- 2 Mart 2025
- 50
- 6
- 1
- 24
- Konu Sahibi kafasikarisikbirisii
-
Hayır dükkanı var gayet iyiDurumu iyi dediginiz umarim 45 50 civari memur maasi tarzi birsey degildir.
Ne yazık ki en büyük hata zaten benim bunun vicdan azabını yaşıyorum bende. Çok pişmanım bazı kararlarım için..Anneniz çalışmak istiyor madem iş bakın mutlaka, kardeşiniz de baksın. Çocuk bakıcılığı gibi temizlikte falan çok uğraşmayacağı bir iş bulabilir. Çünkü yardımlar da bir yere kadar olur. Sürekli sürekli olmaz, zor. Çalışsın bir birikimi olsun en azından.
Muhtemelen kendi ailesi olsaydı eşiniz yardım ederdi. Sevgiliyken yok olmaz dememiş olsa bile tavırlarından anlaşılır. Mesela benim eski ilişkimdeki adam babamın rahatsızlığını öğrenince doktor, hastane araştırmasına girmişti hemen, arkadaşları vardı onlara sordu soruşturdu, ileride evlenirsek babanlara yakın bir ev bakarız diye kendi planlar kurdu ki adam bulunduğum şehirden farklı şehirde yaşıyordu. Bunun biraz vicdan, merhamet ve insanlık ile alakası var. Eşiniz öküz gibi cevaplamış. Sürekli olarak para göndermek zor geliyor olsa bile söyleme şekli bu olmamalı. Hele ki eş hamile ise. Sizin en büyük hatanız baştan bunları kesin ve net sekilde konusmamanız, evlenince hemen hamile kalıp işi bırakmanız olmuş. Adamla belki evlilik sürecinde başka sorunlar da yaşayacaksınız. Neden hemen hamile kalıp o evliliğe daha bağımlı hale getirdiniz ki kendinizi. Veya hemen neden işi bıraktınız anlamadım. Çocuk doğarsa, cocuk izninde de geliriniz olurdu. Sonda ayrılırdınız en kötü. Ya da annenizi çağırır o çocuk bakar siz çalışıdınız. Kendi yakınınızda bir ev tutardınız 1+1, kirası uygun.
Ama çalışacağını konu başında belirtmemişsiniz. Belirttiyseniz de ben gözden kaçırmışımzaten çakılacak bu geçici bir dönem oturayım gelsin demiyor ki
Niye düğünde takılan takıyı hemen alıp borçlara yatırdı o zaman? Bari onu bir kenarda bıraktırsaydınız. Bu kadar eş kontrolünde, sıfır söz hakkıyla evlilik olmaz ki.Hayır dükkanı var gayet iyi
Evet hayatımda en büyük hatam büyük adımlar oldu düşünmeden hala da yapmaya devam ediyorum. Kira meselesi de şöyle eşim işten çıkmamı istedi karşılayacağını kendi söyledi inanınDaha sevgiliyken eşinizi neden kira ödemek, maddi yardımda bulunmak gibi görevleri oldu? Şuanda ablanızın nişanlısı aynı durumda. Hayatınızda onlar olmasaydı ne yapacaktınız? Onlara en başından söz hakkı vermiş oluyorsunuz aslında.
Hastalıkları hiçbir şey yapmasına müsade etmedi mi bu zamana kadar annenizin bu konunun ayrı bir boyutu. Diyelim ki öyle sizin bu kadar kolay işten çıkmanız, bu kadar kısa süreli evlilikte hemen hamile kalmanız. Hiç düşünerek hareket etmediğinizi gösteriyor. Gerçekten böyle bir derdi olan insan ona göre davranır. Eşinizi eş olarak tanımadan, hamilelik, işten çıkma gibi büyük adımlar atmışsınız. Daha pişman olacağınız çok şey var gibi duruyor.
Yani haksız değilsiniz böyle düşünmeniz bile eğer haksızsam söyleyin demeniz bile bence sizin ne kadar iyi bir insan olduğunuzu gösteriyor.Merhaba arkadaşlar lütfen bana yardım edin hamileyim fakat çok husursuzum çok vicdan azabı çekiyorum. Öncelikle lütfen hamile olduğumu aldırmayıp haksızsam haksızsın diye yüzüme vurun. Geceleri uyuyamıyorum huzursuzluğumdan. 5 aylık evliym 4 aylık hamileyim. Eşimle senelerdir beraberdik. Annem ve babam daha ben 1 yaşındayken ayrılmışlar. Bir ablam var birde ben. Annemin dayanacağı başka kimsesi yok. Yıllardır biz çalışıyorduk evi geçindiriyorduk. Ben arttık düzenli bir hayatım olsun istedim sevdiğim adamla yolumu birleştirdim. Herşey çok ani oldu. Evlilikte bebekte. Biz sevgiliykende ben çalışıyorken kira vs eşim yardımcı oluyordu hakkını yiyemem. Evlendik kısa bir süre sonra ablamda nişanlandı. Annemin sadece 6 bin tl geliri var. Şuan üç ay kira zorluğu da yok kardeşleri ödedi. Annem 48 yaşında bel fıtığı tiroid sürekli üşüme vs hastaLığı mevcut ve kadında hayatın yorgunluğu yıpranmışlığı var. Gitti günü birlik işlere yapamadı. Bende evlendikten sonra iki üç defa 5 bin 6 bin anneme gönderdim. İlk başta çalışıyordum bende hamilelikten dolayı işten çıktım. Şimdi çalışmıyorum. Eşimde bundan önce ben huzursuz olup ağladığımda demişti ki ağlama 5 10 bişeyler göndermeye çalışırız diye. Ama iki ay oldu ses yok. Kadın da istemiyor Allah var ama 6 binle ve ablamın nişanlısının gönderdiğiyle ev mi geçinir fatura mı ödenir karın mı doyar ? Bugün gece dedim ki eşime sen böyle demiştin ben direk 5 bin gönderelim demiyorum bana hesap aç beş at aydan aya bi ihtiyaç olursa bi fatura vs ben halledeyim direk hepsini gönderim demiyorum çünkü bilet olduğunda utana sıkıla üç günde dile getiriyorum anca isteyebiliyorum ondan. Bana döndü dedi ki ne diyorsun ben anlamadım ben kendi anneme göndermiyorum ben her ay senin annene beş bin göndermek zorunda mıyım ? Çok üzüldüm çok gururuma dokundu. Gözlerim doldu. Sesimi çıkarmadım kusura bakma dedim ben sanmıştım ki sen her ay 5 göndeririz demiştin. Pardon dedim. Çok içime dokundu. Annemin kimsesi yok. Eşimin maddi durumu da iyi ödemesi falan çok ev yaptırıyoruz diye bu aralar belki yetiştiremediği noktalar da oluyor ama 5 bin koyacak bir insan değil. Lafa gelince 5 neyki diyen insan. Çok üzüldüm ben evlendiğimden beri huzursuzum bu konu için annemi yarı yolda koymuş gibi hissediyorum çok vicdan azabı çekiyorum o bizim için başkasıyla evlenmedi ne bileyim hayatını bize adadı ben şimdi bir elim yağda bir elim balda evimde oturamıyorum onlarda yokken. Evim bana batıyor. İçtiğim su yediğim yemek gözüme geliyor. Çoğu zaman ne yemek yaptığımı bile söylemiyorum canları çekmesin belki yoktur diye. Şimdi böyle onu orda bırakıp hayatıma devam etmek çok zor geliyor. Ne yapayım ne düşüneyim bilmiyorum bazen çıkıp annemin yanına gitmek istiyorum açsakta beraber aç olalım benim karnımın doyması zoruma gidiyor çünkü. Bu arada farklı ildeler. Ben şimdi ne yapayım siz olsanız ne yaparsınız nasıl düşünmeliyim bana birleyler söyleyin lütfen üzülürler diye ablamla da paylaşamıyorum paylaşacak kimsem yok..
Galiba evlendiğim için pişmanım..
48 genç bir yaş ayrıca tiroit ve bel fıtığı da çok ağır hastalıklar değil.Gerçekten bazı yorumlar beni benden alıyor. Daha 20-30 yaşında olmasına rağmen evde yan gelip yatan bazı kadınlar oturduğu yerden yorum yapıyor. Neymiş 48 yaşamdaki kadın çalışabilirmis. Yahu bu kadın ağır denecek kadar hasta ve 48 yaş çalışmak içinde hiçte genç bir yaş değil. Birde bel fıtığının grip zannedenler var. Bel fıtığı ciddi bir sorun ve bir çok insanın yaşam kalitesini ciddi derecede etliyor.
Yok gayet iyi kazanıyor yaKuzum olmaz mı , hiç çalışmasan sadece ev hanımı olsan bile var. Sonuçta evleniyorsa sana maddi rahatlık da sunmak zorunda. Peki durumu nasıl, az falan kazanıyor da ondan mı böyle yapıyor?
Senin var annenin yok bu kadar basit işte neyi sorup duruyorsunbi beş bin tl sadece hiç hakkım yok mu bu evlilikte ?
Sakın kendini ezdirme , onun kazandığı parada hakkın var. Eşisin çocuğunun annesisin , senin onun üzerinde hakkın fazla. Böyle davranmasını doğal karşılarsan bi süre sonra başa çıkamazsın. Ve her şeyi geçtim hamilesin , hani gidip çalışsan nasıl çalışacaksın. Bari bu dönem biraz yardımcı olsun , belki sonra kendin çalıştığında daha rahat olursunYok gayet iyi kazanıyor ya
Eşi nişanlıyken söz vermiş yardım edeceğine. Konu sahibini işinden çıkarttırmış. Adamın en başından dediğiyle şu an yaptığı birbirini tutmuyor. Yardım etmek tabi ki zorunda değil ama o zaman etmeyeceğim diyip ona göre konu sahibine söylemesi gerekirdi. Kaldı ki kadın hamile, harçlık bile vermiyor ekstra.Tabi ki evlenip ,cocuk yapmal isteyeceksiniz, butun planinizi annenize gore ayarlayamazsiniz. Anneniz cok genc, calismasina engel bir engel durumu yok ki, engel durumu olsa engelli maasi alirdi. tam zamanli calismasa bile part time ufak tefek islerde calismasi lazim. Orgu de mi oremiyor, yemek de mi yapamiyor? Esiniz nisanliyken bile yardimci olmus, bunu bir cok erkek yapmaz. Kendinizi kotu hissetmeyin.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallahEvet hayatımda en büyük hatam büyük adımlar oldu düşünmeden hala da yapmaya devam ediyorum. Kira meselesi de şöyle eşim işten çıkmamı istedi karşılayacağını kendi söyledi inanın
Pardon!bu yaştan sonramı?bende 49 yaşındayım halen çalışıyorum.İkide bir hakkım yokmu diyip duruyorsunuz belliki yokmuş.Ya kadın zaten kendi çalışabileceği bir iş bulursa çalışırım diyor çalışmam demiyor. Gitti denedi kat temizliği falan ama yapamadı elleri kollarını kaldıramadı. Bu yaştan sonra onu çalıştırmakta zoruma gidiyor. Ha ben bir maaş gönderim de demiyorum bi beş bin tl sadece hiç hakkım yok mu bu evlilikte ?
Maddi gücünüz olduğu halde çalıştığınıza göre sıraladığınız şikayetler sizi çok etkilememiş.48 genç bir yaş ayrıca tiroit ve bel fıtığı da çok ağır hastalıklar değil.
47 yaşındayım, yuksek tiroit var , hemanjiyom hastasıyım, dizimdeki ileri boyuttaki kıkırdak tahribatı, yan çapraz bağlarimin kopması gibi nedenlerden dolayı diz protezi takıldı, şimdilik raporluyum ama eylülde işe başlayacağım. ( ileri derecede hemanjiom ,tiroit, proteze rağmen ) 25 yıldır çalışıyorum. Ameliyat olmadan 15 gün öncesine kadar da çalışıyordum. Öğretmenim, tüm gün ayakta olduğum ve 40 dakikada bir merdiven inip çıkmak zorunda olduğum bir mesleğim var.
Ayrıca ilkokula giden kızım var, eşimin yoğun çalışma saatlerinden dolayı, kızımi okuldan alma, okula bırakma, parka götürme, evde günlük temizlik, yemek yapma vs hep bende. İki kedim var, sokakta, bahçemde ilgilendiğim en az 15 kedi var.
Yani tüm çektiğim ağrılara rağmen, ben calisabiliyorsam herkes çalışır .
Tüm bunlara rağmen bir kez de demedim ki çalışmayayim. Sonuçta evim var , arabam var, eşimin iyi bir mesleği var.
Konu sahibinin annesi bir kaç kere işe girmiş, zor gelmiş çıkmış. Hatta apartman temizliğini bırakmış, yapamamış, yorulmuş.
Bizim apartman temizliğine gelen kadın 55 yaşında, kanser hastası, ışın tedavisi görüyor, dizleri ağrıyor ,kilosu da var, ama bizim binayla birlikte başka binaların temizliğine de gidiyor.
Diğer taraftan eşinizin tavrı hiç hoş değil. Maddi durumu varsa, zaten geçici süreliğine demiş konu sahibi. Sırf hamile eşi üzülmesin diye bile vermesi gerekirdi bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?