Annemin maddi durumu ve benim vicdan azabım

Gönderirdim ondan aynısını istiyorum

Yanlış kararlar vermişsiniz üzgünüm
Hamilelik olsun işten çıkmak olsun

Annenizi geçtim eşinizin size de merhameti yok
Yapacağınız şey ne kadar üzülseniz de hayatınızı yaşamak olacak
Anneniz farzedecek ki siz yoksunuz

Siz de bebeğiniz doğar doğmaz işe girin
Bu adamla çok uzun olmaz gibi evlilik

Teşekkür ederim anlayışınız için

Bir derdiniz var sanırım kendi hayat hırsınızı burda benimle kırmayın biraz vicdanlı insanlarla dertleşmeye çalışıyorum. Her yoruma bişey Yazmazsanız sevinirim
Siz demedinizmi olumlu olumsuz yorumlara açığım diye,,çok şükür bir derdim yok hayat hırsımda yok ,sadece çalışıp kimselere muhtaç olmamak dileğim ve Allah;a tevekkül edip birşeyleri başarmak amacım. Sizin annenizde bunu yapmalı ne demek damat para versin ,sevgili para versin Tabikii bazı durumlar istisna ama sürekli olmaması gerekiyor şahsi düşüncem benim.

Aslında durum şu : bunun lafını yapamazdınız çünkü onun çalışıp kazandığı para. Evlilikte böyle şeylerin lafı yapılmamalı ama siz daha eşinizi tanımadan çocuk yapmışsınız. Sizin hatanız ilk fırsatta işi bırakmak. Riskli gebelik değilse hamile olduğunuz için, işi bırakmanızın motivasyonunu anlayamadım. Eşiniz çalışmanızı istememiş siz de hemen kabul etmişsiniz kolayınıza gelmiş. Ekonomik özgürlüğün ne kadar önemli olduğunu anlamanız için bir fırsat olmuş bu. Anneniz de siz de işinize ilk fırsatta geri dönersiniz umarım..

Anlıyorum demek istediğinizi sadece tam okumadan cevap yazıyorsunuz bu geçici bir süreç diye bir çok kişinin yorumuna yazmışım. Kimse kimsenin eline bakmıyor ben bir evlat olarak bi fatura bir aidat bi telefon faturası ödemek istiyorum eve yetişemedim eşim çok titiz temizliğe yemeğe yetişemedim fazla ve hamilelik olunca heryerim tutuldu en başından beri yürüyemez hale geldim bir ara tutulmaktan yemin ederim işten çıktım bu yüzden ve bebeğini taşıyorum işten çıkmamın sebebi yine evdeki huzura bağlanıyor bir yerde. Bu geçici süreçte bende beneğini taşırken işten çıkmışken benim için bile olsa bunu yapamaz mı veya yapamıyorsa bu şekilde mi söylemesi gerekirdi sizce ?

Siz bundan sonrasına odaklanın bu adamdan boşanacak mısınız ?
Eğer boşanmayacaksanız da anneniz için beklentiye girmeyin , doğumdan sonra bi işe girin bi mesleğiniz var mı bilmiyorum ama asgari ücretle çalışacaksınız ve eşiniz sizi desteklemeyip karşınızda duracaksa sizin çalıştığınız anca bakıcı parası olur şu dönemde .

Allahın izniyle doğumuma kadar geçen sürede zaten annemin bir sıkıntısı kalmayacak o zamana kadar bişeyleri düzene sokar. Ben bu geçici süreçte bir aidat bir fatura yardımım olsun istedim anneme. Bunu da yapamayacağını çok sert bir dille bana belirtti. Bunun için boşanılır mı bilmiyorum ama nasıl yüzüne güleceğim bunu da bilmiyorum inanın

Evet hayatımda en büyük hatam büyük adımlar oldu düşünmeden hala da yapmaya devam ediyorum. Kira meselesi de şöyle eşim işten çıkmamı istedi karşılayacağını kendi söyledi inanın
Bunu hatırlatın kendisine. Senin çocuguna hamileyim diye işten çıktım anneme destek olamıyorum kirayı karşılayacağını söylemiştin vs deyin. Hemen geri adım atmayın üzerine gidin bence konunun pasif kalmayın

Boşanılacak bisey değil suan zaten ben sizin tepkinizi merak ettiğim için sordum . Bir Meslegınız var mı ? Çalıştığınız da aldığınız maaş tatmin edicek mi ?

Boşanmaktan falan bahsedilmiş yuva yıkması bu kadar kolay mı ya ? Üstelik 48 yaşında gayet eli ayağı tutan bir kadın çalışmayıp çocuklarına yük oluyor. Çocuklarıyla da kalmıyor damatları da zor duruma sokuyor. İşyerimde bir temizlik bir çay personeli var türlü türlü hastalıkları var 55 yaşın üstündeler ve çalışıyorlar.
Açıkçası gençlikte (ciddi sağlık sorunu yoksa/ ciddi maddi kayıpları yoksa) kesesini doldurmayıp yaşlanınca çocuklarının eline bakan insanlara üzülmüyorum. Çünkü çocuklarının yuvasını da etkiliyorlar. Aynı şey kayınvalideniz için olsa tepkiniz ne olurdu?

Madem böyle bir durum vardı niye bebek için acele ettiniz?

Şu zamanda ev geçindirmesi kolay mı? Hem kayınvalideye bakıp hem ev kendi evini geçindirmenin altından kim kalkabilir? Aman aman bir geliri yoksa. Eşinize günah değil mi?

Boşanılacak bisey değil suan zaten ben sizin tepkinizi merak ettiğim için sordum . Bir Meslegınız var mı ? Çalıştığınız da aldığınız maaş tatmin edicek mi ?
Mesleğim var sağlıklıyım ama atanamayan bir bölümden maalesef. Belki doğumdan sonra hatta emzirmeden sonra bir özel hastanede başlayabilirim asgari ücretle. Çünkü bölümüm radyoloji. Emzirirken radyasyona giremem. Hastanede çalışmama da izin verilir mi hiç bilmiyorum yani onay çıkar mı eşimden bilmiyorum herşeye karışıyor çünkü.

Aynı şey kayınvalideye olsa yine aynı tepkiyi verirdim veriyorum da bazı durumlarda. Diğer bütün konularda hakkınız var bebek şu bu hepsi doğru hata benim. Ama eşime beş bin koymaz onu da biliyorum üstelik geçici bir süreç ve üstelik direk ona da gönder demedim benim hesaba at dedim ben bi fatura bi aidat öderim dedim bir evlat olarak.

Karısının her şeyine karışan, çalışacağı iş yerine bile izin vermeme durumu olan, 3 kuruş parayı esirgeyen merhametsiz adam, geleceğin baba adayı (!)
Peeh.

Benim kaynanam 65 yasinda, onun da saglik sorunlari var ki o yasta olmamasi mumkun degil, hala calisiyor.

Sen bana söz vermiştin destek olacağına dair diyince ne diyor peki? Bilseniz belki işten hemen çıkmazdınız en azından ya da başka alternatifler düşünürdünüz kendinize göre.

Ya sizi eşiniz daha çok üzer ben ne desem bilmiyorum.
Baya konunun en başından beri bütün mesajları okudum. Bence herkesin kendine göre haklı olduğu bir konuydu bu kimseye kızamıyordum ama bütün yazılan çizilenlere rağmen hala kocam izin verirse diyorsunuz inanılmaz
Böyle giderse bi 25 yıl sonra benzer bir konu da sizin çocuğunuz açar çok üzgünüm

Hastanede çalışmama da izin verilir mi hiç bilmiyorum yani onay çıkar mı eşimden bilmiyorum herşeye karışıyor çünkü.
Hamile kadını üzmeyeyim diyorum ama şu kurduğunuz cümle olacak şey mi?

24 yaşında başkasının boyunduruğuna girmek anne evinde olmaktan daha mı iyiydi gerçekten?

Erkek milleti degil mi, kopruyu gecene kadar her seye he demis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…