun demiyor ama onu ne yapacağız hatta tepkisi de epey sert oluyor. Ben yemek bulamayınca o tepkiyi vermiyorum mesela zaten vejetaryen olduğum için çoğu zaman kendime ek yemek yapıyorum.Yapsa güzel olabilir ama istemiyorsa yapmaz , olay son derece basit aslında.
Canın sağolun annecim diyemiyorsanız bence buradaki esas bencillik sizde.
Ayrıntı versem uzar gider zaten neye çattiğini da anlayamıyorum. Canı sıkkın oluyor, bir şeye sinirleniyor sınırını çıkardığı kişi ben ve babam oluyoruz genelde. Yemek ve gezmeye gelince bizim evde herkesin bir sorumluluğu var biz eve giderken yemeğin hazır olduğunu varsayarak gidiyoruz o yüzden disardan birşey almıyoruz ama eve gidiyoruz annem evde yok nereye gittiğini haber vermemiş aradığımizda da çoğu zaman açmıyor. Böyle durumlarda onceden haber vermeli ki bizde ona göre davranalim. Ben eve geç gitsem haber veriyorum mesela.kita "noram, post: 58655249, member: 794757"]Ben annenizi diktatör görmedim açıkçası. Kadını suçladığınız şeyler, istediği zaman gezmek, yemek yapmamak ve agresif olması. Anneniz bana yorgun gibi geldi ve siz de hep anlayış bekliyorsunuz gibi sanki. Ben şu an hamileyim, işten eve gidince eşimle birlikte giriyoruz mesela mutfağa. Yemek olayını suçlar gibi yazmanız sizi tamamen haksız yapıyor, kusura bakmayın. Herkese çatıyor deyip, kestirip atmışsınız, hangi konularda ne diye çatıyor mesela ayrıntı vermemişsiniz. Ayrıntı verdiğiniz konularda ise haklı değilsiniz, gezmek, yemek vs.
Hareketleri can sıkıcı kesinlikle ama diktatör değil de derdi varmış gibi kadının. Hep mi böyleydi peki? Sonradan mı böyle oldu?Ayrıntı versem uzar gider zaten neye çattiğini da anlayamıyorum. Canı sıkkın oluyor, bir şeye sinirleniyor sınırını çıkardığı kişi ben ve babam oluyoruz genelde. Yemek ve gezmeye gelince bizim evde herkesin bir sorumluluğu var biz eve giderken yemeğin hazır olduğunu varsayarak gidiyoruz o yüzden disardan birşey almıyoruz ama eve gidiyoruz annem evde yok nereye gittiğini haber vermemiş aradığımizda da çoğu zaman açmıyor. Böyle durumlarda onceden haber vermeli ki bizde ona göre davranalim. Ben eve geç gitsem haber veriyorum mesela.
Derdim yemek değil emin olun bunun için anneme tek bir şey söylemiş değilim ama kendi açımdan değil de babamın açısından düşündüğümde nasilki babam çalışmakla Yükümlüyse annemde sağlığı elverişli olduğu sürece en azindan yemeğe el atmali ki herkesin işi kolaylaşsin. Biz buna bir ucundan tutmak diyoruz, zorunluluk ya da başka birşey değil. Kaldı ki annemin derdi sadece yemek değil. Evde sürekli çatışma var hem de sebepsiz yere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?