Annemin huylari

Arkadaşlar biraz mantikli olun. Riskli hamilelikte annemin yardimci olmak istemesini niye kiskaniym. Tabiki olucak. Ben yontemini yanlis buldum. Size yemek yaptim demenin nesi ayip mesela
Aslında sorun ablan ve senin ilişkinde yoksa annenin yaptığı gayet normal siz düzelmedikçe bu böyle sürücek heralde

Gercekten dusuncelerimde hakli olup olmadigimi merak ettigim icin actim bu konuyu
Annemin huylarini sevmiyorum.
Korona yuzunden birbirinize sarmissinizdir demeyin cunku annem 2 haftadir evde. Onceden farkli sehirdeydi. Iznini aldim. Getirttim onu eve. Ama horladigi cocugu sadece benim.
Babam da su an memlekette. Biz annemle yalniziz yani.
Ablam hamile. Riskli hamilelik. Bu arada ablamla aramin limoni oldugunu soylim. Buna karsin annemi gecen onu gormeye götürdüm. Sonra yardimci olmak icin orda kalmak istedi. Onun icin de goturdum. Bu arada ablamlarin arabasi da var. Enistem evde. Neyse kaldi. Sonra bana diyor ki beni alsan eve gotursen enisten calisiyor. Bu arada dedigi saatler mesai saatleri, ben de evden calisiyorum. Dedim 6 dan sonra gelebilirim ben de. Sonra bi baktim enistem getirmis. Ondan isteyemiyor cekindigi icin ben şoförlüğünü yapicam onu istiyor. Ya bana mi ev temizledin yemek yaptin. Zahmet edip getirsinler. Ama burda enistemin filan sucu yok. Annemin dusunce tarzinda hata var diye dusunuyorum.
Neyse dun de iftara kadar hadi gidelim dedim. Kizini Gorsun, yemek gotursun diye. Ben hazirim dedi. Bi baktim yemek hazirlamis ustunu giymemis. E ustunu giymemissin dedim. Iftara az kaldi dedi. Neymis ben yemek goturcekmisim gelcekmisim. Cildirdim. Kizini gormeye gitse goturcektim ama bana getir gotur muamelesi yalmasina katlanamiyorum. Ben mi yicem. Size yemek yaptim kocan gelsin alsin demek cok mu zor. Aram zaten limoni bi de getir gotur yapcam bu durumda. Ben de bagirdim cagirdim. Gitmedim.
Simdi benimle konusmuyo.
Babama yaptigini bana yapiyo. Babamla ne zama tartissalar kuser. Beni resmen kocasi gibi kullanmak istiyor. Yapmayınca da ona davrandigi gibi davraniyo.
Ben onu ramazani iyi gecirsin diye evine getirttim, nazi niyazi kaprisi hep bana. Diger cocuklari olunca hizmet etse sonsuza kadar onlara sesini cikaramasa.
Bu evden gitmek istiyorum ama en az 2 sene daha beklemem lazim.
Hatali miyim gercekten soruyorum
1) sizde kıskançlık sezdim, bir de düşüncenizi hatalı buldum
2)Korona var korona bi oturun oturduğunuz yerde gidip gelme yapıp durmayın karantina var memlekette

Tarzi benim tarzim degil. En son saygisizlik yapinca ben de iliskimi kestim
Özelinizi deşiyorsam affedin.Ne gibi mesela? Soruyorum çünkü kardeş kıskançlığına çekilmiş.Aranızda tam olarak ne geçtigini bilmeden anlaşılmıyor.Anneler bazı şeyleri kabul etmekte zorlanır.Sizin durumda öyle olmuş.Kendince herşey normal zannediyor ne kadar yanlış olsada.

Araba varsa bu zahmet damat alsın. Ama daha kırıcı olmadan yaklasabilirdiniz sanki. Ama genel olarak sizi haklı buldum.

Aslında sorun ablan ve senin ilişkinde yoksa annenin yaptığı gayet normal siz düzelmedikçe bu böyle sürücek heralde
Annemin yemek yapmasi gondermek istemesi yardimci olmak istemesi cok normal. Riskli dahasi var mi. Ama kizina yemek yaptim musait oldugunuzda alsaniz demek yerine beni getif gotur yaptirmasi sinirlendiriyo. Yine diyorum. Kizini gormeye kendi de gitse goturcektim. Ama kurye gibi kullandigini gorunce sinirlendim. Ilk olaya kimse yorum yapmamis mesela herkes yemege takilmis o da mi normal

Enisten kaynanasıni riskli hamile ablaniz olmaniza ragmen istemiyormu?ablan sıkıntılı daha neyin çekincesi bu .anneniz tümden orda kalip yardim etsin ablaniza canta gibi bi oyani bir bu yani taşınmasın.
Ben biraz annenizin bazi anneler gibi cocuklarini birbirine dusman yetiştirdiğini düşünüyorum.

Bana uzak bir aile yaşantısı yanlış ya da bilmeden yorum yapmak istemem.

Ama kendi tarafımdan bakacak olursam benim annem babam kardeşlerim bana çok kıymetli ve böyle düşünceler oluşsa bile kendime başka oyalanacak bişey bulur ve kafamdan bu düşünceleri atmaya calışırım.

Anneniz gel beni al demiş enişten çalışıyor vs.Demek ki adam da evden çalışıyor..Siz de evden çalıştığınızdan gidemeyeceğinizi söylemişsiniz. (Anneniz eniştenize sormadan önce sizi aradı büyük ihtimal. Çünkü damat demek el demek ve elden istemek çok daha zor).Ki durumu öğrenince enişteniz getirmiş zaten ve annenizin bununla ilgili bir tepkisi de olmamış.Daha ne???

Yemek konusuna gelirsek..Annem de olsa gel yemek yaptım al dese gitmem almaya,bana ayıp gelir.Anneniz de benzer şekilde düşünerek gelin alın diyememiş.Ve iftar saati de oldğundan evden çıkmak istememiş, kapıdan bırak gel demiş???? SORUN NE????? Ablanızla aranız limonu olabilir ama kanlı bıçaklı mısınız da nedir bu tepki? Kapıdan verir çıkarsın,konuşmazsın olur biter.Haa hala istemiosan " anne bu üstündekilerle gel,ben çıkmam" dersin,hala kabul etmezse odana çekilirsin olur biter.Utanmadan annenize bağırmışsınız,bir de küstü diye kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz.Neymiş efendim,sizi babanız yerine koyup küsüomuş da vs vs.Kadın size bağırdınız diye teşekkür mü etmeliydi.??Kafanız çok güzelmiş, güle güle kullanın.

Anneniz sizin akranınız değil.Hatta akran da olsanız hiçkimse sizinle aynı şekilde düşünmek zorunda değil.Sizin doğrularınız genel geçer doğrular demek değildir.İstiosunuz ki herkes sizin istediğiniz şekilde davransın, davranmazsa da bağıra çağıra doğruyu öğreteyim,öğretemezsem de silip atayım.Böyle insan ilişkileri yürümez.Bence terapi alın.Ayrıca neden bilmem,çok sevgisiz geldiniz bana.

Anne benim hassam noktam insan kıymetini uzakta kalınca anlıyor. Annenize karşı sizi haklı bulamadım kadın ne yapsın eniştenize burun mu büksün ablanızda hamileymiş gelin yemekleri mi alın desin çok ayıp degilmi. Ayrıca sizi kullanmak istediği falan yok cephe almış gibisiniz almayın hep o yönden baktıgınızdan anneniz ne yapsa gözünüze batar kullanıldıgınız hissine kapılmazmısınız? Bakış açısında ufak degişiklikler anne kız arasında müthiş geçimi saglayabilir. Üzmeyin kendinizi de annenize de valide hanımın kıymetini bilin gerisini boşverin:KK60:
Ben hamile olsam. Benim annem yemek yapsa. Esime alir misin derdim. Ki evde yemek yapamadigimi esimin oruc tuttugunu düşünün. Bunun nesi ayip. Gercekten soruyorum

Kadının ikinize de yemek yapmasına, temizlik yapmasına gerek yok. Siz çocukken, arabanız yokken anneniz bir yerlere götürdüğünde sizi kullanmış mı oluyor? Ablanızı arayıp annem yemek geldi alır mısınız? Diyebilirsiniz. Anne bu, can. İyi niyetli davranmış ve size nazı geçmiş. Karşıdakinden isteyememiş, rahat edememiş. Siz de ablanızdan rica edemeyip annenizin aramasını istiyorsunuz. Kadının da demek ki çekinceleri var. İkiniz sevmeseniz de birbirinizi ortada aileyi bırakmamak lazım.

Ben hamile olsam. Benim annem yemek yapsa. Esime alir misin derdim. Ki evde yemek yapamadigimi esimin oruc tuttugunu düşünün. Bunun nesi ayip. Gercekten soruyorum
Ne olursa olsun gelin yemek yaptım alın gidin denmez ya evine çagırcaksın malum covid var ya da nezaketen yemek götürülücek ki hata en başta anneniz gitsin ablanızda kalsın yemegini yapsın sizde evinizde tek başınıza kalın kadının yaptıgı yemek de burnundan gelir bir yanda siz bir yanda diger kızı size daha fazla birşey açıklamak istemiyorum siz haklısınız gidin ananızı huzur evine bırakın huzur bulsun kimseyede yemek yapmasın kadın o getirdi bu götürdü oyuncak olmasın sizede hayatınızda mutluluklar diliyorum konu sahibesi

Ablanızla ballı kaymakta olsanız yemek için kurye gibi götür denmesi hoş değil bana göre. Anneniz ablanıza diyebilirdi x gelsin alsın diye. İftar zamanı zaten herkesin pili bitmiş oluyor size iş çıkarmış yoktan yere hem de son dakika söyleyerek.

Konuyu görümce olarak açsaydınız herkes sizi haklı bulurdu kardeş dediğiniz için herkes cinlenmiş 🤪 Bu forumda dayak atan anneye vardır bi bildiği sizin iyiliğinizi düşünüyordur diyen var aile sorunlarına dışarıdan bakamıyorlar yani. Kardeş benim için çok önemlidir ama bu kadar mesafeliyseniz vardır herhalde bi sebebi. Ben sizi haklı buldum.

Ne olursa olsun gelin yemek yaptım alın gidin denmez ya evine çagırcaksın malum covid var ya da nezaketen yemek götürülücek ki hata en başta anneniz gitsin ablanızda kalsın yemegini yapsın sizde evinizde tek başınıza kalın kadının yaptıgı yemek de burnundan gelir bir yanda siz bir yanda diger kızı size daha fazla birşey açıklamak istemiyorum siz haklısınız gidin ananızı huzur evine bırakın huzur bulsun kimseyede yemek yapmasın kadın o getirdi bu götürdü oyuncak olmasın sizede hayatınızda mutluluklar diliyorum konu sahibesi
Huzurevi mi:) tamam. Hoscakalin. :) :) :)

Ablanızla ballı kaymakta olsanız yemek için kurye gibi götür denmesi hoş değil bana göre. Anneniz ablanıza diyebilirdi x gelsin alsın diye. İftar zamanı zaten herkesin pili bitmiş oluyor size iş çıkarmış yoktan yere hem de son dakika söyleyerek.

Konuyu görümce olarak açsaydınız herkes sizi haklı bulurdu kardeş dediğiniz için herkes cinlenmiş 🤪 Bu forumda dayak atan anneye vardır bi bildiği sizin iyiliğinizi düşünüyordur diyen var aile sorunlarına dışarıdan bakamıyorlar yani. Kardeş benim için çok önemlidir ama bu kadar mesafeliyseniz vardır herhalde bi sebebi. Ben sizi haklı buldum.
Yani onceden olsa bazi cevaplara sinirlenirdim. Ama dediginiz gibi herkesin kendi arka plani var. O yuzden yorumlar da değişiyor. Kimi benim gibi dusunuyor. Kimi haksiz oldugumu. Olabilir.

Yani onceden olsa bazi cevaplara sinirlenirdim. Ama dediginiz gibi herkesin kendi arka plani var. O yuzden yorumlar da değişiyor. Kimi benim gibi dusunuyor. Kimi haksiz oldugumu. Olabilir.
Evet herkes kendi kardeşiyle kıyaslıyor genel olarak. Siz aldırış etmeyin. Ama annenize de bağırmayın mesaj atın ablanıza gelsin alsınlar. Annenizle de güzelce konuşun aranız kötü olmasın böyle bir sebeple.

Keşke anneniz araba sürmeyi bilseydi de muhtaç olmasaydı ne kızına be damadına üzüldüm kadıncağıza

Back
X