Annemin maddi durumu ve benim vicdan azabım

5 aylık evliym 4 aylık hamileyim.

Bende evlendikten sonra iki üç defa 5 bin 6 bin anneme gönderdim.

Biz sevgiliykende ben çalışıyorken kira vs eşim yardımcı oluyordu hakkını yiyemem
Kadın 5 aylık evli ve evlendikten sonra 2-3 kez 5-6 bin gönderdim diyor. Zaten evleneli 5 ay olmuş aslında nerdeyse her ay göndermiş. Adam nişanlıyken de yardım ediyormuş. Ben burdan adamın yardımdan kaçan biri olmadığını anladım, yapmaya çalıştığı şey bunun sürekli zorunluluk haline gelmesini önlemek. O açıdan da kesinlikle haklı. Adam yardım etmiş ve ediyor zaten. Ama yardım ile geçimi tamamen üstüne almak arasında oldukça kalın bir çizgi var ve konu sahibi belki hamileliğin verdiği duygusallıkla bunu göremiyor. İnsan sevdiğini bir başkasının umuduna bırakmamalı

Bu yaştan sonra ? Annem 52 yaşında hala çalışıyor. Emeklilik yaşı 60 siz farkında mısınız? Ne anlatıyorsunuz tam olarak? 5 bin hakkım yok mu nedir? Kocanız annenize bakmak zorunda mı? Aynı şekil kaynananıza siz her ay koşulsuz 5 bin gönderir miydiniz ki aynısını istiyorsunuz ?

Almıyor bizim için onu bile istememiş yeter ki çocuklarım yanımda olsun demiş bişey istemiyorum senden

vay canına ne yüce gönüllülük. şu anda da o iki çocuğun sırtında yaşıyor. belki de babanız çok daha iyi bakılmanızı sağlayacaktı ve anneniz de kendine yağında kavrulup şu anda emeklilik için gün sayıyor olacaktı. ama şu anda ablanızla beraber kara kara annenizin nasıl bakılacağını düşünüp duruyorsunuz sanki çocuk olan siz değilsiniz de o imiş gibi. bazen gerçekten iyilik sandığınız şeyler iyilik olarak sonuçlanmayabiliyor.

Benim annemde böyle kadın pet bardağa bile bir sebze veya çiçek dikiyor 20 li yaşlarımda hiç anlam veremezdim ve 8-10 saksının ile eve bile katkısı olmaz neden uğraşıyor acaba? Derdim. Bana " Harketsiz kalırsam vücudum alışır hastalığım artar, bunlarla vakit geçiriyorum işte demişti. Şimdi ben de organik mini tarıma merak saldım ve şimdi anlıyorum onu.

Bir de 1 km falan mesafesi olan manav, kasap, market vs. Hep yürüyerek giderdi. Arabayla götüreyim dediğimde kabul etmezdi. Geze geze gidiyorum spor oluyor bana diyordu. Şu an mesafeyi kısalttı ama halen yürüyerek gitme yanlısı.

Bazen dalga geçiyor bizim gelin ve benimle Telefonu eline alıyorlar eve gelmeden evi robot temizliyor, totoları pişecek sanki klimayı bile gelmeden açıyorlar, bir makineye çamaşır koyacaklar o da kocaları ayırıyor gelince düğmeye basıyorlar. Kahvelerin bile makine yapıyor bunlar sarayda yaşadılar çünkü diye gülüyor

Adamin tavri incitici ,ayrica sözünden dönmüş, anladığım kadariyla eve oraya buraya para bile bırakmıyor bir faturayi karşılarım verdigi parayla bile diyemiyorsunuz.
Hal böyleyken annenin durumu ortadayken,evlenir evlenmez bir ay icinde hamile kalmak ardından hemen işten çıkmak niye?
Önce biraz düze çıkayım eşimi taniyayim demeniz gerekiyordu.
Evlenmeden önce bu konuyu önüne boyuna konuşup esinizle anlaşmanız gerekiyordu.
Ayrıca insanoğlu sözünden cabuk döner sizde annenizde iyi kötü tek oda bile olsa bir ev alsaydiniz keske bu zamanlari düşünmeniz lazimdi

Bu arada iki çocukla kalmış romantizmini de yersiz buluyorum. Baba kazada ölmemiş?
Kötü koca seçiminin, evliliğin bitmesinin sorumlusu çocuklar değildir. Nafaka istememenin bedelini ödemesi gereken çocuklar değildir.
Evimi geçindireceğim, çocuklarıma bakacağım demeyen, kendine güvenmeyen boşanmayacak.
Sevgi her şeyi çözmez.

Ya herkesin iradesi sağlığı dayanma gücü farklıdır
Konu sahibi annesini biliyor vefa vicdan üzüntü duyup üzülüyor hamileliğin verdiği bir duygusallıkta var belliki
Eşin bir zorunluluğu yok ama anne bu ya eğer ihtiyaç duyuyorsa durumda müsait ise eşinin çocuğunun hatrı için hiçte göze gelmez
5 bin 6 binle kirada nasıl geçinir insan ya

Ben annenızı çalıstırmak ıstememenızı anlıyorum eskı nesil çocuk bakmıs büyütmüş.
Bu sekılde sızın calısıp annenize bakmanız gerekiyordu.
Esınızı zorlayamazsınız.
Herkes kendi annesını düşünür .
Bu zamanda parası olanın borusu öter malesef.
Yapan merhametli adamlar da var.
Mesela benım babam olene dek annaneme dedeme elinden geldiğince baktı ogulları olmasına rağmen.
Hıc gocunmadan maddı manevi hastane masraflarını hepsini karsıladı ama babam ciddi anlamda çok merhametli insandır yedı kat yabancıya ağlar yardım eder elınden geldiğince.
Sızın esınız böyle bır adam degıl beklentıye gırmeyın sız calısın.

Aynen öyle herşeye para var ya bi benim huzurum için üç beş kuruş zor gelmiş

Sanırım benden söz ediyorsun. 48 yaşındaki tek başına çocuk büyüten hasta bir kadın ile normal bir kadın aynı olmuyor. Hem pisikolojik hemde fiziksel olarak maalesef çok yıpranmış oluyor. Kendi annede tek başına bezer bir mücadele verdiği için sanırım bana biraz dokundu.

Bir erkeğe el açmanın ne demek olduğunu dün gece gördüm ya ölsemde gam yemem

İnanın tabiki yaparız ederiz demese belki evlenmezdim bile çünkü vicdansız bir insanla evlenmek istemezdim

Şöyle söylim inanın ki bu hareketini bi kaç yerde daha gördüm şu şekilde annesine harçlık verdi bir buçuk milyar kadar annesi istemiş. Olabilir babası var ama annesidir istemiş vermiş asla karışmam. Kadına verdi parayı sonra dedi ki ek hesaptan çektim bak. Yani ya verme yada söyleme. Kadıncağız o parayı nasıl huzurla harcasın şimdi ? Bu kadar paracı olduğunu gerçekten bilmiyordum

Çok haklısınız aynen öyle yapacağımm

Geçinemez işte o yüzden çalışmalı diye düşünüyoruz zaten
Konu sahibi annesini tanıyor buna ihtiyacı olduğunu düşünüyor ise vardır bir bildiği derim
Muhtaç olmak melül zelil olmak her bünyede aynı etkiyi yaratmıyor maalesef
Taşı sıkıp suyunu içen kadın olamıyor herkes ne yapalım
Çalışsın tabiki ama konu sahibinin üzerinden gidersek bence kendince haklı

Sadece sana demedim aslında. Ama nefes alıyorsak hayat mücadelesi devam ediyor. Üstte alıntılayarak yazdım 5 aylık evliyim evlendikten sonra 2-3 kez 5000-6000 gönderdim demiş konu sahibi adam yardımdan değil bunun sorumluluk gibi üstüne yapışmasından kaçınıyor. Senin gibi yorum yazanların çevrelerinde gördüğü örnekleri hatırlayıp duygusal davrandıklarını tahmin ediyorum zaten ama kadının gerçekten ciddi bir hastalığı yok. Böyle yardımla dönen hayata alıştırmak o kadına iyilik değil kötülük etmektir. Evde o psikolojik durumdan çıkmak zaten para kazanmasa bile küçük de olsa iş yapmak ona iyi gelecektir. Ayrıca kızlara da yazık kocasız çocuk büyütmek kadar baba figürü olmadan çocukluk geçirmek de yıpratır insanı

Şimdi hamilesiniz ne yapmayı düşünüyorsunuz peki
Belli ki bu şekilde mutlu bir hamilelik geçiremeyeceksiniz

Bu durumda işe girmeniz de zor
Bilmiyorum işe de dediğiniz gibi kimse almaz bu hamileliği düzgün bir şekilde atlatmaya bakacağım sanırım psikolojimle çocuğuma zarar vermeden. Ama hayal kırıklığı nedir gördüm ben. Bundan sonra nasıl olurum bilmem ona karşı.

Daha neler ee ben öleyim o zaman,ordan burdan geçinmiş birde yıpranmış diyorsunuz. Konu sahibi anneniz daha önce ne kadar çalıştı?
Bir derdiniz var sanırım kendi hayat hırsınızı burda benimle kırmayın biraz vicdanlı insanlarla dertleşmeye çalışıyorum. Her yoruma bişey Yazmazsanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…