Annemin hamile olduğunu öğrenmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi scbc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İçten içe kardeşinin engelli doğmasını düşünmek nasıl bir kıskançlık, nasıl bir niyet nasıl bir fesatlık anlamadım. İnşallah etrafımızdaki insanlardan biri değildir konu sahibi, muhatap olduğumuza üzülürüm.

Ulaan anne inşallah bu konuyu okursun da ne evlatlar var dersin. Milletin anasına hakaret ediliyor evladı beğeni atıyor, sana 4 çeşit yemek yapayım sen bana "babanın sıvıyağ fabrikası var herhalde" diyorsun.

çok afedersiniz engin bilginizle bizi aydınlatır mısınız lütfen, 40'lı yaşlardaki bir kadının anomalili bebek doğurma ihtimalinin ,''hiçbir test yaptırmadan,amniyon sıvısı incelenmeden,ultrason yapılmadan ''kürtaja koşacak kadar yüksek olduğu bilgisini nereden edindiniz?

evet yaş ilerledikçe anomali riski artıyor ama ne diye hemen kürtaj yaptırsın kadın?? bunun testleri var,metodları var. anne karnında bakılıyor ve anneye söyleniyor. anne de öyle karar veriyor.

her 40'lı kadın anomalili çocuk doğurmuyor haberiniz olsun. bu yaşlarda sağlıklı bebek dünyaya getiren çok kadın var.

yahu yok, onu kıvırmak için söyledi.

''benim derdim sağlıksız doğabilecek olması,yoksa kıskanmıyorum'' demek istedi. yani bu şekilde kıvırmak istedi,sanki derdi aslında buymuş gibi.

alakası bile yok,aklına bile gelmemiştir. tek derdi annesinin doğurmaması.

bu garez karşısında ürperdim,inşallah çevremden biri değildir.

Son düzenleme:
Yalnız o hanımefendinin engin bilgisi dediğiniz şey "Google yazıları"

Evet risk bir miktar artıyor. Ama çookk aşırı değil.
Bu durumdan yola çıkarsak 20li yaşlardaki kadınlarda doğurmasın, zira şuan gündemde olan SMA hastası bebeklerin hemen hepsinin annesinin yaşı oldukça genç. Annem kardeşimi 37 38 yaşında doğurmuş, sapasağlam. Dayımın eşi 2. çocuğunu 29 yaşında doğurdu, down sendromlu bir bebek. O zaman kimse doğurmasın yani. Saçmalıktan başka birşey değil.

Ben engelli olabileceği için üzüldüğünü zannetmiyorum, belki buraya gelip "bakın geç yaşta doğurdu, ben demiştim engelli olma ihtimalini" bile diyebilir.
Aslında sorun kendisinin hamile kalamaması, annesinin bu yaşta kalması. Kayınvalide o kadar şey söylemiş tık yok, kısır eşek demiş kulağını kapatmış. Gücü annesine yetiyor ya ondan. Gitsin kayınvalidesine desin sıkıyorsa. Birşey yapamayan kocası savunur mu acaba onu? Hiç sanmam.

''benim derdim sağlıksız doğabilecek olması,yoksa kıskanmıyorum'' demek istedi.
yok zaten sana katılıyorum sevgili Olivia, demek istediğim yukarıdaki şekilde kıvırmaya çalıştı. yani aslında derdi buymuş gibi yansıtmaya çalıştı. ama zaten ayan beyan ortada...
aynen aynen,farkındayım zaten. ondan birazcık sinirlendim ya :)

19 yaşından beri çocuk mu yapmaya çalışıyorsunuz hayatta başka amacın yok mu bu ne acele

Senim kocan da da hiç sperm olmasın sen 15 yaşında başlarsın .
Hiç sperm yoksa neden ugrastiniz spermsiz oluyor mu ki anlamadığım için soruyorum

Belki evlat edinmek sizin için daha uygun olabilir bir tanıdığımı eşinde de sperm Sorunu vardi, önce bir bebek aldılar sonra biyolojik anne gitmiş bir daha doğurup onu da terk etmiş kardesini de aldılar iki çocuklu oldular , tabi siz bilirsiniz yine de

Bizde sperm vardı kullandığımız kürler yan etki yaptı sperm sayısı 0 landı

Kaynana hazretleri evlatlığı zinhar uygun görmez.

Kendimden bahsedeyim sana 10 yıllık evliyim hiç gebe kalmadım, dedik normal yolla olmuyor tüp bebek yaptıralım niyetine girdik ama cepte paramız yok, dedik bu senede ekip biçelim Çiftçiyiz Eğer para yaparsa Tüp bebek için harcarız.. Tüp te olmazsa artık gider Yetimhaneden bebek alırız.
Konuşurken düşünürken kendiliğimden hamile kalmışım herşeyin bir vakti bir zamanı var Acele etmemelisin... Bol bol dua et hayır işle emin ol rabbim verecektir.

Senim kocan da da hiç sperm olmasın sen 15 yaşında başlarsın .
Senin kocanda sperm yoksa kv neden sana kısır eşek diyor? Ağzının payını veremeyip burada annene gücün yetiyor dimi?
Valla kimse 15 yaşında çocuk denemeye başlamaz,herkesin hayatta bir amacı var.

Kayın valide nin suratına fırlat eşinin Sprem testini Senin oğlun kısır eşek al kısır oğlunu istemiyorum desene? Elimde belge var senin oğlun kısır diye haykır bak bakalım nasıl başları öne eğiliyor dinsizin hakkından imansız gelir....

Senin kocanda sperm yoksa kv neden sana kısır eşek diyor? Ağzının payını veremeyip burada annene gücün yetiyor dimi?
Valla kimse 15 yaşında çocuk denemeye başlamaz,herkesin hayatta bir amacı var.
Dün tam bu saatler de bunun çabasindaydim soruyorum diyor ki eşimin bundan haberi yok sonra eşimin haberi var yani sperm yokluğundan
Bunu anlamadım...
aynı soruyu bende sordum dediği şu kv haberi yokmuş oğlunun durumundan yani kocaya laf gelmesin diye koruyor
Kocan nasıl sessiz kalıyor sana o laflar denirken dedim
Kocamın haberi yok dedi kv dediğinden demiyormuş yani annen bana böyle diyor diye deniyormuş

Şimdi beynin yandı dimi anlamadım dimi aynen bende

Herkes herkesten bir saklıyor bu kadar şeyi nasıl aklında tutuyor ve annesine öfkesini burda kusuyor

Aynen dizi gibi aşk entrika ihanet kötü kaynana sorumsuz anne acı çeken kadın

Beyin error verdi ya

Ama konu sahibinin düşünce yapısına sahip insanlar böyledir, kayınaileye kedi kendi ailesine aslan kesilir. Hiç şaşmaz bu. Konu sahibine hiç üzülmüyorum, tek üzüldüğün annesi. Kızının gerçek yüzünü görmüyor bile.

Sonra da kaynana kıyın kıyın yanaşıp '' Aman gızım kimselere deme, rezil oluruz; irkek adam o, altından kalkamaz. '' diye miyavlamazsa gel beni bul. Ama onu yapacak benim gibi bir deli yok. Kocalar kıymetli, hiçbirşeyi görmese de duymasa da, rahatsızlığı karısında bilmelerine göz de yumsa kıymetli.

Pek görüşmüyoruz zaten eşim üzülmesin die söylemedim huyu bu bana değil diğer gelinlerine de hep öyle

hamile kalınması istendiğinde kadında ve ya erkekte sorun olması kimsenin suçu değil. neden eşiniz ailesine sorun bende demiyor da siz sorunu üstleniyorsunuz? erkekte sorun denilince ayıp mı oluyor.millete burda din üzerinden cevap veriyorsunuz, Allah tarafından sorun eşinizdeyse bunu sır gibi saklayıp kayınvalidenizden ağır hakaret işitip susmanızı normal bulmadım. bende çocuk için tedavi görüyordum, olmadı kendi haline bıraktım isteyip olmaması nedir bilirim ona rağmen sizi anlayamadım. annemin de 9 sene çocuğu olmamış, sonra ben olmuşum. annem 9-10 yıl önce 40 yaşında tesadüfen hamile kaldı havalara uçtuk ama düşük yaptı malesef ki. doktor doktor gezmiş ve üzülmüş olmama rağmen annem gelip hamileyim dese ondan çok sevinirim herhalde. her sevincin yeri ayrıdır, kardeş sevinci de, çocuk sevinci de. arkadaşlarımın çocuğu oldu, hamileyken yine hepsinden çok sevindim. ben hamile kalamadım diye asıl benim yanımda sevinçlerini gizlerlerse üzülür ve sorunu kendimde arardım fesat bir insan mıyım da sevinmediler yanımda diye. hamile olduğunu duyan her insan, o elini karnına götürür bir kere istemsizce ve aile içinde sevinir mutlu olur, anneniz sizin yanınızda sevinmeyecekse kimin yanında sevinicek? bence boşuna bu kadar öfkeleniyorsunuz. kaç yaşında hamile kalırsa kalsın, Allah bu dünyaya ruh getirmek isterse sen de annen de bahanesiniz. bunu unutmayın. yaşınız küçük, tıpta ilerledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…