Annemin hamile olduğunu öğrenmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi scbc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Eşinizde azo sperm varsa
Siz ne tedavisi goruyorsunuz?
Hayattaki tek gaileniz çocuk olmamalı... Diyeceğim ama, hikayedeki her sey o kadar yanlış ki, nasil ifade edeceğimi bilemiyorum. Anne de erken evlenmis, 4. Çocuk var 5. kaza normal kabul ediliyor. Siz de erken evlenmissiniz ve çocuk sahibi olmak hayatınızın merkezi olmuş. 33 yaşındayım simdiye kadar daha çocuğu yeni dusunebilecek vaktim ve güvenim oldu, bu zamana kadar hayatla ilgili yapmam gereken bircok sey vardı. Uretmek, çalışmak, ayaklarımın ustune saglam basmak, gelişmek, biriktirmek vs. Ki hala bile dunyaya bir cocuk getireceksem her konuda yetebilmeliyim, yetebilecek miyim diye düşünüyorum. Cocugum olmazsa da, olsun tek yasama ve evlilik amacim bu olamaz diye düşünüyorum.. biraz odak noktanizi degistirin. Bir seyler uretin, düşünün, okuyun, araştırın, gelişin, çalışın. Insallah çocuğunuz da olur sonrasında. Tek amacınız çocuk olmasın.

Dicem de, siz de simdi benim calismadigimi nerden biliyosunuz, gelismedigimi nerden biliyosunuz, siz oyle yapin ben oyle yapmak zorunda miyim gibi cevaplar vereceksiniz.

Bu da gelişim seviyesinin bir parcasi iste; üslup...

Hadi ya aynı yaştaymışız komşunuzla daha 1 yaşında bebeğim var .Annane olmak mi düşünemiyorum bile .Erken kalkan yol almış ...
15 yaşında evlenmiş daha dogrusu ailesi evlendirmiş kızıda 18 yaşında evlendi aşk için geleceğini yaktı

Eğer siz hamile kalsaydınız sizin çocuğunuz olacakti ve anne olmuş olacaktınız. Şimdi anneniz hamile ve abla olacaksınız. Bence 2 türlüde hiçbir kaybınız yok. Rabbim isteyen herkese istediği kadar evlat nasip etsin.

Kardes olacagi icinmi kiskanclik var yoksa hamile kaldigi icinmi uzuntunuz? Bence kendinizi strese sokmayin siz streslendikce hormonlarda degisiyor o yuzden gaybi veren Allah dermanida verir insallah bebeginiz olur sizde uzuomek yerine anneniz icin mutlu gorunun.

Vardir serrin bi hayri Allah korusun illa cocuk olsun diye hayirsiz bi evlat dunyayada getirebilirsiniz o yuzden dua edin hayirli evlat dileyin.

Cocugunuz olmazsada hicbi zaman ahlanip vahlanmayin belki evlattan hana musibete ugricaktinizda Allah vermedi diye dusunun.

Daha cok gencsiniz bu duygulari yasamak istiyorsunuz azosperm oldugunu dediniz benim akrabamin 10 sene bu sebepten cocugu olmadi en son vardir rabbimin bildigi verirsede vermezsede sukur ediyoruz dediler ve 11. Senede cocuklari oldu. Dogurdu ve 2. Cocugada ardindan hamile kaldi o yuzden kendinizi lutfen strese sokup uzulmeyin gerekirse psikiyatr psikolog tedaviside gorun once siz iyi hissedin olunki bebekte huzur olacagi yuvaya gelsin

İçten içe sevinselerdi bu seferde annemin bebeği olacağı için annem benim onu kıskandığımı düşünüyor yanımda bana kardeşimden hiç bahsetmiyor diyerek üzülecektiniz.

Rabbim görüyor inşillah rabbim sizi evlatla imtihan etmez .
Rabbim sizi evladı olmamakla imtihan ediyor ama belli ki ders almıyorsunuz.
Anneniz sizin öz kardeşinize hamile, elbette mutlu olacak.
Ağlayıp yas mı tutacak?

Öz annenizi kıskanacak kadar psikolojiniz bozulduysa önce destek alın. Bu kafayla ve stresle çocuk süreci daha da zorlaşır sizin için.

Kızgınlık ne alaka yaa? Daha yaşın 21 vaktin çok! Ben 8 yıl uğraştım, 34 yaşımda doğurdum! Kardeşlerim çifter çifter doğurdu ben hasret çekerken!

...Kimseye ne kızgınlık hissettim, ne üzüldüm, nede acımı anlamalarını bekledim.

Annenin bu mutlu zamanın da uzak dur. Sevinçlerine gölge olma lütfen. Dünya sizin bizim etrafımızda dönmüyo.

Allah senide sevindirsin tez vakitte lakin hissetiklerin hiç normal değil.

Annem biz üniversitede iken hamile idi. Kızmıştım bu yaşta olur mu diye 42 yaşında idi. Ancak zaman geçince şunu anladım ki kardeş farklı bir şey. Siz şu an tedavi sürecinizden dolayı anneniz değil de başkası hamile kalsa da kızacak gibisiniz. Yaşınız daha küçük. 23 yaşındasınız 19 yaşından beri bu çabayı verdiğiniz ve zihninizde çok büyük bir dert ettiğiniz için kızıyorsunuz. Oysaki bekleyin tedavinize devam edin. Elbet bir şekilde nasip olacaktır herşeyi bir zamanı vardır. Kızmak yalnızca size kaybettirir.

yorumlarınızı hayretle okudum. Yaşınız kaç bilmiyorum ama gerçekten hiç merhamet ve empatiniz yok. Burda ki herkes doğruları söylemiyor herkes kendince “kendi kapasitesi” ile bir şeyler söylüyor. Konu sahibi 19 yaşından beri bir dertle uğraştığını söylüyor, çocuk hayatın merkezine koymuşsun başka gayen yok mı gibi saçma bir yaklaşım aklım almıyor ne alakası var evlenmiş şimdide üremek istiyor bu inanın doğasında var tabiki bir sağlık sorunu da olduğu işin bu meseleyi endişe ve kaygıyla bekliyor ve 19-23 yaş bu debelenme için oldukça küçük bir yaş 4 yıl boyunca o daha tam olgunlaşmaya yeni başlanılan yaşta bu şekilde yıpranmak tabii ki tahribat yaratır/. Bence çok büyük büyük laflar ediyorsunuz.
Cümlenizi tekrar okumanızı ve gerçekten kendi içinizde de olsa bundan pişmanlık duymanızı diliyorum. 4 yıldır bu yolda acı çektiğini söyleyen bir insana sizi evladı olmamakla imtihan ediyor ders almıyorsunuz gibi bir cümle ? Allahım sen koru bu kalplerden. Allah sevdiği kullarını sınarmışta deniyor ? Peygamber efendilermizde bir çok acı ızdırap kederden geçmiş ya hani.
Allah sizin gibi bu acımasız kalplerden korusun. Hayat herkes için bir gün büyük acılar kayıplar yaşadığınızda ben ne yaptımda cezasını çekiyorum diyip hayatta kalmaya çalışırsınız bakalım gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz.

Konu sahibi sana gelince, çok üzüldüm içinde bulunduğun duruma yorgunsun bu yüzden kafanda bu düşünceler var kıskanç fesat olduğunu asla düşünmüyorum. Yaşın daha çok küçük sakin ol nasipte varsa seni bulacak bin türlü tedavi var hepsini deneyin hiç biri olmadıysa sperm donasyonuna bakın . Allah yardımcın olsun kalbine sabır versin.

Ben hayattaki tek gayen cocuk yapmak gibi bir sey soylemedim. İlk mesajim ben cok mutlu olurdum, insanlarin mutlu olmasinda yadirganacak bir sey yok, yas mi tutsalardi? Kivamindaydi. Bana bende merhamet olmadigini soyleyerek cikisan konu sahibi. Diger arkadaslari bilmem ama benim burada bulunma sebebim kimseyi pispislamak, empati kurmak vs degil. Sorulan soruya yardimci olmak icin cevap verip gecerim cogunlukla; cunku hayatim buradan ibaret degil hepimiz gibi. Geri kalan duygusal yaklasimlarimi gercek hayatta tanidigim, sevdigim insanlara gosteririm; cunku duygusal bir bag kurmusumdur o kisilerle. Dolayisiyla sizin dediginiz gibi merhametsiz degil, sadece objektif bir insanim. Yorumlarim, fikirlerim genel olarak sizi rahatsiz ediyorsa goz ardi edebilirsiniz

Kendinizce haklı olabilirsiniz evet, burada her hangi bir yakınlığımız yok o sebeple duygusal bir yaklaşım yapmak zorunda değilsiniz tabii ki. Eminim burada ki çoğu insan yorumları takmıyordur ama kimisi de belki bunları dert edip üzülüyordur oyuzden yine de bir tık karşıda yorumları okuyanın bağımız olmasa bile bir insan olduğunu unutmadan yazışsak Kk daha destek, daha pembe daha güçlü olmaz mı ? Türkiye de kadınlar yeterince eziyet çekiyor bi de burada psikolojik şiddet görmeyelim.

Annenizde bu yasta hamile olmasaymis iyiymis .Engelli olma riski mi dersin,cocuga bakim verme zorlugumu dersin.Hepsini goze aldi heralde.Ama o cocuk da size buyuk moral olur.Onunla ilgilenirken bakarsiniz siz de hamile kalirsiniz.Siz de cok cok gencsiniz.Yelkenleri suya indirmeyin hemen.

Konu sahibi merhametten ve empatiden yoksun. Asıl mesele bu.
Komşum, arkadaşım hamile kaldı vs diye dertlense belki anlaşılır. Ancak öz annesi, öz kardeşine hamile diye fesatça düşünmenin hiçbir mazereti olamaz.

Benim de 8 sene çocuğum olmadı. Bir kez bile böyle fesat düşünceye kapılmadım. Rabbimin bir bildiği vardır, hayırlısı bu demek ki dedim ve yaşantıma devam ettim.

Benimle aynı zamanda evlenip de ikişer üçer çocuğu olan hiç kimseyi kıskanmadım. Onlar hakkında fesat düşünmedim. Allah evlatlarına sağlık sıhhat versin dedim geçtim.

Konu sahibi öyle sandığınız kadar masum biri değil, önüne gelene beddua eden bencil bir insan.

Ayrıca konu sahibi çok dar kafalı. Kendisi henüz 23 yaşında gencecik bir kadın. Önünde uzun seneler var, ben ilk çocuğumu kucağıma aldığımda 35 yaşındaydım. yani annesinden sadece 8 yaş küçüktüm

Öncelikle sana çok hak veriyorum.
Senin şu an yaşadığın içindeki fırtınalar çok farklı yaşayan bilir ben yaşadım.
Ben 20 li yaşlarda da evli olsam çocuk sahibi 37 ve 38 yaşında pes peşe olacaktım.

Bazen hayatın bizi nereden sınadığını bilemeyiz.

İçinizi feraha tutun. Ağlayın, bol bol yürüyün.

Ben salya sümük ağlar güzel yürüyüşümü yapar arkasında sıcak bı banyo ile kendime gelir. Neşemi bulurdum.

Doğru doktor doğru tedavi ile bence çocuk sahibi olacaksınız.
(Rahim filmi, hormon testleri, sperm testleri, çok iyi doktorun ultrason muayenesi.)

Ben kimseye psikolojik siddet gostermedim, gostermem de zaten. Boyle bir platformda konu acan kisi hosuna gitmeyecek yorumlari da goze alir ve konu acar. Dedigim gibi tanimadigim insanlar icin empati kurmayi pek dogru bulmuyorum. Konu zaten ben ve benim insanlara yaklasimim da degil, siz konu sahibine istediginiz moral motivasyonu istediginiz kadar verebilirsiniz kimse engel olmuyor size. Lutfen beni alintilamayin daha fazla

Çok küçük yaşta çocuk sahibi olunan çevrelerde bu durum daha yaygın. Annem beni 30 unda doğurmuş. Ben şimdi hamileyim ve 30 yaşındayım. Annem menapoza girdiğinde ben daha bekardım. Benim annemle aynı anda hamile olmam imkansızdı yani. Sizin annenizin de yaşı varmış. O yüzden bize garip geliyor anneyle/ kayınvalideyle aynı zamanlarda çocuk sahibi olabilmek. Ama konu sahibinin annesi daha çok genç.
S scbc iyi tarafından bakın bir de, doğurganlığımız genelde anneye benzer. Anneniz 43 yaşında kazayla hamile kalabildiğine göre sizin de daha çoook uzun yıllar var önünüzde. Ya erken menapoz riski olsaydı? Umarım en kısa sürede eşinizin sorunu da hallolur da siz de yavrunuza kavuşursunuz. Ama bu genç yaşta kendinize eziyet etmeyin, ailenize de kızmayın. Sevinmeleri çok normal.

Çok saçma bir durum bence. Siz bu durumdayken evde bayram havası estirmeleri hoş değil. Elti görümce vs olsa anlarım ama anneniz yani. Daha dikkatli olması lazım bencebde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…