Annemin maaşım hakkındaki düşünceleri

mecbursun!!!! diyenler konu sahibinin eski konulaırna baksın bence.

annen darda değilse hiç bişeyi yarı yarı karşılamak zorunda değilsin. ev arkadaşı değilsiniz sonuçta. ayrıca çalışınca hemen tüm giderlerin yarısını üstlenmek onun seni okutmasının karşılığı filan değil. doğurmasını bilen okutmasını da bilecek. başka napacaktı? sen ufak tefek yardım et, gerisini ister harca ister biriktir.

ben biraz aileci biriyim sanırım. maaşı aldığım gbi rahmetli babama verirdim harçlık alırdım
sonra atandım. o zamanlar da maaşım 1350 falan dı. kredi çekip yolladım. ayda 800 ödüyordum yaban ellerde 550 lira hem kaldığım misafirhane parasını ödüyordum hem yeme içme bir ayı zar zor getiriyordum.

bence bu kadar olmasa da evin ihtiyaçlarına destek olmalısın. ben olsam kesin hepsini ben karşılardım.

Eee okulun bitmiş çalışmaya başlamışsın. Annenin aylık geliri 1300 tl, çok büyük bir para değil. Yardım istemesi normal..
Ya kirayı sen öde, ya da faturaları.. Bunlar tutsa tutsa 300- 400 tutar. 500 lirada yemek ve yol paran olur.. Gerisiyle de gram altın alırsın..
Üç kuruş para pul için, anneni üzmeye değmez.. Sen şimdiden evlendiğim de borcum olmasın diye biriktireceksin de, eş adayı bunun kıymetini bilecek mi?

Evin giderlerine yardımcı olmak zorundasın.
Kardeşim yurtdışındaydı 6 ay boyunca sadece yol paramı kendime ayırıp, maaşımı olduğu gibi kardeşime gönderdim.
Aile olmak fedakarlık gerektirir.
Hem masraflara yardım etmeyeyim diyorsun hem birikim yapsam bana kalmaz para kalmaz diyorsun.
Yol ve yemek paranı ayır, her ay kenara 600- 700 tl koyarak başla vs. Bir yol mutlaka bulunur.

bilezik her ay alman çok zor onun yerine küçük altın al her ay evin giderlerine yardım et bence ama emin ol bir sürü eksiğin çıkacak çünkü paran oldukça eksikliklerin çoğalıyor yetmiyor benim maaşımda aynı kredi ödüyorum elime zar zor para kalıyor

Neden yardımcı olmak istemiyorsun,

Annen haklı,sen de o evde yaşıyorsun yardım etmen gerekiyor.

Zaten annenin de aman aman bir geliri yok,bencillik ediyorsun şu anda.

Birazını kendine ayır,birazını eve.

Ve şunu da unutma,evine harcadığın her para sadakaya geçer.

konunu okuduğumda sen de o evde yaşıyorsun tabiki faturaları, kirayı bölüşmeye yardımcı olmalısın demeyi düşündüm. Sonra annenle ilgili önceki konularını okuyunca üzüldüm çocukluğuna, gençliğine böyle annelik mi olur.Annen çocuk yaşında eve adamları doldurmuş. Seni mi düşünmüş ya o adamlar tarafından istismara uğrasaydın. Kusura bakma ama annen anne gibi değil ve ileride de evlendiğinde başına başka işler açabilir. Mümkün olduğunca paranı biriktirip kendi düzenini kurmaya çalış. Giderlere yardımcı ol ama onun dışında parana altın alsan da evde tutma bankada kasaya falan koy.

Mecbursun... Açık ve net. Yıllarca sana bakıp büyütmüş kadın. Elin para tutmaya başlamış. Hani annen çok zengin yine de senden para bekliyor desen tamam ama 1300 geliri varmış. Yaptığın büyük yüzsüzlük. Git kendin ayrı eve çık bakalım o 1500 lirayla becerebiliyor musun. Utanmasan yol ve yemek paranı da annenden isteyeceksin. Boşuna dememişler ana baba evladına bağ vermiş, evlat bir salkım üzümü çok görmüş diye. Ayıp yani. Allah evladın da hayırlısını versin.

yardım etsen güzel olur tabi ama annenin de yarı yarıya paylaşalım demesi hoş değil bence.
tabiki beklenti içinde olur ama ne bileyim bunu açıkça söylemek pek doğru değil gibi geldi.

bir de yemek yol sana ait ise 500 tl yetmez, sonuçta çalışıyorsun artık kıyafet ihtiyacın olur , dışarı çıkmak istersin vs. biraz zor.

bununla birlikte her ay 500 tl kenara atıp , 1000 tl yi kendine ve eve ayırabilirsin. sonuçta sen de o evde yaşıyorsun ve annenin de durumu pek iyi değilmiş

ilk 2 aylığınıza dokundurmayın çünkü iş için kıyafet vs. derken lazım olacak
bu devirde bu kadar hırsızlık vakaları artmışken takılmayacak ise bilezik alınmasını doğru bulmuyorum
birikimini bankaya atmak istmeen normal
ama ailene para vermek zorunda mısın? dersen evet
ben 5 yıldır çalışıyorum biraz fazla alıyorum bahsettiğin tutardan ve eve her ay 1150 TL veriyorum bana da aşağı yukarı 500 kalıyor
he benim gibi yapma biraz daha fazla ayır kendine ama.. kız kardeşim benden daha çok kendine pay bırakıyor çünkü benden çok fazla alıyor 700 TL gibi fazlalık ama evin haberi yok sadece birkaç yüz TL fazlalığı var biliyorlar..
ben param olmadığı için hiçbiryere gidemiyorum ilk zamanlar davet ediliyordum şimdi artık davet bile adilmiyorum ama kızkardeşim heryere gider çünkü parası var benim gibi aptal değil söylemedi parasını

Her ay bir tane cumhuriyet altini al. Onun satarken degeri dusmuyor. Su an 650-700 tl olmasi lazim. Yada arkadaslarin dedigi gibi bankada biriktir. Ama yillardir yatirimini altina yapmis birisi olarak soyluyorum getirisi oldugunu dusunmuyorum. param durdugu yerde artsin dersen dolar yada euro alabilirsin aylik faize yatirabilirsin. Evinde sadece faturalarini ode yeter.

Şimdilik maaşın çok düşük
bir kaç ay paranı gönlünce harca
Sonra her ay kenara 500 tl atabılırsen ne ala zam gelırse olabilir

Eski konularınızı okumasaydım, annenize 3-5 kuruşu fazla mı görüyorsunuz diyecektim ama konularınızı okuyunca farklı bir aile yapınız olduğunu gördüm.

yaa gerçekten ev giderlerine yardım etmek zorundamıyız, ben de annemle yaşıyorum. annemin iyi bir maaşı var fazla fazla yetiyor hatta artıyor bile. ben de kendi maaşımla gezip ihtiyaçlarımı karşılayıp birikim yapıyorum. vicdan yapmalı mıyım diye düşündüm şu an???

bnce her ay bi yarımlık yap koy kenara.. onun dışında annenle ortk öde çünkü sadece annenin maaşı zor olsa gerek bi ew geçndrmeye..

Ev giderlerine yardım etdebilirsin. Ama annen de seni düşünüyo olabilir. Ceğiz dizme gibi şeyler de yapabilir.

Eve yardımcı olman gerekir ama ben annenin tavrını hoş bulamadım açıkçası.yari yarıya falan demesi maaşın hakkında plan yapmasj hoş değil.en nihayetinde annen yani öğrenci evi paylasmiyorsunuz.sen ev giderlerine yardım yaparsın gerisiyle ne yapacağın sana kalmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…