Annemin evlât ayırması...

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.488
408
Hayırlı geceler arkadaşlar...
Icimi sizlatan şeyleri burda paylaşmak istiyorum çünkü kimsem yok derdimi anlatacak yada anlayacak...
Ben 8 yıllık evliyim kardeşim 3 yıllık evli..
5 yıldır çocuk istememe rağmen malesef olmadı...
2 negatif tüp bebek deneyimim var..
Yakında 3. Tedavime başlıyorum nasipse..
Dün kardeşim hamile olduğunu açıkladı bütün aile çok mutlu oldu.. annem de bi akrabamız doğum yaparken 2 yıl önce demişki ISSIZZ a dua et onunda bebeği olsun inşallah..
Bu akraba da bunu kardeşime söylemiş annen sana değilde ablana dua istedi diye...
Dün kardeşim beni odaya çağırdı abla ben hamileyim buda kalp atışı diyip yıllardır tek hayalim olan ultrason da kalp atışını gösterdi..
Hayırlı olsun allah kucağına almayı nasip etsin inşallah dedim sağol dedi...
Bak gördün mü annemin duası değil benim duam kabul oldu dedi.. ne diyorsun sen dedim..
Annem 2 yıl önce sana dua istemiş ama bak ben hamileyim dedi...
Yüzüne baktım sadece gözlerim doldu...
2 negatif tüp bebegimi biliyor yıllardır çektiğim acıyı negatif aldığımda nasıl üzüntü den mahfoldugumu biliyor...
Hic cevap vermedim öylece baktım suratına..
Çok aşırı mutlu ablam acılı diyip hiç empati yapmiyo eşine süpriz yapmış baba oluyorsun diye pankart açtırmış... hepsini gösterdi..
Her gün aile whatup olan yere foto atiyor..
Benmi çok alınganım yada kötü dönemde olduğum için mi böyleyim bilmiyorum...
Kafam allak bullak... sadece biraz empati yapmasını isterdim içi yanan bir tüp bebek annesi olarak...
Boğazım düğüm düğüm icim çok acıyor...
Özellikle tüp bebek anneleri sizin düşünceleriniz çok önemli benim için normal mi böyle tepki vermem kardeşim adına sevindim ama kendi adıma çok üzgünüm...
Her hamilelik haberi beni kahrediyor...

Kardeşiniz size karşı bir karın ağrısı bir öfkesi yoksa densizlik etmiş . Hayat bu kimin ne olacağı ne yaşayacağı belli olmaz da anneniz nerede evlat ayırımı yapmış onu göremedim...
Siz daha büyüksünüz daha önce evlisiniz size dua istemesi gayet normal

Başına gelmeyen anlamıyor. Ayrıca iki yıl önce sen altı yıllık evliymişsin kardeşin bir yıl, onun ki çok yeni diye, doğal olarak sana dua istemiş. Belli ki kardeşin cahil, empati duygusundan yoksun. Boşver istediği gibi şovunu yapsın Allah büyük. Benimde yıllardır bebeğim yok. Bu acıyı yaşamayan bilmiyor Allah isteyen herkese versin.

Kardeşiniz çok boş beleş biri. Ailecek oturduğunuzda sorun sıkıntısını, kardeş dediğin destek olmalı, seni kıskanacak değilim bu durumda ama bunu söyleyişin ne kadar gereksiz, cahilce vs diye. Demek ki içten içe hep kıskanmış sizi, bir de hırs yapmış hamile kalıp size göstermek ve bunları söylemek için. Siz meşgul edin kendinizi, çocuk için de strese girip kendinize olmayacak demeyin. İnşallah Allah’ın izini ile olur...

Gercekten buyuk ayip etmis ben olsam bende kahrolurdum cok zoruma giderdi.Kardesinizi en iyi siz bilirsiniz patavatsız biriyse eger ona gore normal gelmistir.

Söyledigi şey çok ama çok sacma burda bozulmaniz gereken sey tam olarak o söyledigi şey ne demek annem sana dua istedi ama ben hamile kaldim demek...!
Diger konular icin evet cok haklisin bunlar gecicek demek isterdim gecicek ama sen hamile kalinca gecicek. Unutucaksin herşeyi. Ama birdaha hicbir zamn hamile kalamayan cocugu olamayan bir insani uzmemeyi ogreneceksin. Temkinli yaklasacaksin diyeceksin ki bende yasadim baskasi yasamasin. Hamileligini insanlarin gozune sokmamayi ogreneceksin. Yani hayat bize birseyleri vermiyorken , birseyleri ogretiyor. Mesela kizkardesin gibi olmamayi sana hayat vermeyerek ogretiyor. Bu demek degilki vermicek illaki verecek. Ama sen muhtesem bir anne olacaksin... ben buna canı gönülden inaniyorum.
Bizler bisey isteyince ve olmayinca hemen umutsuzluga kapiliyoruz asla kapilmamak lazim.
Cunku dogru zaman ne zamansa o zaman olacak.
Mesela senin cocugun olsa kizkardesinin bu yüzunü goremeyecektin belkide. Ama gormus oldun. Bende hamile kalaamadigim o 5 senede gordum insanlarin yuzunu uzaklastim iyiki hamile kalamamisim yoksa insanlarin bu yuzunu goremeyecektim bile dedim.
Aslaaaa.! Ama asla umutsuzluga düşme tedavini ol güzelce. Kimseye surecten bahsetmek zorunda degilsin. Allahim hayirli zamanda hayirli evlat versin sana tup bebegin icin cok sevindim denemekten asla vazgecme. Olmadimi bidaha dene. Olacak.! Olacak.! Başka yolu yok bunun. Mis kokulu bebegin seni bekliyor annesi dogru zamani bekliyor. Uzme sakin kendini

Gercekten buyuk ayip etmis ben olsam bende kahrolurdum cok zoruma giderdi.Kardesinizi en iyi siz bilirsiniz patavatsız biriyse eger ona gore normal gelmistir.

Çok kırıldım çok içim acıyor... boğazım düğüm düğüm aglamamak için kendimi zor tutuyorum.. allaha sığınıyorum o görüyor o biliyor...
Içten içe benden önce kendi hamile kalmayı beklemiş resmen 2 yıl o cümleyi saklamış..
Kimseye güvenim kalmadı çok kırgınım...
Bide sürekli foto paylasiyor yakında tedavi ye gireceğimi biliyor iyice stres e sokuyor beni..

Ben kardeşiniz yerinizde olsam ‘sana ilk tecrübe teyzeliği tattıracağım ki anneliğin ustalık eserin olacak, yeğenime tüm bilgi ve deneyimimizle pervane olacağız’ gibi durumu sempatikleştiren bir cümle söylerdim.
Ve en önemlisi ablamın durumunu bilirken, hamile kalsam inanın ağlardım, keşke önce ona olsaydı diye.
Kardeşiniz söylediği cümle ile insanlığını belli etmiş.
Ayrıca daha bismillah, Allah korusun da dünya hali her an her şey olabilir, veren Allah alan da Allah.
Bu bilinçle yaşamak lazım.

Aglamaaa benim içim acidı burda lutfen aglamaaa. Lutfen seni uzenleri cikar hayatindan. Stresten uzak dur yapma bunu kendine kuzum. Hersey geciyor inan bana yeri geliyor bu gunleri unutuyorsun yeri geliyor o kisiyi affediyorsun. Cik o gruptan engelle fotolari gorme sana firsat sunmuş resmen o konuşmayi yaparak. Uzaklaş ondan tedavinden pozitifi gorene kadar uzaklaş. Kimse seni yadirgamaz kimse sana neden diye sormaz. Neden diye sorana bile aciklama yapma lutfen kendini üzme.

Kendisine bunu söyleyip odadan çıktım zaten..
Veren ALLAH alan ALLAH...
Sustu sadece.. ama şimdi ısrarla foto paylaşıp duruyo.. Hic empatisi yok.. ınsanoğlu ne değişik birşey.. bencil.. hicmi insan demezki yıllardır acı çekiyor bu kadın.. Hic beklemezdim ondan böyle bişey.. basimdan kaynar su indi sanki...

Çok teşekkür ederim canım arkadaşım.. destegin için sağol.. elimden geldiğince uzak kalmaya çalışacağım ama aileden olunca kolay olmuyor.. RABBİM inşallah benimde tez zamanda yüzümü güldürsün bu sınavı yaşayan herkesin de inşallah kucağımızi doldursun...

Aminnnn sen bu dunyaya sadece cocuk getirmek icin gelmedin bunu unutma. Hayatta tek amaci bu olanlara da sakin boynunu bükme...

sus ve bekle arkadaşım. kabağın da bir sahibi var.

Öyle yapacağım canım..
Sadece veren allah alan allah dedim çıktım gittim.. ama içime öküz oturdu sanki eşim anlayacak diye aglayamiyorumda allah yardımcım olsun beni zor zamanlar bekliyor Her şeyi gözüme gözüme sokacak anlaşılan...

2 evladım var, ablam bekar bir kadın.
Bu dünyada gözüm kapalı çocuklarımı sadece ablama emanet edebilirim, kocama bile etmem.
Ablam benim kadar bilgisi olmasa da vitaminli yemekler yapamasa da bilirim ki ben kadar canı yanar tırnağı kopsa çocuklarımın.

Abla kardeş candır, diyorum ya çocuklarım var ama ne onlardan ne ablamdan geçemem.
Allah tez zamanda isteyen herkese sağlıklı bebekler nasip etsin, her isteyen bir mucizeye açsın gözünü inşallah.

Bulunduk gibi olmus kardrsin çocuğuna acidim şu an üzülme lütfen, seninde vaktin vardır cok tanıdığım var tüp bebek deneyip deneyip beklemedikleri bir an kendiliğinden hamile kalan. Ama kardesin çok ayıp yapmış.

Bu kadın bilmiyor mu ki yolun başında, bebeğine bir şey olsa senin yüzünden oldu da der kesin... üzülmemek zor haklısın, sadece ilahi adalete sığın mutlaka bir yerde tecelli edecek...

sen cok alingansin. o cok dusuncesiz. cok kizdim. 7 kat el olsa dusunurum boyle bir seyi de yaninda sevincle paylasmam. salla kafani gec yavrum sen. allah en kisa zamanda sana da nasip etsin insallah. ben ediyorum senin icin dua.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…