Annemin drama queenliği

  • Konu Sahibi Konu Sahibi Unus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ohooo calisma hayatinda basina daha neler gelecek daha dur, bu kadar minnos olursan hiçbir yerde çalisamazsin. Insan beşer şaşar olmus bir hata cok dusunup kendine zindan etme. Burdan istifa etsen yeni yerinde herkes cok iyi olmayacak, is hayati boyledir cevval olman lazim.
 
Siz daha drama queen geldiniz bana
Biri benim dedikodumu yapıyor diye istifa etmezdim yani

Dedikodum yapılıyor diye değil bu konuda duyarlı davranması gereken kısımken anlık panikle doğru değerlendirme yapamamam sonucunda bomboş vakaya ambulans çağırdığım için kendimi kötü hissettim. Öncesinde zatem sorumlu doktorla yaşadığımız bir gerginlik vardı. Üstüne bu da gelince iyi hissetmedim
 
Konu sahibi için iş arkadaşlarının düşünceleri>> annesinin sağlığı. Annem sağlıklıymış beyin kanaması falan yokmuş diye sevinmekten paramediğe sinirlenmezdim bile

Hayır tabi ki annemin sağlığı her şeyden daha önemli. Çok şükür bir şey çıkmadı. Boşu boşuna ambulans çağırdığım içim kendimi kötü hissettiğimi anlamak bu kadar zor olmamalı. Paramediğin mesajını aynısını ben de yaptığım için üzücü buldum. Sinirlendim. Haklı gördüğüm işin hazmedemedim. Daha nasıl ifade edebilirim bilmiyorum
 
Öncelikle işiniz hayırlı olsun. Annenize de geçmiş olsun.
Kesinlikle istifa etmeyin. 112 çok ama çok kalabalık bir alan. Saha görevlileri, çağrı alanı.. bir sürü kişi. Bu olay olduktan bir saat sonra başka birinin başka bir şeyi olmuştur bile. Unutulur dert etmeyin.
Paramedik görevlisi zaten mesajı silmiş, o da hatasının farkında yani bu nedenle yüzünüze bir şey diyemez.
 
Paramedik sizden çok utanmıştır şuan sıkmayın canınızı.

Bir de böyle durumlarda tedbirli olmak, önemsemeyip geç kalmaktan daha iyi bana göre.
Utanacağı şeyi gruba yazmasaydı o zaman. Ne kadar çirkin dedikoducu bir tip. Ben olsam yüzleşirdim yani, yüzüme söyle ne söyleyeceksen diye.
 
Haklı olabilirsiniz. Olayı az önce yazdığım için çok doğru değerlendiremiyor olabilirim şu an.
her yerde her meslekte maalesef koyu dedikoducular var
panik yapıp duygularınızla hareket edip (anneniz ve insan olduğunuz için) öyle söylemiş olabilirsiniz

o hadsizin lafına bakıp istifa etmek de nedir doktorum

o densize haddini net bildirin ama
annenize geçmiş olsun
 
Anneniz ambulansa yürüdüyse arabaya da pekala yürürdü. Ki zaten yanında eğitimli biri (siz)var. Alelade biri değilsiniz siz. Huyunu da biliyorsunuz bence hadi anne binip gidelim hemen diyip hastaneye kendiniz götürebilirdiniz.
Boşuna ambulans işgal edilmiş.
Ha bu istifa edeceğim gerekçesi olamaz zira herkes hata yapabilir.
 
şimdi sen doktorsun, o mesajı yazan kişi doktor değil, parademik, doğru mudur?

ben olsam o mesaja, "sen o paramedik halinle bana laf mı sokuyorsun kendince? önce doktor ol sonra doktorun işine karış" yazarım umurumda da olmaz.
 
Zaten ambulans doktorusunuz durumu da yanlısı da biliyorsunuz, ambulans meşgul edilmiş ama anneniz panik yaptırmış size arabayla gidebilirsiniz, şimdi bunu unutun iş yerinde doğru olanı da yapsanız arkanızdan dedikodu yapılacak bunu onleyemezsiniz, eğer sorumlunuz size birşey derse hatali bile olsanız dik durun,kendinizi savunun ezilmeyin karşısında ... o dedikodu yapanda utanmistir eminim ama mesafenizi koruyun öyle insanlarla
 
Çok kötü bir tecrübe oldu. Utanç gecemdi resmen. BEN BAŞ AĞRISI İÇİN AMBULANS ÇAĞIRDIM. Fahrettin koca diplomamı yırtsa yeridir
dr hanim tecrubesiz oldugunuz icin mi boyle konusuyorsunuz anlamadim ama 112 komuta merkezinde doktorluk yapmis biri olarak soyleyeyim; bi insani aglatacak derecede siddetli basagrisi tarifleyen hastaya ambulans cikarmayacak babayigit bi dr yoktur emin olun. Boylesine siddetli bir basagrisinda kanama suphesini kimse ekarte edemez. Yeri geldiginde basit bi kabizliga bile (supheniz varsa) aman bagirsak dugumlenmesi olmasin diye ambulans cikarabiliyorsunuz, hasta adina risk almamak icin. Burda ambulansi gereksiz cagirmamissiniz, kurallara gayet uygun olarak gelmis. Boyle basit bisey icin istifa dusunmeniz meslektasiniz olarak beni uzdu. Ayrica o paramedik arkadasa da mesajini gordugunuzu yaptiginin etik olmadigini bildirin lutfen. Anlattiginiz olayda gordugum tek rezillik onun.
 

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Ama üzülmeyin. Belki ilgili kişilerle sonradan konuşabilirsiniz de. Ama takmayın kafaya. İnsanın annesi söz konusu olunca mantıklı dusunememesi de normal bir şey.
 
Herkes öyle gereksiz ve sacmasapan şikayetler için ambulans çağıriyor ki,bir kere de sizin için gelmiş olsun o ambulans ne olacak.Takmayin kafanıza,size de tecrübe olmuş.
 
Milyonda bir böyle bir risk varsa tedbirli davranman suç mu? Gerekeni yapmışsın. O arkadaşın mesajına da sen kendi işine bak diye cevap verseydin daha iyi olurmuş.
 
doktor değilim ama panik atak olarak beyin kanaması geçirdim. o kadar birebir aynıydı ki. ilk kez yaşadım. gece su içmeye kalkmıştım. elim ayağım tutmadı yere süründüm. öncesinde ishal durumu da oldu ve yüzüme baktığımda yeşil sarı arası bişiydi. adam akıllı temizlenemeden kalktım, sonrasında yerde süründüm ayağa kalkamadım. eşime ambulans çağır dedim çağırmadı. ben son dakikalarımı geçirdiğimi düşündüm. beni zorla yürüttü uzakta park ettiğimiz arabaya. bana panik atak geçirdiğimi söyledi. anladığını söyledi. bense yanıldığını düşünüyordum ama o an bişi yapamadım kendimde değildim. bana kalsa çocuklarıma veda edemeden bilincimi kaybetmek üzereydim

yani o kadar gerçekti ki asla izahını yapamam. psikolojik hastalıklar da hastalık. bir ambulans ancak şaka amaçlı çağrılırsa boşa işgaldir bence. yanımda eşim olmasa ben o durumunun ayrımına varamazdım mesela. ki telefonu elime alacak halim yoktu ama çağırabilsem ambulans çağırırdım.

komşumuz kalp krizi geçirdi. öncesinde sabahtan beri rahatsızmış ama gerek yok diye diye gitmemiş doktora. soğuk algınlığı vs gibi başlamış. yani terleme vs ile başlayınca ayırt edememiş herhalde. vefat etti adam.

bazı durumlarda da basit başlıyor birden fenalaşıyor. anneniz anksiyeteden de böyle yapmış olabilir ama ya gerçekten 1 dakika sonra durumu daha şiddetlenseydi. ben olsam risk almazdım. abarttı desinler ama annem sağlıklı olsun.
 
Yerinizde olsam tüm öfkem paramedik arkadasa olur. Umarim cevabını verirsiniz
 
Paramedik arkadaş etik davranmamış kusura bakmasın.

MR Tomo çekildikten, sorun olmadığını gördükten sonra konuşmak kolay.

Size başıma gelen olayı anlatayım:

Ayak bileğimin üstüne sert düştükten sonra ben eve kadar 1.5 kmlik yolu yürümekten son anda vazgeçtim, kaç kat merdiveni de takır takır çıktım.

Taksiye binip desteksiz acil servise de bir güzel yürüdüm. Akrabalar ısrar ediyor röntgen çektirelim diye.

Sonuç sol ayak bilekte net kırık, birçok tendon da yırtılmanın eşiğine gelmiş.

Yine açık kırıklı kolla (kol katlanmak üzere, arkadaş bir arada tutuyor) doktora rahat gidip bir de sohbet eden var.

Sizde yine anneniz başım ağrıyor demiş, sakın istifa falan etmeyi düşünmeyin.
 

Yalnız sorun olmadığı tetkiklerden sonra belli oldu. Acildeki doktor kanama düşünmese bu tetkikleri istemezdi, Allah korusun kanama çıksa paramedik arkadaş böyle rahat konuşabilecek miydi?

Bir hastanın günlerce problemi vardır, bekleyip bekleyip keyif için ambulans çağırır, anlarım. Ancak düşme vakası yaşayıp da ağrıya dayanamayan bir vakada kendinizi üzmenize hiç gerek yok.

Bir de siz de biliyorsunuz belirtiler en başta görülmeyebilir. Hafif kanama olur, ilk başta sorun yokken iki saat sonra zorlamaya başlar.

Yine ağır grip diye gelip, doktor ofisinde geçirdiği 1-2 saat içinde klasik menenjit boyun tutulmaları yaşayan hasta biliyorum, hastanede oturup belinden su alındı emin olmak için. Hasta grip diye evine gitse akşam acile yatacaktı.
 
dedikodu yapan hatalı... alerjik astım hastasıyım. normalde ambulans çağırmayız ama hastaneye götürecek yanımda eşlik edecek kişi bulamadığımda yanımdakilerin ambulans çağırdığı oldu... hiç biride taksi tut git demedi. gayette güzel ilgilendiler.

birdahakine daha dikkatli olursunuz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…