- 29 Ağustos 2014
- 1.494
- 3.390
- 333
- Konu Sahibi kafasikarisikbirisii
-
Dediklerinizde haklısınız. Ama şu da var, ülkede üniversite mezunları bile markette iş bulunca sevinir duruma geldi. Konu sahibi de zaten annesi çalışsın istiyor, geçici olarak destek olmak istiyor, anladığım kadarıyla kadın da zaten iş arıyor. Bulduğunda zaten kendi ayakları üzerinde durabilir. Ama bu süreçte yabancı bile olsa yardım edilir ve adam da en başından edeceğini söylemiş sonradan çark etmiş (esas burası çirkin çünkü yalan), kaldı ki kadın konu sahibinin kedilerine bile bakıyor. Konu sahibi eşinden onlar için bile para alamıyor şu an.
5 aylık evliym 4 aylık hamileyim.
Bende evlendikten sonra iki üç defa 5 bin 6 bin anneme gönderdim.
Kadın 5 aylık evli ve evlendikten sonra 2-3 kez 5-6 bin gönderdim diyor. Zaten evleneli 5 ay olmuş aslında nerdeyse her ay göndermiş. Adam nişanlıyken de yardım ediyormuş. Ben burdan adamın yardımdan kaçan biri olmadığını anladım, yapmaya çalıştığı şey bunun sürekli zorunluluk haline gelmesini önlemek. O açıdan da kesinlikle haklı. Adam yardım etmiş ve ediyor zaten. Ama yardım ile geçimi tamamen üstüne almak arasında oldukça kalın bir çizgi var ve konu sahibi belki hamileliğin verdiği duygusallıkla bunu göremiyor. İnsan sevdiğini bir başkasının umuduna bırakmamalıBiz sevgiliykende ben çalışıyorken kira vs eşim yardımcı oluyordu hakkını yiyemem
Bu yaştan sonra ? Annem 52 yaşında hala çalışıyor. Emeklilik yaşı 60 siz farkında mısınız? Ne anlatıyorsunuz tam olarak? 5 bin hakkım yok mu nedir? Kocanız annenize bakmak zorunda mı? Aynı şekil kaynananıza siz her ay koşulsuz 5 bin gönderir miydiniz ki aynısını istiyorsunuz ?Ya kadın zaten kendi çalışabileceği bir iş bulursa çalışırım diyor çalışmam demiyor. Gitti denedi kat temizliği falan ama yapamadı elleri kollarını kaldıramadı. Bu yaştan sonra onu çalıştırmakta zoruma gidiyor. Ha ben bir maaş gönderim de demiyorum bi beş bin tl sadece hiç hakkım yok mu bu evlilikte ?
Almıyor bizim için onu bile istememiş yeter ki çocuklarım yanımda olsun demiş bişey istemiyorum senden
Benim annemde böyle kadın pet bardağa bile bir sebze veya çiçek dikiyorMaddi gücün yerinde olması çok esnek bir cümle. Kime göre, neye göre. Konu sahibinin annesine göre kıyaslarsak,evet çok daha iyi durumdayım .
Şikayetlerin beni etkilediğini, gün ağrı çektiğimi yazdım zaten. Kaldı ki protez ameliyatı diz son noktaya geldiğinde yapılır. Doktorumun değimiyle 80 yaşındaki birinin dizine sahiptim amelittan önce. Şimdi titanyum bir dizim var
Ve bu dizle, artı diğer rahatsizliklarimla yıllardır çalıştım, çalışıyorum da hala ...
55 yaşındaki kanser hastası apartman temizlikcimiz örneğindeki, empati yoksunluğum kısmında ne demek istediniz hiç anlamadım.
Çünkü temizlik görevlimize gerçekten üzülüyorum. 55 yaşında ol, kanser, tedavisi gör, dizlerin ağrısın, üstüne kilo problemi var. Eşi ve oğlu da çalışıyor. ( oğlu lisede okuyor ayrıca. )
Arada dertleniyor tabi, tüm bunlara rağmen evi geçindimek eve ele güne muhtaç olmamak için çalışmak zorundayım diyor.
Anem 68 yaşında, ( maddi durumu da iyi)
İltihaplı romatizması var , üç kere bel fıtığı ameliyatı oldu. Hala duzelmedi. Bahçesi var, fasulye, dometes, patates, çilek daha bir sürü şey ekip dikiyor. Senenin altı ayı günde beş altı saat bahcesiyle uğraşıyor. Ot temizle, gubrele, sula, topla, konseve yap derken saatlerce bahcede yani.
Hatta ben diyorum anne yapma artık 68 yaşındasın, romatizman, fitigin var diye. Ben bunları yapmaszam daha hasta olurum diyor.
En çalışkan benim, ( arttırıyorum bir de benim annem) gibi bir soylemim yok. Çünkü benim gibi, temizlik gorevlimiz gibi, pek çok insan konu sahibinin annesinden çok daha ağır tedaviler ve hastalıklar gecirmemize rağmen çalışıyor.
Kimisi muhtaç olduğu için, kimisi benim gibi yaşam kalitesini düşürmemek için ve en önemlisi çalışmayı ve mesleğini sevgidiği için çalışıyor.
Geçinemez işte o yüzden çalışmalı diye düşünüyoruz zaten5 bin 6 binle kirada nasıl geçinir insan ya
Aynen öyle herşeye para var ya bi benim huzurum için üç beş kuruş zor gelmişBöyle bir cevap vermesi hoş değil. İnsanlar tanımadığı insana başının gözünün sadakasi olarak veriyor. Faturalari ödemek, market alışverişi yapmak cok bişey değil bence Allah kimseye muhtaç etmesin.48 yaşında is bulmak zor. Bebek bakıcılığı yapabilir ama hiç denemeyimi olmayan birinede kimse çocuk emanet edemez sanırım.
Sizin harçlık durumlarınız nedir. Birde cok erken hamile kalmışsınız 5 aylık evlilikte 4 aylik hamilelik. Henüz daha yeni evlisiniz hakkinizda hayırlısı kırıcı konuşmuş eşiniz.
Sanırım benden söz ediyorsun. 48 yaşındaki tek başına çocuk büyüten hasta bir kadın ile normal bir kadın aynı olmuyor. Hem pisikolojik hemde fiziksel olarak maalesef çok yıpranmış oluyor. Kendi annede tek başına bezer bir mücadele verdiği için sanırım bana biraz dokundu.Hakkaten çok garip başka konularda kadın erkek eşitliği, güçlü kadın vs sloganları atılırken 48 yaşında gencecik kadına yatalak muamelesi yapılıyor. 45 yaşında anne olan kadınlar var küçük çocuğu olsa bel fıtığım var bakamam mı diyecekti? Sokaktan 10 kişiyi çevirsen 7 sinde bel fıtığı var. Bu konusa anneden çok kızlara yazık babasız büyümüş anneye destek olmuşlar şimdi huzur bulmak onların da hakkı değil mi?
Bir erkeğe el açmanın ne demek olduğunu dün gece gördüm ya ölsemde gam yememSakın kendini ezdirme , onun kazandığı parada hakkın var. Eşisin çocuğunun annesisin , senin onun üzerinde hakkın fazla. Böyle davranmasını doğal karşılarsan bi süre sonra başa çıkamazsın. Ve her şeyi geçtim hamilesin , hani gidip çalışsan nasıl çalışacaksın. Bari bu dönem biraz yardımcı olsun , belki sonra kendin çalıştığında daha rahat olursun
İnanın tabiki yaparız ederiz demese belki evlenmezdim bile çünkü vicdansız bir insanla evlenmek istemezdimEşi nişanlıyken söz vermiş yardım edeceğine. Konu sahibini işinden çıkarttırmış. Adamın en başından dediğiyle şu an yaptığı birbirini tutmuyor. Yardım etmek tabi ki zorunda değil ama o zaman etmeyeceğim diyip ona göre konu sahibine söylemesi gerekirdi. Kaldı ki kadın hamile, harçlık bile vermiyor ekstra.
Şöyle söylim inanın ki bu hareketini bi kaç yerde daha gördüm şu şekilde annesine harçlık verdi bir buçuk milyar kadar annesi istemiş. Olabilir babası var ama annesidir istemiş vermiş asla karışmam. Kadına verdi parayı sonra dedi ki ek hesaptan çektim bak. Yani ya verme yada söyleme. Kadıncağız o parayı nasıl huzurla harcasın şimdi ? Bu kadar paracı olduğunu gerçekten bilmiyordumBaştan yaparım diyip sonradan vazgeçmesi ilginç geldi bana. Eşiniz birşeylere kafayı takmış olabilir mi? Mesela annenizin iş aramadigini yada gereksiz harcamalar yaptığını düşünüyorsa kadın evde keyif yapıyor benden de para bekliyor diye düşünüyor olabilir mi?
Kendimden örnek vereyim, biz evlenirken eşimin ailesi hiç destek olmadı, düğün takılarını da elimizden aldilar. Düğünden hemen sonra gelin arabasını biz süslettik parasını atın diye aradılar hatta. Bütün bunlara sinir oldum haliyle. Sonra baktım kayınpeder akşama kadar evde yatıp TV izliyor, sigara eve koliyle alınıyor, bizden de yardım bekliyor. İstediği paralar az olsada rahatsız oluyordum böyle yapan birine para göndermekten.
Belki esinizde annenizin yeterince sorumluluk almadığını düşünüyordur. Yada yaptığı bazı şeylere kafayı takmıştır. Küsmek yerine konuşun, derdi neymiş öğrenin.
Şimdi hamilesiniz ne yapmayı düşünüyorsunuz pekiİnanın tabiki yaparız ederiz demese belki evlenmezdim bile çünkü vicdansız bir insanla evlenmek istemezdim
Çok haklısınız aynen öyle yapacağımmBebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Kadınların en büyük hatası erkeklerin her lafına inanıp varsa mesleklerini veya işlerini bırakmak, eş istedi diye işten çıkmak hata, eşiniz evlenene kadar yardım ederiz deyip ağzınıza bir parmak bal çalmış sizde inanmışsınız.
Annenize yardım etmek zorunda değil lakin merhametsiz bir eşiniz var kusura bakmayın.
Annenize çok geçmiş olsun ama arkadaşların da dediği gibi bel fıtığı tiroid çalışmaya engel değil, ağır iş yapamaz belki ama muhitteki bir mobilyacıda, bir beyaz eşyacıda, belki bir emlakçıda telefonlara bakacağı, gelen gidene çay demleyeceği asgari ücretli bir iş bulurdu illa ki, bir şekilde emekliliğini de eline alırdı.
Eşinizin tavrı, annenizin yaşamı kulağınıza küpe olsun, bebeğiniz ele avuca gelince eş meş dinlemeyin yeniden çalışmaya başlayın.
Konu sahibi annesini tanıyor buna ihtiyacı olduğunu düşünüyor ise vardır bir bildiği derimGeçinemez işte o yüzden çalışmalı diye düşünüyoruz zaten
Sadece sana demedim aslında. Ama nefes alıyorsak hayat mücadelesi devam ediyor. Üstte alıntılayarak yazdım 5 aylık evliyim evlendikten sonra 2-3 kez 5000-6000 gönderdim demiş konu sahibi adam yardımdan değil bunun sorumluluk gibi üstüne yapışmasından kaçınıyor. Senin gibi yorum yazanların çevrelerinde gördüğü örnekleri hatırlayıp duygusal davrandıklarını tahmin ediyorum zaten ama kadının gerçekten ciddi bir hastalığı yok. Böyle yardımla dönen hayata alıştırmak o kadına iyilik değil kötülük etmektir. Evde o psikolojik durumdan çıkmak zaten para kazanmasa bile küçük de olsa iş yapmak ona iyi gelecektir. Ayrıca kızlara da yazık kocasız çocuk büyütmek kadar baba figürü olmadan çocukluk geçirmek de yıpratır insanıSanırım benden söz ediyorsun. 48 yaşındaki tek başına çocuk büyüten hasta bir kadın ile normal bir kadın aynı olmuyor. Hem pisikolojik hemde fiziksel olarak maalesef çok yıpranmış oluyor. Kendi annede tek başına bezer bir mücadele verdiği için sanırım bana biraz dokundu.
Bilmiyorum işe de dediğiniz gibi kimse almaz bu hamileliği düzgün bir şekilde atlatmaya bakacağım sanırım psikolojimle çocuğuma zarar vermeden. Ama hayal kırıklığı nedir gördüm ben. Bundan sonra nasıl olurum bilmem ona karşı.Şimdi hamilesiniz ne yapmayı düşünüyorsunuz peki
Belli ki bu şekilde mutlu bir hamilelik geçiremeyeceksiniz
Bu durumda işe girmeniz de zor
Bir derdiniz var sanırım kendi hayat hırsınızı burda benimle kırmayın biraz vicdanlı insanlarla dertleşmeye çalışıyorum. Her yoruma bişey Yazmazsanız sevinirimDaha neler ee ben öleyim o zaman,ordan burdan geçinmiş birde yıpranmış diyorsunuz. Konu sahibi anneniz daha önce ne kadar çalıştı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?