Annemin maddi durumu ve benim vicdan azabım

Evet hayatımda en büyük hatam büyük adımlar oldu düşünmeden hala da yapmaya devam ediyorum. Kira meselesi de şöyle eşim işten çıkmamı istedi karşılayacağını kendi söyledi inanın
O zaman utanmayin cekinmeyin ,esinize bunu hatirlatin. Dinlemiyorsa ben ise girip karsilarim deyin.
Yani cok yanlislariniz olmus. Cozum ariyorsaniz burdakilerin fikirlerini dinleyin.
Ne zaman kardesin ve sen calisirsin o zaman annene para gonderebilirsiniz Ve bence bunda da esinin rizasi olmali yine. Cunku evlilik bu demek.

Bu arada kardesinin de senin yaptigin hatalari yapmasina izin verme.
Bence ise girsin calissin. Elim ayagim tutarken ben niye calismayip elden bekliyeyim.

Eee eşinizin maddi durumu çok iyiydi hani?

Ben katiliyorum. Kadin tek basina 2 cocuk buyutmus, yipranmis , bitmis. Hayatini hibe etmis resmen, istese evlenirdi isin kolayina kacardi ama kacmamis. Bu noktadan sonra hak olan evlatlarin bu kadina bakmasidir.
Daha neler ee ben öleyim o zaman,ordan burdan geçinmiş birde yıpranmış diyorsunuz. Konu sahibi anneniz daha önce ne kadar çalıştı?

Benim yorumu beğenmediğiniz göre beni de onlardan sandınız sanırım Burda olan kadınların bir çoğu ya 5 yaş genç, ya 5 yaş yukarıdan ortalama.

Ben de kamu çalışanıyım ve yıllardır gurbette çalışan, eşinin görevi gereği genellikle tek başına 3 çocuk büyüten bir anneyim.

Aşırı alerjik bir bünyem var ve besin alerjilerim için sürekli doktor kontrolünde verdikleri listeye riayet etmem lazım. Formda kalmak veya zayıflamak için değil, hayatta kalabilmek için. Artı olarak kan değerlerim çok düşük takviye ve sağlıklı beslenme ile hayat sürdürüyorum. Ameliyat, anafilaktik şok, yoğun bakım geçmişim var.

Devlet büyüklerinin ağırlama, etkinlik vb. Görevlerde herkes löp löp yemek götürürken eğer hazırlıksızsam aç geçiriyorum o günü ve bazı şeyleri o kadar çok canım istiyor ki ama yiyemiyorum.

Yani ite ite giden bir sağlığım var. Buna rağmen çalışıyorum. Beden işciliği olmasa bile bulunduğum pozisyon özellikle dönemsel olarak çok yorucu oluyor. Özellikle yaz mevsimi yanımda yemek taşıyamıyorum çünkü bozuluyor. Sabah 8'den gece saat 3 lere kadar sürdüğü oluyor ve artık başım dönüyor açlık ve yorgunluktan.

Herkesin hayatı muhteşem rahat değil durduk yere ahkam kesmiyoruz.

Annenizin seçebileceği bir iş lüks;ü!yok daha iyisini bulana kadar en iyi elindeki.

Bel fıtığı toplumun %70 inde görülüyor, hayat kalitesi çok düşen kişilerde ameliyatla çözülebilen bir sorun, tiroit de ilaçla kontrol altına alınabilen bir durum anneye yatalak muamelesi yapmaya ajitasyona gerek yok. Sürekli evde oturmak hareketsiz yaşam tarzı bu sağlık sorunlarını daha da kötüelştirir. Geçici bir durum diyorsunuz ama nişanlılıktan beri ara ara destek olmuş adam. Ha yardıma devam etse tabni ki güzel olur ama etmeyince gönül koymalık bir durum yok artada. Hatta annesini gerçekten seven kişi onu bu şekilde günü kurtarmalı taşıma suyla değirmen döndürmelik duruma hapsetmeye çalışmaz. Düzen kurmasına yardımcı olmak ister.

Konuda tutarsızlıklar var bu arada, adamın durumu bi çok iyi oluyor bir eh işte. Konu başında anne günübirlik işlere girip çıkmış yapamamıştı çocuklar yıllarca çalışmıştı ama mesajlarda yıllarca çalıştı oldu filan. Ne zaman işi bıraktı mesela? Ne iş yapıyordu önceden?Allah geçiminize kolaylık versin ama bu mağdur mazlum psikolojisinden çıkmaya bakın. Her insan hayatının sorumluluğunu mümkün olduğunca eline almalı. Yarın adamla sorun yaşayıp boşansan veya Allah korusun size bişey olsa annen napacak?

Ben katiliyorum. Kadin tek basina 2 cocuk buyutmus, yipranmis , bitmis. Hayatini hibe etmis resmen, istese evlenirdi isin kolayina kacardi ama kacmamis. Bu noktadan sonra hak olan evlatlarin bu kadina bakmasidir.
Miss o öyle olmuyor işte, 53 yaşında kadınım anneyim, maddi konularda da çok hassasım, o yüzden aktif çalışma hayatım olmadı belki ama eşten bağımsız ayakta durabilmek için kendimce yatırımlar yaptım, olur da bir gün hayat beni yalnız başına bırakırsa kendi kendime yetebilmek istedim zira gün gelir aynı konu sahibinin eşi gibi adam kalkar size harcadığınız paranın hesabını sorar diye veya çocuğunuz başınıza baki değil, evlenir gelininiz veya damadınız size gönderilmek istenen 1 liranın bile lafını eder diye.

Evet bel fıtığı varmış tiroidi varmış yılların yıpranmışlığı da vardır kolay bir yaşam sürmemiştir hak veriyorum fakat kadın şimdi eşten boşanmadı 23 yıl önce boşanmış, 25 yaşında hayatının en verimli çağlarında, o dönem sigortalı bir işe girseydi teker tokmak bugün olmasa birkaç yıl sonraya emekliliği olurdu, eninde sonunda damatların para göndermek istemediğini anlayacak, para yüzünden evlatlarının eşleriyle arasının açıldığını hissedecek, inan bunu anlayıp hissetmek kendini yük gibi görmek hastalıklardan çok daha ağır ve acı.

Bazı yorumları anlamak zor.
Konu sahibine işi bıraktı, kocasının eline bakıyor diye kızanlar konu sahibinin annesinin çalışmamasına hak veriyor.
Kızı bakmasın annesi mi baksın damadın eline?
Hakkaten çok garip başka konularda kadın erkek eşitliği, güçlü kadın vs sloganları atılırken 48 yaşında gencecik kadına yatalak muamelesi yapılıyor. 45 yaşında anne olan kadınlar var küçük çocuğu olsa bel fıtığım var bakamam mı diyecekti? Sokaktan 10 kişiyi çevirsen 7 sinde bel fıtığı var. Bu konusa anneden çok kızlara yazık babasız büyümüş anneye destek olmuşlar şimdi huzur bulmak onların da hakkı değil mi?

Maddi gücün yerinde olması çok esnek bir cümle. Kime göre, neye göre. Konu sahibinin annesine göre kıyaslarsak,evet çok daha iyi durumdayım .
Şikayetlerin beni etkilediğini, gün ağrı çektiğimi yazdım zaten. Kaldı ki protez ameliyatı diz son noktaya geldiğinde yapılır. Doktorumun değimiyle 80 yaşındaki birinin dizine sahiptim amelittan önce. Şimdi titanyum bir dizim var
Ve bu dizle, artı diğer rahatsizliklarimla yıllardır çalıştım, çalışıyorum da hala ...

55 yaşındaki kanser hastası apartman temizlikcimiz örneğindeki, empati yoksunluğum kısmında ne demek istediniz hiç anlamadım.

Çünkü temizlik görevlimize gerçekten üzülüyorum. 55 yaşında ol, kanser, tedavisi gör, dizlerin ağrısın, üstüne kilo problemi var. Eşi ve oğlu da çalışıyor. ( oğlu lisede okuyor ayrıca. )
Arada dertleniyor tabi, tüm bunlara rağmen evi geçindimek eve ele güne muhtaç olmamak için çalışmak zorundayım diyor.

Anem 68 yaşında, ( maddi durumu da iyi)
İltihaplı romatizması var , üç kere bel fıtığı ameliyatı oldu. Hala duzelmedi. Bahçesi var, fasulye, dometes, patates, çilek daha bir sürü şey ekip dikiyor. Senenin altı ayı günde beş altı saat bahcesiyle uğraşıyor. Ot temizle, gubrele, sula, topla, konseve yap derken saatlerce bahcede yani.
Hatta ben diyorum anne yapma artık 68 yaşındasın, romatizman, fitigin var diye. Ben bunları yapmaszam daha hasta olurum diyor.

En çalışkan benim, ( arttırıyorum bir de benim annem ) gibi bir soylemim yok. Çünkü benim gibi, temizlik gorevlimiz gibi, pek çok insan konu sahibinin annesinden çok daha ağır tedaviler ve hastalıklar gecirmemize rağmen çalışıyor.
Kimisi muhtaç olduğu için, kimisi benim gibi yaşam kalitesini düşürmemek için ve en önemlisi çalışmayı ve mesleğini sevgidiği için çalışıyor.

Dediklerinizde haklısınız. Ama şu da var, ülkede üniversite mezunları bile markette iş bulunca sevinir duruma geldi. Konu sahibi de zaten annesi çalışsın istiyor, geçici olarak destek olmak istiyor, anladığım kadarıyla kadın da zaten iş arıyor. Bulduğunda zaten kendi ayakları üzerinde durabilir. Ama bu süreçte yabancı bile olsa yardım edilir ve adam da en başından edeceğini söylemiş sonradan çark etmiş (esas burası çirkin çünkü yalan), kaldı ki kadın konu sahibinin kedilerine bile bakıyor. Konu sahibi eşinden onlar için bile para alamıyor şu an.

İşten ayrılmamalıydınız madem böyle bir durum var. Annenize verirdiniz biraz para. Bebek olunca bebeğe bakabilirdi sizde kalıp,siz çalışırdınız.
Annenizin geliri çok çok az,çalışmıyor/çalışamıyor olması birşeyi değiştirmez ama geçinemez bu şekilde yani bu aşikar. Çalışamaz diyorsanız en doğrusu sizin çalışıp destek olmanız,annenizin de torununa bakması olurdu.
Eşinize ne diyim bilemedim,burada bazı yorumlarda genç senelerce siz mi bakacaksınız vb şeyler okudum,hak verdim açıkçası. Eline 2-3 ayda bir 5 bin lira vererek annenizi kurtaramazsınız bu durumdan maalesef bu da bir gerçek. Belki kardeşiniz evlenince onun (şimdiki nişanlısı)eşi de veremem diyecek. Kimseye el açmadan,minnet etmeden geçinmesi için bir yol bulunmalı. Evde çocuk bakabilir mesela,çevreye duyurusunuz,ya anneniz gider bakar ya ona getirip bırakırlar çocuğu. Düzenli bir gelir şart ve bu gelirden sigortası da ödenmesi gerek mümkünse ki emekli de olabilsin.

Ay evet yaa. Anne 2 kızı büyütmüş diyorlar da kızlar çok rahat bir hayat geçirmemiş ki. Bekarken de onlar çalışmışlar. Konu sahibi ilk başta çalışmadığını söyledi ama gelen tepkilerden sonra cevap değiştirdi çalıştı diyerek. Ben hiç sanmıyorum düzenli bir işte çalıştığını. Sürekli kızlarından ve sağdan soldan gelenlerle idare etmiş. Şimdi de damatları baksın istiyor.

Son düzenleme:
Olay kız anası olması. Tam tersi erkek annesi olsaydı kocanı boşa sana sormadan 1 lira veremez. Eşel gibi çalışacak. Daha yaşı ne ki yorumları gelirdi.

Bebek bakmak yormaz o kadra. Ev işi olmazsa. Bence etrafa haber yollasın okullara broşur aşabilir. Bebek baksın hem gelir olur

Yani eşinizin söylediği neden zorunuza gidiyor ki ? Adam sevgiliyken bile yardımını esirgememiş. Bir yerden sonra bu işler görev gibi hissettiriyor insana bu yüzden kabul etmemiş olabilir kötü niyet olduğunu düşünmüyorum. Hani anneniz sizle yaşamak zorunda kalsa ve eşiniz bakmak zorunda mıyım dese eyvallah size hak vericem ama bu farklı. Bunları siz düşünmeliydiniz daha evlenmeden. Sizi üzmek için söylemiyorum ama vicdan yapın tabiki. Madem pişman olacaktınız Evlenmeseydiniz de demiyorum herkes hayatını yaşamak zorunda ama öyle bir anneye sahip olup geri çekilip sonra kocadan beklemek mantıklı değil. Baştan düşünüp bir kolaylık sağlamalıydınız ben olmayınca bu kadın ne yapacak diye düşünmeliydiniz ? Ya annenizi yanınıza alın dönüşümlü kardeşinizle bakın ya da siz işe girin annenize destek olun. Hani evliliğe çocuğa gelince atlı kovalar gibisiniz vicdan yapınca kocadan bekler gibi.. Bilmiyorum biraz karışık ve can sıkıcı konu gerçekten

İyi de annesi kısa bir süreliğine işsiz değil ki. Hep böyleymiş. Kızları idare etmiş hep. Yani ben anneyi bencil ve tembel buldum.

Benim annem de oyle muna abla.
kendi capinda calismis , birikim yapmis.

Maddi konular ve aileler , cocuklarin hayatlarini, evliliklerini etkiliyor. Bunu herkes yasayarak tecrube etmistir.
Benim kayinvalidem calismis bekarken annesine , evlenince kayintarafina vermis maasini. Kayinpederde oyle.
Bir sekilde emekli oldular. Ama o kadar calismaya anca cocuklarini okuttular ve ev sahibi olamamislar.

Ama kayinvalidemler kendileri yasadigi icin, ne normal karisma anlamisda ne maddi olarak bize hicbir sey demediler. Olmasi gereken de bu

Mutlu evliligime etkisi cok.

Cunku cevremdeki cogu insanin tartismalari bu yuzden.

Ben annenize çok üzüldüm, iki küçük çocukla bir başına kalmış zamanında. Psikolojik olarak bile ne kadar yıpratıcı bir süreç olduğunu düşünemiyorum. Bi de şuan hasta diyorsunuz, çalışamaması normal geldi bana ki geçici bi süreçse idare edilebilir.

Eşinizin cevabı çok yanlış ve itici, onu boşverin zaten ama siz de bu kadar zaman çalışmışsınız kenarda hiç para tutmadınız mı? Bence bundan sonra annenize yardım edecekseniz de eşinize duyurmadan yapın. Bu arada 2 kedinin masrafı da çok olur bari onları yanınıza alın ya da onların masrafını annenize fazla fazla verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…