Annemin evlât ayırması...

benim aynı günlerde hamile olduğumuzu öğrendiğim arkadaşım bebeğini kaybetti, ben onun acısını o kadar derinden hissettim ki ona ne bebek heyecanımı anlatıyorum, ne kızıma aldığım şeyleri gösteriyorum. ablanız densizlik etmiş. sizde en hayırlı zamanda hamile kalıp sağlıkla doğum yaparsınız inşallah

Kardeşinin kalbi mi kötü yoksa kinle mi dolmuş içi bilemem ama söyledikleri yenilir yutulur cinsten değil. Ben olsaydım bir şoka girer sonra kardeş hamile falan dinlemez kırılacağı yerden ciddi kırardım. Çok sinirlendim. Sanırım o da çocuk istiyordu ve büyük olasılıkla her gelen bu konuda senin üzerine düştüğü için içerlenip kinlenmiş, öfkelenmiş ve gücü sana yetmiş. Her ne olursa olsun ben ablamı asla bu şekilde incitmezdim. Ablamı bırak kimseyi böyle bir yerden vurmazdım.

hiç ince düşünceli değilmiş kardeşiniz
buldumcuk gibi
sizde yorum falan yapmayın attığı resimlere vs

o değil de anneniz hiç mi kulağını bükmüyor bunun
ablan üzülür vs diye

bu arada yazdığınız ilk yoruma istinaden anneniz nerde ayrım yapmış?

Allahim neyin resmini paylasiyor acaba,ben anneme bile 5.5 aylikken soylemistim bebegimi,ayni kiyafetlerimi giyiyordum hala, anlamamisti.
Allah sana cift cift versin insallah,kim olsa yaralanir haklisin.

Annenizin sizin icin dua istemesi tabiki cok normal o tarihlerde kardeşiniz yeni evlenmis zamanlari.
Annemde babama torunun geliyor diyince babam benim ismimi vermis mesela insallah x tendir haber diye neden çünkü istedigimiz tahmin ediliyordu bikac sene olmustu evleneli, ablam yeni evlenmisti diger ablamin zaten cocuklari vardi. Ne var ki bunda kardesiniz bosuna alinmis.
Tup bebek annesi degilim sebepsiz olarak 18 ay sonra hamile kalabilmistim ogluma o 18 ay bile beni nasil uzmustu Allahim size yardim etsin ve tum bebek hasreti cekenlere
O donemlerde birinin hamilelik haberini aldigimda onun icin tabiki seviniyordum ama kendim için üzülüyordum buda gayet normal, insani bence

"Bu akraba da bunu kardeşime söylemiş " başta bu akraba herkimse iyi halt etmiş iki kardeşin mi arasını açma çabası? Anne ve kızların mı arasını açıyor? Ne saçma sapan bi durum ? Kardeşinizin de bu nosnormal dua olayını abartıp içinde saklayıp gün gelip patlatması ????Çok yanlış. Lütfen konuyu kardeşinizle konuşun, akrabayı da görünce dile getirin ne amaçla yapmış merak ettim

işte bunu ona diyin ki içiniz daha fazla acımasın

ailenin içine bomba mı atsınkardeşine özel olarak desin ben çok kırıldım sen neden böyle söyledin? bir duayı bana çok mu gördün diye?

Bence başlık yanlış olmuş. Annemin evlat ayırması değil, kardeşimin öküzlüğü olmalıymış kusura bakmayın.

Annenizin ona değil size dua istemesinin evlat ayırmakla alakası yok. Evlilikleriniz arasında 5 yıl var az buz değil. Bir gram dahi beyni olan anlar yani bu durumu.

Kardeşinize cidden çok sinirlendim.

Ahhh ıssız...Kardeşinin gerçekten kalbi kötü. Kadinin kadina yaptigi derler ya tam olarak bu.Ama senin uzulmemen ve kafana şu surec de hicbirseyi takmaman lazim. Çok değil yakın zamanda seninde güzel haberini alacağız arkadaşım. Unutma sen sabır gösterdikçe mükafatını çok güzel alacaksın...Kardeşinin yaptıklarını da gören var.

Bu insanlar evlenecek kadar cahil değil ama dan dun konuşacak kadar cahil öyle mi. Kabul etmiyorum bunu, okuduğum yerden sinir oldum. Aranızdaki ilişkiyi bilmiyorum konu sahibi ama ne olursa olsun söylenmeyecek sözler bunlar. Ben konuda annenizin evlat ayırması gibi birşey göremedim. Aleyhinize ya da lehinize. O an belirli tıbbi bir sorunu olan evladı için toplumda genel bir inanış olan doğum yapacak kadının duası kabul olura uygun bir istek yapmış. Bu diğer kızımın çocuğu olmasın demek değil ki kardeşiniz de buna alınmış olsun. Hamilelik haberleri de sizi kahretmesin, Allahın hazinesi geniştir, kimse kimsenin kısmetini almaz. Siz kalbinizi temiz tutmaya devam edin. Çareleri tüketmeyin, moralinizi yüksek tutun.en güzel zamanda en hayırlı şekilde evladınız olur inş. Tüm isteyenlere. Bu arada herkesin çocuğu olur, ama o doğacak bebeği büyütürken mayasına biraz insanlık, merhamet, vicdan gibi özellikler koymak lazım. Dünyaya insan değil bu niteliklere sahip insanlar lazım.

Kardeşiniz büyük kalp kırmış. Taze bir anne adayı olarak anne olmak isteyen ablasını incitmiş.Vicdani olan ablasini birak yedi kat yabanciya yapmaz bunu. Bu yaptığı karnındaki günaydından çıkmaz umarım.

Son düzenleme:
Annenin evlat ayırdığına dair bişey göremedim ben kadın dua istemiş ayrımcılık ne alaka kardeşine gelince patavatsız artık ne düşünerek o şekilde konuştu bilmiyorum kıskandırır gibi

Rabbim tüm dileyenlere evlat versin kardeşiniz ne oldum delisi olmuş Bunu bu zamana kadar içinde tutana kada dar Annenize söylledw idi bunda sizin suçunuz yok ki annenizin dua istemesini ve de dua istenilen bunu gelip söylenir mi bu şekilde .Birde gelin ata binmiş ya nasip denmiş Allah korusun düşüğü erkn doğumu var doğunca kayıbı rabbim yaşatmsın Veren Allah alan Allh bize emanet hepsi bu kadar böbürlenilmez ya doğurmakta iş değil çiçekler bile ürürüyor mesela insan olmak İyiler mutlaka kazanır unutmayın muhakkak sizde evlat sahibi olursunuz inşallah Üzülmeyin evlat sahibi olmak isteyen arkadaşım Hamileliğni ondan gizleyenlere daha çok üzülüyordu ailemde bile önce ona söyledim Yani kalp kırmamaya bakıyor Allah Kardeşinize vicdan versin

Hamilelik haberine üzülmeyin, üzüntü ve stres sizi hep biraz geriye atar.

Siz de biliyorsunuz ki bunun en büyük tedavisi hiç düşünmemeye çalışmak.

Kardeşiniz kaç yaşında, Nasıl bir kalbe sahip böyle aklım almadı. Insan düşmanına söyleyemez böyle.

Baslikla tamamen alakasız yazdığınız. Anneniz evlat ayirmamis ki , Sizin tedavi sureciniz ve evlilik süreniz kardesinizden uzun , Bu yüzden size dua istemiş.

Bu dua istediği kişi gerçekten kardeşinizin dediği gibi söylediyse çok ayıp etmiş. Ancak bana göre kardeşiniz o şekilde algilamis.

Anneniz evlat ayirmiyor ki 2 yil önce kardesiniz yeni evliymiş onların daha olur demistir. Siz 6 yillik evlilige rağmen cocugunuz olmamış. Yani bence cok normal akrabanız da nasıl yansittiysa kardeşinizin aklına olmayan bir şey sokmuş. Kardesiniz de ksndince kinlenmiş ama onu da sevincini mutluluğunu paylaştığı icin yargılayamayız

Cok haklisiniz yanliz baslik olmamis , anneniz evlat ayirmakis ki , kadinin niye günahını aldiniz anlamadim
Kardesinizi de allaha havale edip mesafe koyun araniza , kotu bir insan hem de cok kotu bir insan

Kardeşin bomboş biri.
Hamile kalmayı marifet sanıyor. Bunun için seninle sidik yarıştırıyor. Ama unutma ki marifet hamile kalmak değil anne olabilmekte. Senin ondan daha iyi anne olacağına eminim. Sadece miniğinin sana gelme zamanı gelmedi o kadar.

Eşine baba oluyorsun diye pankart açtıran görgüsüzlükte birinin empati yoksunu olması çok şaşırtıcı değil aslında.

Anneniz evlat ayrımı yapmamış, 2 yıl önce kardeşiniz 1 yıllık evliymis henüz ama siz çocuk için tedavi görmüşsünüz, sizin için dua istemesi çok normal.

Kardeşiniz kalbi kötü, muhtemelen hamileliğini de sizin gözünüze soka soka yaşayacak, şimdiden fotoğraf paylaştığına göre.

Kendinizi düşünerek bir süreçte en aza indirin görüşmelerinizi kardeşinizle.

Tez vakitte size de nasip olsun sağlıklı bir evlat.

Başlıkla içerik uyumsuz olmuş.annenizin size dua istemesi normal.onlar daha yeni evliymiş sizin çocuk olmamış.kardeşiniz normal değil ve böyle kardeş olacaksa hiç olmasın daha iyi.daha fazla canınızı sıkmadan mesafe koyun bence.çocuğu gösteriş yapma aracı olarak kullanan çocuk yapmayı da marifet sanan insanlardan nefret ediyorum.Allah size çok hayırlı evlatlar nasip etsin.tez zamanda inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…