- 12 Nisan 2012
- 4.995
- 7.473
- 358
- Konu Sahibi kafasikarisikbirisii
-
O zaman utanmayin cekinmeyin ,esinize bunu hatirlatin. Dinlemiyorsa ben ise girip karsilarim deyin.Evet hayatımda en büyük hatam büyük adımlar oldu düşünmeden hala da yapmaya devam ediyorum. Kira meselesi de şöyle eşim işten çıkmamı istedi karşılayacağını kendi söyledi inanın
Eee eşinizin maddi durumu çok iyiydi hani?Çok üzgünüm şuan bu yorumu okurken ağlıyorum inanın. Öncelikle şunu söyleyeyim yanlış anlaşılmasın nişanlıyken işten çık ihtiyaçlarını karşılarım diyen kendisiydi. Ablamın nişanlısı da aynı şekilde konuştu ona. Biz zorla ödeyeceksin demedik. İşten çık derken durumun bu olacağını biliyorlardı. İkinci olarak eşim para bırakıyor nakit olarak çünkü hesaplarım bir durumdan dolayı bloke. Ama para bitince soruyor ne yaptın da bitti diye. Annem de düzgün bir iş olsa bulacak çalışacak inanın. Bu geçici bir süreç bu süreçte beş bin aylık çok bilet değil ki. Ki ben bu durumu konuşmuştum zor bir durum olursa göndeririz gibisinden. Takılan altınlara gelince sadece bir bileziğim bir tam altınım bir de çeyrek altınım var. Set veya çift çift bilezik takılmadı eşimin durumu yoktu ailesi de destek olamadı bende kabul ettim. Geri kalan etraftan takılan altınları çeyrek vs gibi sattı onları düğün borcunu ödedi. Ben onları vadeliye bile yatırsam gelen parayı göndersem bunun hesabını sorar eminim ki. Çocuğuma gelince de bilmiyorum cahillik ettim dolduruşa geldim korunmadım korunma olmaz dediler kaynanam gil şu bu olur yıllarca olmaz dediler korktum ya ne bileyim işte sadece benim cahilliğim başka hiçbir şey değil. Yine de oğluşumu çok seviyorum. Birşey olsa bile ona en iyi geleceği verebilmek için elimden geleni yaparım ama dün gece yediğim bu lafı asla unutamam heralde..
Daha neler ee ben öleyim o zaman,ordan burdan geçinmiş birde yıpranmış diyorsunuz. Konu sahibi anneniz daha önce ne kadar çalıştı?Ben katiliyorum. Kadin tek basina 2 cocuk buyutmus, yipranmis , bitmis. Hayatini hibe etmis resmen, istese evlenirdi isin kolayina kacardi ama kacmamis. Bu noktadan sonra hak olan evlatlarin bu kadina bakmasidir.
Benim yorumu beğenmediğiniz göre beni de onlardan sandınız sanırımGerçekten bazı yorumlar beni benden alıyor. Daha 20-30 yaşında olmasına rağmen evde yan gelip yatan bazı kadınlar oturduğu yerden yorum yapıyor. Neymiş 48 yaşamdaki kadın çalışabilirmis. Yahu bu kadın ağır denecek kadar hasta ve 48 yaş çalışmak içinde hiçte genç bir yaş değil. Birde bel fıtığının grip zannedenler var. Bel fıtığı ciddi bir sorun ve bir çok insanın yaşam kalitesini ciddi derecede etliyor.
Annenizin seçebileceği bir iş lüks;ü!yok daha iyisini bulana kadar en iyi elindeki.Evet keşke yargılamadan bir düşünse insanlar. Bide çalışmam demiyor ki düzgün bir iş arıyor. Bu geçici bir süreç. Bende çok huzursuzum eşimin anneme değilse benim huzuruma biraz katkısı olsun istedim o kadar.
Miss o öyle olmuyor işte, 53 yaşında kadınım anneyim, maddi konularda da çok hassasım, o yüzden aktif çalışma hayatım olmadı belki ama eşten bağımsız ayakta durabilmek için kendimce yatırımlar yaptım, olur da bir gün hayat beni yalnız başına bırakırsa kendi kendime yetebilmek istedim zira gün gelir aynı konu sahibinin eşi gibi adam kalkar size harcadığınız paranın hesabını sorar diye veya çocuğunuz başınıza baki değil, evlenir gelininiz veya damadınız size gönderilmek istenen 1 liranın bile lafını eder diye.Ben katiliyorum. Kadin tek basina 2 cocuk buyutmus, yipranmis , bitmis. Hayatini hibe etmis resmen, istese evlenirdi isin kolayina kacardi ama kacmamis. Bu noktadan sonra hak olan evlatlarin bu kadina bakmasidir.
Hakkaten çok garip başka konularda kadın erkek eşitliği, güçlü kadın vs sloganları atılırken 48 yaşında gencecik kadına yatalak muamelesi yapılıyor. 45 yaşında anne olan kadınlar var küçük çocuğu olsa bel fıtığım var bakamam mı diyecekti? Sokaktan 10 kişiyi çevirsen 7 sinde bel fıtığı var. Bu konusa anneden çok kızlara yazık babasız büyümüş anneye destek olmuşlar şimdi huzur bulmak onların da hakkı değil mi?Bazı yorumları anlamak zor.
Konu sahibine işi bıraktı, kocasının eline bakıyor diye kızanlar konu sahibinin annesinin çalışmamasına hak veriyor.
Kızı bakmasın annesi mi baksın damadın eline?
Maddi gücün yerinde olması çok esnek bir cümle. Kime göre, neye göre. Konu sahibinin annesine göre kıyaslarsak,evet çok daha iyi durumdayım .Maddi gücünüz olduğu halde çalıştığınıza göre sıraladığınız şikayetler sizi çok etkilememiş.
55 yaşında kanser hastası birini örnek vermenizde biraz empatiye ihtiyacınız olduğunu gösteriyor. 'Bak ben daha düşünceliyim daha çalışkanım' çabasından başka bir şey değil bu yorumunuz.
Dediklerinizde haklısınız. Ama şu da var, ülkede üniversite mezunları bile markette iş bulunca sevinir duruma geldi. Konu sahibi de zaten annesi çalışsın istiyor, geçici olarak destek olmak istiyor, anladığım kadarıyla kadın da zaten iş arıyor. Bulduğunda zaten kendi ayakları üzerinde durabilir. Ama bu süreçte yabancı bile olsa yardım edilir ve adam da en başından edeceğini söylemiş sonradan çark etmiş (esas burası çirkin çünkü yalan), kaldı ki kadın konu sahibinin kedilerine bile bakıyor. Konu sahibi eşinden onlar için bile para alamıyor şu an.Hakkaten çok garip başka konularda kadın erkek eşitliği, güçlü kadın vs sloganları atılırken 48 yaşında gencecik kadına yatalak muamelesi yapılıyor. 45 yaşında anne olan kadınlar var küçük çocuğu olsa bel fıtığım var bakamam mı diyecekti? Sokaktan 10 kişiyi çevirsen 7 sinde bel fıtığı var. Bu konusa anneden çok kızlara yazık babasız büyümüş anneye destek olmuşlar şimdi huzur bulmak onların da hakkı değil mi?
Ay evet yaa. Anne 2 kızı büyütmüş diyorlar da kızlar çok rahat bir hayat geçirmemiş ki. Bekarken de onlar çalışmışlar. Konu sahibi ilk başta çalışmadığını söyledi ama gelen tepkilerden sonra cevap değiştirdi çalıştı diyerek. Ben hiç sanmıyorum düzenli bir işte çalıştığını. Sürekli kızlarından ve sağdan soldan gelenlerle idare etmiş. Şimdi de damatları baksın istiyor.Hakkaten çok garip başka konularda kadın erkek eşitliği, güçlü kadın vs sloganları atılırken 48 yaşında gencecik kadına yatalak muamelesi yapılıyor. 45 yaşında anne olan kadınlar var küçük çocuğu olsa bel fıtığım var bakamam mı diyecekti? Sokaktan 10 kişiyi çevirsen 7 sinde bel fıtığı var. Bu konusa anneden çok kızlara yazık babasız büyümüş anneye destek olmuşlar şimdi huzur bulmak onların da hakkı değil mi?
Olay kız anası olması. Tam tersi erkek annesi olsaydı kocanı boşa sana sormadan 1 lira veremez. Eşel gibi çalışacak. Daha yaşı ne ki yorumları gelirdi.Hakkaten çok garip başka konularda kadın erkek eşitliği, güçlü kadın vs sloganları atılırken 48 yaşında gencecik kadına yatalak muamelesi yapılıyor. 45 yaşında anne olan kadınlar var küçük çocuğu olsa bel fıtığım var bakamam mı diyecekti? Sokaktan 10 kişiyi çevirsen 7 sinde bel fıtığı var. Bu konusa anneden çok kızlara yazık babasız büyümüş anneye destek olmuşlar şimdi huzur bulmak onların da hakkı değil mi?
Bebek bakmak yormaz o kadra. Ev işi olmazsa. Bence etrafa haber yollasın okullara broşur aşabilir. Bebek baksın hem gelir olurAnnem yıllarca çalıştı zaten arkadaşlar şuan hastalıklarından dolayı zorluyor kendisini. Rahat bir iş bulursa kendine göre çalışacak. Bu geçici bir süreç. Ben alalım beş bini annemin avucuna bırakalım da demiyorum. Benim hesabıma gönder benim de bir ekonomik özgürlüğüm olsun kedilerim var mesela ev yaptırıyoruz yaptırınca alacağım annemden onların maması için bile iki gün düşünüp öyle söylüyorum kendisine. Bunun yerine karşında utanıp sıkılmayayım bi beş binim olsun bi fatura olsun öderim bi kedilerin durumu olur öderim diyorum ben.
İyi de annesi kısa bir süreliğine işsiz değil ki. Hep böyleymiş. Kızları idare etmiş hep. Yani ben anneyi bencil ve tembel buldum.Dediklerinizde haklısınız. Ama şu da var, ülkede üniversite mezunları bile markette iş bulunca sevinir duruma geldi. Konu sahibi de zaten annesi çalışsın istiyor, geçici olarak destek olmak istiyor, anladığım kadarıyla kadın da zaten iş arıyor. Bulduğunda zaten kendi ayakları üzerinde durabilir. Ama bu süreçte yabancı bile olsa yardım edilir ve adam da en başından edeceğini söylemiş sonradan çark etmiş (esas burası çirkin çünkü yalan), kaldı ki kadın konu sahibinin kedilerine bile bakıyor. Konu sahibi eşinden onlar için bile para alamıyor şu an.
Benim annem de oyle muna abla.Miss o öyle olmuyor işte, 53 yaşında kadınım anneyim, maddi konularda da çok hassasım, o yüzden aktif çalışma hayatım olmadı belki ama eşten bağımsız ayakta durabilmek için kendimce yatırımlar yaptım, olur da bir gün hayat beni yalnız başına bırakırsa kendi kendime yetebilmek istedim zira gün gelir aynı konu sahibinin eşi gibi adam kalkar size harcadığınız paranın hesabını sorar diye veya çocuğunuz başınıza baki değil, evlenir gelininiz veya damadınız size gönderilmek istenen 1 liranın bile lafını eder diye.
Evet bel fıtığı varmış tiroidi varmış yılların yıpranmışlığı da vardır kolay bir yaşam sürmemiştir hak veriyorum fakat kadın şimdi eşten boşanmadı 23 yıl önce boşanmış, 25 yaşında hayatının en verimli çağlarında, o dönem sigortalı bir işe girseydi teker tokmak bugün olmasa birkaç yıl sonraya emekliliği olurdu, eninde sonunda damatların para göndermek istemediğini anlayacak, para yüzünden evlatlarının eşleriyle arasının açıldığını hissedecek, inan bunu anlayıp hissetmek kendini yük gibi görmek hastalıklardan çok daha ağır ve acı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?