- 14 Ağustos 2014
- 7.595
- 15.359
- 248
- 37
Eşinizde azo sperm varsaErken diyorsunuz ama ben 20 yaşında tedavi görmeye başladım erken farkettik şıann 4sene oldu hala yok eğer daha geç farketseydik belki dahada zor oluşacaktı şuan enazındna ne olduğunu biliyoruz evlendim ki illa olucak
Hadi ya aynı yaştaymışız komşunuzla daha 1 yaşında bebeğim var .Annane olmak mi düşünemiyorum bile .Erken kalkan yol almış ...Öyle demeyin benim komşun 35 yaşında anneanne oluyor aklıma geldikçe tuaf oluyorum kadın ne yapsın 15 yaşında gelin olmuş
15 yaşında evlenmiş daha dogrusu ailesi evlendirmiş kızıda 18 yaşında evlendi aşk için geleceğini yaktıHadi ya aynı yaştaymışız komşunuzla daha 1 yaşında bebeğim var .Annane olmak mi düşünemiyorum bile .Erken kalkan yol almış ...
Rabbim sizi evladı olmamakla imtihan ediyor ama belli ki ders almıyorsunuz.Rabbim görüyor inşillah rabbim sizi evlatla imtihan etmez .
Siz benim icin hic kimsesiniz, ben de sizin icin. Neden tanimadigim bilmedigim birine merhamet gostermem gerekiyor? Ya da siz neden tanimadiginiz birinden merhamet bekliyorsunuz? Burdaki herkes dogrulari soyleyip insanlara yardimci olmaya calisiyor. Dogrulari duymak mi hosunuza gitmiyor? İlla kendi fikriniz desteklensin mi istiyorsunuz?
Cümlenizi tekrar okumanızı ve gerçekten kendi içinizde de olsa bundan pişmanlık duymanızı diliyorum. 4 yıldır bu yolda acı çektiğini söyleyen bir insana sizi evladı olmamakla imtihan ediyor ders almıyorsunuz gibi bir cümle ? Allahım sen koru bu kalplerden. Allah sevdiği kullarını sınarmışta deniyor ? Peygamber efendilermizde bir çok acı ızdırap kederden geçmiş ya hani.Rabbim sizi evladı olmamakla imtihan ediyor ama belli ki ders almıyorsunuz.
Anneniz sizin öz kardeşinize hamile, elbette mutlu olacak.
Ağlayıp yas mı tutacak?
Öz annenizi kıskanacak kadar psikolojiniz bozulduysa önce destek alın. Bu kafayla ve stresle çocuk süreci daha da zorlaşır sizin için.
Ben hayattaki tek gayen cocuk yapmak gibi bir sey soylemedim. İlk mesajim ben cok mutlu olurdum, insanlarin mutlu olmasinda yadirganacak bir sey yok, yas mi tutsalardi? Kivamindaydi. Bana bende merhamet olmadigini soyleyerek cikisan konu sahibi. Diger arkadaslari bilmem ama benim burada bulunma sebebim kimseyi pispislamak, empati kurmak vs degil. Sorulan soruya yardimci olmak icin cevap verip gecerim cogunlukla; cunku hayatim buradan ibaret degil hepimiz gibi. Geri kalan duygusal yaklasimlarimi gercek hayatta tanidigim, sevdigim insanlara gosteririm; cunku duygusal bir bag kurmusumdur o kisilerle. Dolayisiyla sizin dediginiz gibi merhametsiz degil, sadece objektif bir insanim. Yorumlarim, fikirlerim genel olarak sizi rahatsiz ediyorsa goz ardi edebilirsinizyorumlarınızı hayretle okudum. Yaşınız kaç bilmiyorum ama gerçekten hiç merhamet ve empatiniz yok. Burda ki herkes doğruları söylemiyor herkes kendince “kendi kapasitesi” ile bir şeyler söylüyor. Konu sahibi 19 yaşından beri bir dertle uğraştığını söylüyor, çocuk hayatın merkezine koymuşsun başka gayen yok mı gibi saçma bir yaklaşım aklım almıyor ne alakası var evlenmiş şimdide üremek istiyor bu inanın doğasında var tabiki bir sağlık sorunu da olduğu işin bu meseleyi endişe ve kaygıyla bekliyor ve 19-23 yaş bu debelenme için oldukça küçük bir yaş 4 yıl boyunca o daha tam olgunlaşmaya yeni başlanılan yaşta bu şekilde yıpranmak tabii ki tahribat yaratır/. Bence çok büyük büyük laflar ediyorsunuz.
Cümlenizi tekrar okumanızı ve gerçekten kendi içinizde de olsa bundan pişmanlık duymanızı diliyorum. 4 yıldır bu yolda acı çektiğini söyleyen bir insana sizi evladı olmamakla imtihan ediyor ders almıyorsunuz gibi bir cümle ? Allahım sen koru bu kalplerden. Allah sevdiği kullarını sınarmışta deniyor ? Peygamber efendilermizde bir çok acı ızdırap kederden geçmiş ya hani.
Allah sizin gibi bu acımasız kalplerden korusun. Hayat herkes için bir gün büyük acılar kayıplar yaşadığınızda ben ne yaptımda cezasını çekiyorum diyip hayatta kalmaya çalışırsınız bakalım gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz.
Kendinizce haklı olabilirsiniz evet, burada her hangi bir yakınlığımız yok o sebeple duygusal bir yaklaşım yapmak zorunda değilsiniz tabii ki. Eminim burada ki çoğu insan yorumları takmıyordur ama kimisi de belki bunları dert edip üzülüyordur oyuzden yine de bir tık karşıda yorumları okuyanın bağımız olmasa bile bir insan olduğunu unutmadan yazışsak Kk daha destek, daha pembe daha güçlü olmaz mı ? Türkiye de kadınlar yeterince eziyet çekiyor bi de burada psikolojik şiddet görmeyelim.Ben hayattaki tek gayen cocuk yapmak gibi bir sey soylemedim. İlk mesajim ben cok mutlu olurdum, insanlarin mutlu olmasinda yadirganacak bir sey yok, yas mi tutsalardi? Kivamindaydi. Bana bende merhamet olmadigini soyleyerek cikisan konu sahibi. Diger arkadaslari bilmem ama benim burada bulunma sebebim kimseyi pispislamak, empati kurmak vs degil. Sorulan soruya yardimci olmak icin cevap verip gecerim cogunlukla; cunku hayatim buradan ibaret degil hepimiz gibi. Geri kalan duygusal yaklasimlarimi gercek hayatta tanidigim, sevdigim insanlara gosteririm; cunku duygusal bir bag kurmusumdur o kisilerle. Dolayisiyla sizin dediginiz gibi merhametsiz degil, sadece objektif bir insanim. Yorumlarim, fikirlerim genel olarak sizi rahatsiz ediyorsa goz ardi edebilirsiniz
Konu sahibi merhametten ve empatiden yoksun. Asıl mesele bu.yorumlarınızı hayretle okudum. Yaşınız kaç bilmiyorum ama gerçekten hiç merhamet ve empatiniz yok. Burda ki herkes doğruları söylemiyor herkes kendince “kendi kapasitesi” ile bir şeyler söylüyor. Konu sahibi 19 yaşından beri bir dertle uğraştığını söylüyor, çocuk hayatın merkezine koymuşsun başka gayen yok mı gibi saçma bir yaklaşım aklım almıyor ne alakası var evlenmiş şimdide üremek istiyor bu inanın doğasında var tabiki bir sağlık sorunu da olduğu işin bu meseleyi endişe ve kaygıyla bekliyor ve 19-23 yaş bu debelenme için oldukça küçük bir yaş 4 yıl boyunca o daha tam olgunlaşmaya yeni başlanılan yaşta bu şekilde yıpranmak tabii ki tahribat yaratır/. Bence çok büyük büyük laflar ediyorsunuz.
Cümlenizi tekrar okumanızı ve gerçekten kendi içinizde de olsa bundan pişmanlık duymanızı diliyorum. 4 yıldır bu yolda acı çektiğini söyleyen bir insana sizi evladı olmamakla imtihan ediyor ders almıyorsunuz gibi bir cümle ? Allahım sen koru bu kalplerden. Allah sevdiği kullarını sınarmışta deniyor ? Peygamber efendilermizde bir çok acı ızdırap kederden geçmiş ya hani.
Allah sizin gibi bu acımasız kalplerden korusun. Hayat herkes için bir gün büyük acılar kayıplar yaşadığınızda ben ne yaptımda cezasını çekiyorum diyip hayatta kalmaya çalışırsınız bakalım gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz.
Ben kimseye psikolojik siddet gostermedim, gostermem de zaten. Boyle bir platformda konu acan kisi hosuna gitmeyecek yorumlari da goze alir ve konu acar. Dedigim gibi tanimadigim insanlar icin empati kurmayi pek dogru bulmuyorum. Konu zaten ben ve benim insanlara yaklasimim da degil, siz konu sahibine istediginiz moral motivasyonu istediginiz kadar verebilirsiniz kimse engel olmuyor size. Lutfen beni alintilamayin daha fazlaKendinizce haklı olabilirsiniz evet, burada her hangi bir yakınlığımız yok o sebeple duygusal bir yaklaşım yapmak zorunda değilsiniz tabii ki. Eminim burada ki çoğu insan yorumları takmıyordur ama kimisi de belki bunları dert edip üzülüyordur oyuzden yine de bir tık karşıda yorumları okuyanın bağımız olmasa bile bir insan olduğunu unutmadan yazışsak Kk daha destek, daha pembe daha güçlü olmaz mı ? Türkiye de kadınlar yeterince eziyet çekiyor bi de burada psikolojik şiddet görmeyelim.
Çok küçük yaşta çocuk sahibi olunan çevrelerde bu durum daha yaygın. Annem beni 30 unda doğurmuş. Ben şimdi hamileyim ve 30 yaşındayım. Annem menapoza girdiğinde ben daha bekardım. Benim annemle aynı anda hamile olmam imkansızdı yani. Sizin annenizin de yaşı varmış. O yüzden bize garip geliyor anneyle/ kayınvalideyle aynı zamanlarda çocuk sahibi olabilmek. Ama konu sahibinin annesi daha çok genç.Ben burda okudum hep zaten ben hamileyim kv hamile fln
Ben hamileyim annem hamile vs
Benimkiler yaşlı zaten
Ama ben burda bu şekilde yazılanları anlayabiliyorum
Ne bileyim bana garip geliyor ben hamileyim simdi kv-annem hamileyim dese ne bileyim ya tam ifade edemiyorum garip yani kelime olarak..
Bana hissettirdiği bu
Anne _kv yaşlı olmalı benle aynı anda aynı şeyleri yaşamamalı onlar yaşamış bitirmiş olmalı
Simdi benim sıram ben böyle düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?