Annemin maaşım hakkındaki düşünceleri

Bacım ne kadar kazanıyorsun ayıptır sorması?

Yani artik para kazandigin icin evin giderlerine yardimci olmalisin gerisinide sen kendi karar vermelisin artik yetiskinsin, annen seni omur boyu yonetemez zaten alt tarafi 1500 liradan bahsediyorsun her ya bilezik almakta nedir ya artik daha baska yatirim yollari var annen biraz eski kafaymis aldigin bilezikleride evdeki yataklarin icine saklar simdi o. Git maas hesabinin yanina bir doviz yada altin hesabi actir, ya bora doviz al her ya yada gram altin al her ay. Artik ne kadar alabilirsen, zengin olmazsin ama damlaya damlaya gol olur.
Bolumun ne bilmiyorum ama 1500 cidden azmis

Bacım ne kadar kazanıyorsun ayıptır sorması?
Para yazdığıma pişman oldum aslında, kusura bakmayın. Bu meblağ maaşımın ciddi bir oranı diyeyim. Annem ve kardeşim sıkıntı çekeceğine biz eşimle sıkıntı çekmeyi göze alıyoruz. Aynı şey eşimin ailesi için de geçerli. Onu vurgulamak istemiştim. Boş bulundum :)

giderlere yardımcı olmak tabiki güzel olur.Ama geriye kalan parayı ne yapacağın nekadarını nereye/neye yatırıp ne kadarını kendine harcicağının kararı seni ilgilendirir.Yani banka değil bilezik olsun lafı yersiz, eve yardım et lafı ise yerinde bi cümle.

Yaptığınız çok güzel, annem de rahmetli babamın maaşını biz kız kardeş arasında eşit olsun diye verdi. Her ay el değiştiriyor. Bizim en azından evimiz var onlar zorlamasın istiyor.

Konu sahibinin diğer konularını okumalısınız bence annesinden çok çekmiş ve çok çirkin şeyler yaşamış annesi yüzünden konu Sahibi kusura bakmayın ama anneniz tek bir kuruşunuzu haketmiyor

Yaptığınız çok güzel, annem de rahmetli babamın maaşını biz kız kardeş arasında eşit olsun diye verdi. Her ay el değiştiriyor. Bizim en azından evimiz var onlar zorlamasın istiyor.
Teşekkürler. Aile candır Anneniz de canmış

Konu sahibinin diğer konularını okumalısınız bence annesinden çok çekmiş ve çok çirkin şeyler yaşamış annesi yüzünden konu Sahibi kusura bakmayın ama anneniz tek bir kuruşunuzu haketmiyor

Hiç haketmiyo diyemem gönlüm el vermez buna. Ama çok şeyler yaşadım belki de böyle düşünmemin sebepleri bunlardır..

Bilezik alma yarım al, tam al.. bir şekilde bir yatırım yap ama annene de yardım etmelisin bence.. hem o da iyi niyetli hiç birikim yapma demiyor ki.. mantıklı düşünüyor bence..

kendimi yerine koyupta düşünüyorum. bende yeni mezunum ve atama bekleyen öğretmenim.Ailem asla yardım kabul etmez çünkü yardımlık durumları yok ama ikiz kardeşlerim üniversiteye gidecek.Atanınca onlara destek olurum,böylece dolaylı yoldan aileme yardımcı olurum diye düşündüm hep.

Seninde maaşın varken herşeyi annenin karşılaması çok bencilce olur. Ne kadar evladıda olsan artık çocuk değilsin kendi paranı kazanan bir bireysin. Ama daha işin ilk günü ortada maaş bile yokken annenin yarısı senden ona göre tarzı konuşma yapması bana çok itici geldi. Ben olsam bozulurdum. Sorumluluk sahibi herkes zaten bunu düşünür. Ha diyelim ki sen paranı kazandın ama eve hiçbir yardımın olmadı. O zaman haklı olarak kızım artık sende para kazanıyorsun biraz yardımcı olsan bende sıkışmam diyebilirdi.

Durumu eyiyse ne gerek var düğününe bisey yapmaz o barı bırıkım yap

Şu "annen seni büyütmüş beslemiş, okutmuş, emek harcamış" yorumlarını mantıksız bulan tek kişi ben miyim? Dünyaya getirdiği çocuğa tabi bakacak, büyütüp besleyecek, okutacak. Niye doğurdu? Sizin hangi birinize soruldu sen dünyaya gelmek istiyor musun? Diye. Ailemiz yaptı ve oldunuz öyle değil mi? Büyüyünce başına kakacaksa ya da bakamayacaksa doğurmasın o zaman. Tamam maddi manevi görevlerimiz var ama insanın içinden gelmesiyle de alakalı. Çocuk, ailesine sizin sandığınız kadar borçlu değildir aslında. Bir insanın doğurduğu çocuğu okutması falan lütufmuş gibi söylüyorsunuz resmen. Bakmış, büyütmüş, bu yaşa getirmiş... Lütuf mu bunlar? Elbette bakacak, biz kızmıyor muyuz çocuğunu sokağa atanlara? Bu da o hesap işte, doğurduysan eli ekmek tutana kadar ihtiyaçlarından sorumlusun ve bu süre içinde yaptıklarını da lütufmuş gibi söylemeyin artık. Şu forumda mesela kazayla hamile kaldım diye konu açan bi yığın insan var. Bu kazayla oldu lafı öyle bir tabir ki, çocuk dünyaya getirmek bu kadar basit ve hafif birşeymiş gibi. Başka da bişey denemez zaten bunun üzerine.

Kesinlikle katılıyorum. Ortada fol yok yumurta yokken bu konunun geçmesi beni şaşırtan. Bakalım maaş alınca neler olacak

Tabiki çocuk anne babaya asla yardım etmemeli demiyorum. Yazdıklarınızda haklısınız. Yeri ve zamanı geldiğinde ihtiyaç olunduğunda tabiki yardım edicez. Bunu yapmam demememe rağmen hayırsız evlat olarak nitelendirildim.

Zaten söyledim, evladın da bazı sorumlulukları var zaten vicdani olan her insan yapar ama çocukları biz kendimiz istediğimiz için yapıyoruz. Yani insanlar dünyanın parasını harcıyorlar yok tüp bebekti bilmem neydi falan derken. Sana da Hayırsız evlat diyenler demek ki evladı farklı bir şey olarak görüyorlar.

Anne var, anne var.
Çocuk büyütmek var, çocuk büyütmek var.
Benim eşimi babası varlık içinde darlıkla büyütmüş, ona buna muhtaç bırakmış mesela.
Böylesine vefa duyulmaz ve aman maaşımı kazanayıp da biraz evlat parası ile rahat görsün, mutlu olsunlar diye düşünülmez elbet.

Ama benim güzel annem bizi, orta bir gelirle kimseye muhtaç etmedi.
İnsan içine parasız göndermedi. Öğrenim kredisi bile aldırmadılar.
Borçsuz, burssuz okuttular. Hiç de mecbur değildiler.
Her aile böyle mi yapıyor?
Benim pek çok arkadaşımın ailesi varlıklı olduğu halde kredi ile okudu.
İşe başlayıp o krediyi kendileri ödedi.

Rahmetli babam cebindeki son kuruşu verirdi de yavrum üniversiteye gidiyor.
Olur arkadaşları alır yer, harcar onda da olsun diye düşünürdü.

Benim mezun olup maaşım olacağı duygusu en çok onlara yardım edeceğim için mutlu ederdi beni.
Ve maaş alır almaz hayallerim aileme bir şeyler almak, onları mutlu etmek üzerineydi resmen.

Ailem sen maaşını verirsin diye pazarlık yapmadı ama gerek yoktu zaten.

Ben benim için yapılan fedakarlıkların üzerini örtüp kendi zevklerimi, keyfimi düşünebilecek biri değilim.
İyi ki de değilim.

Benden açık açık isteseydi de kötü düşünmezdim.
Evladı için canını veren ana üç kuruş istemiş, beklemiş çok görmem, yadırgamam.

Canım annem için keşke daha fazla harcasaydım.
Üç kuruş bile atmasaydım kenara da onu daha çok yaşatsaydım keşke.

Borçsuz evlendim de ne oldu?
Kıymetim mi oldu, madalya mı taktılar?

Her şey vaktinde güzel..
Evlenip ele karışsan, çocuğun olsa istesen de edemezsin yardım belki.

Ben bu doğrultuda yaptım yorumumu.
Benim ailem için tüm maaşımı harcamaya değerdi, aptalmışım ancak yarısını harcadım..
Evet it gibi de pişmanım.

Konu sahibi senin hiç pişmanlığın olmaz umarım..

Sadece bi fikir olsun diye söylemek istedim. Kendin için, ilerisi için birikim yapmak istemen çok güzel bir şey. Ama madem elin ekmek tutuyor, bilezik milezik hiç gerek yok böyle akıllara. Kendine maaşının yattığından farklı bir hesap aç bence. Madem 650 tl evin toplam giderleri var, her ay annene 200-250 tl para verirsin, kalan paradan 300-400 harcasan nerden baksan 900 tl kalır sana. biraz da ayağını yorganına göre uzatmak lazım. tabii yol yemek falan veriyorlarsa, eline kalan 1500 ise böyle yapabilirsin.

Annene zaten 1500 tl kazandığını, masraflar için en fazla 200-250 tl verebileceğini güzel bir dille anlatıp, ben birikimimi altın veya nakit kendim ayarladım anneciğim. Teşekkür ederim dersin.

Bu parayı her ay verirsin, annen de tabii senin geleceğin için birikim yapmaya kararlı olduğunu görünce üzerine gelmez diye düşünüyorum. Ben olsam böyle yapardım. Hayatınızda başarılar dilerim.

Bu arada sen bu birikiminden ileride evleneceğin kişiye veya ailesine de hiç bahsetme. Bazı arkadaşlarım vardı öyle içi dışı bir, saf...
Bak bakalım evleneceğin kişi, ailesi ne yapıyor... Ona göre sen de yaparsın üzerine düşeni.
Valla şimdiki aklım olsa geçmişe dönüp bakıyorum da, ne çok şeyi değiştirmek isterdim... ama çok geç...

anne babamın kıymetini bir kez daha anladım ... ayrıca sen o anneye ne para vermesi , diğer konularına baktım çocukluğunun gençliğinin içine etmiş resmen, paranı biriktir de ayrı yaşa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…