Annemin kemikleri sızlıyor?

Canparcam055

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
210
87
18
37
Kızlar ben 3 aylık hamileyim.Çok şükür çok iyi giden bir evliliğim var.Ama geçmişte film olacak kadar acı bir hayat yaşadım malesef.Unutmaya calissam da unutturmuyorlar...
13 yaşında annemi kaybettim.Annemin ölümünden sonra sarhoş bir babanın eline kaldık kardeşlerimle beraber.Hepimiz küçük kız çocuklariydık...Annem varken evimizden çıkmayan akrabalar evimize gelmez oldu.Babam kendini kaybetti..Aç kaldık susuz kaldık.Elektrigimiz suyumuz kesildi.3 yıl karanlık bir evde oturduk.Kiramiz ödenmedi ve sokaga atıldık.Anneannem ve bekar teyzem dahi o gün kimse yanımizda olmadı.
Rabbim o kadar büyük ki kimseyi sahipsiz bırakmadığı gibi bizi de bırakmadı bir şekilde bugünlere geldik.
Bize o günlerde sahip çıkmayan teyxe hala dayı vb ile görüşmeyi kesmedik.Annemin hatrı var dedik.Babam hep sorumsuz olduğu için annem babamdan gizli para altın vb birikim yapmış.Teyzem onları annem öldüğünde siz kaybdersiniz diye elimizden almıştı o zaman.Aklımız başımıza geldiğinde istedik elimize sadece birkaç altın takı verdi.Gerisini babama borç verdiğini söyledi ama yalan ....Babamin onlardan haberi bile yoktu...Annemin bizim için yaptığı el emeği çeyizlere kadar yedi...Dayım annemin de hakkı olan dairenin kirasindan 1 ay bile bize vermedi.Bizim okula aç gidip geldiğimiz günlerde bile.Kirayi istediğimizde kirayi borcu istemeden kaçmış,evin vergisi vb deyip geçiştirdi.Anneannem bize bir ev bırakacakti çocuklar öksüz guvenceleri olsun derdi.Onu bile satıp dayima verdiler.Şimdi ise bizden saçma sapan bir şekilde hürmet saygı bekliyorlar.Yine görüşüyoruz ama o soğukluğu anlıyorlar.
Kizkar karışık yazmış olabilirim kafam çok karışık.En son 2 gün önce beni yine sinirlendirdiler.Buraya yazmama bile gerek duymadigim yine haksız olduklari bir konu.
Benim size sormak istediğim şu kizlar
Ben bu haklarımı geri alabilir miyim.
Kiranin parasini senelerce kendileri aldılar.Bankadan filan olmadığı için bunu kanitlayabilir miyim.Dedem sadece erkek çocuklarına ev bırakmış zamanında.Buna itiraz edebilir miyim ?
Oradan gelecek paraya ihtiyacım yok ama bu zamana kadar yaptıkları haksizlikları onlara ödetmek istiyorum.ve buradan gelecek parayi kimsesiz çocuklar için harcamak istiyorum

Dedeniz yaşarken evleri erkek çocuklarının üzerine yaptı muhtemelen aksi halde zaten Kanuni hak olduğu için annenize dolayısıyla size miras yoluyla gelirdi evler. Ancak annenizin veya sizin feragat ettiğine dair belge imzalamanız gerekirdi bu durumda. Her iki durumda da itiraz edemezsiniz artık. Bankadan olmadığı için kira konusunda da kanıtlayamazsınız ancak elden kira aldıklarını ihbar edebilirsiniz. Umarım hayatınızın bundan sonraki kısmında çok mutlu olursunuz Allah size sevdiklerinizle geçireceğiniz uzun bir ömür versin

hoca beddua etme dedi. kendimi tutmaya caliscam. insan yolda fakir görünce yüregi sizliyo insanin ailesi nasil böyle birsey kendi kanina yapar! yüzlerine bile bakmam

İtiraz edebilir misiniz edemez misiniz bilmiyorum ama hakkınızı kesinlikle helal etmeyin. Annesi olmayan sabilerin haklarını yiyenler gün yüzü görmesinler ne burada ne öbür dünyada.
Kesinlikle helal etmiyorum.Ama bu zamana kadar görüşmeyi kesmedim onlarla.Allah bilsin dedim annemin hatrı dedim.Ama ne büyük salaklik etmişim...

Kesinlikle helal etmiyorum.Ama bu zamana kadar görüşmeyi kesmedim onlarla.Allah bilsin dedim annemin hatrı dedim.Ama ne büyük salaklik etmişim...
Varlıkları yarardan çok zarar olmuş, bence görüşmeyin.
Bu insanların size ileride hiçbir faydası olmaz tam aksine sinirlerinizi bozarlar.

Haklarınızı alabilirsiniz diye düşünüyorum. İyi ve güvenilir bir avukat gerekir. Avukat da masraf ve ücret alır onu da öncesinde konuşmanız lazım. Kira elden alınıyorsa ispat etmek zor, kiracının beyanı gerekir. Bir de kontrat zorunluluğu var yasal olarak ve kontrat varsa kiranın bankaya yatma zorunluluğu var, yoksa vergi kaçakçılığına kadar girer ev sahibinin yani dayınızın başı derde girer. Ancak ev dayımın üzerine diyorsunuz orada önemli bir ayrıntı var; aşağıda anlattığım gibi bir tapu iptal davası şart ondan sonra kira hakkı talep edebilirsiniz; bu talep hakkınız hangi tarihleri kapsar onu tam bilmiyorum. Anneannenizin evinin dayınıza satış yapılması mirastan mal kaçırmak sayılır ve tapu iptal davası açılması gerekir. Tapu tekrar anneannenizin üzerine geçer, bu arada dayınız başkasına satmasın diye de tedbir koydurmanız gerekir. Anneanneniz hayata ise tapu ona geçer ve akli dengesi yerinde ise o'nın tasarufunda olur (kiralar da onun olur) böyle bir durumda yine anneannenizi kandırırlarsa üçüncü sahislara satılabilir bu sefer parasını alırlar bir şey yapamazsınız böyle de bir tehlike var; ama anneanneniz hayata değilse tapu yine anneannenizin üzerine geçer ve veraset sayılır kanuni miraşcılar arasında pay edilir hakkınızı alırsınız. Teyzenizin aldıklarını maalesef ispat edemezsiniz diye düşünüyorum. Bu yasal prosedürleri avukat size anlatır, benim bilgim bu kadar.

Teşekkür ederim.Kirası alınan daire dayımın üzerine degil.Annemin de yasal olarak hakkı var.Ama.dayım memlekette olduğu icin kiraya o verip ücretini de bizden gizli o aldı.Annemin em malesef hayatta değil ve dediğiniz gibi bize bırakacağı daireyi zaten başkasına sattılar...

Çok zor bir hayat geçirmişsin. Öncelikle kimsenin seni sinirlendirmesine izin verme, karnındaki meleğine ve kendine stres yaşatmamaya çalış.. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, bu tarz olaylar mahkemelerde çok var, ama genelde anne babanın üstüne birşeyler varsa, ölümünde direk çocuklara geçer. Fakat üstüne kayıtlı olmayan altın, ziynet, nakit para gibi şeyler, bunları ispatlamak çok kolay olmayabilir. Deden üzerindeki mal varlığını birilerine bırakmak için dilekçede bulunmuşsa, ismi geçen şahıslar hariç kimseye düşmez. Fakat anne babada her zaman çocuklar gizli pay alırlar. Bütün yaşadıklarını göz önünde bulundurarak bir dilekçe verebilirsin adliyeye, uzun bir süreç olsa da, mahkeme kararı belirler herşeyi. Denemekten birşey kaybetmezsin. Senin kararın tabiiki. Bir de devlet annesi veya babası vefat edenlere yardım yapıyor, maaş bağlıyor.

Salaklık değilde iyi niyet sizinki sizin yaşadıklarınızın hemen hemen aynısını bende yaşadım ama hepsini sildim hiç biriyle görüşmüyorum hiç pişmanda değilim hatta kendime kızıyorum keşke daha erken bitirseydim görüşmeyi daha az yıpransaydım diye

Allah belasını versin o teyze ve dayının.
Yetim kalmış yeğenine yardım edip sahip çıkacağına Malını yemişler.
Siz yine gidip görüşüyormuşsunuz ben sizin yerinizde olsam asla görüşmem böyle böyle yaptınız benim sizin gibi insanlarla işim yok der silerim onları defterden.

Öncelikle çok geçmiş olsun, gerçekten oldukça zor bir hayatınız olmuş bir daha göstermesin Allah.

Giden altınların vs bir kanıtı / kaydı olmadığı için o konuya girmiyorum zaten bir hak iddiasında bulunamazsınız.

Ama ev ve kira için iyi bir avukat yoluyla gayet alabilirsiniz haklarınızı. Dedeniz sadece erkek çocuklarına bırakamaz evleri, mirastır bu diğer mirasçılarından rıza alınması gerekir ya da kendileri mirası reddetmeleri gerekirdi. O yüzden o taraftan hakkınızı arayabilirsiniz, tapu iptal edilir.

Bu süreç içerisinde de kira gelirini de bir şekilde ispat edebilirseniz -kiracı beyanı ya da başka bir yolla bilemiyorum onu artık- ne kadar zamandır ne kadarlık kiralar hakkınızdı ve alamadınız hesaplanır çatır çatır da alırsınız. Kazancın belli bir %'si üzerinden anlaşabilirseniz bir avukatla bence onu da maksimum şekilde uğraşmaya ve her türlü yerden alabilecekleri zorlamayı daha rahat başarırsınız. Nasıl olsa gelecek paraya muhtaç olduğunuzdan değil; hakkınızı almak için yapıyorsunuz atıyorum %10-15 ini avukata verecek şekilde anlaşın kazancın, gerisini de dilediğiniz gibi bağışlarsınız ya da ne yapmak istiyorsanız o şekilde kullanırsınız zaten.

Bir de ben olsam kesinlikle ve kesinlikle görüşmezdim o insanlarla ne olursa olsun. İnsan dedim de değiller aslında. Silin hepsini bence zarardan başka ne verdiler ki şu güne kadar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…