- 2 Mart 2025
- 50
- 6
- 1
- 24
- Konu Sahibi kafasikarisikbirisii
-
Çok üzgünüm şuan bu yorumu okurken ağlıyorum inanın. Öncelikle şunu söyleyeyim yanlış anlaşılmasın nişanlıyken işten çık ihtiyaçlarını karşılarım diyen kendisiydi. Ablamın nişanlısı da aynı şekilde konuştu ona. Biz zorla ödeyeceksin demedik. İşten çık derken durumun bu olacağını biliyorlardı. İkinci olarak eşim para bırakıyor nakit olarak çünkü hesaplarım bir durumdan dolayı bloke. Ama para bitince soruyor ne yaptın da bitti diye. Annem de düzgün bir iş olsa bulacak çalışacak inanın. Bu geçici bir süreç bu süreçte beş bin aylık çok bilet değil ki. Ki ben bu durumu konuşmuştum zor bir durum olursa göndeririz gibisinden. Takılan altınlara gelince sadece bir bileziğim bir tam altınım bir de çeyrek altınım var. Set veya çift çift bilezik takılmadı eşimin durumu yoktu ailesi de destek olamadı bende kabul ettim. Geri kalan etraftan takılan altınları çeyrek vs gibi sattı onları düğün borcunu ödedi. Ben onları vadeliye bile yatırsam gelen parayı göndersem bunun hesabını sorar eminim ki. Çocuğuma gelince de bilmiyorum cahillik ettim dolduruşa geldim korunmadım korunma olmaz dediler kaynanam gil şu bu olur yıllarca olmaz dediler korktum ya ne bileyim işte sadece benim cahilliğim başka hiçbir şey değil. Yine de oğluşumu çok seviyorum. Birşey olsa bile ona en iyi geleceği verebilmek için elimden geleni yaparım ama dün gece yediğim bu lafı asla unutamam heralde..Hamile ve duygusalsınız üzmek istemem sizi ama
Troid ve bel fıtığı gerçekten çalışılmayacak bir hastalık değil engelli tekerlekli sandalyede peçete satan çorap satan insanlar var hatta ev geçindıren babalar var . yani anneniz sizi ya da siz annenizi çok kötü etkilemişsiniz 48 yaş çok genç bir yaş .ayrıca neden nişanlı iken adamlardan para almak eve baktırmak zaten çalışıyormuşsunuz abla kardeş . niye nişanlılardan para almaya gerek duydunuz . şuan abla nişanlı evde anneye bakıyordur kardeşler 3 ay kira ödemiş yeni damat para veriyor yani bu nasıl bi yaşam tarzı taşıma suyla degırmen dönmez . ama ablanızda gidicek yani onun eşide belki yeter dicek .
Eşinizle nişanlı iken vermiş vermiş şimdi kıçını dönmüş sizin zorunuza giden bu kandırılmış hissediyorsunuz .
Ayrıca eşiniz size hiç para vermiyor mu yani al harca istediğini yap gibisinden siz bir faturasını ödeyebilmek için eşinizden neden beklenti içerisinde olasınız ki ?? ödersiniz geçersiniz . demek ki bu adam daha size bile para bırakmıyor size merhameti olmayandan annenize merhamet beklemeyin .
Kibarca hesabınıza gonderip lafını etmemesi gerekir özellikle ki şu dönemde hamiledir yanında bulunsun işte çocuğumuza bisey begenır canı bisey ister demiyor demek ki ?
5 bini göndermeyen adam anneni alalım yanımızda kalsın da demez o yüzden bu şıkkı eledim . şu dönemde kim ne kadar artırabiliyor ki bir başkasına yardım etsin her ay düzenli şekilde .kardeşleri de bi kereye mahsus ödemişlerdir kirasını die düşünüyorum sırf ablanızın düğünü öncesi ablanız kendıne çeyiz falan yapsın die yardım etmek istediler muhtemelen . anca doğum yaptıktan Sonra çalışmak isterseniz annem çocuğa baksın bahanesiyle getirebilirsiniz ama zaten annenizin böyle bir durumu varsa şu an kendi evinde de bir çocuğa bakıp kendine bir gelir sağlayabilir çünkü sizin çocuğunuz büyüdükten sonra annenize ihtiyacınız kalmayınca bu kez de eşiniz gitsin gözüyle bakabilir. .
kimsenın söz sahibi olmadığı sizinde kafanızı Azcık rahatlatacak önerim :
Düğününüzde takılan altınları vadeli hesaba atın aylık getirisinide annenize gönderin eşiniz ona da karışamaz .
Yanlış anlamazsanız 1 aylık evlıyken nasıl hemen hamile kalabildiniz cidden hayret ediyorum . isterseniz on sene sevgili olun on sene nişanlı kalın beraber 20 sene geçirin bir insanla aynı eve aynı yatağa girmeden asla tanıyamazsınız keşke kendınıze bi en azından 6 ay zaman tanısaydınız sonda ki pişmanlığı okuyunca dedim eyvah bir masum çocuk daha .
Keşke bu kadar aşağılayıcı yorum yapmasaydınız. Benim dün geceden sonra utanmadığımı nereden biliyorsunuz ? Bu laflardan sonra nasıl sevgiyle bakacağım bu adama bende düşünüyorum elbet. Kimsem yok konuşacak burdan birileriyle dertleşmek istedim sadece tanıdığım insanları üzmemek için. Bende çok pişmanım ne yapim ne yapabilirim akıl verin o zaman mantık çerçevesindeBunun gibi merhamet yoksunu birini boşar annemle bebeğimle gül gibi geçinirdim. Annem bebeğe bakar ben çalışırdım.
Böyle adama kadınlık yapmaktan utanın biraz.
Anneye çok üzüldüm. Kadını yazık iki kazık kadar el kadar herife muhtaç etmişsiniz iki kardeş
İnanın kendi ailesinin durumu olmasa ben bunun lafını yapmazdım oda bunu çok iyi biliyor. Bize bakmaktan birikim yapmadı yapamadı. Hatta belki biriyle bile evlenebilirdi yine bizim için evlenmedi. İşte bu yüzden vicdan azabı çekiyorum. Düzgün bir iş olsa çalışacak bu geçici bir dönem. Fakat bir beş bin lira için bu lafları yemek çok zoruma gittiEşinizin üslubu berbat lakin haksız değil. Kendi annesine her ay 5 değil 1000 TL dahi gonderseydi benim bebeğim olacak belki ihtiyacımız olacak neden yolluyor moduna girebilirsiniz, insanız icimizden geçebilir böyle şeyler burda da okuyoruz . Yardım etseydi benim karimin annesi benim annemdir deseydi evet olması gereken buydu miktarda baya hiç bir miktar ama mecburiyeti yok.Anneniz çok genç şimdiye dek birikim yapmamış olması tuhaf bu günleri ongormeliydi sonuçta hayatlarınizi er veya geç kuracaktiniz.önce size sonra nisanlilariniza şimdide kocalariniza güveniyor gibi yaşamış ve yaşıyor. Söylediğiniz hastalıklar çalışmayı engelleyen rahatsızlıklar değil, acaba psikolojik olarak hayata karışmak çalışmak istemiyor olabilir mi?
Asla yapmadı. Sadece şunu söylim siz anlayın; nafaka davası açtı annem ben çocukken ona bile para bağlanmasın diye üstündeki tarlaları devretti yırtık pırtık bir kıyafetle geldi mahkemeye. Anneannemde kalıyorduk o dönem hergün evden kovdu bizi etmedik laf bırakmadı. Eşyalarımız balkondan aşağı atıyordu. Tıpkı filmlerdeki gibi. Bunları yaşamışken annem bizim için ben düşüncesizce aşık oldum diye onu yarı yolda bıraktım sanırım. Çok pişmanım ne yapacağım bilmiyorum. Dünkü laflardan sonra nasıl yüzüne güleceğim bilmiyorum .Arkadaşlar yaşı genç çalışsın etsin yazıyorsunuz ama kadın biri 1 yaşında iki çocukla kalmış. Yükü iki kat ağır olmuş, tek büyütmüş çocuklarını. Anne baba ikisi de çalışsaydı veya sadece baba çalışıp eve baksaydı bu kadın da genç denen yaşta hastalanmazdı. Kolay mı tek başına iki çocuk büyütmek okutmak? Babaları nafakalarını kiralarını ödeseydi bu kadar yok yoksul olunmazdı. Adam ölmemiş etmemiş, karısından ayrılınca çocuklarından da ayrılmış. Bu kadın hiç gün yüzü görmesin mi, evlatları tarafından korunup kollanmasın mı? Eşimin maddi durumu iyi yazdı, 5bin TL nin lafı edilir mi bu durumdayken? Üstelik her ay maaşa bağlayalım da dememiş, bir ihtiyacını görürüm demiş.
Konu sahibi, babanızla ilgili detay vermemişsiniz. Yaptı mı babalık görevlerini?
e tamam calissin o zaman. evde oturarak is havadan mi gelir? oyle olsa calisirim boyle olsa çalışırım diyor ama is aramiyor.Ya kadın zaten kendi çalışabileceği bir iş bulursa çalışırım diyor çalışmam demiyor.
esin sana bes degil cok daha fazlasini da veriyordur zaten. senin hakkin var ki dediklerini ikiletmeden aliyormus. ama anneni maaşa baglamak istemeyebilir. devlet bile 3 kurus sosyal ekonomik destek verecek olsa yuz tane belge istiyor, gelip gelip denetliyor ediyor yani adam da vermek istemeyebilir.Ha ben bir maaş gönderim de demiyorum bi beş bin tl sadece hiç hakkım yok mu bu evlilikte ?
Gerçekten bazı yorumlar beni benden alıyor. Evde daha 20-30 yaşında olmasına rağmen yan gelip yatan bazı kadınlar oturduğu yerden yorum yapıyor. Neymiş 48 yaşamdaki kadın çalışabilirmis. Yahu bu kadın ağır denecek kadar hasta ve 48 yaş çalışmak içinde hiçte genç bir yaş değil. Birde bel fıtığının grip zannedenler var. Bel fıtığı ciddi bir sorun ve bir çok insanın yaşam kalitesini ciddi derecede etliyor.
Sizin hesabınızda para durması lazım, hamilesiniz. Eşiniz hesaplarınızı mı kapattı, çalışırken maaşınız nereye yatıyordu? Nişanlıyken farklı, nikahı yapıp bir de siz hamile kalınca farklı. Sanki artık garantiledim bir yere gidemez kafasında. Eşten utana sıkıla ezile büzüle para istemek nedir? Anneniz olmasa bile canınızın isteyeceğini beğendiğinizi almak isteyeceğiniz paranız yok cebinizde. Bu nasıl evlilik? Herkes damadı haklı bulmuş da kimse kendisini maaşa bağlamak istemiyor, her ay para ver demiyor. Kadının isteği haberi bile yok bu para mevzusundan. Konu sahibi kendi düşünmüş anneme yardım ederim bir faturasını öderim diye. Parayı koca getiriyor diye kadının söz hakkı yok mu? Çalışmayan kadının aile bütçesinde insiyatif hakkı yok mu? 5 bin TL yi kendi hesabında dursun diye istiyor, hepsini anneme veririm demiyor. Annemize arada bir yardım etmek için kocamızdan dilenecekmiyiz? Evlenmeden önce üzülme yaparız veririz diyen adam evlendikten sonra mecbur muyum diye ayar veriyor. Önce söylese belki evlilik olmazdı.Ya kadın zaten kendi çalışabileceği bir iş bulursa çalışırım diyor çalışmam demiyor. Gitti denedi kat temizliği falan ama yapamadı elleri kollarını kaldıramadı. Bu yaştan sonra onu çalıştırmakta zoruma gidiyor. Ha ben bir maaş gönderim de demiyorum bi beş bin tl sadece hiç hakkım yok mu bu evlilikte ?
Evet bu olabilir ama ben şahsım adına kız veya oğlanın merhametine sığınmak istemezdim. Yani torunumdur, çocuğum ve eşinin borcu vardır düze çıkana kadar bakarım. Veya güvenilir birisi yoktur öyle biri çıkana kadar bakarım ama sonrasında bakmak istemem çünkü gençlik yıllarını zaten onlar iyi olsun diye harcamışız bari yaşlanınca rahat olayım. Çocuk sorumluluğu hele yaşlanınca hiç kolay değil. İnsan bir de diken üstünde olur kendi canın bile olsa emanet bir çocuk.Hadi şöyle düşünelim en mantıklı yol anneanne bebeğe bakacak anne baba çalışacak hem anneanneye de destek olacaklar böylelikle..
anneanne de çalışmış olacak bebeğe baktığı için normal bakıcı gibi düşünülmesine de gerek yok sonuçta bir işçi değil destek amaçlı böylelikle kızı da rahatlıkla destek olabilir işine kariyerine devam edebilir
Set veya çift çift bilezik takılmadı eşimin durumu yoktu ailesi de destek olamadı bende kabul ettim. Geri k
Kadın 48 yaşında olduğu için herkes kadınını yaşına takılmış. Hasta bir insanin yaşının pekte bir önemi olmadığını bir çok kişi düşünemiyor.Ben katiliyorum. Kadin tek basina 2 cocuk buyutmus, yipranmis , bitmis. BU noktadan sonra hak olan evlatlarin bu kadina bakmasidir.
İnanın beklemiyor bu geçici bir süreç düzgün bir iş bulursa çalışacak istemiyor zaten ben bir evlat olarak bir faturasını ödemek bin lira harçlık göndermek istiyorum arada bir. Bunu da direk al 5 bini gönder demiyorum. Benim hesabımda kalsın ben bir ihtiyaç olunca üç gün düşünüp uyana sıkıla söylüyorum kendisine çünkü. Bende kalsın için rahat etsin lazım oldukça gönderim diyorum o kadar.ne tuhaf!!
anneniz henüz 48 yaşında ve tiroid bel fıtığı gibi hastalıkları var birçok insanda
çalışacak başka çare yok
gerçekten çok abes damatların bakmasını beklemek.. üzgünüm
Çalıştı yıllarca çalıştı çalışmadı demedim ki. Fakat geliri sadece iki çocuğuna kiraya yetiyordu artırmıyordu ki durumu düzeltsin bir ev alsın birşey alsın.annen gencken nasil calisiyordu ayni isi yapsin
48 yas ne ki bizim ulkede emeklilik yasi 65 degil mi?
hayati kardeslerine, kizlarina, damatlarina (hatta kizlarinin sevgililerine) yük olarak gecirmesi daha mi guzel? sorsun sorustursun insanlar cocugunu okul cikisi alip kendi isten gelene kadar onune sicak yemek koyup gözkulak olacak insanlar ariyor yana döne. böyle bir is yapsin. servis ablaligi yapsin genelde o yas grubundakiler öyle yapiyor sabah cocuklari kapidan alip arabaya bindiriyor sonra dinlenmece. oglen cikis saatinde okuldan alip evine eslik ediyor. bu yani is.
onu yapamaz bunu yapamaz diye is mi olur?
esin cok hakli.
ayrica annen kiradaymis , turkiyede yasiyoruz kiralar deli gibi artiyor her sene. ya ev sahibi emsaller şöyle böyle der arttirirsa kirayi?
annenin bjr an önce calismasi lazim.
benim halalarimin ve teyzelerimin yarisi evli yarisi gec yasta bosandi. su an en kucugu 55 en yaslisi 65 yasinda hala hepsi calisiyor. gec basladiklari icin is hayatina gec emekli olacaklar. biri mutfakta calisiyor, ikisi tekstilde, biri temizlik yapiyor. hepsinin de durumu gayet iyi kimse kirada oturmuyor, eski esten bir kurus gelmeden bir sekilde evlerini aldilar vs ugrastilar yasligi dusunup
anneniz küçük cocugu 1 yasindayken bosanmis.
hadi siz kucuktunuz diyelim ilk 5 sene. e sonra neden çalışmamış? siz ortaokulda neden calismamis o zaman gencecik kadinmis, lisede artik cocugun annesinin gozetemine ihtiyaci yok. hala otuzlarindayken o zaman neden calismamis? siz unideyken neden calismamis?
ne düşünmüş gelecege dair? elin eline bakmayi mi?
eger niyeti buysa , cidden calismak istemiyorsa elin eline bakacaksa bari evlenmesine destek olun evlensin de kocasi baksin. en azindan basinda bir destegi olur
Evet keşke yargılamadan bir düşünse insanlar. Bide çalışmam demiyor ki düzgün bir iş arıyor. Bu geçici bir süreç. Bende çok huzursuzum eşimin anneme değilse benim huzuruma biraz katkısı olsun istedim o kadar.Gerçekten bazı yorumlar beni benden alıyor. Daha 20-30 yaşında olmasına rağmen evde yan gelip yatan bazı kadınlar oturduğu yerden yorum yapıyor. Neymiş 48 yaşamdaki kadın çalışabilirmis. Yahu bu kadın ağır denecek kadar hasta ve 48 yaş çalışmak içinde hiçte genç bir yaş değil. Birde bel fıtığının grip zannedenler var. Bel fıtığı ciddi bir sorun ve bir çok insanın yaşam kalitesini ciddi derecede etliyor.
Engel olup olmadığını nereden biliyorsunuz? Doktor musunuz?Anneniz daha 48 yaşında, tiroid ya da bel fıtığı çalışmasına engel değil
500 bin 700 bin gibi bir set alıp takma durumu yoktu. Ha alabilirdi bankalarda böyle bir kredisi de var. Fakat geri satmak zorunda kalırdık bende istemedim bunu. Ticaret yapıyor araba alıp satıyor o parayı altına bağlamak yerine arabaya bağladık konunun özeti bu. Durumu yoktu zenginleşti demedim sadece o paranın boşta kalması mantıksızdı. Ekstra zengin değildi setler alıp altınlar takacak kadar.Eşimin parasi cok diyordunuz simdi de durumu yoktu diyorsunuz. 5 ay olmus evleneli daha 5 ayda adam birden zenginleşti mi? Abla kardeş elin ogullarina annenizi baktirmaya calisiyorsunuz. Bi de konuyu konustum zor durum olursa gondeririz dedim diyorsunuz. Sizin annenizin zor durumu biten bisey mi ki? Her her ay 30-40 sene sizin annenize bakmak zorunda degil kocaniz da olsa nisanliniz da olsa.
ne isi yapiyordu?Çalıştı yıllarca çalıştı çalışmadı demedim ki. Fakat geliri sadece iki çocuğuna kiraya yetiyordu artırmıyordu ki durumu düzeltsin bir ev alsın birşey alsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?