Annemin maddi durumu ve benim vicdan azabım

Ne yazık ki en büyük hata zaten benim bunun vicdan azabını yaşıyorum bende. Çok pişmanım bazı kararlarım için..

Evet hayatımda en büyük hatam büyük adımlar oldu düşünmeden hala da yapmaya devam ediyorum. Kira meselesi de şöyle eşim işten çıkmamı istedi karşılayacağını kendi söyledi inanın

Yani haksız değilsiniz böyle düşünmeniz bile eğer haksızsam söyleyin demeniz bile bence sizin ne kadar iyi bir insan olduğunuzu gösteriyor.
Tabii ki bir gün siz de kendi yuvanızı kuracaktınız yani ömür boyu annenizin yanında kalıp onunla kira paylaşamazsınız ya da kirayı tamamen kendiniz üstlenenmek icin hayatinizdan vazgecemezdiniz.
Ama benim asıl şu aklıma takıldı, anneniz gençmiş ve sanırım yıllardır çalışmıyor. Saydığınız hastalıklar ne derece çalışmasına engel bilmiyorum. Öncelikle bunu cevaplayabilirsiniz belki ona göre yorum yapar arkadaşlar da, ben de..
Onun haricinde tabii ki eşiniz sonuç olarak durumu iyiyse ve sizin de evlenmeden önce annenize hep yardım ettiğinizi biliyorsa, üstelikte teklif ettiyse en azından bu derece gurur kırıcı bir şekilde söylememesi gerekirdi. Birde hamilesiniz, dahada dikkatli olmaliydi. Ama açıkçası şu da olabilir diye düşünüyorum, belki kendi ailesi de biraz fikrini değiştirmiştir; enayi misin sdemiştirlerdir belki. O da belki o yüzden bu tepkiyi vermiştir. Tabii ki yine de çok üzücü bir şey ve olmamaliydi asla.
Onun dışında da ne diyeceğimi bilemedim açıkçası yani nasıl çözülebilir bu durum bilmiyorum, Allah yardımcınız olsun

48 genç bir yaş ayrıca tiroit ve bel fıtığı da çok ağır hastalıklar değil.

47 yaşındayım, yuksek tiroit var , hemanjiyom hastasıyım, dizimdeki ileri boyuttaki kıkırdak tahribatı, yan çapraz bağlarimin kopması gibi nedenlerden dolayı diz protezi takıldı, şimdilik raporluyum ama eylülde işe başlayacağım. ( ileri derecede hemanjiom ,tiroit, proteze rağmen ) 25 yıldır çalışıyorum. Ameliyat olmadan 15 gün öncesine kadar da çalışıyordum. Öğretmenim, tüm gün ayakta olduğum ve 40 dakikada bir merdiven inip çıkmak zorunda olduğum bir mesleğim var.

Ayrıca ilkokula giden kızım var, eşimin yoğun çalışma saatlerinden dolayı, kızımi okuldan alma, okula bırakma, parka götürme, evde günlük temizlik, yemek yapma vs hep bende. İki kedim var, sokakta, bahçemde ilgilendiğim en az 15 kedi var.

Yani tüm çektiğim ağrılara rağmen, ben calisabiliyorsam herkes çalışır .

Tüm bunlara rağmen bir kez de demedim ki çalışmayayim. Sonuçta evim var , arabam var, eşimin iyi bir mesleği var.

Konu sahibinin annesi bir kaç kere işe girmiş, zor gelmiş çıkmış. Hatta apartman temizliğini bırakmış, yapamamış, yorulmuş.
Bizim apartman temizliğine gelen kadın 55 yaşında, kanser hastası, ışın tedavisi görüyor, dizleri ağrıyor ,kilosu da var, ama bizim binayla birlikte başka binaların temizliğine de gidiyor.

Diğer taraftan eşinizin tavrı hiç hoş değil. Maddi durumu varsa, zaten geçici süreliğine demiş konu sahibi. Sırf hamile eşi üzülmesin diye bile vermesi gerekirdi bence.

Tabi ki evlenip ,cocuk yapmal isteyeceksiniz, butun planinizi annenize gore ayarlayamazsiniz. Anneniz cok genc, calismasina engel bir engel durumu yok ki, engel durumu olsa engelli maasi alirdi. tam zamanli calismasa bile part time ufak tefek islerde calismasi lazim. Orgu de mi oremiyor, yemek de mi yapamiyor? Esiniz nisanliyken bile yardimci olmus, bunu bir cok erkek yapmaz. Kendinizi kotu hissetmeyin.

Böyle bir cevap vermesi hoş değil. İnsanlar tanımadığı insana başının gözünün sadakasi olarak veriyor. Faturalari ödemek, market alışverişi yapmak cok bişey değil bence Allah kimseye muhtaç etmesin.48 yaşında is bulmak zor. Bebek bakıcılığı yapabilir ama hiç denemeyimi olmayan birinede kimse çocuk emanet edemez sanırım.
Sizin harçlık durumlarınız nedir. Birde cok erken hamile kalmışsınız 5 aylık evlilikte 4 aylik hamilelik. Henüz daha yeni evlisiniz hakkinizda hayırlısı kırıcı konuşmuş eşiniz.

Yok gayet iyi kazanıyor ya
Sakın kendini ezdirme , onun kazandığı parada hakkın var. Eşisin çocuğunun annesisin , senin onun üzerinde hakkın fazla. Böyle davranmasını doğal karşılarsan bi süre sonra başa çıkamazsın. Ve her şeyi geçtim hamilesin , hani gidip çalışsan nasıl çalışacaksın. Bari bu dönem biraz yardımcı olsun , belki sonra kendin çalıştığında daha rahat olursun

Eşi nişanlıyken söz vermiş yardım edeceğine. Konu sahibini işinden çıkarttırmış. Adamın en başından dediğiyle şu an yaptığı birbirini tutmuyor. Yardım etmek tabi ki zorunda değil ama o zaman etmeyeceğim diyip ona göre konu sahibine söylemesi gerekirdi. Kaldı ki kadın hamile, harçlık bile vermiyor ekstra.

Baştan yaparım diyip sonradan vazgeçmesi ilginç geldi bana. Eşiniz birşeylere kafayı takmış olabilir mi? Mesela annenizin iş aramadigini yada gereksiz harcamalar yaptığını düşünüyorsa kadın evde keyif yapıyor benden de para bekliyor diye düşünüyor olabilir mi?
Kendimden örnek vereyim, biz evlenirken eşimin ailesi hiç destek olmadı, düğün takılarını da elimizden aldilar. Düğünden hemen sonra gelin arabasını biz süslettik parasını atın diye aradılar hatta. Bütün bunlara sinir oldum haliyle. Sonra baktım kayınpeder akşama kadar evde yatıp TV izliyor, sigara eve koliyle alınıyor, bizden de yardım bekliyor. İstediği paralar az olsada rahatsız oluyordum böyle yapan birine para göndermekten.
Belki esinizde annenizin yeterince sorumluluk almadığını düşünüyordur. Yada yaptığı bazı şeylere kafayı takmıştır. Küsmek yerine konuşun, derdi neymiş öğrenin.

Evet hayatımda en büyük hatam büyük adımlar oldu düşünmeden hala da yapmaya devam ediyorum. Kira meselesi de şöyle eşim işten çıkmamı istedi karşılayacağını kendi söyledi inanın
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Kadınların en büyük hatası erkeklerin her lafına inanıp varsa mesleklerini veya işlerini bırakmak, eş istedi diye işten çıkmak hata, eşiniz evlenene kadar yardım ederiz deyip ağzınıza bir parmak bal çalmış sizde inanmışsınız.
Annenize yardım etmek zorunda değil lakin merhametsiz bir eşiniz var kusura bakmayın.

Annenize çok geçmiş olsun ama arkadaşların da dediği gibi bel fıtığı tiroid çalışmaya engel değil, ağır iş yapamaz belki ama muhitteki bir mobilyacıda, bir beyaz eşyacıda, belki bir emlakçıda telefonlara bakacağı, gelen gidene çay demleyeceği asgari ücretli bir iş bulurdu illa ki, bir şekilde emekliliğini de eline alırdı.

Eşinizin tavrı, annenizin yaşamı kulağınıza küpe olsun, bebeğiniz ele avuca gelince eş meş dinlemeyin yeniden çalışmaya başlayın.

Pardon!bu yaştan sonramı?bende 49 yaşındayım halen çalışıyorum.İkide bir hakkım yokmu diyip duruyorsunuz belliki yokmuş.

Maddi gücünüz olduğu halde çalıştığınıza göre sıraladığınız şikayetler sizi çok etkilememiş.
55 yaşında kanser hastası birini örnek vermenizde biraz empatiye ihtiyacınız olduğunu gösteriyor. 'Bak ben daha düşünceliyim daha çalışkanım' çabasından başka bir şey değil bu yorumunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…