Annemin maaşım hakkındaki düşünceleri

Ne saçma dusunce bu böyle . Annen doğduğundan bu yana senin tüm ihtiyaçlarını karşılamış sesini çıkarmamış, ne demek mecbur muyum? Sen calismazken kadın sana bakmış "mecbur muyum"dememis sende vefa edeceksin kusura bakma canım. Maaşının hepsini ver demiyorum ama ikinizin de cebine para kalacak şekilde yardımlaşma içine girmelisiniz.

Annenin dediği çok mantıksız değil kadıncağızın da çok bi geliri yok sonuçta. İlla birikim yapıcan diye de kendini o kadar kasma yarı yarıya değerlendir hiç değilse maaşını. Yarısını harca diğer yarısını biriktirirsin. Genç kızsın şimdi harcamıyacaksın da nezaman harcayacaksın. Şimdiden birikim diye kendini kısarsan evlenince hiç harcayamazsın. Sana son olarak şunu da söyleyim birikim için altın alacaksan bilezik alma gram altın çeyrek ya da cumhuriyet altını al çünkü bilezikte işçilik olduğu için bozdururken değeri düşer. Gram altın cumhuriyet yada çeyrek alırsan çok değer kaybetmez. Ayrıca altının fırladığı şu dönemde 1000 tl ye bilezik zor alırsın.

giderlerin yarısını karşıla ama annenden gizli gizli para biriktir. yoksa annen o bileziklerin üstüne konar

400-500 civarı annene ver gerisini birikim yap kendine yarın oburgun evleneceksin ceyiz alınacagı zaman annen yine soyleyecek sey bulur ortada kalırsın
Ben calıstıgım surece en Fazla 100 tl vermişimdir kira degildi evimiz.ailem hiçbir zaman maaşımı istemedi evleneceksin ceyiz parası biriktir dedi.13 bin biriktirdim 11 bin ceyize harcadım.evlenmek zor gercekten ailem bu kadar harcama yapamazdı.
Altına gelince cok pahalı şuan türk parasında kalmasını tavsiye ederim.
Altın(gr altın hesabında,bilezik sakın alma) ve doviz dusunce al yukselince bozdur

Sanırım babanız yok. O kadın sizi okutmuş yetiştirmiş üniversite mezunu yapmış bu zamanda 1300 para bir evi geçindirmek için yeterli bir para değil ki. Kira elektrik su toplamı 650 demişsiniz ee hani bunun doğalgazı mesela hani yeme içmesi. Bir pazar market bile kaç paraya yapılıyor bu devirde ayrıca siz de o evde yaşıyorsunuz ve çalışmamışsınız bunca zaman zaten anneniz idare etmeye çalışmış onun bunu demeden sizin yapmanız lazım ayrıca yarısına ortak ol demiş size. Siz de bilezik değil de altın falan koyarsınız kenarınıza. Gerisini bakaya atarsınız.

Ben Annem demeden verirdim ya o zaten birikim yapardı ben hepsini yerim diye

ya bu konunun ucu suraya da gitmiyor mu?
adamin veya kadinin gercekten geliri az, ama boyuna cocuk yapiyorlar, yapmislar. cocuk calismaya baslayinca yardim eder diye.
bu ornek icin demiyorum, ama ailelerin cocuklardan beklentisi olmasini da ben cok dogru bulmuyorum :/
bence calismaya baslayan her genc kendisi icin birikim yapmali, maasi musade ediyorsa eve de yardim etsin tabi, hele de burda galiba bosanmis bir anne var. ama ne olursa olsun, ben hep derim ki: bakamayacagin cocugu dunyaya getirme.

canım ekenden meslek sahibi olup 6 kişilik bir aileye bakmış biri olarak verilmesi taraftarıyım.
ancak sen VERMEE .çünkü daha önceki konunu çok net biliyoprum o anneye güvevirsen yarı yolda kalırsın.
elek ve su faturası öde sen gidipp öde eline para verme.geri kalanını da biriktir çünkü zorda kalsan sana anadan da babadan da hayır yok.çünkü baban alkolik annenin yaptıkları da malum.tekrar o ahlaksız hayatına dönerse eve birini attığında başına bir iş gelmemesi için ayrı eve çıkacak kadar paran olsun.kendi adına hesap aç kendi adına biriktirebildiğin kadar biriktir.

İyi ama anneniz şimdiye kadar zaten herşeyi karşılamış. evladı olarak işe girdiğiniz için en azından evleninceye kadar annenizi rahat ettirseniz elinizden gelenin en fazlasını yapsanız olmaz mı. ben ce çok güzel olur. Tabiiki kendini de düşüneceksin ama benim için her zaman ailem önce geliyor. Evli olmama rağmen her eksiklerini hala gözetirim. ve yapmak zorunda gibi hissederim. çünkü öyle mutlu oluyorum. Annem babam ya gerisi hikaye.

aaa bunları bilmiyodum ben. normal şartlara göre değerlendirdim.

yardım etmelisin 1300 çok para değil.yazık annene

Yol yemek ne kadar tutuyo senin şartlarında
500 den bunları da verecekmişsin
Kalan sana yetecek mi ki

Annenle güzel güzel konuş anne yemek şu kadar yol şu kadar elimde geriye zaten az bi harçlık kalıyo
Senin maaş + dükkan geliri de yetmiyorsa, 1000 TL bilezik almayalım 500 biriktirir 500 eve harcarız de mesela

Üslubu ben de çok çirkin buldum, çocuk yaparken ilerde bana maddiyat sağlasın diye mi yapıyoruz. Ben de çalıştım ailem bir kuruş istemedi. Ben hediye aliyordum her ay onda bile babam kızım alma kendin harca biriktir derdi. Yardima ihtiyacı vardır o ayrı, sen de verirsin insanlık gereği sonucta. Ama ben ailelerin çocuklarını gelir kapısı olarak görmesine cok takık durumdayim. Benim kayinvalide de dua ediyor kızı kpss kazansın diye. Mobilyalarını yeniletecekmis..

Kızın gelecegi icin değil kendi mobilyaları icin dua ediyo demekki ne tuhaf insanlar var

onun da maaşı az . o da sizi düşünüyor. bence evin kirasına yardım yapabilirsiniz .
ne yapmayı düşünüyorsun dediğinde birikim yapmayı ve eve yardımcı olmayı deseydin keşke. kira ödemezsen de faturaları ödeyebilirsin. evin ihtiyaclarını yardımlayabilirsin. annene de yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…